stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Lite trött

Publicerad 2016-07-31 17:40:48 i Allmänt

Jodå det tär på att jobba så här intensivt men nu är det bara 67 jobbtimmar kvar innan 16 dagar semester.
Skrapar ihop 125 timmar på 15 dagar så jag ska ha råd att vara ledig. 
Det har dock varit otroligt fint på jobbet nu så det går bra men jag är rysligt trött och ser fram emot mina lediga dagar. Undrar lite över hur jag ska fixa nästa helg då jag jobbar 3 stycken 8-22 pass efter varandra. 
 
 
 

Vart tog hästen vägen

Publicerad 2016-07-29 23:31:47 i Allmänt

Ledig dag och fullt upp. Gjorde om hagarna bla så Leffe fick sig ordentligt med bete
 
Stråla har fått springa på lina och hoppa studs, mycket duktig tjej. Väldigt loj i början och inte ett dugg aktiv, när hon hoppade så såg det ut som att hon tyckte att det var riktigt roligt men jobbigt så hon behövde inte hoppa så mycket. Studs är ju väldigt ansträngande och hon är dessutom väldigt ovan.
Sen jobbade hon fint i traven, inte riktigt lika wow som förra gången vi hade samma upplägg men riktigt bra och det var jobbigt det med sa hon. 
Det är så roligt att se hur bra en häst kan jobba på lina, fritt, i grimma utan en massa idiotiska inspänningar. Förstår inte hur dom ens kan få finnas och jag blir förtvivlad i hjärtat varenda gång jag ser en stackars häst inklämd i en pessoa sele. HUR kan folk inte se vilket skit det är? Eller den ännu värre superidiotiska grejen som går mellan frambenen och upp på manken. Idioti. 
 
Lyssnar på "vän av ordning" av David Batra där han egentligen bara tagit diverse insändare. Jag bara gapar mestadels och utropar med jämna mellanrum "men det kan ju inte vara på riktigt" alltså att folk verkligen kan vara så skrämmande korkade idiotiska dumma tröga och bara allmänt blåsta. 
 
Tacka vetja djuren, dom är lätta att förstå sig på
Nu börjar det skymma rejält, snart dags att plocka fram reflexer om jag ska fortsätta luffa på nätterna. 
Det gick ett stråk av ångest genom mig nu, jag har så svårt för hösten och oktober november då lever jag knappt, bara går på tomgång och knappt det.

En bunt bilder på en kortvarigt vit häst

Publicerad 2016-07-29 02:07:00 i Allmänt

Det var allmän baddag igår och Rino var vit för första gången på ett år, idag har han bott hos mig i ett år precis btw.
Alltså svansen. Fasen så synd att jag glömde ta före bilder.
(Men uj vad han har tappat muskler och blivit tjock)
 
Det vita varade inte så länge dock
 
 
Ja men faktiskt, har man en barbiehäst så har man, just nu kan jag ändå inte göra så mycket annan än pynta honom heller så
 
 
Den enda som verkligen gillade badet var Leffe, han bara njöt och hummade och puttrade hela tiden. Fina gubben, så nöjd över lite extra uppmärksamhet och omsorg.
Rino var extremt missnöjd över tilltaget, han hade tänkt sig roligare aktiviteter.
 
Stråla var väldigt lättborstad idag så någon nytta gjorde det nog med badet iaf, den största anledningen till ett årligt bad för hästarna är att svansarna blir så vansinnigt äckliga på sommaren, fettiga och dredsiga och vidriga att ta i. Rinos man var också superäcklig, jag fick panik av att försöka borsta ut den. Hans insektstäcke fick sig också en tvätt för det var lika äckligt det men nu har han fakskt fått gå naken så jag kan oroa mig för att melanomen ska bli galnare än dom redan är men sammtidigt så tror jag att han tycker det är rätt skönt att få vara nakenfis en stund. 
 
Jag är så totalt inställd på att han inte kommer leva länge till så jag tänker att han ska få ha det fint och vem bryr sig om melonom och en stor mage då egentligen?
 
Stråla fick en kort tur med cykeln igår och idag tog vi en ridtur i skogen vid lilla sandtaget. Hon är väldigt spänd om rumpan på vänster sida kände jag före vi for ut och jag tror hon känner av det för hon var väldigt springig och ville lite skjuta sadeln åt höger. 
Så hon bad mig boka en massage, massören blir nu borta en vecka men sen så. 

Hipp hipp hurra

Publicerad 2016-07-27 21:35:55 i

Världens bästa Ebba fyller 13 år idag!! 

Vampire slayer

Publicerad 2016-07-27 14:27:03 i

Jag ska allt  tillsammans med personen jag jobbar hos, slåss mot vampyrer med en plastblomma. Fri tillgång på mjukt tunnbröd, smör och gurka samt kaffe och vårat fordon är en mycket liten rullstol. Hoppas dom där vampyrerna är långsamma. 

Ich bin bei dir

Publicerad 2016-07-26 02:48:35 i Allmänt

Nightswimming deserves a quiet night
Nästan midnatt, varmt och även om det så smått börjar skymma så är det fortfarande ljust. 
Fantastiskt.
 
Fin dag, ledig och sovit gott och länge, moster och kusin kom på besök, jag har bara en kusin och vi var väldigt nära när vi var yngre men så flyttade hon till Stockholm och nu har vi hamnat i det läget att det går flera flera år mellan vi ses. Mycket tråkigt. Trevligt att dom kom på besök iaf.
 
Stråla och jag fick oss ett svettigt pass på ridbanan, det gick lite trögt att snurra igång bakbenen på fröken som mest tyckte det var onödigt att gympastiksera öht men när hon väl snurrade igång var hon SÅ jäkla fin.
DUKTIG tös. 
 
På tal om Nightswimming så började jag lyssna på R.E.M som ju är sjukt bra, varför glömmer jag bort dom?
Blev nostaligisk och kom in på Tokio Hotel
<3
Får fortfarande rysningar över hela kroppen.
 
In die nacht
An deiner seite
1000 meere
Hilf mir fliegen
Heilig   (Leffes låt, Du wirst für mich immer heilig sein)
Reden
Geisterfahrer
Monsoon
Lass uns laufen
Für immer jetz
Reden! 
 
Ah men gud.
 
 
Viel so veil liebe an der musik

Fantastiskt

Publicerad 2016-07-25 00:12:25 i Allmänt

Oj vilken rolig jobbhelg, fantastiskt. Fantastiskt är tydligen ett ord jag missbrukar just nu på diverse ställen. 
 
Fick även höra så fina ord från flera håll och som vanligt har jag SÅ svårt för att ta det till mig, det är otroligt svårt om inte nästan omöjligt att tra att folk faktiskt kan tycka om mig. På riktigt. 
Fint. 
Och fina fantastiska samtal med favoritkollegan som vanligt. Fina fantastiska människa.
 
Har knappt ens längtat hem eller hunnit med att sakna djuren.
Hästarna fick sig mat iaf men inget mer när hästskötaren ändrade sig. Jag undrar när jag ska lära mig att inse att "jag kommer på lördag" i princip aldrig betyder "jag kommer på lördag" utan allt som oftast betyder det, "kan jag komma imorgon istället?" Eller "Jag kommer nästa helg istället" och nästan alltid med väldigt kort varsel. Näh, Nu längtar jag enormt mycket efter att fina pålitliga Helena kommer hem. 
 
När jag kom hem så åkte jag och Ebba och simmade i havet lite och sen blev det lite gräsmattehäng
 
Fin ridtur med Stråla ikväll, runt på stigarna vid lilla sandtaget. Fin tjej som tom lyckades hålla sig relativs lugn och avslappnad då vi gick hemåt. Sen är det lite det som är bra med att rida runt på dom stigarna att man är på `hemväg` flera gånger på en ridtur, lite bråttom ibland men oftast höll hon sig i skinnet. Duktig tös!
 
 

Jahaja

Publicerad 2016-07-23 21:41:04 i

Inte helt kul när man tror att man har hästpassning och åker iväg på jobb i 2 dygn och hästvakten plötsligt tycker att det är så fint väder så hästvakten stannade i Finland. 
Okej liksom. 

Fantastiskt vackert i Sikfors iaf

Vem är det där

Publicerad 2016-07-22 20:49:40 i

Min kamera i telefonen är visst väldigt snäll med mig, ja jag har äntligen min baby tillbaka materiell kärlek, jag hittade den här bilden från jobbfesten i vintras 
Och tog den här idag 
Och bah, vem fan är det där?! Så där snygg är jag aldrig när jag tittar i spegeln. 

Var och badade med Strålan idag 
Supervarmt i vattnet.
Allmänt bra dag 

Bye bye Norrbotten hello Gotland

Publicerad 2016-07-22 12:57:00 i Allmänt

Vilket gudomligt ställe. Om jag hade haft sisådär jättemassor med miljoner pengar till övers så hade jag inte tvekat inte en sekund. Inte EN. 
Jag tror jag nära på avlider vilket fantastiskt ställe.
http://www.bertwig.se/till-salu/fide-svankviar-7/
 
Sen hade jag behövt använda några av pengarna till att hyra folk som kan hjälpa mig fylla ut huset men what ever. 

Infoga fyndig rubrik här

Publicerad 2016-07-22 00:10:28 i Allmänt

Igår var min enda lediga dag den här veckan, jag skrapar ihop 60 betalda timmar den här veckan men det blir 82 timmar hemifrån i arbetsrelaterad tid.
Det innebär iaf en helt okej lön trots semester i 12 dagar. En lön som kommer gå till... veterinärräkningar. 
Suck.. 
 
Ebba var hos veterinären igen igår. Hon har lite problem med kisseriet igen och så har hon en knöl i ögat som hon har haft länge men som har börjat jävlas nu, så det kommer bli operation på den.
Nä jag orkar inte tänka pengar, jag får bara panik.
Jag har dessutom fått för lite lön, det fattas typ 2500. Mindre kul..
 
Imorgon ska jag till mitt extra jobb, de bir troligtvis en sväng på Boden Alive på kvällen och sen sova där, sovande jour. På lördag morgon traskar jag över till mitt ordinarie jobb och sen åker vi iväg till Sikfors och sover på hotellet där från lördag till söndag. Känns himla kul faktiskt. Tillsammans med min favoritkollega också så det kommer bli superfint. 
 
Känner mig nästan lite patetisk som tycker det ska bli så kul med en tripp med jobbet men ibland saknar jag faktiskt social samvaro. Det är ju ändå fint att man trivs så bra med jobbetfolket då man inte träffar så mycket folk på fritiden.
Men jag kommer förstås sakna ihjäl mig efter mina djur som alltid.
Det blev en lång väntan hos veterinären zzzz
 
Träningsvärk i högerarmen efter att ha slitit i Strålas stackars manstump under ridturen igår.
 

Kramp

Publicerad 2016-07-20 23:21:00 i Allmänt

Ännu en fantastiskt vacker kväll, jag red barbacka som synes men vart är min balans?!? Herregud så kasst. Red efter vägen förbi gamla hamnen och på hemvägen svängde vi ner och plaskade lite, gick över halva viken och vände. 
 
Jag som haft så jäkla bra balans, som sagt, har tappat den totalt. Sen blir jag alltid väldigt ostadig då vi går i vatten, det har jag blivit i många år, när vattnet rör sig så tappar jag balans och blir yr, så idag var det verkligen skitjobbigt. Men görat skulle vi. Vi har ju inte kunnat eller snarare haft lust att bada som det har regnat men idag var det ganska skönt och Stråla plaskade friskt medan jag panikartat klamrade mig fast som om det gällde livet med kramp i hela kroppen. 
Herregud!!
Ja nu kan jag ha lite förståelse för folk som inte vill rida barbacka pga dålig balans.
Travade gjorde vi också, efter vägen, inte i vattnet gubevars, det är väl iaf en av mina goda (ibland dålig kanske) egenskaper, att jag är jäkligt envis. Jag ger inte upp bara för att det är svårt att trava, då ger jag mig fan på att det ska gå istället och önskade att Stråla hade längre man att hålla i när jag höll på att åka åt skogen.
"Stå nu still och ät lite gräs så matten vågar ta upp kameran."
På hemvägen var det, ja hemväg, och så jäkla mycket insekter att Stråla fick massor med energi i rumpan, då passade vi på att leka med samlingen i traven, riktigt häftigt faktiskt. Passage nästa liksom! Ja nåja, men kanske om några år om hon får vara frisk. 
DEN traven var inga problem att sitta i men så slappnade jag av också.
Sen är ju Stråla rund som en tunna så helt lätt att sitta på har hon väl aldrig varit, det är så lätt att glida i sidled på en tunna.
 
Go och gla Rino.

Söndag måndag tisdag

Publicerad 2016-07-20 00:14:00 i Allmänt

I söndags flyttade jag smågnuttarna till Strålas och Leffes hage, Leffe går ju halva dygnet och betar och det är bara SÅ tragiskt att ha 5 hästar i 4 hagar men nu är familjen förenade igen. Tills nån ponny (host Skorpan host) har ätit ihjäl sig. 
Nå dom blev gott välkomnade iaf och Stråla stod länge och kramade om Holly
 
Holly är SÅ kär i Leffe och har varit sen första gången hon såg honom, han är mer skeptisk 
 
Överlyckliga blev dom också, shettisarna, och har sprungit som dårar, typ hela dagen flängde dom omkring, sjukt söta. Återigen fattade Leffe inte riktigt grejen utan ver mer "Va? Va? What? Vad händer? Vad gör vi?" Speciellt när dom sprang runt runt honom och försökte få igång honom
Men jäklar vad han rör sig snyggt, ibland är jag SÅ sugen på att klättra upp på honom igen.
 
Stråla fick springa på lina på söndagkväll och hon gjorde det så fint. Först lite övergångar, skritt, trav halt, trav osv, lite galopp i båda varven. Satte upp ett litet hinder som hon fick skutta över, gick sådär faktiskt, satte upp ett litet studs, två mini hinder bara men det skötte hon med bravur, skuttade jättefint och säkert. 3-4 gånger i båda varven och efter det travade hon helt fantastiskt. Helt lyrisk matte avslutade där och promenerade hem igen. Alltså wow på den traven.
Vackerhäst.
 
Igår fick hon vila för jag var risig. 
Idag har vi varit på en rejäl tur, runt hela stormviksrundan i mycket trav och mycket galopp, superduperfin trav i början, tanken var att hon skulle få rulla på ordentligt i galopp, första galoppen fick jag driva en del för att hon inte skulle sakta av men hon kämpade på, när hon sen fått pusta lite i skritt så bjöd hon på fint i galopp.
Sen blev vi lite osams för då började hon sjåa på för att det blev hemåt. Jag HATAR hets hemåt. Hon är ju inte på långa långa vägar som Mayan var men jag vill inte ha en häst som bara vill hem. Det är något som kommit nu på Stråla, hon har aldrig varit sån förut. 
Så efter lite dissutioner (vända bortåt eller snurra runt träden vid hets) om hur man beter sig så gick det bra och hon skrittade lungt. Sen fick vi även diskutera huruvida man ska lyssna på mattes signaler om att göra halt eller ej och det tog ungeför 300 halter och ett smärre samanbrott innan hon började fatta poängen.
Jag FÖRSTÅR ine varför hon hela tiden glömmer bort att jag vill att hon ska göra halt genom att andas ut och stanna upp i mitt bäcken. Hon vet det så jäkla väl och rider på banan, inga problem, förr om åren var det inga problem ute heller, hon stannade pang bom för minsta lilla antydan i den riktningen. Men nu. Selektiv demens tror jag. Det är en till grej som gör mig så vansinnigt irriterad så jag vet inte vad. 
Så kan det funka utmärkt ett bra tag för att sen inte funka alls, eller funka 2 gånger av 7 typ. 
Allra mest hatar jag att jag blir så irriterad och att vi inte kunde få avsluta en annars fin tur på ett bra sätt. 
Hade hoppats fullmånen skulle synas, det gör den ju men typ. Hitta månen. 

Mäh

Publicerad 2016-07-17 17:19:34 i Allmänt

Jag följer Axelssons animal massage på FB, Marina som driver den la upp en video som hade varit intressant om man hört vad som sades men tyvärr hör man inget för att det blåser nå fruktansvärt. 
Flera stycken påpekar det och får till svar att man visst hör vad som sägs. Ja man hör till och med perfekt. 
Så oprofessionellt. Uppenbarligen hör inte folk, säg inte emot för sjutton. Rätt oprofessionellt att ens lägga upp en sån video men att börja säga emot utan att ens försöka förklara vad som sägs. 
Bah och mäh! 

Jag är ett geni

Publicerad 2016-07-17 00:19:38 i Allmänt

Jag gör så jäkla god mat och nu bakar jag så jäkla gott också, på frihand liksom. Tyvärr. Inte så att jag behöver mer mat och fika i mitt liv men det är ju också en strategi, ät bort sorgen göm dig bakom ett enormt lager med fläsk. Prima. Eller inte.
Eh, ja nå men jag kokade ihop en hjortronpaj som blev vansinnigt god, lite sånt och lite sånt och så blev det inte alls som jag tänkt men tokgott. 
 
Så har jag spenderat min dag, väldigt upphetsande, nope, men skönt, lagat mat, bakat, ätit, klappat hunden, målat, vilat, myst med hästarna och ridit. 
En bra lördag. 
 
Stråla har en sån himla ful ink som sitter precis i sadelgjordsläget. Hon har haft den länge och den har inte orsakat några problem och tanken var att se om den går att operera bort efter sommaren, då det är svalare och mindre insekter och allt det där. Det är bara det att flugorna har hittat den. Vidriga äckliga as. Så dom äter på den så den är helt blodig och köttig. Trevligt. Helt nergrävda sitter dom och frossar i kött och blod. Jag önskar död åt alla vidriga flugor.
Vad jag än smörjer på så äter dom sig igenom. Jag minns att min Ragge som jag hade fick en ink på bringan som flugorna åt av på somrarna, så in i helvete, helt hopplöst. Går ju inte att lägga om heller när inkarna sitter så illa till.
Hursom så kändes det inte helt okej att lägga en sadelgjord på en köttig ink som droppar blod så det blev en barbacka tur.
(Måste nog kanske ta bort inken redan nu då den ändå är sårig hela tiden.)
Jag har tydligen inte ridit barbacka på riktigt (har bara skrittat) sen förra sommaren typ, sommaren hösten, sen köpte jag ju barbackapadden och det är verkligen inte samma som att rida barbacka och herremin vad jag tappat balans.
Jag fann den ganska bra efter en stund tack och lov med det är ljusår från vad jag har haft, jag har haft superbalans ju.
I skritt sitter jag stadigt oavsett men i traven, jisses! Jag fick verkligen be Stråla att trava lungt och samlat och fokusera på att rida, då gick det bättre.
Så nu kommer det bli mer barbacka framöver känner jag, så här kan vi inte ha det. 
Red en tur i skogen över stock och sten i skritt och trav. Fin tös.
 
Testade smörja inken med zinkpasta nu, det har jag inte testat, vore bra om det iaf skulle torka ut lite och inte droppa blod. 
 
Rino säger hej
 

Strutsar har en ganska bra strategi

Publicerad 2016-07-16 03:25:46 i Allmänt

Jag har under en tid lyckas låta bli att tänka på det tragiska, jobba och begrava hjärnan i ljudböcker. Inte stirra på hästen och fundera: Haltar han? Haltar han inte?
Inte tänka på framtiden. Vilken framtid? Finns det ens nån? Inte tänka på allt som är osäkert och allt som är tragiskt. Men nu kom det över mig, sorgen. 
Det är så in i helvete förbannat jävla orättvist! Så in i helvete. Det finns inte ens ord som räcker till. 
Att jag fick möjligheten till den fantastiska underbara lilla hästen, det var för bra för att vara sant. Han är för bra för att vara sann. Han är så glad och helt omedveten om allt, jag avundas honom men det gör så ont att tänka sig att. Nej. Det går inte ens. 
Tryck undan, förträng. Vänta på återbesöket. Jag vill inte på något återbesök. Nix. Nej.
Huvudet i sanden.
 
Vart kommer det uttrycket ifrån egentligen, strutsar stoppar väl inte huvudet i sanden på riktigt heller? 
 
Jag undrar fortfarande hur länge man fortsätter resa sig? Jävligt länge tydligen. Om en hade varit kristen, kanske man skulle fundera på, så kanske man hade trott på sånt där trams om att gud ger de svåraste prövningarna till sina starkaste... soldater? 
Äh. Man kanske inte ens måste vara religös för att kläcka ur sig sånt?
 
Google.
Koranen var det tydligen
“Gud lägger inte på någon en tyngre börda än han kan bära. Det goda han har gjort skall räknas honom till förtjänst och det onda han har gjort skall läggas honom till last…” [Koranen 2:286]
 
Och när man läser på så verkar det inte ha ett skvatt att göra med det som folk som slänger sig med uttrycket vill tro att det har utan det är helt enkelt så att du ska välja Gud, Allah, och om du inte gör det så går det åt skogen.
Kanske där jag gjort fel? Inte tro på Allah. Inte tro på nått. 
 
 
Google säger även att: Nej strutsar stoppar inte huvudet i sanden, däremot så kan dom lägga sig platt på marken för att undvika att bli uppätna. Spela död, gömma sig liksom.
Myten kan även komma av att dom gräver med näbben i sand för att leta vatten, rötter att äta eller för att gömma sina ägg.
 
Så då vet vi det.
 
 
Väldigt virriga mitt i natten funderingar och då har jag inte ens plitat ner en bråkdel av allt som yr runt i skallen. 
Det är ingen idé att ens nudda vid hur åt helvete det är med hela världen. 

Citronen

Publicerad 2016-07-15 23:39:41 i Allmänt

Blev en lugn vecka för Stråla, kanske skönt efter lite mer intensivt när jag hade semester. Jag avskyr den här veckan med enbart kvälls jobb.
Idag tog vi oss ut en sväng iaf och klättrade lite i backarna på näset.
Stråla, sur som en citron för att jag har sagt att hon inte får äta gräs och att jag minsann inte går på hennes "men jag skulle bara klia mig, kan jag rå för att det fastnade gräs i munnen samtidigt" 
Nu är jag ledig lördag söndag och det är utlovat regn, bah, men motionera kuse ska göras i vilket fall som helst. 

Citronen

Publicerad 2016-07-15 23:39:23 i Allmänt

Blev en lugn vecka för Stråla, kanske skönt efter lite mer intensivt när jag hade semester. Jag avskyr den här veckan med enbart kvälls jobb.
Idag tog vi oss ut en sväng iaf och klättrade lite i backarna på näset.
Stråla, sur som en citron för att jag har sagt att hon inte får äta gräs och att jag minsann inte går på hennes "men jag skulle bara klia mig, kan jag rå för att det fastnade gräs i munnen samtidigt" 
Nu är jag ledig lördag söndag och det är utlovat regn, bah, men motionera kuse ska göras i vilket fall som helst. 

Så fint

Publicerad 2016-07-13 23:23:00 i Allmänt

Sommaren är liksom alldeles extra underbar nu när den varit frånvarande så länge 
och Boden är fantastiskt vackert.

Tror inte det va

Publicerad 2016-07-12 21:32:39 i Allmänt

Idag var Strålas mode inställt på 
Näe vett du va...
Och när jag hade släpat henne 700 meter i värmen så var även mitt mode i det läget så det blev en väldigt kort sväng. 
Äntligen äntligen sommar men jobbigt när man måste ut och motionera mitt på varmaste dagen. 
Puh.

Fanfreakingtastic

Publicerad 2016-07-11 23:28:36 i Allmänt

Min häst är helt awesome!
 
Äntligen sommar och trots huvudvärk, en halvt onödig tripp till stan som är delvis avstängd *suck* och Ivans muntra "nåja så länge det nu varar"  om vädret  så har det varit en väldigt fin dag.
Sovit gott, ätit middag på altanen i solen (bara en sån sak), tvättat Ebba och hängt på gräsmattan en stund
Hon har en tendens till att lukta illa efter jag jobbat mycket, om det är stress eller vad vet jag inte, blir också mycket sämre i skinnet under hakan. Nu är hon iaf ompysslad.
 
Och så en ridtur på världens bästa häst. Coolt att världens bästa finns i min hage liksom. 
Den där känslan när man tycker att Charlotte och Valegro kan slänga sig i väggen, här kommer en fet travar korsning med sin feta pilot och sparkar eran rumpa. 
Ja allså nåja men den känslan iaf. 
Hon var verkligen som guld idag. Kändes spänstig och fin redan från början, kanon trav, fina trevliga galopper. Red och klättrade, pust och puh sa Stråla men kämpade på som den hjälte hon är. Samlade ordentligt nerför och då vi kom ut på slät mark tig vi en samlad trav direkt ur det och jäklar så fin! Shitpommfritt. En till nerförsbacke och samlade och så bjöd hon på en lika fin trav igen. 
 
 
Superpärlan med svettig och glad matte
Ibland är det bra med instagramfilter så det inte syns hur knallröd man är 
 
 

Träningsvärk

Publicerad 2016-07-10 09:11:10 i Allmänt

Jag blir så nedrans trött på mig själv när jag fastnar i "du ska lyssna på mig" "du ska banne mig göra som jag säger" "jag har bestämt det här och då gör vi det" istället för att tänka om och tänka att okej det här funkar inte då skiter vi i det och gör nått annat eller ingenting. 
Så får jag gå med ångest sen för att jag var jävligt orättvis och ungefär världens sämsta hästägare. 
Det som är så fint med hästar är ju att dagen efter så var det glömt (innan vi var hemma igen var det glömt och förlåtet från hennes sida)  Stråla var lika go och lika villig att umgås och hitta på något. 
Förhoppningsvis är jag till större delen en okej matte iaf och det är det dom minns när jag trillar in i ett tänk och varande jag inte vill vara i.
 
Fredag red vi ett suveränt pass för Camilla och det var värt vartenda öre av det höjda priset. Jag gissar att jag har en häst med träningsvärk nu, igår hann jag ju ingenting då jag jobbar 8-22 men idag ska Sara ta ut henne en sväng. 
Jäklar vad Strålan jobbade i fredags och jag själv kunde rida helt okej. 
Jäkligt roligt. 
Vi tom galopperade på ridbanan, hur snyggt som helst fast bara två halva långsidor.
 
Hästen som för ett år sen bara glodde misstänksamt när jag försökte klia honom
 

Torsdag 7/7

Publicerad 2016-07-08 01:51:03 i Allmänt

Äh, inge bra idag, tänkte mig en mysig babackatur och det började lungt och avslappnat men så började det regna ganska omgående så fröken blev först surk på regnet, sen i skogen blev hon skitförbannad på insekterna och så kändes hon stel och lite skruttig, eller skruttig men ja som om hon stelnat ihop och det gick inte riktigt att få loss henne, försökte få henne att själv slappna och och komma loss genom att gå och kliva runt i skogen men hon hade bara turbon i där benen pinnade på utan att röra resten av kroppen.
Fundersam såklart på om det är något som är fel eller om det "bara" var regnet, insekterna och träningsvärk i kombo. Plus att hon varit utan täcke i regnet. Det gjorde förstås inte gott för hennes rygg. 
Tyvärr lackade jag också ur när hon totalt slutade lyssna på mig och började härja på hemvägen, bläh på mig!! 
Sen var hon fin emellanåt, då hon lyssnade.
Nåväl, vi får se imorgon, då ska jag rida lektion för Camilla vilket jag inte gjort på länge. Hon brukar ju ha väldigt bra tips och trix. 
Höll dock på att få en chock över priset, det var tydligen väldigt länge sen jag red för henne, priset hade ökat med nästan det dubbla. 
Jag förstår att folk måste ta betalt för det jobb dom gör men nackdelen blir ju att man inte har råd lika ofta så det är ju lite lose lose på det tyvärr. 
 
Hunnit ägna mig lite åt målande under semestern, det är så jäkla härligt. Synd bara att färgerna är helt omöjliga att återge på foto, allt glitter förvinner helt, tråkigt. 
Det är så himla rogivande att sitta och pilla och se färgerna fylla pappret. Det tar dock tid för mig, det tar superlång tid att få en bild klar, iaf om jag jämför mig med många andra, vissa målar tom flera bilder per dag. Jag måste sitta och fundera och få feeling, det måste liksom bli precis rätt känsla för vilken färg som ska vart och så sitter jag och pillar i detaljer som ingen annan än jag själv ser. 
Vilket, slog mig nu, är otroligt olikt hur jag är annars. Intressant. 
 
 
Knäppt nog, ehem, så börjar jag vara lite less på att vara ledig nu. Troligtvis för att vädret varit så kasst och de här senaste dagarna har varit väldigt likadana och lite händelselösa vilket jag förstås behöver men börjar känna mig lite rastlös och något roligt har jag inte råd att göra så det blir fint att gå tillbaka till jobbet på lördag. Går ut hårt med två 8-22 pass lördag söndag så troligtvis vill jag ha semester på måndag igen 
 
Ibland kan jag bli lite stressad över hur stor del av livet jag sover bort men när det bara inte finns något alternativ, när man håller på att somna gående eller körande, råka sätta sig ner en stund och det finns ingen domkraft i världen som hade hållig ögonlocken öppna. 
Återkommer till hur futtigt ordet trött är för att beskriva hur det känns. Trött är alla, ibland även jävligt trött men det här är något annat. 
Något helt annat. 

Fin kväll med min fina tjej

Publicerad 2016-07-07 00:14:00 i Allmänt

Jag själv älskar öronbilder och "följ med på tur" så jag skiter i om alla andra tycker det är dötråkigt 
Blev en tur på 1 timma 45 minuter i varierande terräng, mestadels skritt, i traven jobbade hon på jättebra i början för att bli lite springing på slutet då det blev jobbigare, tröttare i kroppen. Några galopper, lite sneda kändes det som.
Om man nu ska leta positiva saker med det eviga regnandet så är ju grusvägarna riktigt bra att rida på nu
 
Förutom att det här är en bra väg att galoppera på rent allmänt så är det rätt bra med högt tempo så att inte hästens mun fastnar i allt gräs.
Också helt okej galoppväg fast det blir lite för djup sand efter kröken
stig
Det här brukar också vara en bra galoppväg vanligtvis
men vad sjutton håller dom på med?!? Hitta inte på nått jävulskap med den här fina vägen nu. Tur hästen är trygg, hon vicka knappt ett öra åt alla högar och gropar dom gjort.
Stigen runt stora sandtaget, här fick fröken lite bråttom
och så får man avverka lite asfalt
 
 
Lite trött och mycket fin tjej.

Slappt

Publicerad 2016-07-05 23:39:03 i Allmänt

Jag tänker inte dra hur mycket jag hatar vad det eviga regnet gör med markerna och allt som bara är skit med det här vädret som får det att kännas som oktober. 
Det positiva med sånt här väder är att man kan slappa och kura inomhus utan att tänka på alla borden. 
Så jag har sovit, sett film, sovit, klappat djuren och målat.

Gång på gång

Publicerad 2016-07-04 23:16:00 i Allmänt

Jag går omkring med ljudbok i öronen konstant nu mer, även då jag är hos hästarna och när jag rider. Jämt. Det är ett utmärkt sätt att slippa tänka på allt som jag inte orkar tänka på.
Senast har jag plöjt serien om Sebastian Bergman, håller på med 5:e boken nu och vill bara ha fler böcker. Hjort Rosenfeldt har skrivit.
(Fast jag blir lite trött på ordet sanningsenligt samt på att uppläsaren ibland smäller ihop tänderna efter meningarna)
 
På morgonen fick Rino klackeskor på fötterna så nu är det bara, eh... här tänkte jag säga be till gudarna, men sen när i helvete har dom varit med mig? Sen tänkte jag önska men det hjälper ju uppenbarligen inte heller så nu är det väl bara fortsätta lyssna på ljudböcker, försöka låta bli att tänka och ta en dag i taget. 
Vad jag kanske borde ta tag i och vad jag kanske egntligen borde göra och hur lite jag egentligen orkar med det här för att inte tala om hur lite jag har råd är såna saker jag inte kan tänka på.
Rinon är iaf totalt orädd för svetsen, en sån pärla. 
Andra saker man inte ska tänka på är hur fina hästar jag har förlorat, som jag trodde jag haft tur att funnit dom bara för att förlora dom, för det känns verkligen som att jag redan har förlorat Rino också.
För bra för att vara sann. Javisst. Både Festis och Rino.
 
Stråla har fått springa på lina idag, rulla på i galopp och den högra längst, svettigt värre tyckte Stråla men hon kämpade fint. Gjorde lite snabba skritt trav övergångar där hon visseligen var väldigt lyhörd men inte använde kroppen som önskat, där behöver hon tydligen mer ryttarstöd.för att få bakbenen under sig och inte bakom.
Vågar inte tänka hur fin hon är, vågar inte tro att det går bra med henne heller, snart går det åt helvete där också.
 
Det kanske inte är så konstigt att en ständigt har ett katastroftänk, minsta lilla lycka, minsta lilla det faktiskt går bra, nånting är bra så brakar det totalt käpprätt åt helvete. Gång på gång på gång på gång

Bassetbomb!

Publicerad 2016-07-04 01:50:13 i Allmänt

Vilken fin dag! Den började dock med väckning kl 8, efter 3 timmars sömn för att Rino var på rymmen. Varför är det alltid konvalecenterna som är på rymmen och härjar? Gah! 
Nå det hade inte gått nån nöd på honom så matten somnade om, och somnade om rejält, vaknade kl 12.40 och kl 13 skulle jag egentligen vara i Kalix. Funderade på att strunta i det men åkte ändå och det är ja så himla glad för.
4,5 timmar umgänge med 14 fantastiska bassethound och deras människor. 
Som jag älskar den här rasen och så otroligt trevligt det är med deras ägare, vi trivs så fint i hop allaihopa och våra basseträffar är alltid så roliga. 
Ebba älskar det förstås, hon är i sitt esse. Äldst och piggast, som alltid, det är ALLTID hon som håller igång hela träffen, hon som är snärtigast i steget på promenader. 13 år gammal, äldst och piggast. Min älskade älskade hund. 
Full rulle på tant
14 bassets i Norr, helt underbart. När jag skaffade Ebba fanns det inte så många här uppe.
 
Måhända detta är fadern till min framtida hund? 
Dålig bild på henne men detta är modern iaf. Den framtida modern. Så får vi väl se hur det blir med det...
 
Tjejgänget
 
Ebba Lissie och Snorkfröken
 
Ut på promenad
 
Trött Lissie
 
 
När jag kom hem tog jag och Stråla en jättefin tur, hon var så trevlig och vädret var toppen. Vi var ute 1.5 timme, ganska lugn tur i men alla gångarter hanns med. Väldigt kravfritt men hon jobbade på bra och var väldigt lyhörd.
Min fina fina tös. 
 
 
Tankar på Rino kommer och går men en stund med honom i hagen och man blir bara glad. Fina killen. Orkar inte läsa på om hans diagnos, det lilla jag läst är bara nattsvart så jag tänker för en gångs skull inte göra det, inte läsa, inte gräva ner mig. En dag i taget. Imorgon blir det specialskor på.
 

Helvete

Publicerad 2016-07-03 00:23:01 i Allmänt

Nej livet är jävlart inte rättvist, inte nånstans, den här fina, fantastiska, underbara, vänliga varelsen
är mycket trasigare än trott. Jag hoppades verkligen, och trodde verkligen (korkat, så korkat) att det bara var något lättare, jag trodde att vi skulle åka hem och i princip kunna sätta igång, kanske han skulle få nån spruta och lite vila men sen skulle allt vara bra.
Inte det.
Såklart.
Korkad.
Nej han klev ur transporten vid kliniken och var totalt blockhalt, när veterinären sen började lokalisera hältan väldigt lågt så förvann hoppet, låga hältor är sällan goda, hältor i hoven är jäkligt onda.
Efter många röntgenplåtar (många röntgenplåtar är också ett jävligt dåligt omen) fick vi domen, strålbenen är helt förbenade, något som pågått under en lång lång tid. Det kan ju förstås även förklara allt annat han haft i sin kropp och en hel massa annat. 
Dålig prognos, med specialskor, skor med kil så kanske han kan bli hältfri. Kanske. Väldigt kanske. Frisk blir han ju aldrig. 
Precis där stängde jag av. Tur att jag hade Ulrica med mig som höll mig igång, som guidade mig genom resten av dagen, annars vet jag inte om jag hittat hem igen. 
 
Transporteringen gick iaf hur bra som helst, Prinsen stod som ett ljus och gick på med lite tvekan men utan problem. 
Bakbenet är bra, fint det iaf, inga tokigheter där efter transportolyckan. 
 
Funderingar, många funderingar. Svårt när det inte är min häst. Enklare när det är jag som slipper ta besluten. Sorg och besvikelse, uppgivenhet och avstängdhet. 
 
Men för Rino har ingenting förändrats, han är lika glad och positiv som tidigare, hans hjärta är inte trasigt. Ungefär när han bet mig, "kan vi inte leka istället för att vara så jäkla sorgsna" liksom, i armen så vaknade jag igen. Självklart ska jag fortsätta kämpa för honom, jag ska göra allt som står i min makt för denna underbara individ, han ska få allt han förtjänar.
 
 
Skorpan har varit på jobb idag, roat ungar på Lanthandelnsdag i grannbyn
Det var som vanligt ganska roligt, vissa ungar är ju bara odrägliga men många så gulliga och så glada dom blir, man mår så gott i hjärtat av att få ge barn den glädjen att åka lite häst,, så får man lite påfyllnad i själen av att se deras saliga ansikten. 
Men ack så trött man blir. Det är ganska lagom att vara just på lanthandelnsdag, om man jämför med när vi har jobbat midsomrar i byn, lagom mycket ungar och lite vila emellan.
Mycket duktig liten ponny
 
Sen krachade jag i soffan och sov en medvetslös sömn i några timmar, helt utslagen. 
Cyklat en sväng med Stråla till stora sandtaget mellan störtskurarna. 

.

Publicerad 2016-07-01 16:15:19 i Allmänt

Inte så goda besked. Jag känner mig mest bortkopplad i hjärnan. 
Nästa person som kommer med något klämkäckt citat om att man bara behöver önska nog mycket så får man eller att det man förtjänar kommer till en, eller något liknande idiotiskt, kommer att få en stor fet smäll.
Mer accurate
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela