stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Viktigt

Publicerad 2014-03-31 19:20:00 i Allmänt

Jag har gått ner 5 kilo på 6 veckor, det är väl ändå okej även om det gärna fått vara mer. Jag tror inte att det syns, jag är ju snart ikapp där jag var innan jag gick upp igen men det märks på byxorna lite iaf.
Då var det bara 10 kilo kvar tills jag är rätt nöjd även om jag gott kunde gå ner 20 till.
Intressant är iaf att mina matvanor har ändrats. Jag äter inte längre en massa mackor, det är nog det största, förut åt jag mackor till frukost varje dag och kunde gärna äta mackor till middag också. Nu äter jag havregrynsgröt eller fil och müsli till frukost. I morse funderade jag på att "lyxa till det" med smörgås men det var inte ens intressant. Alls. 
Godiset har minskat rejält, senaste gångerna jag har varit på affärn har jag inte ens funderat på att köpa. Yey mig!
Och sen jag fick halsfluss så smakar min kära Coca Cola ve och fan. Bara för sakens skull så har jag druckit några glas men det är inte gott. Och jag som pimplat litervis med cola. Om jag känner mig själv rätt så är jag snart där igen men det är ju bra så länge det varar. 
Så nu finner jag nästan att jag har problem med att få i mig de kalorier jag bör äta, speciellt på en ledig dag när jag är flera timmar hos hästarna. Sover till 11-äter gröt är hos hästarna osv osv, äter middag vid 18 kanske. Ja å sen då, sen blir det lite fika bara för att det gott, inte för att jag varken är hungrig eller sugen. 
 
Intressant. För mig.
 
Idag var personen fårn Rosvik och hälsade på, hon verkade väldigt intresserad och engagerad, så vi får väl se då, jag undrar ändå hur länge det håller i sig, nu är ju ändå en bra tid, men sen då, i höst och vinter... Ja vi får se. Det ska komma en tjej till och hälsa på imorgon.
 
Vi tog en promenad tillsammans och Stråla och Skorpan fick följa, SJUKT pigg ponny =)
Hon var lite intresserad av att köra shettis också och det är ju bra.
Sen cyklade jag en liten sväng med Mayan som var lite öm i ryggen idag. Det är dags att kolla upp sadeln, jag hoppas att det inte är den som börjat klämma men hon har ju blivit rundare om rumpan iaf, kanske ryggen också. 
Men hon kan ha blivit kall också då hon hade ett lite för tunt täcke på sig under natten.
 
Det här var ett lång och bladdrigt inlägg som ingen annan än jag tyckte var intressant. Vilken tur då att det är min blogg =P 
 
För övrigt så är ju As Seen Through Horses' Ears    gruppen på facebook helt fantastisk. Jag älskar öronbilder överlag men att få förlja med på ridtur runt hela världen, det är underbart, helt otroligt.

Hi hi

Publicerad 2014-03-30 22:28:20 i Allmänt

Jag kan ju ha råkat klättra upp på Stråla idag. Det var inte alls planen men jag testade om sadelhandaget jag hade köpt nådde runt nosen att ha som betthöjare och när hon lika hade tränset på sig så kunde jag inte riktigt låta bli.
Först promenerade vi en sväng i skogen för att lyfta på benen men det är inte så bra där än. Sen satt jag på henne kanske 5 minuter, gjorde lite skänkelvikning och testade öppnor gick sådär och slutor som vi inte alls fick till. Hon verkade tycka att det var okej att ha mig däruppe och var helt lugn och fin.
 
Vad hon tyckte om betthöjaren var svårt att säja, hon tyckte nog att det var lite små konstigt men verkade ändå nöjd. Måste prova tömköra med den nästa gång. 
Första gången hon haft bett i munnen på länge förresten, har alltid bara haft grimman när vi tömkört och grejjat nu under igångsättningen.
Nackmagnet och betthöjare på.
 
Tänk om WOW skulle ta och höra av sig snart då kanske...
 
Jag är lika jäkla trött och matt idag, helt darrig och svag i kroppen. Bläh.
Tog en ridtur med Mayan iaf och hon var pigg och fin som vanligt, vi kollade den där "nya" vägen direkt ut på stormviksvägen och det gick att gå där fortfarande. Skrittade mest eftersom att matten var så matt men när vi tog trav så var det inte vilken vardagstrav som helst, nej då, hon plockade fram GP traven och travade på med sån power att hon höll på att he mig ur sadeln. 
Jag orkade inte alls ta vara på den utan blev bara hängade i tyglarna och darrade i benen när jag försökte rida lätt. Typiskt.
Nej det gick inte alls att rida idag och Mayan måste man rida, det går liksom inte att bara åka häst på henne, så skritt var våran gångart. Men lite trav och två galopper fick vi till ändå. 
Fina tant, hon är så rolig.
 

Hopp och förtvivlan

Publicerad 2014-03-30 15:45:35 i Allmänt

Ja hoppas ju verkligen på att Stråla ska bli bra, att hon iaf ska bli så pass bra att hon kan vara promenadhäst blir hon sen så bra att vi kan träna och kanske till och med tävla så vore det ju fantastiskt.
Men det gnager, det gnager. Jag vill inte släppa fram det men ibland är jag så rädd för att hon aldrig ska bli bra för att det ska bli värre. Jag blir lite ilamående bara av att skriva det.
Min pärla, min guldklimp min underbara älskade
 
Ja, nä jag vet inte... Det får bara inte bli annat än bra. 

Trött och lite rastlös

Publicerad 2014-03-29 19:58:37 i Allmänt

Så sabla trött! Tog en liten promenad med Ebba ner till hamnen och benen var som gele. Men så tråkigt det är att ha en sån här dag på en lördag, det händer ju ingenting på varken bloggar eller forum. 
Jag har nästan inte ångest för att Mayan får vila eftersom hon ändå var ut med medryttaren igår. Stråla behövde vila idag. 
Leffe fick en långpromenad med sin promenadkompis igår. Underbart.
 
 
Jag har iaf sett det fulaste nånsin i utrustningväg. Alla har vi olika smak och jag vet att det jag tycker är snyggt tycker inte andra men det här gjorde mig lite lätt illamående
 
Hå hå ja ja. Fått två ganska bra svar på anonnsen om Stråla, vå får väl se, den ena bor i Rosvik vilket är låååångt här ifrån så jag tvivlar men hon ville komma och hälsa iaf. 
 
Nu längtar jag till på fredag, då gör vi ett nytt försök med besök av Therese. Det är ta mig sjuttsingen på tiden nu alltså. Som rätt ofta så önskar jag att vi bodde närmare varann. 
 
Så att vi bland annat kunde göra mer sånt här.
 
 
 

Min pärla

Publicerad 2014-03-29 14:03:07 i Allmänt

Jag blir så trött på mig själv när jag ska tro det värsta om min pärla till häst. Jag hade förväntat mig att det skulle bli uppståndelse över en massa nya hästar och när dessutom tjuren skulle vara med. Men inte, hon var hur lugn som helst. Inte ens pip sa hon heller, hon brukar ju skrika lite på andra hästar. Varken vid ankomst, vid åsynen av andra hästar eller när hon hälsade på andra hästar. 
Sen började hon med att sticka ner skallen i en skramlande tunna
För att övergå till att kolla in tjuren som faktiskt var lite läskig men mest rolig. Å så helt plösligt så blev det kärleksmöte över tjuren
Oh vilken romantik.
Jag är så förvånad över att Stråla varken tjöt åt de andra hästarna hon hälsade på eller surade åt nån som gick för nära. 
Det var nog så bra energi där inne liksom. Alla hästar var coola och alla mattar var coola, förutom jag som gick och väntade på att hon skulle ta fram surstoet i sig, vilket hon aldrig gjorde. Jo, när det på slutet kom in en icke WEare och red "dressyr", dom var hon arg åt. 
Jag är helt övertygad om att det hade att göra med vilka energier de olika ekipagen utsände liksom.
Ja, som sagt jag är så stolt över min tjej så jag håller på att spricka. De skramlande tunnorna bekom henne inte, lansen plockade jag upp och donkade lite överallt på henne, hon brydde sig inte för fem öre. 
Allt bara gick så jävla bra. 
Hon är ju en orädd häst och van vid vid att matte håller på och tjorvar men ändå, en helt ny situation sådär.
Vi gjorde lite öppnor vid hand gick skit fint, travade lite sakta medans matten gick brevid.
Och så då Strålas paradnummer, sidepass. Först sa hon men gud vad du är jobbig sluta peta på mig, men sa hon "jaha okej men det här fixar jag" så behövde jag inte ens peta på hene bara visa och hon sidpassade som om hon aldrig gjort nått annat (fast hon aldrig gjort det förr) i ett L åt alla möjliga håll hit och dit. helt perfekt var det ju såklart inte då vi slog i nån bom lite då och då men så JÄVLA DUKTIG. 
Ja, vad gjorde vi mer, klev över ett hinder gjorde vi, tittade på när dom andra hoppade över hindret, det tyckte Strålan var roligt, och kollade rent allmänt vad dom andra gjorde.
Nej fy jag är så nöjd, så kul att vi tog oss i väg och jag kan knappt bärga mig tills jag får rida Stråla och testa på alla grejer från ryggen också. 
Nästa fredag jobbar jag tyvärr och fredan efter tror jag att jag tar med mig Mayan. Ja vi får se. Nu käner jag mig helpepp, det här kanske är vår grej, det är ju dressyr moment i WEs tävningsgrenar också.
 
Idag är jag dock helt slut, det blev lite för mycket igår, jag glömmer liksom bort att jag är sjuk ibland när det är roligt så idag blir det en vilodag. 
 

Wiie

Publicerad 2014-03-28 21:24:00 i Allmänt

Jag är helt sprickfärdig av stolthet över min guldklimp till häst. Vi tog oss iväg och oj vad roligt vi haft!
 
 
 
Kollar in tjuren.

Lagen om allts jävlighet

Publicerad 2014-03-28 15:13:52 i Allmänt

Alltså, åkte in till stan för lite ärenden, tyckte att bilen började bete sig och låta lite konstigt, kör in på en mack och det ena bakdäcket är platt och söndertrasat. Varenda gång ekonomin ser ganska okej ut så händer det nått. Precis varenda gång!!
 
Å jag som hade tänkt åka på WE träningen ikväll. Nej jag har inget flyt.

Inte så wow va

Publicerad 2014-03-27 21:42:03 i Allmänt

Nu har jag kollat på ryttareliten. Gud vad jag gillar det programet, det är inte många program som får mig att hålla koncentrationen ett helt program, oftast driver jag iväg i annat mitt i. 
Usch, ja tur man inte har haft några såna ambitioner, hur orkar man ta hjärtesorg gång på gång? Hästar som blir sålda hit och dit. Nej fy.
Sen så kände jag i dagens program att hallå Lisen gnäll inte över 5 minus grader, vad fasen är 5 minusgrader för det första och om det nu är så jobbigt, isolera ridhuset då, det känns ju som att det finns pengar iaf. 
=P
 
Nå jag gillar verkligen alla som är med, hade lite svårt för Daniel Z i början pga av vad som hände i ponnyakuten men det gick snabbt över och jag gilar honom mer och mer.
 
Jäkligt intressant program iaf. 
 
Tid är nu bokad med Anna för att kolla Stråla igen, jag känner själv att hon blir bättre och bättre och det syns på hela hennes inställning och glädje att hon är mer sig själv. Men det finns en del kvar där i ryggen som jag behöver hjälp med och så vill jag gärna ha ett expert utlåtande så att jag inte bara går och tror saker. 
Oh vad jag längtar tills jag kan börja rida henne igen. Säkert skulle jag kunna börja så smått redan nu. Kanske gör det här nån dag, bara sätter mig upp och kör lite gymnastik.
 
Är lite irriterad på WOW då dom slutade höra av sig. Dom bad om att få en bekrivning av hästen samt bilder vilket jag har skickat sen har det varit tyst. Det känns ju ganska dumt att sluta höra av sig till en poteniell kund.Senaste mailet jag fick av dom var för exakt 3 veckor sen. Känns inte helt okej.

Upp som en sol och kraschlanda som en pannkaka

Publicerad 2014-03-27 17:33:40 i Allmänt

eller nått.
Alltså vilket fantastiskt underbart väder vi har, det har varit runt 10 grader varmt i skuggan idag och helt vindstilla. Det går ju inte att bara vara inne, det är helt omöjligt.
Var och pillade på med hästarna i hagen en bra stund och dom var så sällskapsjuka och kramiga, allihopa. Ja inte Holly då, knepig häst det där...
Om än söt.
Drog av dom en massa hår, Leffe håller i sitt än dock, Mayan och Stråla var svettig av att bara vara, speciellt Mayan, nästan så jag funderar på om hon är sjuk som hon svettades. Men det ÄR varmt.
Grejade lite med smältvattnet så det ska rinna undan bra.
Sen tog jag med mig Stråla och Mayan på en cykeltur och Ebba hakade på. Vi for lite fram och tillbaka efter de framtinade grusvägarna som var riktigt trevliga. Stråla var jättepigg och glad men höll sig i skinnet. Lite små sur blev hon när jag ville att hon skulle sakta av och hon ville trava mer men hon var ändå jättefin och travade fint både lite raskare tempo och i ett väldigt sakta tempo. 
Men.
Sen försvann Ebba och då blev det total pannkaka av allt det fina. 
Helt borta helt plötsligt och det är ju inte som att det är första gången direkt men det händer inte ofta mest så här på våren. Såg henne ingenstans, stannade och ropade och väntade och ropade och väntade. For en sväng och kollade efter henne, alltså, så snabb är hon inte så hon borde hinna så långt men ibland vet man inte.
Efter ett bra tag så blev jag ganska orolig och sen slog paniken till. Vilket det brukar göra när nått djur inte är där dom borde, för hjärnan lassar fram en massa senarion som mattehjärtat inte riktigt klarar av så då blir det vild panik istället för rationellt "hon kommer snart". 
Nu fick jag för mig att hon stulen, jättetramsig ja men inte rationellt som sagt.
Det måste hästarna ha kännt också för då jag bestämde jag att vi far hem och ser om hon är där eller lämnar hästarna och tar bilen och söker henne var Mayan helt i gasen. Mer i luften än på backen och då blev jag arg på henne och då var hon ännu mer i luften och då blev Stråla luftburen även hon så jag hade två tokiga hästar på varsin sida om cykeln som stod på bakbenen och hoppade runt omvart annat. Lite knäppt att man inte blir rädd i ett sånt läge. jag blev bara arg istället.
Sen när vi kom tillbaka till gården så kommer Ebba lunkandes bakom oss som om ingenting hade hänt.
Jamen vad fanders!!
Och då fick jag jättedåligt samvete för att jag fått panik och blivit arg på hästarna. Försökte avsluta det hela trevligt med lite trickträning iaf och Strålan har blivit väldigt positiv till det nu och är jätteduktig.
Jag funderar lite på hur vi ska gå vidare bara. 
Nå det blev ganska fint på slutet iaf men så onödigt att en sån fin dag skulle bli så kaos. Blä på mig.
Hon är allt bra tjusig min kuse.
 
Måste ha fått nån dunder medicin när det vart så mycket bättre så fort. Långt ifrån bra men mycket mycket bättre. Nu är halsen dock väldigt raspig och eländig efter allt ropande på hund som tydligen hade fått vår i öronen.
 

Roligare än så här blir det inte

Publicerad 2014-03-26 20:12:03 i Allmänt

Ganska intressent vad tiden går ändå, trots att jag inte gjort nånting, absolut ingenting. Var och klappade på hästarna och gav dom lunch, var dit en sväng till och gav dom mellanmål (medryttaren fixar resten, förutom motionen det skulle hon inte ha tid med) sen har jag bara suttit med datorn och glott. Hittat ett täcke som jag måste ha, nyhet på hööks, ett 100 grams som jag behöver. Öh, lärt mig varför man säjer att man blir gift om tårtan står upp 
"Det vet väl alla att om tårtbiten ramlar omkull så ”blir man inte gift”…Alltingets etnolog Annika Nordström berättade att den sannolikt har sina rötter i 1800-talets idéer om vilka kvaliteter en kvinna borde besitta för att ha chansen till ett ”bra gifte”. Om man kan balansera en tårtbit från kakfatet till assietten utan att varken tappa den eller få den att ramla omkull, ja då har man i alla fall visat en sådan kvalitet.

– Att man säger så här är för att det gällde för kvinnor att "bli gifta" på den tiden. Det handlar mer om att servera och vara en en duktig husmor, säger Annika Nordström."

Så då vet vi det. Jag vet även varför man säjer att man blir snäll av pepparkakor. Betalat räkningar, läst en jäkla massa blogginlägg. Lagt ut annons om medryttare till Stråla (hjälp). Oroat mig för Strålan. Gjort våfflor fast jag knappt kunde äta dom. Halvslumrat emellanåt.

Hm, tja. Inte ens idats se ryttareliten då jag kände att det krävdes ett visst mått av engegemang. Funderar på varför blogg.se har börjat göra ett helt styckebyte när man trycker på enter? Knas! 

Ja skojigare än så har det inte vart idag. Imorgon måste jag nog ut med hästarna en sväng. om inte annat för att få undan ångesten för att dom står. Det känns inte bra. Mayans gamla pssm kropp behöver röra sig och att Stråla blir stående mitt under igångsättningen känns inte heller okej. 

Blah!!

What to do?

Publicerad 2014-03-26 10:58:45 i Allmänt

Ännu en fin dag och jag får sitta inne och ruttna. Gråt!!
Inte blir det bättre av att sitta och läsa om hästar på intranätet heller. Jag har köpt en Equipage men jag vet inte om jag vågar öppna den. Då kanske jag får akut kramp i hästtarmen eller nått.
Egentligen kanske jag borde ägna mig åt något helt ohästigt. Men hur gör man det? Plöjt några avsnitt av Supernatural, där är det inte en enda häst med iaf. Nu skulle jag haft mina tv-spel som ligger hos Therese och väntar. 
Relativt pigg idag, igår var jag så trött och halvsov hela dan, orkade inte hålla mig vaken till ryttareliten ens så även om jag har sovit och vaknat typ två gånger i timmen så har jag ändå sovit massor och känner mig färdigsoven. Så vad gör man då? När man inte orkar göra nått men är för pigg för att sova och blir rastlös av att kolla på tv och inte har tv-spelet hemma?
 

Gnälligt

Publicerad 2014-03-25 12:52:00 i Allmänt

Åh vad det är orättvist, jävla halsfluss. Det är fan den värsta sjukdom jag har haft (å det ska jag väl vara glad för förstås) men det är ack så satans jävla jobbigt. Det värsta är ju faktiskt bollen som sitter i halsen och får mig att kräkas varje gång jag försöker prata eller svälja. Vansinigt äckligt.
Å inte blir det lättare av att solen skiner och vädret är helt suveränt. Men att vara ute gör bara jätteont i ögon och huvud. Hästarna står där i hagen och är fina och hela jag bara skriker efter att fara ut och motionera häst.
Jag har funderat och funderat på om det finns nått jag skulle orka göra. Cykla lite, köra en sväng. men nä.
Inte heller är det läge att vara hemma från jobbet igen. Vem har råd med det liksom. Ledig dag idag iaf men en karensdag kommer man inte undan. 
Fick en annan penicillin nu så nu måste det bli bra. Annars skulle jag få fara till nån öra näsa hals läkare. 
 
Nåväl, har iaf dragit av hästarna täckena så dom får mysa på utan. Jobbiga dagar nu täckes mässigt, verkligen skitsvårt att hålla det lagom för dom. 
Stackars Skorpan, Leffe och Holly då som står där med sina mammutpälsar och inte kan klä av sig en stund. Puh vad det ska vara varmt. Leffe han har knappt börjat fälla. Mayan och Stråla fäller för glatta livet. 
 

Aj igen

Publicerad 2014-03-25 08:22:56 i Allmänt

Nä fy fan. Nu är det synd om mig igen. Exakt samma som förra gången. Vad fan?! Bara åka in till läkaren igen. Blääääääää
 

Men ragata

Publicerad 2014-03-23 21:04:00 i Allmänt

Mm, det känns lite omuntert. Det blir bara värre och värre i halsen och det känns precis som i början av halsflussen. Det borde ju inte komma tillbaka när jag har ätit penicillin i 10 dar.
Dessutom så hade hööks inte de tömkörningstömmar hemma som jag ville ha. De i läder, dom var dessutom slut på centrallagret. Bläh! Helst av allt hade jag ju velat ha tärnsjötömmar. Men alltså, två å ett halvt tusen...
Kollade lite på Baucher bettet men blev besviken på det också, Billig kopia ja. Piss.
Vart är den där trissvinsten??
 
Så var jag så besviken över de uteblivna tömmarna så jag åkte aldrig till ridhuset med Stråla men tömkörde hemmavid istället. 
Alltså Strålan har blivit en riktig liten ragata.Hon kickade mot mig en gång och stod på bakbenen några gånger och det kändes verkligen som att det var humörsprotester. Det värsta protesterna var när jag försökte få henne att flytta sidvärtes om hon inte förstod eller bara blev arg men det är inte riktigt okej att varken kicka eller stå på bakbenen.
Hon håller på och kickar mot Leffe också hela tiden. Hon skulle behöva bli rejält uppläxad av nån häst, Leffe säjer ifrån på skarpen ibland men hon bryr sig inte direkt. mayan säjer ju aldrig ifrån.
Nå.
Tydligen så är det heller inga problem att galoppera väldigt sakta på liten volt, det är ju bra även om det inte var det som var min tanke men...
Travade fint gjorde hon iaf i båda varven och efter att ha härjat lite så blev hon ack så trött och jobbade på jättebra. Blev tom lite svettig. Direkt efteråt så var hon på gott humör och verkade inte dåligt påverkad.
Eländiga lilla odåga till skithäst
 
 
Fasen vad jag hade velat ha med mig Strålan på en kurs för Anders Eriksson.
Det var så facinerande att se friesern som for omkring och var jättehög i nacken och sjukt spänd ( så där som friesrar oftast är) hängmatterygg osv.
Låna bild från google.
 
Så satte Anders på den ett bettlöst aternativ och den slappnade av och längde ut halsen på en gång. Det var verkligen övertydligt. Halleluja liksom.
Jag är personligen inte alls förjust i friesrar och vilket jobb att rida dom när dom är byggda som dom är men som Lena sa, när den började skappna av och jobba mer rätt så såg den ju ut som en vanlig häst =)
 
Eller den lilla araben som hade uppenbara problem med munnen (vilket ägaren visste om och sa, bla vargtänder) och höll på att tugga sönder bettet och tänderna, det smällde i munnen gång på gång. Då undrar ju jag varför dom alls hade bett på den men.. Den var även jättespänd, hög i nacken med typ svanhals och rumpan indragen under sig precis som en räka. Den såg för eländig ut.. Efter lite funderande, lite jobb och provande av olika tömsättningar så jobbade även denna lilla varelse avslappnat och trevligt och såg nöjd och tillfreds ut och slutade även smälla med munnen.
Facinerande!!
Synd bara att alla hästarna tyckte att högtalaren var ett hästätande monster så man inte riktigt hörde allt som sades.
Det hade varit så jäkla intressant att se vad som kunde gjorts med Strålan och att få lite specifika tips för just sin egen.
 
 
Mayan drog jag till ridhuset iaf för ett pass för Eva. Det var en pigg men stel tant som ramlade omkring i ridhuset med en stel och spänd matte på ryggen. 
Oj så spännade det var när dom tog in hästarna från hagen och gick förbi dörren. Mayan var tom tvungen att sprätta runt lite och gnägga en del.
Vi jobbade med öppna på volt, skritt och trav på åttvolt och lite galopp jobb.
Matten jobbade mest med att inte hänga och bromsa häst i vänstertygeln och försöka undvika handväskehänderna. 
 
Svettiga och nöjda: Jätteduktig Mays. 
 

Publicerad 2014-03-23 11:49:00 i Allmänt

Alltså nä. Jag har skitont i halsen igen. Det är fan inte okej. Den har ömmat hela tiden men nu gör den riktigt ont igen. Vafan!
 
Å så snöar det igen, fast det är plusgrader. Det är inte heller riktigt okej. hade tänkt åka med båda till ridhuset idag. 
Men först. Hööks =)

Så jävla bra

Publicerad 2014-03-22 23:15:00 i Allmänt

Jamen halleluja! 
Vilken bra dag. Helt fantastiskt. Vi åkte 8 i morse och hemma 23, då var jag förbi och kastade kvällsmat på mina hästar också.
Först på plats och sist kvar. Det var så jävla intressant! Har man möjlighet att gå på nån kurs för Anders Eriksson. Do it!! Hade kunnat lyssna på honom babbla i evigheter. För att inte tala om att titta på när han arbetar häst i töm.
Sjukt inspirerad nu.

Promenadpolare

Publicerad 2014-03-21 21:33:04 i Allmänt

Som vanligt är jag fånigt glad efter att ha varit ute och sprättat runt med Mayan. fast det var ovaligt lite sprätt idag, det var faktiskt väldigt stabilt. om det var häst eller matte som var stabilare än vanligt vet jag inte, båda troligen, men vi kände oss nästan som ett proffsigt dressyrekipage. 
På hemvägen fick vi öve lite på övergångarna och att inte bli hängande men det gick ovanligt fint öven det.
Mycket nöjd. Herregud, underbara häst.
Det blev faktiskt riktigt bra underlag igen nu när det kom en massa snö, lite hårt igenom ibland men helt okej för trav och galopp.
 
Leffe har fått sig en "skötare" förresten. En promenad kompis En granne har varit så förtjust i mina hästar i många år och speciellt i Leif, är ofta och hälsar på dom och nu har han fått ta bort sin gamla hund så han har börjat ta med sig Leffe ut och promenera istället.
Fina Leffen min, han har så fått stå tillbaka när det har varit så mycket med Strålas rehab. Det är svårt när man inte kan ta dom alla på en gång, när dom har så otroligt olika behov allihopa. Då orkar jag inte med att ta ut alla tyvärr.
Han är så glad att få komma ut och gå lite mer.
 
Ser fram emot att kunna ta ut Mayan och Stråla tillsammans igen, iaf nån dag i veckan, och att isen ska försvinna så även Skorpan kan haka på mer.

Mangel

Publicerad 2014-03-21 10:51:01 i Allmänt

Hjälp vad jag kände mig manglad när jag vaknade. Riktigt länge sen jag var så här risig faktiskt. Tur för mig att arbetspasset hittils mest bestått av att läsa hästMagazinet medans min person sover sig frisk.
Jag hade tänkt dra Mayan till ridhuset idag istället när det inte blev igår men jag måste vila så jag pallar med tömkörningskursen imorgon. Ibland blir jag så jäkla less på min kropp. Men en ridtur i nysnön kan vi nog få till.
 
Trött på kroppen igår under yogan också men man kanske inte ska ha så stora krav, ingen är väl proffs tredje gången liksom. Jag har då träningsvärk i magen idag, bra det.

Torsdag

Publicerad 2014-03-20 18:32:12 i Allmänt

Å gääääsp. Vad det blev övertid på jobbet idag. har spenderat hela dan på sunderbyns akutmottagning.
Gud vad jag är imponerad av dom som jobbar på akuten.
Imorgon blir det jobb som vanligt fast på sjukhuset. Det är nästan så jag tycker det är lite kul, alltså, kul och kul men personen mår ändå rätt bra och jag får göra nått annat, se nått annat än same old liksom. 
Men gud så trött jag är. Jag som hade tänkt åka med Mayan till ridhuset och hoppa. Jag tror jag far och yogar istället och sen sova tidigt. Låter som en bra plan.

Oh

Publicerad 2014-03-19 14:43:00 i Allmänt

Gud vilket ställe... http://www2.bjurfors.se/Bostad/Vastra-Gotaland/Lerum/Lerum---Savidsbovagen-9/
 Och när jag blir miljardär så jag kan köpa ett sånt ställe så ska jag ha en sån här också
http://www.kraft-horsewalker.com/se/skrittmaskin/vatten-skrittmaskiner.php
Alltså va, en vattenskritt. Hur bra grej.
 
Fasen, WEn inställd på fredag och lektionen inställd på torsdag. Dom har hoppning precis då.
Fattas bara att tömkörningskursen också inställd då lägger jag mig ner och grinar. 
 
 
Påverkad av gårdagens ridhusbesök och tittadet på programmet ryttareliten så drömde jag att jag skulle vara med och hoppträna på öbacka. När jag kom dit så var det en liten ponnytjej som hade satt upp hinder som var ca 20 cm, perfekt för mig tyckte jag. Men då kom Daniel Z och byggde om och höjde hindrena. Samtidigt så gick en annan hästägare härifrån byn omkring där inne och mätte hindern med ett måttband, fast inte höjden, utan bommarnas längd, när jag bad henne mäta höjden så förstod hon inte hur hon skule kunna göra det.
Jag gick bort och pratade med Daniel Z som hade satt sig på en stol inne i ridhuset och bara satt där, han var väldigt trevlig och skrattade åt att jag tyckte det var läskigt med hoppning.
Så skulle jag då klättra upp på Mayan, fast hon var inte där så jag stod på en stege och låtsades flytta hästen närmare och Anna från ponnyakuten hjälpte mig, till slut fick jag den obefintliga hästen nära så jag kunde hoppa upp, fast hamnade på backen såklart, och red iväg.
 
 

Attitydproblem

Publicerad 2014-03-18 17:40:00 i Allmänt

Packade in Stråla i transporten och åkte till ridhuset på Öbacka. Stråla började med att tjorva lite när hon skulle in i transporten, vilket hon aldrig brukar göra, sen stod hon bonkade ungeför hela vägen. När jag öppnade luckan började hon kliva ut så jag fick luckan på mig. Sen var det jättespännande att vara där och titta på hästarna.
 
På en gång när vi kom in i ridhuset så skulle hon rulla sig, jag sa nej, hon blev skitsur.
Vi gick runt där inne och fick diskutera en del huruvida man ska gå på matte eller ej och när jag sa ej så blev hon skitsur, hon försökte rulla sig och jag nej, hon blev skitsur.
Det var protester med hopp och spark.
Suck. Fuxsto...
 
Sen blev det lite ordning och hon gjorde ungefär som jag ville, jättemycket beröm, duktig tjej.
När jag sen bad henne trava så blev det stegringar och bakutsparkar. Om det var för att det gjorde ont eller bara för att hon var på det humöret rent allmänt? Hon travar utan bekymmer i hagen och hon travade fint ibland i ridhuset också.
Jag hade henne i lina och "longerade" på vårat eget vis som inte innebär att snurra runt runt bara. Vi grejar med mycket annat. Jag kan dock tänka mig att det var jobbigt för ryggen att bära sig på böjt spår. 
Ska försöka åka dit nån mer dag i veckan och se vad som händer.
 
Sen bonkade hon hela vägen hem efter att tjorvat en stund vid lastningen.
När vi kom hem fick hon stå där inne och bonka sig less en stund sen gjorde vi urlastningen korrekt utan att försöka trampa ner matten, duktig tjej!
Sen hämnades hon på sin bråkiga matte genpm att rulla sig mitt i skithögen.
 
 
Mayan fick modella sitt nya schabrak utan sadeln, det är ganska stort.
Sen tog jag och Mayan och Skorpan och Ebba en promenad i skogen och efter det tog jag och Mayan en cykeltur själva så hon fick trava lite också där det gick.
 
Fin dag =)

Nämen naäe!

Publicerad 2014-03-17 22:22:17 i Allmänt

Nu blev WE träningen inställd på fredag. Bajs!

Nämen hoppsan oj då

Publicerad 2014-03-17 18:53:00 i Allmänt

Nåmen hurra! Dom har skrapat vägarna. Whooop whooop! Så nu kanske det går att motionera häst, dom såg riktigt fina ut nu.
 
Alltså, det kan ju vara så att jag råkade få det här http://www.jacson.se/sv-SE/Hem/Produkt/Schabrak-emblem-turkos-FullAll/583857.aspx schabraket på posten idag. 
Hoppsan.
 
Efter jag hämtat ut paketet och köpt godis som jag inte ens ville ha så for jag på AB Nian hästsporthttp://www.abnianhastsport.com/  på LRK som jag har tänkt länge men det har aldrig blivit av. Och, ja, herregud schabarkorgasm alltså.
Milde tid vilka snygga schabrak dom hade. Tur att dom var svindyra annars hade jag nog fått med mig en bunt hem. Men nu vet jag vart jag köper framtida tävlingsschabrak. Om jag kan välja ett.
Oj så snygg Strålan kommer bli i typ det här
Bilden gör det inte rättvisa för fem öre.
 
Fan vad jobbigt att få så här dyra begär. Jag tror jag måste återgå till skogsmulle stilen, det här dressyrtjaffset gör mig ruinerad. Jag har iaf inga som helst behov av att pynta mig själv ännu, eller hålla på med benlindor.
Fast, jag måste erkänna att tanken for genom mitt huvud att jag kanske skulle haft nått klädesplagg som matchar mitt nya Jackson schabrak. 
 
Solmys i väntan på massören.
 Något lurviga ben där Mayan. Det roliga är att dom ser ut som att dom är toktjocka men det är bara hår, där under är hon jättefin i benen, man får bara gröva ett tag för att känna det. 
 
Gröva?? Gräva.

?

Publicerad 2014-03-17 14:51:00 i Allmänt

Vaknade före 9 idag också. Vad händer? 
Idag ska hästarna iaf få massage sen får dom nog vila, underlaget är verkligen ren skit nu. Riktigt eländigt när det frös på. Där det är isen är det jävligt knöligt och där det inte är is är det för stumt för broddade hästar. 
Kul. Det kommer inte gå att göra något vettigt på nån vecka nu. Promenera, det är väl det som går.
Funderar på att dra Stråla till ridhuset imorgon, på torsdag ska Mayan till ridhuset och gå lektion och på fredag ska vi till Boden för WE. Woho.
Sen på lördag åker jag och Lena till Haparanda för tömkörningskurs för Anders Eriksson. Woho!
 
 
 
Ville visst inte postas imorse. Nu är iaf hästarna masserade, Mayan tyckte det var jättebökigt oj så jobbigt. Stråla njöt. Massören tyckte Stråla var fin i kroppen och trodde att vi var på rätt väg. Det kändes skönt.

Hahaha

Publicerad 2014-03-16 20:27:42 i Allmänt

Jag på pricken
 
 
 

Jag vill också

Publicerad 2014-03-15 19:27:13 i Allmänt

Oh du milde tid så trött. Det märks at kroppen inte är helt kry ändå under allt smärtstillande och antibiotika. 
Jag är helt matt och darrig hela jag och halsen gör ont. Det märks att den inte blir glad alls av att prata. Och det har det tydligen blivit för mycket av igår och idag. Jobbigt.
Det har ändå gått riktigt bra att jobba och det är en lugn start med två förmiddagar och sedan två dagars ledig igen. Jag får väl se till å vara tyst på måndag kanske. Hästarna får dock vila, har bara pysslat om dom.
Strålan vilade en del medans jag var där. Det kanske blev för mycket för knät att gå i skogen igår tänkte jag. Eller så har hon blivit kall. Bytte iaf till lite varmare täcken åt både Mayan och Stråla, nu blir det några kalla dagar igen och kanske snö.
 
Var ju och tittade på WE träning igår jag och några till. Hade egentligen tänkt dra med mig häst men dels inte helt kry och dels inte så modig att jag våga köra transport i stormen. Men nästa fredag ska jag släpa med mig Mayan dit, det såg skitkul ut.
Fina kallbloden.
 
Mäster fotografen.
 
Måste åka och köpa mig en kamera så jag slipper telefonkameran jämt. Den är ju toppen i vissa lägen (helt utmärkt för mina behov) ,men iblad blir det bara skitkassa bilder. Bilderna ovan är ju ändå riktigt bra för att vara tagna av en telef inne i ett ridhus kan ju jag tycka, att dom är kassa beror ju mest på handhavandet.

Satans förbannade

Publicerad 2014-03-15 15:24:44 i Allmänt

Vidriga jävla människor!
Djur är inga leksaker. Åh, jag blir så arg! Det borde fan va skottpengar på alla djävla idioter!
 
 

Storm

Publicerad 2014-03-14 16:36:00 i Allmänt

Jag har tydligen sovit nog för en bit framöver, vaknade av mig själv före 9. Det händer ju aldrig. Aldrig nånsin. Vaknar jag före 11 av mig själv och är pigg så är det halleluja. 
Hade gärna haft det så här alltid faktiskt.
 
Hi hi, titta titta barmark!
Fast mest ser det ut så här
 
Is...
 
Eller så här
Ha ha, några parkeringslappar i vindrutan ja. Lite spännande att ratta ett hölass efter den vägen.
 
Jag undrar lite om jag är väldigt engagerad eller bara skvatt galen som rider i full storm. Soptunnor blåser omkring (som även synes ovan) Lilleman seglade över gården (ha ha) och det går knappt att gå upprätt. Men rida skulle jag. Det är tur Mayan är trygg. Fina fina häst. Inte en min gjorde hon åt allt som fladdrade omkring. Tittade inte ens på ett stort kapell som flaxade i en carport som vi passerade nära, men stirrade lite extra på vägbommen, bara utifall att.. 
Söt!!!
For och klättrade lite, nästan bara skritt, en uppförsbacke tog vi i trav. Trampa genom skogen hem.
 
Konstaterade att det tinat upp väldigt bra i skogen och tog med Stråla på en promenad rakt ut i skogen sen.
 
Hittade även massor med glas i ponnyernas hage som tinat och grävts fram, precis på deras rullställe så det blev glas sanering. Usch. Det hade kunnat sluta illa, det är tur dom har tjocka mammutpälsar.
 
Nu är jag helt slut. Lång men härlig och blåsig dag. Dags att åka och kika på WE träning i Boden. Gissa vem som kommer sova som ett barn i natt. Sen är det första jobdagen på nästan två veckor imorgon. 

Torsdag

Publicerad 2014-03-13 19:55:00 i Allmänt

Fin fina trygga, knasiga lilla stollehäst.
 
 
Efter en regnskur så blev det klart och fint och jag hann precis ut en en sväng innan mörkret föll.
Satte mig barbacka på Mayan, bettlöst, och tog Strålan som handhäst och skrittade en sväng. Det är riktiga vårkänslor nu när grusvägarna börjar tina fram. Nu gör det mig inget mer att det regnar då och då, bort med ishelvetet. Fort! 
Det var två pigga och glada damer på promenad, Ebba hakade på och var glad även hon men gladast var nog matten uppe på ryggen. 
Vi var bara ute 30 minuter då det började skymma och vi inte hade några reflexer men det var nog ganska lagom för Stråla också. Hon såg inte påverkad ut efteråt, inte alls faktiskt. Hon såg glad ut och stod fint på alla fyra benen.
 
 
Skrattar gott åt idioten på tv som försökte stoppa en kossa på rymmen genom att kasta sig på den och försöka hålla fast den. 
 
Kände mig själv som mindre intelligent när jag åkte och skulle köpa hängränna med en sedan... och inget släp... 
Heh. Jodåsåatte.

=)

Publicerad 2014-03-13 13:56:13 i Allmänt

Idag ska jag kravla mig upp på Mayan en sväng. 
Ska bara fara och göra lite ärenden först. 
Tjoflöjt! 
Vad glad man kan bli för det lilla.

Woho!

Publicerad 2014-03-12 19:04:16 i Allmänt

Åh, jag har varit hos hästarna och myst. Jag är så glad. Var som en 10 årig ridskoleunge när jag kom dit och dom bara stod där och var så alldeles alldeles underbara. Det bara bubblade i magen. 
Fina djuren.
Jag saknar dom så när jag inte får vara med dom, och då har det ändå bara gått tre dagar och jag har varit dit varje dag, men ädå.
Då tänkte jag för mig själv att jag aldrig skulle klara av att vara en sån där hästägare som har medryttare flera dagar i veckan och inte alls är i stallet då. Hur gör man? Jag har aldrig kunnat hålla mig borta från hästarna flera dagar i veckan. Jag kan inte heller riktigt se poängen i att ha en häst om nån annan ska ta hand om den på halvtid. Men det är ju bara jag. Alla är inte lika galna som jag är.
Jag vet även när jag bara hade en häst, Fragge, vilket var väldigt länge sen och hade medryttare till honom så var jag antingen förbi stallet ändå eller så var jag hemma i Luleå hos mitt andra hjärta Ragge som jag själv var medryttare på tills han blev min egen tillslut. 
 
Jag tycker att bara en häst känns på tok för lite, jag har alltid haft flera hästar och eller medryttarhästar samtidigt. Och att bara ha en häst och bara vara hos den kanske 4 dagar i veckan, gud, det finns inte i min världsbild.
 
Nåja. Jag har varit i hagen med pälsbollarna och petat runt lite. Supermysigt. 
Nu är det nog inte länge dock tills jag får börja gnälla om leriga hagar. 
Skule behöva ta och skotta bort lite skit
 
Sen var jag lite väl kaxig och trodde jag skulle kunna äta en smörgås. Det kunde jag inte. Men jag åt några skivor ost med mjukost på och drack drickyoghurt. Framsteg. Å såå har jag ätit en varmakoppensoppa och druckit ett glas mjölk till middag. 
Woho!

Halleluja!

Publicerad 2014-03-12 13:03:55 i Allmänt

Jag ser ljuset. Mår mycket bättre idag. Halsen känns mest som en vanlig fökylningshals fast lite äckligare och kroppen känns rätt okej om än väldigt svag. Var till hästarna och gav dom lunch och drog av täckena (woho) och blev helsvettig och skakig.
Men jag hade tänkt försöka få i mig lite näring och ta och pyssla om dom lite sen. 
Jag tycker att det är rätt komiskt att jag fått kämpa för att få i mig mat när jag vanligtvis får kämpa för att inte få i mig mat. Nu käns det som att magsäcken har skrumpnat ihop totalt och eftersom det fortfarande är så äckligt i halsen så är ja inte speciellt sugen, men nu går det ju att svälja iaf. Woho!
 
Eftersom det var vägningsdag idag så vägde jag mig men jag inser ju att det mesta jag förlorat nu är vätska och att de kilon som försvann antagligen kommer tilbaka + när jag börjar äta normalt igen.
 
Men åååh, jag kan mysa häst idag. Måste bara hålla mig i skinnet en liten stund till och inte börja dra ut nån och motionera. Dom lider inte av att vila okej.
 
Sen är det så mycket annat jag vill och borde göra. Enligt google så smittar man inte efter 2-3 dagar på pennicilin så jag vågar mig nog ut bland folk imorgon.

Tankar och babbel

Publicerad 2014-03-11 19:43:00 i Allmänt

Tänkte roa mig med att titta och sukta efter fina saker som jag inte har råd med. Men jag hittade typ ingenting.
Mycket konstigt. Är det säsongens grejer som är tråkiga eller har mitt habegär lagt sig? Tidigare har det funnits hur mycket som helst som jag vill ha. 
Klart det finns saker jag vill ha men inget så där paow! Förutom en sadel åt Strålan. Eller i första hand, en helt frisk Stråla.
 
Nå dessa schabrak kan jag ta
Men det enda som faktiskt får mig att gny lite är det första. Det hade ju varit häftigt på Mayan. Dessutom hade jag velat ha några nya täcken, typ med 100 eller 50 grams fyllning. Har ju verkligen behövts i år. 400 grams täcket jag köpte åt Mayan kan jag nästan räkna på mina fingar hur många gånger det vart använt. 
Men, köper jag tunnare täcken så blir det ju garanterat en vargavinter nästa år. 
Äh, jag vill ha en hel drös med olka täcken för alla möjliga olika tänkbara väder.
Jädra täckeshästar. 
Hade ju trott att Strålan var tillfällig men eftersom hon nu är en rygghäst, och komer att vara känslig i ryggen resten av livet så är det bara täcka på.
 
Lustigt nog så har Leffe inte varit i behov av täcke nästan nånting alls. Han brukar ju kunna vara lite känslig vid nederbörd men inte alls nu. undrar varför. Även Holly som frös och huttrade nästan hela första året har inte haft täcke på en enda gång. 
 
 
 
På tal om Strålas rygg och en sadel til henne
Jag måste erkänna att jag är lite rädd för att börja rida Stråla igen. Rädd för att ska förstöra henne ännu mer. För att jag tycker jag är sån kass ryttare.
Jag känner att jag måste ha en sadel, alternativt en väldigt bra barbackapadd om det nu finns nån sån. Och rida lektion. Massor med lektioner. 
Är i kontakt med WOW folk så vi får väl se vad som sker. Men med en sadel så får ryggen avlasta, mycket bättre om jag kan rida lätt eller stå i lätt sits och framför allt att jag kan låta henne trava på ordentligt, svinga lös ryggen. Det är ju inte bra att bara gå kort och samlat hela tiden heller. Jag är så dålig på att rida på framåt, håller på och lär mig det.
Och senare, när vi ska galoppera igen, även våga låta henne galoppera på framåt.
Jag vet att det inte är jag som har förstört henne men samtidigt så kan jag inte låta bli att tänka tanken att hon inte hade blivit så dålig om hon varit hos nån som kunde rida bra.
 
Det värmde gott när ridlärare Camilla frågade om jag höll lektion för medryttaren, "Nej herregud sa jag det kan jag inte" och hon sa "varför inte, du kan ju uppenbarligen rida". 
Det tycker jag ju inte att jag kan men det kändes rätt bra att höra ändå.
 
Jag funderar lite på om jag skulle låta min medryttare rida henne i början, hon är ju ganska duktig och framförallt lättare än vad jag är.
Eller man kanske kan betala ridläraren för att rida ens häst istället för att hålla lektion? 
Eller det kanske finns nån lätt duktigt ryttare som vill rida lite? Någon?

 
Hon är inte så farlig som hon ser ut =P

Mera blä

Publicerad 2014-03-11 13:24:00 i Allmänt

Alltså, det blir ju nästan bara värre. Idag känns hela halsen, från långt bak i gommen till långt ner i bröstet som ett stort sår, kan knappt dricka vatten idag. Inte för att det var speciellt bekvämt tidigare heller men nu bränner det en lång stund efter jag svalt också. Suuuuck.
Å så är det nånting som rinner som en kran speciellt när jag ligger, rakt ner bara så jag håller på att storkna. Till sist kom jag  på att ligga i framstupa sidoläge och kunde sova ordentligt några timmar. Har ju sovit massor men mest vaknat hela tiden. Man då jag inte heller kan ligga på mage så hällde jag mig över en stor hjärtkudde som jag i vanliga fall pallar upp benen med. Det gick fint. 
Så framstupa sidoläge eller sitta upp är det som gäller. 
Inte för att det på något sätt är trevligt att ha feber men man blir liksom lite obrydd om allt och bedövad då. 
 
Ebba börjar vara uttråkad och vill gå på promenad. Skruttis.
Hästarna fick jag mysa med en liten stund när jag var dit och kastade åt dom lunch. Finingar.
Medryttaren fixade resten igår och hon kommer även idag. Gud så skönt. 
 
Gud vad jag ska äta bacon när jag kan äta igen. Och klyftpotatis. Och Tripple cheese mål på max. Och hårdbröd med korv.
Mamma sträckte fram en hårdbrödbit igår och sa "vill du ha" och så skrattade hon. Jädra sadist.

Halsfluss

Publicerad 2014-03-10 13:57:00 i Allmänt

Det var ingen halsböld iaf, puh! Men halsfluss, läkaren tyckte det var konstigt att det kommit så snabbt, jag hade ju lite ont i halsen på lördag och sen pang bara. Nåja, jag fick en påse med medicin med mig hem. Bla smärtstillande i suppar, gud så underbart när det lättar det värsta. Det var ännu värre i halsen idag, rakblad ja. Man är aldrig så medveten om hur mycket saliv man producerar när man inte kan svälja ner den.
Order om att ligga och ta det lungt i några dagar/en vecka (och det kan ju vara rätt bra att ha order om det annars tycker jag snart att jag är pigg nog att motionera hästar.) och att försöka få i min näring, jag fattar ju också att det inte är så bra att leva på några dl vatten, så jag har köpt en massa olika flytande varianter, drickyogurt gick inte, satan vad det sved, men ungefär en dl vanlig yogurt gick ner tack vare suppen. 
Konstigt nog har jag inte varit hungrig, en snabbis igår bara, sen ingenting. 
Glömde köpa isglass, det grämer mig, det hade jag velat ha. Kallt och gott.
 
Har fått klappa Stråla lite på mulen iaf, gotösen, hon var den enda som ides bry sig om att hälsa, dom andra ville bara ha mat.
 
Det är även tur att Ebba inte är speciellt komplicerad, vi kör med teckenspråk och det går bara fint. hon ligger mest och myser med matte.
 
Det här är väldigt intressant

Blä

Publicerad 2014-03-10 10:22:15 i Allmänt

Men herregud, det var länge sen jag var så här ynklig, det måste ha varit när jag hade körtelfeber. Snart på väg till VC, det känns ungefär lika jobbigt som att springa ett maraton, tur pappa skjutsar, jag hade nog inte fixat att köra själv. Orkar ingenting, orkar knappt kolla på tv eller sitta vid datorn. Bara korta korta stunder.
Tvingade i mig 2 treo i natt, tog väl 20 minuter att få i sig det men oj så skönt det var sen när det lättade något i halsen och febern gick ner lite. 
Solsken ute igen och hästarna står dår i hagen med täcken på. Fan vad jobbigt att ha täckes hästar.
Medryttaren kommer iaf ikväll och pysslar om dom.
 
Knappade in gårdagens mat i min kaloriräknare. Lite glass. Den tyckte att jag borde äta mer, minst 1200 kalorier. Jo men lycka till.

Uj uj

Publicerad 2014-03-09 18:13:45 i Allmänt

Så där ja, nu har jag varit uppe i 20 minuter, dags att gå och lägga sig igen.
Stackars stackars mig som fått spendera en sån här underbar vårdag i sängen. Och hästarna, dom orkade jag inte ens dra av täckena, puh, jag bara kastade åt dom lunch, det blir heller inga hinkar eller annat utan bara kvälls hö lite senare och jag orkar knappt ha dåligt samvete för det. 
 
Iskallt vatten får jag i mig, lite grann och nu åt jag lite glass också, ganska skönt för halsen. Jag är livrädd för att det ska vara en halsböld och att dom ska skära upp den. Fy fan. Halsfluss har jag haft förr och det gjorde inte så här ont. Har det inte blivit bättre tills i morgon så blir det definitvt läkare. Hur jag nu ska lyckas ringa och boka en tid när jag inte kan prata.
Försökte skicka sjukanmälan på sms, hoppas dom får det. 

=(

Publicerad 2014-03-09 11:49:25 i Allmänt

Idag är det fan synd om mig. 39 graders feber och en glödande boll i halsen som gör att jag vill skrika av smärta varje gång jag sväljer. Alltså det går knappt. Aldrig haft så ont i halsen. Den är svullen på utsidan också, ser inte klok ut. Dubbelhaka deluxe på vänster sida.
 
Om jag försöker prata så retar bollen så jag håller på att kräkas i stället och jag vågar inte tänka på hur ont det skulle göra. Nu ska jag försöka sova igen och glömma bort att jag är hungrig, finns liksom inte en chans att det skulle gå att äta nånting.

En nästan gratis häst

Publicerad 2014-03-08 19:31:55 i Allmänt

Herregud vad det stormar, det är rent svårt att ta sig fram för att vinden tar i så förbenat.
Men solen har varit framme igen så det gör ingenting.
Red en sväng på Mayan som trots stormen gick och lunkade på långa tyglar, genom byn där folk höll på med maskiner och saker fladdrade, mötte en skoter som tydligen hade bråttom nånstans för den hade inte tid att sakta ner, lyfte inte ett ögonbryn, gick genom skogen och det flög kvistar i huvudet på henne, hon kunde inte brytt sig mindre. 
Hon var tom lite seg och gick och tyckte att det var då fasligt jobbigt att behöva trava.
Men så vände vi hem och då var det som att nån hade stoppat raketbränsle i röven på henne,då plötsligt så gick det inte att skritta och allt blev dödligt farligt. 
Då blev jag sur.
Så jävla roligt är det väl inte att stå i hagen och glo. Hästkräk. Jag vet att hon ska hem till flocken, tant med extremt kontrollbehov men nej, jag avskyr det där beteendet. Så hon fick gå lite fram och tillbaka och gå in i skogen och plumsa och så tog vi en extra sväng och plumsade över en äng också, bara för att.
Tant är väldigt korthårig efter att jag gick lös med saxen på henne häromdan. Till slut gick det inte att jämna till eländet nå mer för då skulle hon inte haft nått kvar alls.
Blött var det ja. Mayan är lite skeptisk, "vi ska väl inte gå i det där va".
Det är tur hon är söt
annars hade hon nästan varit gratis idag.
 
Efter Mayan tog jag en promenad med Ebba, Stråla och Skorpan, en fördel med värmen, Skorpan kan följa med utan att slå ihjäl sig.
Även där hittade vi vatten längs vägen (och över vägen) "skitkul" sa Stråla och tänkte hoppa i och bada.
Hon fick nöja sig med att plaska lite med framben och näsa.
Sötnötter
 
En annan sötnöt
Pussmulen.
 
Gud vad jag älskar soliga vårdagar, att bara hänga i hagen med hästarna. Det är bästa tiden. 
 

Framtida häst?

Publicerad 2014-03-07 23:28:00 i Allmänt

Jag åkte iväg till Boden, i ösregn och väglag som var allt annat än trevligt. Fy fan vad blött det är, helt sjukt. Blött och slaskigt. Gropigt och jävligt.
Blääääääääääää!
Bort med snön nu.
Det var tråkigt nog bara fyra ekipage i farten och dom red mest runt och hade inga roliga hinder framme, fast det var lite intressant ändå och jag blev onekligen peppad på att åka med nån av mina hästar. Tänk om man skulle ta med sig Mayan och åka dit nästa gång. Vill nån följa och hålla mig i handen?
 
Det var en liten kallblodskille där som var så jävla fin, oj vad jag blev kär. Han påminde väldigt mycket om min Ragge tyckte jag fast betydligt mer välriden och såg supertrevlig ut. (Oj vilken fin häst Ragge hade varit om han hade varit rätt riden....)
Den hästen hade jag kunnat kidnappa lite.
Fick fnissa lite åt honom flera gånger som när han drog ut mattan som skulle föreställa en bra för att sedan gå över, eller när han tvärnitade för det pyttelilla hindret eller när han galopperade så det dånade i hela ridhuset.
Superfin.
 
Då började jag tänka igen. Nu är det ju inte aktuellt på bra länge hoppas jag, men min nästa häst. Vad ska det bli?
Det är nått jag funderar på rätt ofta och ändrar mig typ hela tiden. 
De jag främst är inne på är:
Varmblodstravare= föralltid i mitt hjärta, så fina, billiga i inköp om inte gratis, många exemplar som behöver "räddas" och jag har ju en liten faiblesse för de som behöver räddas. Ofta oinriden och outbildad så jag får fixa det själv.
Halvblod: Ett stort halvblod skulle jag vilja ha nån gång i mitt liv, en riktigt ridhäst liksom, en som inte behöver räddas.
Kallblodstravare= Även de föralltid i mitt hjärta. Fantastiska hästar.
Nordsvensk: En lugnare variant av KBL travarna. Typ.
 
Sen har jag även halkat in lite på Lippizaner, egentligen enbart pågrund av Mullehästen får jag väl erkänna.
En PRE vore ju inte helt fel att ha
En Shire har alltid varit lite av en drömhäst men vart ska man få plats med en sån.
 
Fast i slutändan så kommer det ändå att helt och hållet handla om vart hjärtat fastnar.
 

Solsken!!

Publicerad 2014-03-07 17:27:39 i Allmänt

Men gud, solen har varit framme idag. I flera timmar. Det var typ... eh... hur länge sen som helst. 
Jag skyndade mig att klä av Mayan och Stråla så dom fick njuta av solen och luften dom också.
Nu är det dock mulet och dimmigt och blåsigt så täckena åkte på igen.
 
Mer sol åt folket!!
 
 
Det blev en lång mys stund i hagen med kramar och kli. Sen tog jag ut Stråla på en cykelsväng med tanken att hon skulle få röra sig fritt och svlappnat, jag tänkte även att hon skulle få börja trava lite och så tänkte jag att med cykel så kanske hon springer avslappnat och svingar igång ryggen.
Ja. Nä.
Så vart det ju då inte. Stråla tyckte tydligen att det var skitkul att vara ut med cykeln så hon blev jättepeppad, mest spänd och, tja, stegrade två gånger, sparkade bakut en gång och sprätte runt lite allmänt ungefär hela tiden. Medans jag försökte hålla mig och cykeln på vägen då den bara slängde omkring eftersom det skar igenom hela tiden.Typ. Suck.
Men hon vart inte alls påverkad efteråt och har knappt vilat nått, kändes riktigt fin i ryggen och i rumpan faktiskt, det är inte så mycket kvar nu.
Åh, låt det hålla i sig och fortsätta gå åt rätt håll.
 
Eftersom jag hade tänkt cykla med Mayan också så fick jag tänka om lite där, inte riktigt cykelväglag idag. 
Så vi tog en körtur istället där vi följde en "ny" väg som Ivan tipsat om, det var spännade tyckte Mayan och det är alltid skönt med lite nya vägar, det finns inte så gott om dom här i byn, jag har liksom utforskat det mesta genom åren. Det kan jag sakna lite med Siknäs, allt outforskat.
Sen blev tant helpaff när vi kom ut på Stormviksvägen. Ha ha, rolig min hon fick. Travade på lite där och sen hem igen och vid det laget hade det mulnat på rejält så matten höll på att frysa ihjäl.
Prinsen mitt i skithögen
 
Då var det redan helg igen, helt sjukt vad tiden rusar iväg.
Snart är min lediga vecka över och det blev inget besök av Therese då hon blev sjuk. Funderar på att he mig iväg och kolla på WE träning i boden ikväll.

Fixerad

Publicerad 2014-03-06 22:06:07 i Allmänt

Nackdelen med att räkna kalorier är ju att jag blir än mer fixerad vid mat än jag redan var och då framför allt det jag inte får äta för att jag redan fyllt min kvot. 
Den stora fördelen är att jag blir superpeppad att motionera mer för att samla på mig kalorier. 
Men det är lite svårt att veta exakt hur man förbrukar egentligen och hur mycket man lassar in. Brukar försöka lägg amig i underkant på motionen och i överkant på intaget för säkerhetsskull.
 
 
Idag har det varit storstädning både i bodan och i huset, efter det så var jag så jävla paj i rygen att jag knappt kunde sitta så att  fara ut med hästarna var inte riktigt att tänka på tyvärr. Sen har jag varit på yoga och bänt i kroppen som inte alls ville bli bänd i idag. Rygg och knän var bråkigast denna gång.
Efter det så kände jag bara att hästarna får nog helvila idag men nu sitter jag och funderar på att dra ut dom på promenad ändå.
 

WoW

Publicerad 2014-03-06 00:37:00 i Allmänt

Jaha jamen det är ju fantastiskt. Det ser ut som att den enda sadeln som skulle kunna funka på en 140 gradig laggårsvägg är en WOW sadel. Å matte kommer bli så ruinerad. Det är ju drömsadeln och jag har länge haft den i tankarna men nog hade jag hoppats på att komma undan billigare.
Fast, å andra sidan när man läser på så låter det ju helt fantastiskt (iofs så marknadsför väl alla sig med att det är helt fantastiskt) men det kanske är precis vad Strålan behöver för att kunna vara frisk i sin rygg dessutom.
http://www.wowsadlar.se/wow-sadlar/varfor-valja-wow/
Nu ska jag bara komma underfund med hur man går till väga för att prova ut en när dom bara håller till i Stockholmskrokarna och om jag måste sälja en arm och ett ben för att få råd med en.
Hade man inte kunnat få ett par MDC stigbyglar på köpet, dom tilltalar mig nå djävulskt. Både det att dom är skitsnygga och skitsmarta.
Jag har ju islandsstigbyglar till Mayan för att dom ska ligga rätt väg och inte måsta vrida stiglädret, mest för att stiglädret i det läget ger Mayan skav men även för att det är allmänt mycket smartare.
 
"MDC Intelligent Stirrups® är en revolutionerande ny stigbygel som har ett ställbart stigläderfäste. Öglan kan justeras från det traditionella läget till 45 eller 90 grader vinkel och du väljer vilken position som passar dig bäst. Vinkeln förbättrar skänkelpositionen och avlastar höft, knä och fotleder samtidigt som det minskar risken för skav medan du rider."
 Meeeen, 2000 spänn för stigbyglar, nja, då håller vi oss nog till islandstigbyglar ala 200 spänn på hööks
 
 
 Och nu sitter jag och läser om pålagringar i bakknän och blir illamåeende. Fy fan. Min lilla tös.
Tänkte dock idag att vi kanske skulle ta och fara in till kliniken igen, bara för att kolla upp. Jag tycker ju att hon blir bättre men samtidigt så tycker jag att det tar så jävla lång tid. Hade varit intressant om veterinären också tycker att det ser bättre ut eller ej.
Jag började fundera på om hon kanske hade behövt helvila ett längre tag, eller om hon helt enkelt hade behövt mer träning, att få igång musklerna mer, eller om vi gör rätt som vi gör.
Tänk om man hade ett facit att gå efter. Vad är rätt?

Babbel

Publicerad 2014-03-05 21:22:37 i Allmänt

Jag var visst inte så trött som jag trodde, somnade inte utan låg och glodde på några avsnitt av Criminal Minds. Skönt det med. 
Jag har tidigare i veckan plöjt första säsongen av Sherlock, tack för lånet Ann =), den var riktigt bra men nu måste jag ju se dom andra säsongerna också ju.
En annan serie som jag börjat se är Sleepy Hollow, har bara sett två avnitt men dom har jag gillat.
Och på tal om serienörderi så såg jag idag, tack igen Ann =P, att Ronon Dex kommer till göteborg i slutet på April. Ja Jason Momoa, egentligen då men Stargate Atlantis är en av mina favorit serier. (jag har ganska många såna känner jag, heh.) Han var ju även Kahl Drogo i GoT men han fick inte vara med så länge där.
 
Hubba hubba.
 
En annan av mina absoluta favorit serier ever är NCIS, jag älskar NCIS och alla karaktärerna. Vissa säsonger har varit lite släpiga men säsong 10 var en höjdare, herregud så fint. Som tidigare nämt så grinade jag till precis vartenda avsnitt. Jamen DiNozzo har en fisk som heter Kate. Storböl.
Ja ja. 
Just nu sitter jag och suktar efter Supernatural säsong 8 fast jag har lovat mig själv att jag ska ha köpstopp på serier nu ett tag. Det är allt för lätt att klicka hem från cdon och jag måste spara pengar för att nånsin kunna ha råd med USA och en sadel. 
Så att åka till Göteborg och titta på Ronon kan jag nog bara drömma om.
Jag har även 5 säsonger av True Blood att plöja så det går ingen nöd på mig egentligen men Supernatural är Supernatural. Å det går ju inte att bara klicka hem en nu börjar jag hitta en massa annat också så det är nog bäst att ge sig ut på promenad.
Tjipp!

Godnatt

Publicerad 2014-03-05 14:00:19 i Allmänt

Jag har en längre tid nu varit facinerad över att jag varit så "pigg". Allt är relativt förstås och jag har ju varit konstant trött men det var väldigt väldigt länge sen jag har haft en sån där dag när jag har behövt sova hela dan. Idag verkar dock vara en sån dag. Jag kände av det redan igår men då bet jag ihop och for ut och red istället och det gick bra. Men idag svider det i ögonen och snurrar i skallen och jag vill bara sova, så jag tror det blir en slappdag. 
Ska på massage kl 17 och kanske tar en promenad med Mayan sen i kväll för det känns ändå som att hon behöver få röra sig lite (och jag behöver bli väck med några kalorier) men nu. Zzzzz.

Sprattel

Publicerad 2014-03-04 20:02:00 i Allmänt

Jättehärlig ridtur på en toktramsig dårehäst. Vi for bort till stugbyn dit vi är väldigt sällan och sist vi var dit så var det mörkt. Nu fanns det så mycket att glo på så att Maysan hade svårt att hålla reda på sina fötter i skritt ens, ögonen höll på att ploppa ut ungefär hela tiden och hon var visst tvungen att hoppa och sprätta lite. Och pigg var hon. Vi skrittade mest och passade på att jobba på med öppnor och slutor och skänkelvikning, även öppna och sluta i lätt uppfärsbacke två gånger. Jättefin tjej. Och stark. Kul.
Travade på en del också och försökte ta 3 galopper. Den första blev endast något konstigt sprattel som man inte ens kan låssas att det var galopp, den andra blev skitfin rund och lugn och samlad tredje gången försökte hon mest rusa men då tror jag hon var rätt trött. 
På hemvägen sen sista biten så fick jag henne faktiskt att länga halsen och slappna av i traven. En bit.. sen såg hon en jordkoka hon var tvungen hoppa för. Att det ska vara så svårt det där med att lägga ner och trava av henne. Hopp och sprätt och tokrus. Puh! Ja matte får verkligen kämpa, det är ingen åkahäst ridning där inte.
Nå men nöjd som fan att det gick det som gick iaf.
Duktig tant!
 
Enligt runkeepern så var vi ute exakt 8 kilometer idag också men det tog bara en timme. Jag vet inte hur rätt den har den där.
 
Jag är så nöjd också för att jag längde stiglädren ett hål idag och det blev så mycket bättre. Jag kunde slappna av bättre, jag stod inte på tå och fick kramp och hela sitsen blev mycket bättre. 
Sweet =)
 
Sen tog jag ut Strålan en på en liten promenad plus att hon fick gå över bommarna på banan några varv. Stretchat och masserat lite.
Testade lägga på henne Mayans bomlösa för att se om det skulle kunna vara ett alternativ när vi ska börja rida igen men den gled typ upp på halsen på henne så det var bara glömma. 
Försökte mäta vinkeln och jag tror att hon är 145 grader över ryggen. Då ska vi se om vi kan finna en sadel till det då. Hrm.
 

Första dagen

Publicerad 2014-03-03 19:40:00 i Allmänt

Första lediga dagen har spenderats hos kiron och sen hos Lena igen. Himla trevligt.
Det tyckte Ebba också som har skuttat runt som en yster ungkalv.
 Snart 11 år, härliga hund.
Fina broder Bacon.
 
 
Sen har jag gjort tacotårta och guacamole. Det var väldigt uppskattat och pappa åt hur mycket som helst. Det är typ det bästa betyget då han kan vara lite kinkig.
Det är faktiskt en fördel med att bo så här, att kunna turas om lite med matlagning och det är alltid roligare att laga mat till fler än bara sig själv. 
Ibland äter jag själv, ibland bjuder mor å far på mat och ibland bjuder jag.
 
Mina hästar ger jag vila idag. Men imorgon är det dags för ridtur =)

L

Publicerad 2014-03-02 22:51:19 i Allmänt

Har varit och tittat på när medryttaren red, vad roligt att se sin häst från backen ibland.
Gud så fin hon är min lilla tantalura.
 
L:et.
 
Sen tog jag och Stråla en promenad. Gud vad jag längtar tills jag kan sitta lite på henne igen känner jag.

Ledig

Publicerad 2014-03-02 15:45:22 i Allmänt

Nu är jag ledig i en hel vecka! Woho!!! En vecka som dessutom avslutas med att Therese kommer på besök om allt går som det ska.
Woho!!

Lördag

Publicerad 2014-03-01 18:05:34 i Allmänt

Men tröttmössa. Det är ju lagom roligt när man vaknar på morgonen och längtar till kvällen så man får gå och lägga sig.
Nu sitter jag bara och fördriver lite tid till jag får natta hästarna och sen sova. Znark!
Jobbhelg.
Tänkte mig ut och cykla med Mayan så hon får röra sig utan belastning idag för imorgon ska hon gå lektion.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela