stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Snörejs

Publicerad 2015-01-31 19:07:23 i Allmänt

Åh vad jar är irriterad idag. Jäkla PMS skit. Just nu är jag irriterad på vilka kanonbilder jag hade fått idag om bara kameran hängt med. Nu vart det så här 
och dom vart ändå bäst, resten blev ännu sämre. Så sjukt frustrerande!
 
Jag hade iaf hjärnan med mig och filmade lite snörejs, tack och lov att jag kom på att jag höll kameran fel väg annars hade jag nog kastat den åt fanders i det här humöret.
 
 
Fin är hon iaf min fröken
Värsta spännade grejjen med hästar efter våran väg ju. Jag hade verkligen önskat fler red förbi oftare så det slapp bli en sån stor grej. 
 
Jag hade ställt klockan idag för att stiga upp och fara ut och rida i ljuset samt för att man inte kan vara vaken till 5 och sova till 13 när det snart är dags att jobba. Men eftersom humöret var i botten, riktigt jävligt pissgrining och lättretlig, så tog vi ingen ridtur utan vi for ut med cykeln istället. Dessutom tror jag det var väldigt bra för deras ben att gå på lite hårdare underlag efter all snö. Men förbannat vad jobbigt det var. Bra, nu har jag verkligen fått gott om motion i veckan. 
Stråla tyckte också att det var lite jobbigt och blev ganska flåsig och lite loj på slutet, Skorpan däremot, hon har outtömligt med eneri, jag fattar det inte. Jädra raket ponny.
 
Men det är helt sjukt vad snö vi har. Helt sjukt. Nu är jag less. Jag älskar verkligen snö och vinter men får ju vara nog nånstans också.
Är rätt nöjd med min pannlampa, kolla man ser tom huset där borta.

Det kommer mera

Publicerad 2015-01-30 20:54:00 i Allmänt

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=869827&inriktning&typ
En till "men gode gud i himelen ge mig!!!!" häst. Men kolla bara alltså ge mig den. 
 
Mina pållekrakar fick vila idag. Jag har bara kramat lite på dom.
Planen var först we men det satte punka och väder stopp för. Plan B bestod i bommar på plan i lina men det satte vädret stopp för. Så då ides jag ingenting. Egentligen så hade Skopan behövt ut och springa och Stråla hade behövt röra sig lite efter gårdagens snöplums men matten ids inte. Dels går det inte att cykla och dels är det skit tungt att promenera i snön och dels så är det ungefär 100 traktorer ute hela tiden = ids inte.
Däremot så får dom nog en del motion i hagen ändå, jag ser att dom, trots snömängden, har promenerat stigar överallt i hagen, i alla delar och runt här och var. Duktiga hästar! 
Holly hon drunknar nästan, snön når henne upp till ryggen.
Hagen den är under snö den med, speciellt den delen av hagen där Ivan sågade av stolparna "för att dom var för långa"  Där syns inte staketet. Alls. 
 
 
Det är riktigt facinerande med den här snömängden, så här mycket snö har vi inte haft på många många år om alls. 
 
Men imorgon ska vi ut och rida igen Strålan och jag. 
 
I helgen är det visst nå dressyr träningar på LRK som hade varit kul att fara och titta på. Troligtvis kommer jag inte att åka, hade behövt en vän som också är intresserad av sånt så hade man lättare tagit sig iväg. 
 
 
Det slog mig just hur jävla blött det kommer bli i  vår när alla den här snön ska tina bort... Å tvi tusan.
 
Mina guldklimpar
 
Men ha ha ha. Åh, detta måste vara den onödigaste tråden ever
Dra bort den vetja, det är nog det bästa. Mahahaha.

The Little Couple

Publicerad 2015-01-30 15:31:00 i Allmänt

Nähä, jag grina inte alls åt alla adoptions avsnitt. 
 
Däremot måste jag ha varit i nattmössan för det är ju bara s5 som finns på play. Men jag såg att det har gjorts 7 säsonger så jag hoppas dom kickar igång resten typ nu.
 
Alltså vilken gullig unge dom adopterade. Helt otroligt bedårande. Och snäll. Där hade dom nog tur, Jen hade hade nog skrämt livet ur vilken annan unge som helst. Chilla lite och sluta babbla i hundranitti. 
Den där ungen hade tom jag kunnat tänka mig. 
Stilen på ungen när han ställer sig upp med sina korta ben, vilken styrka det måste vara för att kunna ställa sig med helt raka ben liksom. 
 
Jag tokgillar dom båda två men Bill är ju bara helt underbar. Vilken man. Hade jag råkat snubbla över en som han så hade jag nog fallit pladask. (Hur sjuk blev inte den meningen med tanke på att han är kortväxt 
 Det var inte menat så) 
Kan man få beställa en sån? En likadan fast en halvmeter längre. 
 
 
Ah, alla eppies finns på youtube annars. Fan vad najs.

Vinterland

Publicerad 2015-01-29 22:29:40 i Allmänt

Det snör lite här. Jag är glad att jag har promenad avstånd till hästarna
Jag hade inte tagit mig nånstans med min bil, den är värdelös på att ta sig fram i vanliga fall. När jag gick till hästarna så plogade dom precis, när jag gick därifrån var det redan minst 5 cm snö.
Totalt måste det ha kommit runt 60-70 cm. 
 
Lite isigt ja. Tur man inte är häst så man slipper istappar i skägget.
Jag gilla rmin kamera men blixten gillar jag inte, det blir ju bara som en rund ring av den. 
Dom fick både lunch, middag och sen kvällsmat inne i lösdriften men dom föredrar ändå att stå ute i snöyran. Det känns ändå skönt för mig att ge dom inne och även ge dom en chans att torka upp en stund innan dom drar ut igen.
 
Stråla fick gå ett pass i djupsnön. Grannen hade inte skottat så vi for fram och tillbaka efter hans väg i skritt och trav och jag tror nog att Strålan blev rätt svettig. Svårt att avgöra då hon redan var så blöt men det luktade svett.
Hon var ganska dryg i dag. Inte alls som hon brukar, väldigt spänd och hade lite knaserier för sig. Jag undrar om det beror på att hon och Helena hade älgmöte igår, hon var så spänd och gick bara och glodde samtidigt som hon inte var direkt stressad och skrittade och gjorde halt när jag bad om det, inte avslappnat men inte så som hon brukar när hon har ont.
Fan va drygt det är att alltid ha det där i bakhuvudet. Aldrig kunna tro att hästen bara är just dryg eller bara lite tramsig utan alltid befara att något är fel. 
Nåja, fick en massa kramar när vi kom tillbaka. Fina gosehäst.
 
Ebba meddelade att hon ville följa till hästarna, det fick hon inte. Hon hade absolut kört fast i nån snödriva.
Även rätt tur att jag var ledig idag, det hade inte varit roligt att behöva ta sig till Boden, om inte en omöjlighet. 

Lite rart

Publicerad 2015-01-29 15:49:00 i Allmänt

Är medlem på happypancake och loggar in ibland. Ibland mer seriöst men oftast väldigt oengagerat och väldigt sällan. Det är som att kolla hästannonser, det mesta är skit, det finns en stor del knäppgökar, en del är superfina men inte intressanta ändå, dom flesta är fel ålder men främst är det jag som inte är redo. Ha ha redo, det kommer jag aldrig bli. Men om det nu bara skulle finnas nån som är lite utöver så kan man ju ses. Plötsligt händer det liksom. Ja lite så.
Hur som så skulle jag bara visa ett meddelande jag fått:
 
"vackra foto av dig :)
Jag är enkel, ärlig, uppriktig, lojal och kreativ! Ser anständigt och uppriktiga tjej för hela mitt liv. Jag gillade din profil presentation. du har en vacker hår och jag är mycket glad över att du har en fantastisk personlighet! så jag är fortfarande ett mysterium och okänd tills du vi pratar eller chatt! Känsla glada att höra från dig snart. Kram :)"
 
Jag tyckte det var himla rart. Undrar om han använt sig av goole translate. Jag hörde inte av mig men mest för att personen bor i Stockholm å jag har inte råd att dejta nån i Stockholm. Då ska det vara nån väldigt speciell. 

Bla bla om ridlektionen

Publicerad 2015-01-28 23:41:18 i Allmänt

Åh vad roligt det var på lektionen idag. Nu är jag nöjd. Nöjd med ridläraren och nivån på gruppen och gruppen överlag verkar vara väldigt trevliga allihopa. Nu känns det bra.
Fick rida en annan häst idag, en sån där som kändes genomtrygg så fort jag satte mig upp, lagom hög också. Han var däremot svårast hittils att få att mjukna och att böja sig på volt, det var pinnevarianten, men de sista minuterna så började det lossna något, jag som lärde mig hur man gjorde antagligen.
Jag börjar nog även vänja mig vid halvblodstraven även om jag blir lite paff varenda gång dom startar  och att jag blir grisrosa är ett understatment. Snarare tomteröd i trynet. Blev typ paskblöt av svett i skorna idag.
Det är jobbigt. Men jag fixade det och jag höll balansen nästan hela passet. Ridning är verkligen den enda aktivitet där jag verkligen tar ut mig, vad gäller allt annat, allt, så ger jag upp när det blir jobbigt men i ridningen så sliter jag till sista droppen. Snart ska jag väl inte tycka att det är lika jobbigt mer hoppas jag. 
Fick kramp i vaderna i början igen men bet ihop genom det och det gav sig till sist.
 
Idag fick vi även öva galoppfattningar. Skitkul ju. Alla hästarna blev taggade och det galopperades hejvilt. Min hade en riktigt trevlig galopp. Avsaktningarna till trav blev däremot katastrofala då jag mest satt och skrattade och tappade så klart all styrel vid övergång från stor galopp till stor trav.
 
Eftersom vi rider i sista gruppen för dagen så är de flesta hästar redan på lektionen före vilket gör att man kan sitta och titta på dom och behöver inte göra iordning nån häst. Så jag kikade lite och det var en vit liten ponny (vissa ponnyer går ju som sagt på storhästlektionerna) som fick fullständigt spel. Den började med att vara väldigt på och sen la den sig ner två gånger, pang bara rakt ner för att sen när dom drev på den bli heltokig och hopa runt i nån grodgalopp, tjejen som red trillade av och det vart allmän cirkus på den lilla stollen. 
Sen fortsatte den att hoppa groda fram. Jisses vilken tur att jag egentligen är för stor för att rida ponny, den där kommer inte jag att sätta mig på. 
På hoppningen förra veckan var det en annan ponny som for fram som en kanonkula. Kul att se på men jag hade aldrig vågat sitta på. 
Sen börjar ju alltid jag fundera på varför den vita gjorde som den gjorde, känns ju inte helt normalt kanske. 

Dagen dokumenterad i bilder

Publicerad 2015-01-28 18:19:13 i Allmänt

Saras bil var trasig så jag fick äran att ta Skorpan på en liten promenad, det var ju trevligt. Mindre trevligt är att det är punka på transporten. Det ena däcket har varit skitkasst och läkt luft hela tiden men nu är det platt. Jag fick iaf hämtat hö
Fan vad jobbigt det var. Det stör mig att det var så jobbigt. Men visst det var länge sen jag hämtade ett sånt här lass, månader sen, senaste tiden har jag bara hämtat en å en bal på biltaket för det har varit halm i höbodan och släpet ids jag inte skotta fram, det syns inte ens.
Ivan envisas med att fixa, han tror inte att jag kan 
När han kom ut och såg att jag redan burit in allt hö så utbrast han "vad duktig du är". Mm. Han brukar säja "klarar du det då" när jag ska hämta hö. Nej jag har bara gjort det i 20 år men jag tror inte jag kan.  Jag kan även fylla luft i ett däck och även byta däck.
Nåväl, alla behöver känna sig behövda och det mesta han gör uppskattar jag enormt men jag tycker bara inte om att bli klappad huvudet och hö hö lilla vän det där kan inte du attityd.
 
Ebba har busat och härjat som bara den
11 år var det ja
Hon tycker det är skönt att det är lite varmare, idag stod hon tom redo och följa utan att jag behövde fråga. Är det kallt så lyfter hon inte ett ögonbryn ens.
 
Ponnypatrullen fick städa
 
Hittade en rolig effekt i min kamera där man kan göra så bilderna ser ut som målade
Ganska fränt.
 
Sitter och väntar på att klockan ska bli sju så ska jag bege mig mot ridskolan men först försöka hitta fiberhusk på nån affär.

Soppa

Publicerad 2015-01-27 22:11:00 i Allmänt

Jag har tidigare sett nått entaka avsnitt av The Little Couple men jag upptäckte att alla säsongerna finns gratis på kanal5.se. Whoop! Jag började dock med s5, skulle ha börjat från början kanske, nå det är ganska många avsnitt och jag har bara hunnit till 12 (av 30) Halleluja över en sån dokusåpa som inte bara är drama och trams. Jag gillar dom skarpt dom där två.
 
Tänkte tidigare idag att man borde äta mer soppa, det är ju rätt nyttig mat ju. Har ett mål nu, att gå ner 10 kilo till ridlägret, jag gick ju upp 8 av mina 13 som försvann  men nu har jag ett mål och känner mig peppad igen.
Hursom helst så råkade jag se denna idag
Alltså, universums coolaste soppslev. Den måste jag ju ha om jag ska koka soppa. 
 

Jaha då var man visst ledig då

Publicerad 2015-01-27 17:40:11 i Allmänt

Det var länge sen jag var så här avslappnad och sovit så gott som jag gjort dom här dagarna. Det är helt gudomligt faktiskt. Nu blev jag dock lite stressad för jag fick veta att jag inte har nått jobb hela den här veckan. Det gillar jag inte. Sen ogillar jag att jag troligtvis inte får jobba nånting på andra stället där jag trivs så bra och blir purken på att folk som kommit in långt efter mig får jobba istället. 
Nåväl, det löser sig kanske. 
 
Vad ska man då hitta på i veckan? Den lär nog rulla på ändå men jag ogillar att inte ha nått inplanerat. Imorgon ska Helena ha Stråla och Sara ska ha ponnyerna och jag ska hämta hö, det är min enda uppgift imorgon. Hm. Sen ridskola på kvällen förstås och det är ju kul.
Torsdag yoga hoppas jag.
Fredag WE, får väl se till att ta mig dit den här gången. 
 
Annars då? När man inte har nå pengar finns det inte så mycket att göra. Det är liksom en annan sak att vara ledig på sommaren, då kan man ligga på gräsmattan och läsa eller nått, känns inte samma sak på vintern. Fan att jag inte har skaffat dom där skidorna som jag tänker på varje vinter.
 

Ridläger och ridskola

Publicerad 2015-01-26 18:44:19 i Allmänt

Så där, då har jag anmält mig till ridläger i sommar. Ha ha, så jäkla kul!
Jag tror att hästletandet läggs på is, jag ids inte ens läsa annonser just nu, trillar jag på nån så gör jag men det får nog bero. Jag tror att jag precis har börjat bearbeta Mayan och innan det är klart får ingen annan häst en vettig chans coh just nu är ekonomin och kroppen så kurk så det är en ren omöjlighet. 
Men ridläger gud vad kul. 
 
Stråla är nu genomkollad av Maria och det finns ju alltid att jobba med där men det blir bara bättre, så roligt, jag hade inte förväntat mig att hon skulle finna något alarmerande eller något nytt så fin som strålan känns nu men en koll och genomgång är alltid bra. Innan det blir nått om inte annat.
Hon är dock lite svullen i kroppen och jag upptäckte en bulle på halsen på bilderna jag fotade igår. 
Det är som en stor blubb där mitt på som inte brukar vara där
 
Maria trodde på nån slags reaktion av foder. IR?? Fång varning? Ja Strålan är ju en sån häst som ligger i riskzonen. 
Så hon tyckte ut och få igång cirkulationen, rida henne svettig. Ja nu blir det upptrappning ytterligare ett snäpp. Var redo för hårdträning Strålan. 
Jag undar om det kan vara kornet i halmen som gjort det. set en hel del korn kvar i halmen. Man kan ju hoppas iallafall, det vore enklare än om det är höet för nått annat foder får hon inte, lite lucern men den åker bort nu och halmen tog slut igår lämpligt nog.
Jag blir lite stressad av bullen där men samtidigt har hon ju gått ner i vikt rent allmänt så det kanske går till sig.
 
Imorgon blir det ju dock bara promenad efter dagens behandling och på onsdag får Helena rid alite lungt (då ska jag på ridskolan) men sen, då jäklar. 
 
Gud vad det gjort gott dom här dagarna, jag har riktigt kunnat mysa och slappna av. Så skönt. Men nu vill jag jobba igen. För i helvete, pengar alltså. 
 
 

Äntligen

Publicerad 2015-01-25 16:58:21 i Allmänt

Åh, äntligen sol! Jag sov till 12.30, och sov gott, det var hur skönt som helst, men sen när jag väl vaknat så kastade jag mig iväg till hästarna med en apelsin i handen som jag åt till frukost medans dom åt lite lunch. Sen tog jag och Stråla en tur. Äntligen fick jag sitta på hennes rygg igen, det är en vecka sen sist. Tur Helena haft ut henne 3 dagar iaf.
Stråla var en sån pärla. Jättepigg men inte nå svamlig alls, bara trygg och brydde sig inte ett skvatt om alla pulkor skoteråkare och diverse som också var ute och njöt av vädret.
Jäklar var hon travade på, nu börjar hon få lite schvung i traven. Lite, men vilken känsla ändå när hon verkligen travar på så där och inte bara fjöser.
Så tog vi en galopp också och hon drog ner huvudet och små hoppade lite men jag bara tog upp händerna för att få upp huvudet, istället för bakåt och bromsa som jag brukar, och drev på *stolt*. Inte ett dugg nervös pilot. Det är helt fantastiskt. Jäkligt dålig ork i galoppen men det är ju inte så konstigt.
Fina fina häst.
Lite trött
Älskade lurv med snönäsa
 
Drog med Ebba på en promenad sen fast hon höll på att frysa ihjäl. 
Nu blir det soffmys resten av kvällen.
 
Det där svarta snöret har jag hängt upp för Lilleman att leka med och det är hemskt skojigt men han har en tendens till att somna mitt i leken.
 

God natt

Publicerad 2015-01-25 03:09:34 i Allmänt

Å så när jag väl blir ledig så sitter jag vaken hela natten istället. Smart. Väldigt smart. Nu för att jag fick dille på att åka på ridläger. Vuxen ridläger. Det hade ju varit bara precis hur roligt som helst.
Jag fastnade för denna. http://www.megasus.se/ Jag tror att jag verkligen ska försöka åka. Träffa lite folk och bara ha roligt. Hade helst åkt en hel vecka men det ser ut som att man får nöja sig med en helg. Men det kanske å andra sidan är lika bra att börja med en helg och se om man gillart. Så kanske man kan åka på en hel vecka sen om det nu skallue vara så. Sen är ju frågan dock om det inte blir lite för intesivt för en som inte klarar att hålla fokus speciellt länge eller fixar att hålla kroppen upprät, ja en helg är nog rätt lagom, en hel vecka av sån intensivitet fixar jag troligtvis inte.
Men sen kom nästa problem.Hur fan tar man sig till Hultsfred?
 
 
Oftast är det så här:
 
Ibland är det dock så här
 
Vilket är fallet denna afton. Ibland så sitter ja dock vid datorn eller tv:n tills ögonen trillar ut bara för att slippa lyssna på hjärnan älta med sig själv. Ofats är det så faktiskt. Sitter och glor på data skärmen tills jag har läst och sett allt och lite till och det händer inget nytt oavsett hur mycket man än uppdaterar och inte är de tnån idé att läsa nått vettigt för man är ändå för trött för att ta in det. 
Fast just nu så var det bara det att jag fastnade vid detta med ridläger och hur himla kul det hade varit.
Jag vill jag vill!

Snart så

Publicerad 2015-01-24 16:45:00 i Allmänt

Jaha. Nu jobbar jag bara det här passet sen är jag ledig iaf söndag och måndag. Det ska bli så skönt. Det har blivit mycket tyngre på jobbet nu också så det behövs verkligen. Imorgon ska jag och Stråla ut i skogen som sagt. Nu har det blivit på tok för lite häst, jag har bara varit förbi och gett dom mat och tittat på dom, nu behöver jag mysa mule.
Sen på måndag har jag bokat in en massage, så det blir ET för Stråla och massage för matte och sen ska jag verkligen bara försöka vila. Få se om jag provar ge mig på lite yoga själv då det inte blev nått den här veckan. Ska verkligen försöka att inte åka nånstans, bara ta det lungt. 
Lönen kom och lönen försvann. Men nu är iaf Mayans bortgång och veterinärräkningar betalda. Jag suckar lite och undrar om jag inte kan få komma ikapp ekonomiskt nån gång. Det spelar ingen roll hur mycket jag än jobbar och sliter så händer nått så jag ligger saftigt back igen. Det är nog inte att tänka på att vara ledig nå mer, bara jobba vidare...
Hallå universum!! Give me a breake. Snälla. Nån gång.

<3

Publicerad 2015-01-23 16:52:00 i Allmänt

 Älskade gumman. 
 
Nu först har jag klarat av att titta på bilder på henne som frisk, jag har några bilder från sista timmarna och dom har jag kunnat titta på men inte bilder från när hon var frisk. Det går att se på dom nu men det gör så ont och tårarna sprutar. 
Fina älskade gumman. 2 månader...

Vad händer?

Publicerad 2015-01-22 19:47:16 i Allmänt

Halvtråkig dag. Helrisig i kroppen. Riktigt dålig och vill bara sova men måste hålla mig vaken för att sova i natt, imorgon väntar jobb från 8,30 till 22. 
Hållit på lite med bilen och det tömde den lilla energin jag hade i dag, typ ingen alls så det är soffläge som gäller och jag tror hästarna får vila idag trots att det blir vila imorgon också. Ingen WE för oss imorgon heller alltså 
 
En sån här dag tänker jag att det är bra att jag inte har en till att få dåligt samvete över. men å andra sidan har ju ingen häst dött av att få en extra vilodag.
Jag tackade faktiskt nej till några arbetspass framöver, lördag jobbar jag bara kväll fast hade fått heldag om jag velat och söndag och måndag måste jag vara ledig fast jag hade fått jobba då också. Får skitdåligt samvete som vanligt men jag måste vila. Innan kroppen krachar totalt. (om den inte redan gjort det) 
 
Ibland blir jag lite orolig för mig själv. Hjärnan funkar inte som den ska och motoriken funkar inte som den ska, jag tappar saker hela tiden, det är som att händerna bara blir slappa. Går in i saker, missbedömmer avstånd. Skriver fel hela tiden. Vissa stavfel är ju ganska vanliga och blir av att man har bråttom när jag skriver och inte så konstiga men när man tex ska skriva felen och det blir flem- Flem? Det är tur jag läser igenm det jag postar för det mesta annars hade mest blivit obegriplig rappakalja.
Stora koncentrationsvårigheter och svårt att hänga med i texter och när folk pratar, pratar jag med chefen så uppfattar jag ungefär hälften.. Ja sånt. Förutom allt annat då. Denna jävla huvudvärk. Och nacken som ilar så fort jag rör mig och hela kroppen. Allt. Aj.
 
 
På måndag kommer även ETn och checkar Stråla så då behöver jag vara ledig. Inte för att jag tror att hon ska finna nått illavarslande. skulle bli lite förvånad om hon inte tycker att det bara blir bättre så fin som hon är nu, mest bara en check och laga till innan det drar iväg, det finns alltid att laga till.
 
Har iaf lagat 3 matlådor förutom dagens middag, det är skönt att ha gjort, några mål mat mindre att tänka på. 
 
Jag saknar att kunna köra, måste ta mig i kragen och göra det nån dag, vi har ju fått klartecken från veterinären
 
 

Hoppetiskutt

Publicerad 2015-01-21 23:51:00 i Allmänt

Men ååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååh!!!
Skrev ett skitlångt inlägg och så försvann det.
 
Nåja. jag var inte nervös för att hoppa, inte alls faktiskt, lite mer så att jag tyckte att jag borde bli det när jag varit så rädd. Jag satt och tittade på gruppen före och blev bara lugnare, hästarna gick som tåget allihopa, trygga och självgående, inget att vara nervös för alls. 
 
Hoppningen gick iaf riktigt bra och jag fick rida min favorit. Fina fina fina hästen. Lagom hög och det kändes bara så tryggt och hemtrevligt. Om han hade varit lite yngre och eventuellt tills alu så hade jag inte tvekat, inte en sekund. Där är det en sån där häst så jag inte skulle brytt mig om hur han skropp ser ut. 
Här ser man lite hur han är bygd, inte helt optimalt inte...
Men en helt gudomlig själ
Hjärtat. Go och mysig och vänlig. Ja jag föll ju pladask redan första gången. Han svarade ganska bra framåt även om vi fick lite bensinstopp över kavalettin ibland och han slappnade av lite och sökte sig ner och fram lite grann. Däremot hatar jag hans sadel och vill kasta den på soptippen. Den är inte kul för honom och den är skit för ryttaren. Extrem bakvikt och jag som har nog stora problem att hålla balans får slita som fan för för att hålla mig upprätt.
 
 
Fick sjuk kramp i utsida vader, har jätteont i dom sen i söndags och nu när jag red igen så blev det olidligt ont emellanåt. jag måste ju verkligen stå på när jag rider. Hur slutar man med det?
Det märks inte lika mycket när jag rider mina hästar som inte tar lika stora kliv, på Mayan kunde jag ibland få lite kramp om vi travat mycket och ibland vek sig fotlederna också.
 
Drömde om Mayan inatt. Älskade gumman.
 
Sen när jag kom hem så hade nya Testagram paketet kommit så det är en riktigt bra dag som vi avslutar med ett fniss
 
 

Oj oj

Publicerad 2015-01-21 19:44:53 i Allmänt

 Sitter på ridskolan och väntar på min lektion, ides inte åka hem mellan jobb och ridning. Det är visst hoppning idag, jag kommer dö, många hinder, många många hinder. Och jag är fortfarande helt matt i kroppen och framförallt benen. Skakig och konstig. Hilfe!

Attans

Publicerad 2015-01-20 15:29:01 i Allmänt

Ibland är det mindre skojigt med norrlänsk vinter, typ när det är -27 och bilen inte startar.

Pigg ponny

Publicerad 2015-01-19 22:28:00 i Allmänt

Matt. Så kan man väl sammanfatta det hela. Fick även ett sånt där knepigt anfall igen och började skaka och toksvettas mitt i allt, utan att ha ansträngt mig. Riktigt obehagligt. 
Cyklade med Skorpan till stormviken och Helena red Stråla. Skorpan var PIGG. Pigg pigg pigg. Roliga räserponny. Hon höll igång precis hela turen och blev inte det minsta trött, Stråla hade iaf vett att bli lite trött på slutet.
Matten var matt. Det är tungt att cykla i kyla, -17 var det, cykeln går så trögt så man man måste trampa precis hela tiden även nerför då även snön tar emot lite och så var benen rätt möra sen 175 cm häst igår också. Det blev ganska mycket trav och lite galopp för hästarna så jag har fått min motion kan man nog säja.
 
Imorgon skulle jag ha varit ledig men fick ett pass på kvällen. Riktigt bra, jag har fått jobba riktigt mycket nu så jag kommer att kunna betala bort Mayans bortgång (som kostade både skjortan och byxan) och Ebbas veterinär räkning. 
Men nu börjar jag vilja vara ledig några dagar i rad. En dag här å en dag där gör inte så mycket men det går liksom inte att tacka nej till jobb heller så länge kroppen orkar med.
 
Fick byta lektionsdag så nu ska jag prova om onsdagar kan passa mig bättre. 

Lektioner *2

Publicerad 2015-01-18 22:44:00 i Allmänt

Men idag var det iaf roligt på ridskolan. Fick rida samma häst som förra gången men idag var han PIGG, kul. Så trevligt att rida när man inte känner att hästen känner sig plågad och måste tvinga den fram.
Fast då blev jag farträdd istället. Ha ha, åh vilken mepropp jag är alltså. Åh ptro ptro sa jag när han älgade iväg och ridläraren sa att: nä nu går han i snigelfart, du kanske tycker att det känns som att det går fort för att han är så stor men du måste låta honom gå fram.
Okej, sa jag och höll på att kissa på mig lite och ögonen tårades i fartvinden.
Men sen, när jag insett att vi inte skulle dö då gick det riktigt bra och vi fick till lite fin trevlig ridning. Fin häst!
Dock total kaos i gruppen då dom andra inte riktigt har koll på typ nånting och så fick vi öva inför att ta ridborgarmärket. Men bevare mig väl. Kära nån då. Nå jag filurade på lite för mig själv och stängde av det ena örat till ridläraren och försökte hålla mig undan från. dom andra och önskade att jag hade fått prova galoppera stora fina hästen lite.
Till nästa vecka hoppas jag få hamna i en grupp som kanske passar mig lite bättre, jag behöver inget avancerat alls, jag har nog fullt sjå med att orka rida samt hitta takt och balans på stora stora hästarna. 
 
Ja men det var kul iaf, sist kände jag mig nästan beredd att hoppa av trots att jag betalt, så dåligt kändes det.
 
 
Lektionen med Strålan gick också bra däremot är jag väldigt besviken på mig själv. Det började med att jag glömde pengarna hemma och blev stressad, och när jag har börjat stressa så kan jag inte sluta och så går det ut över hela lektionen. Det är samma visa varje gång. 
Dessutom stressade jag i onödan då jag kom ihåg fel tid för lektionen och var ändå en kvart tidig 
När vi kom till ridbanan så var där redan två ekipage och red, spännande sa Strålan. Jag satt upp och red ojsam hoppsan var det bodde troll bakom snöhögarna på bortre kortsidan. Suck. Där borde jag ju bara strunta i det men kände mig irriterad och spände mig och det blir ju ingenting bättre av. Jag tänkte bara att hon brukar inte, sluta fåna dig häst osv. Det gav sig inte utan var ett störningsmoment hela lektionen. 
Strålan gick dock skitbra och emallanåt så fick vi till det fint, hon börjar bli ganska stark nu och orkar så mycket mer än bara för nån vecka sen. Det är fortfarande mycket kvar men det blir bara bättre och bättre.
Fina fina tjej. Men jag kunde inte riktigt njuta av det utan var mest stressad och störd. 
 Ibland skulle jag behöva ruskas om lite för att liksom snap out of it.
 
Jag bjuder på några filmklipp iaf som Lena var snäll och filmade. jag ser ganska precis 947 fel men iaf 10 av dom skyller jag på sadeln.
 
 
 
 
Här börjar hon vara väldigt trött. Ganska snart efter så började hon protestera och till slut kände jag att hon var på väg att säja ifrån ordentligt, det blev nog på gnutten för mycket, vi borde ha slutat 5 minuter tidigare.
 
Fina fina fröken. Imorgon ska hon få en skogstur med Helena och jag hade tänkt hänga med på cykel med Skorpan om det är väder för det. 
 
Såg förresten att hästen jag var och tittade på hade flyttat till klubben, kunde inte låta bli att glo lite då dom precis var på väg ut på promenad när vi ridit färdigt. Hon verkar ha fått sig en bra matte, det var trevligt att se =)

Hm

Publicerad 2015-01-18 00:23:06 i Allmänt

Kollade just på första avsnittet av The Strain. Mja. Rysligt dåliga monster iaf. 
 
Annars.
Sjuk träningsvärk i magen efter yogan i torsdags, i går var den brutal. Bra det =) Jag säjer bara yogisk cyklig. I dare you. Jag tänkte jag skulle hitta en video eller nån bild på det men finner ingen. 
Däremot hitta jag några andra videor. kanske jag skulle kunna ta mig för att göra det hemma. Kanske. Mm
 
Hovslagare imorse då det gick fint, är så nöjd att jag funnit denna och hoppas få behålla honom i många många år.
 
Imorgon blir det lektion för Camilla på dan och sen ridskola på kvällen. Har bett att få byta grupp så vi får väl se vad jag får för svar om det.

Urk

Publicerad 2015-01-16 23:50:21 i Allmänt

Ännu sämre dag idag, bara legat och knappt kunnat röra mig. Huvudet har hållit på att sprängas. Legat och sovit och lyssna tpå TBBT, det gick dåligt att hålla ögonen öppna. 
Kring halv sju åt jag lite och sen lättade huvudvärken. Den känslan alltså, efter man trott att det aldrig skulle gå över. Lite dovt i bakgrunden nu bara och öm nacke men oj så mycket bättre. Fortfarade sjukt trött dock. Tog Strålan och Skorpan på en promenad och Eba hakade på. Väldans mysigt pyssel och gos och lite massage för Stråla.
Imorgon kl 8 kommer hovslagaren.

Torsdag

Publicerad 2015-01-15 22:01:31 i Allmänt

Jisses vilken dålig dag. Rent fysiskt, i övrigt har den varit väldigt fin. Det var länge sen jag var så här risig, nästan så jag tom hade lust att gå hem från jobbet och det har jag inte känt sen jag slutade på förra.
Nåväl, for på yogan och det fick det att lätta lite. 
Tror det blir lite träningsvärk från detta yoga pass. 
 
 
Det är inte så att jag ogillar skäckar jag bara inte dras till dom. Det känns lite som att det avlats så jäkla mycket på färgen enbart och struntas i resten. Förut så var skäckar väldigt ovanliga, nu finns det mängder. Men det är klart det finns fina skäckar, både utdende mässigt och genomtänka. 
Nu ska jag faktiskt titta på skäckar också.
Överlag börjar jag tröttna på att läsa hästanonnser. Man blir ju mörkrädd. Vilka människor det finns där ute. Och alla sjuka, halta, skadade hästar som ska säljas . Nej usch.
Och just nu, i hästsökandet, är nog enda gågen jag önskat att jag bott längre söderöver. Tänk tex om man lite snabbt bara kunnat åka och titta på denna
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=867843
Den tilltalade mig massor. Men köpa osett vågar jag nog inte. 
 
Dessutom måste jag säja tvi till folk som inte skriver ut så basic grejer som ålder ras och storlek. 
 
Stråla har gått lektion för Eva med Helena, det hade gått jättebra. Imorgon måste hon få vila även om jag hade velat åka på WEn. I need en till häst alltså. Tror vi tar en promenad så hon får röra på kroppen lite bara. 
 
Jäkligt dålig bild men fröken är i riktigt fin form nu. 

Hihi

Publicerad 2015-01-14 21:40:00 i Allmänt

Mina sötnötter!
 
 
 
Skorpan går sina egna vägar hon 
 
 
Hjälper till att plocka undan
 

Å galopp!

Publicerad 2015-01-13 18:39:31 i Allmänt

Men alltså whooop!!! Jag och Strålan har galopperat i skogen idag och det gick hur bra som helst. Alla som vet vilka problem vi har haft med galoppen vet att det är en väldigt big deal även om det låter rätt futtigt.
Fattningen blev inte spciellt fin, mer spring in i galoppen men det kanske är det vi ska ägna oss åt, bara galoppera i skogen och släppa alla prestationskrav, so what om det blir lite slängtav? 
Hela turen var så jäkla fin. Lite lagom kallt och halva turen gick på helt orörd väg, plogad men med ett lager fluffig nysnö. Stråla var jättepigg och framåt men lugn och bara så där underbar som hon är.
Fina fina älskade häst.
En massa kramar och mys blev det också både före och efter. 
Trött och nöjd tjej efteråt som verkligen sträckte ut hela halsen, frustade och inte ens vicka på örat då det kom två skotrar och lekte bakom oss. 
Körde ganska mycket kondis, tempoväxlingar och så lite klättring blev det också.
 
Imorgon hade vi tänkt löshoppa. Ska försöka ta med mig kameran och filma lite.
 
Mayan <3 
Förra gången vi löshoppa. Jäkla länge sen nu, det vore så fint att få in hoppning i träningen mer. Helst varje vecka men iaf varannan. 
Hoppas bara inte ridbanan är full i folk, det vore ju som typiskt.
 
Dagens middag blev ris, en tomat och beasås. Så gott det var. Ha ha. Det trodde jag inte, hungern är den bästa kryddan va.
 
Å jag som trodde jag skulle få vara lite ledig nu men inte det, nu ringde dom precis och bokade upp mig. Jobb jobb jobb. SKITBRA ju!! Fast det hade varit rätt gott å få va lite ledig. Igår var jag lite trött. Då hade jag jobbat 55 timmar av 102 och bara varit hemma 5 av dom timmarna. Inte kunde jag sova heller utal låg och glodde på Breaking Bad hela natten. S4 var riktigt bra, s3 var lite tråkig så jag kom av mig men 4a var bra.
Och. För. I. Satan. Vad het Jesse Pinkman är i slutet av den säsongen. Han har alltid varit söt men korkad, men nu. Herredumildeheligagudsmoder yo! 
 
Dessutom älskar jag hans röst. 
Var tvungen se Need for Speed bara för att Aaron var med i den och den var ju rätt bra faktiskt. 
 
Alltså kan träningsvärk göra så här ont? Jag undrar nästan om det inte blev nån liten muskelinflammation. Eller överansträning eller nått för det gör så jävla ont i höger lår, vänster känns mer som normal träningsvärk men höger lår är liksom stenård speciellt i muskelfästet vid knät och jag ylar när katten kliver på det för det gör så ont. Nå det går över det med.
 
 

Inte ens galopp

Publicerad 2015-01-12 10:00:46 i Allmänt

Det finns två ardenner ute till salu nu i närheten. En i Boden och en i Överkalix. Tänk om man skulle åka och titta. Bara titta lite liksom. Heh.
 
Sablar vilken skillnad det är att rida stora halvblod jämfört med Mayan, Leffe och Stråla. Bara att rida lätt på dom där med stort steg och stillastående rygg. Hu och puh.
Ridläraren har dessutom dille på att man ska stå i lätt sits typ väldigt ofta och väldigt länge och hur satans jobbigt är inte det då? Troligtvis skitnyttigt men även skitjobbigt. Idag har jag träningsvärk. 
Svettades dessutom som en gris igår och efter 45 minuters lättridning (skrittpaus vad är det liksom) varierat med lättsits (och lättsits började vi med redan vid framskrittning) så orkade jag helt enkelt inget mer. 
 
En annan sak som stör mig är att vi inte får galoppera. Vad fan liksom. Träna på att sitta på rätt sittben och inte ens få galoppera. 
De två första gångerna jag red fick vi ju galoppera men då var det ju andra ridlärare också. Förra gången hade jag inte velat galoppera, inte med bockomojängen. Men förrförra och denna. 
Vad i fanders!
 
Desutom blev jag faktiskt riktigt höjdrädd. Hästen var högre än jag är så säkert 175 och det var läskigt där uppe på. Lååååångt ner till backen. 
 
Kanske den här ridskole grejen inte är för mig ändå, men nu har jag ju bokat in mig på hela vårterminen 
Och det är ju inte billigt så det är väl bara rida. Om inte annat kanske jag får lite muskler på köpet samt lär mig rida lite olika hästar motför mina egna.
 
Dom har iaf väldigt rara hästar. Alla har haft mysiga personligheter och varit väldigt trevliga i boxen. Denna som jag red var lite busig och drog i min dragkjedja och när vi stod still när vi red försökte han tugga på min sko. 
Väldigt söt och rar och sjukt trevlig att rida förutom att det knappt gick framåt, bara lite mer bjudning så hade vi nog kunnat få till det rätt bra. 
Blir troligtvis samma nästa gång, hon sa att vi skulle rida samma 3 gånger. 
Hittils gillar jag dock den hästen jag fick rida dom två första gångerna bäst. 
Denna fina.

Missnöjd

Publicerad 2015-01-11 22:28:42 i Allmänt

Idag var det terminstart på ridskolan. Fick rida en mycket söt och rar häst som knappt rörde sig framåt. Åh, jag ska aldrig mer klaga på att Stråla är seg.
men fy vad jag ogillar den här ridläraren sämst avalla de 4 jag testat och nästan rent av dryg och otrevlig. Om det inte känns bättre nästa gång kommer jag be att få byta grupp. Dessutom.. Idag fick vi träna på att sitta på rätt sittben. Men kära nån. Big time rolleyes.

Ingen kärlek

Publicerad 2015-01-09 14:13:00 i Allmänt

Nej det blir inte just denna häst. Väldigt fin och trevlig men det sa inte klick.Jag ville att det skulle säja klick men det gjorde det inte. Och det måste det nog göra tror jag. Men jag har inte bråttom och jag har ju sagt att jag ska titta på flera så det är bara fortsätta lusläsa annonser. Jag måste även sluta känna att jag är skyldig häst och ägare att köpa bara för att jag tittat. 
 
Undrar om jag först måste reda ut vad jag vill ha eller om jag bara ska gå på måfå tills jag springer på det jag vill ha. Jag kanske ska sluta vara så sträng i min sökning och sluta utesluta skäckar och skimlar osv. Kanske fundera lite mer på gå yngre än jag tänkt. Uppåt vill jag nog inte dra på det då jag vill ha en kompis i så många år som det bara är möjligt. En 10 åring är ju långt ifrån gammal men alla år som dras ifrån är ett år för mycket. Just nu känns de 14 år som jag och Mayan fick tillsammans futtigt få.
 
Kanske är det så att jag inte alls är redo än. Troligtvis är det så.

Hjärtan

Publicerad 2015-01-08 17:37:02 i Allmänt

Min man
 
Och min tant
Bus.
 
<3

Åh så jäkla bra!!

Publicerad 2015-01-07 18:29:16 i Allmänt

Gud vad jag håller på att svamla, vadå jag vill ha en dressyrhäst, jag har ju redan en!!
Har ridit lektion för Eva idag då och Stråla var bara Strålande. Det där motorhaveriet som vi hade sist märktes inte skymten av, jag hade nästan trott att hon skulle vara mer seg idag, matt liksom, men inte. Jättepigg och framåt och svarade kvickt på allt jag bad om.
Min pärla!!
 
Skulle inte byta ut min fabulösa finfåle mot ens 3 miljonhästar. 
 
Det är såna här dagar som jag faktiskt får blir rätt uppblåst stolt över att jag faktiskt har ridit in och utbildat den här hästen helt själv. Med hjälp av instruktörer förstås, jag hade aldrig klarat det utan Eva. Eva är ta mig tusan bäst, jag känner mig alltid så jäkla bra efter ett pass med henne. Hon vet precis hur jag ska göra för att få till det lilla extra och hon förklarar, gärna med hela kroppen och struttar själv runt och visar så jag fattar.
Bästa Eva Sundberg.
 
 

Fniss

Publicerad 2015-01-07 10:46:00 i Allmänt

Ha ha. Det är ju typ Mayan och Skorpan.
Minen på hästen är ju för skön. 
 
Tänkte på dig också Ann http://lemirage.blogg.se/ 
 
 
Hur fasen byter man namn på länken? Så att man kan sklicka bara på namnet liksom.
 
Fniss
 
 
 
 
Och på tal om ardenner, alltså kolla! http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=865981 Jag vill ha!! 
170, eh monster. 
 
 
Alltså. Host host harkel. Pengar. Man kan ju på sätt och vis förstå folk som nästan packar in sina dyrgripar i bubbelplast liksom. 
 
Och här har vi en en häst med en rörelsestörning som dom ska ha EN MILJON för. Men hallå 
 
Om jag hade haft fyrahundratusen bara löst i fickan så där hade jag tagit denna utan tvekan. Fiiin
 
Det här är också en häst som jag verkligen har fastnat för som gärna hade fåt flytta hem till mig och plånboken räckt till

Häst

Publicerad 2015-01-07 00:10:23 i Allmänt

Jaha, dagens titt var väl varken eller jag hade mer eller mindre förväntat mig en av två saker antingen att jag skulle finna något uppenbart fel på hästen eller att det skulle slå slint och jag skulle vilja ha hem den på en gång. Inget av det hände.
Hästen var snäll, supersnäll, fin i kroppen, fina ben rätt mjuk i musklerna, inte öm någonstans jag har klämt och känt och klämt och känt på precis varenda millimeter av häst tom grävt den i munnen.
Fick tag på tidigare ägare också och frågade lite och det mesta låter rätt bra och det kom fram att häst endast är riden 6 gånger i sitt liv. Det är för mig väldigt positivt. Livet har ju inte varat så länge än heller. 
Men att inte kärleken slog till får mig att fundera på om det är rätt. Fast det kanske är precis det det är, så att jag får möjlighet att vara lite objektiv för en gång skull och inte bara kasta mig hals över huvud. 
Funderade en bra tag om jag kanske egentligen vill ha en färdig häst ändå, att bara hoppa upp och rida, okomplicerad och utbildad. Nej sa min hjärna, nej gud vad tråkigt 
 
Ska åka dit på torsdag igen för att hantera häst lite, ta på promenad se hur häst rör sig och beter sig ute och ta med mig Lena så jag kan få lite input och ett till par granskande ögon. 

Dessa hästar. Häftiga underbara

Publicerad 2015-01-05 20:23:00 i Allmänt

Gud. Jag är helt slut. Helt. Slut.
Har ridit lektion för Camilla ochför i satan vad jag fick kämpa för att få Strålan att kämpa. Det var dessutom evigheter sen vi red lektion. Bokstavligen evigheter. 
Jag är helt slut. Förutom att Strålan hade låga nivåer på allt slags bränsle, man kan nog ana att hon också är helt slut, så var hon sjukt fin. Oj så fin och oj vad hon jobbade. När vi till slut fick motorn att kämpa på utan att hosta till och få soppatorsk mitt i så rullade hon på himla fint. 
Duktig tjej!
 
Camilla tyckte att hon är på samma nivå nu som innan vi fick den där svackan i höstas och allting drog ut så. Ja tycker nästan att hon är ännu finare. Förutom att hon svarar lite dåligt fram och tvärstannar ibland så orkar hon jobba rätt längre nu än då och när man släpper fram henne så svarar hon fram och ner jättefint utan att ramla iväg.
 
Vi tog en galopp också. Provade med vänstern ett tag, den som brukar vara enklast, det gick inte alls, hon svarade men vågade nog inte riktigt galoppera på, sen blev det bara släng trav, då bytte vi och testade på högern. Pang bara så galopperade hon. Ha! Häftigt värre. Sen blev det lite hopp och skutt men det gör inget.
 
Imorgon blir det helvila, det har hon verkligen förtjänat. Egentligen skulle hon väl behöva en liten promenad vi får se vad matten orkar. Matten behöver också vila. Sen ska vi rida lektion på onsdag igen, för Eva.
Nu jädrar är det hårdträning. Matten kanske behöver den där andra hästen iaf, bara för att Strålan ska få lite lugn och ro nån gång  
 
Jag har inte kunnat sova inatt för att jag har legat och tänkt på den där hästen. Jag blev pirrig i magen bara av bilderna. Det bådar inte gott. 
Jag funderar förstås en hel del på hur jag ska göra men tänker inte ta ut något i förskott. Men fundera kan man. Är det verkligen vad jag vill ha? Borde jag vänta? Kanske jag egentligen borde vänta och spara pengar till en riktig dressyrhäst? 
Vi får väl se vad som sker imorgon när jag möter pållen.

Att köpa häst

Publicerad 2015-01-04 20:08:00 i Allmänt

Jahapp. Då ska jag fara och titta på en häst på tisdag. Jag hade nästan gett upp, bara velat och inte kunnat bestämma mig. Kollat annonser och tyckt att ja, den var ju fin och den också men överlag bara hästar som inte alls passar in på mina krav. Så vipps fann jag mig själv att höra av mig tll en. 
Så vi får väl se då. inte köpa bara för att den är söt och fin okej?!?
 
Nä jag har kännt mig så jäkla kräsen alla hästar är bara fel. Fel fel. Men å andra sidan så ska man väl vara kräsen också. 
Tycker det är lite dåligt utbud, speciellt här uppe. 
Sen överlag är det mest islänningar som säljs. Och små luviga ponnys har jag redan.
Skimlar går bort då jag läst om den fasanfulla tumörsjukdommen dom ofta får. Vackra men vågar inte riskera.
Skäckar går bort, dom tilltalar mig inte alls. 
Fullblod och araber går bort jag skulle bara skita ner mig och aldrig nånsin våga rida såna reaktionssnabba sprättmonster. (Jo nu genaraliserar vi hej vilt).
Alla över 8 år går bort.
Alla under 155.
Alla som helt uppenbarligen är felridna.
Alla som "har en skada som inte påverkar" Bah. Konstiga benställningar och liknande.
Alla som kostar över 20-30
 
Hm. Ja. Då vart det inte så många kvar. 
Speciellt ekonomin gör utbudet extremt litet. Men kanske framförallt att man bor i Norrbtten: Om man nu vill se hästen innan vill säja. 
Å andra sidan har jag ju ingen brådska heller. Inte alls. Egentligen så borde jag vänta till våren. 
 
Ardenner ser jag mig själv falla för. Gång på gång. Men alltså. Dom går också bort för då måste jag ju verkligen köpa helt ny utrustning, allt, en ardenner lär ju inte kunna ha nått av Mayans grejer  och rent allmänt hur svårt ska inte det vara att hitta saker som verkligen passar på en sån monster häst. 
Nu snodde jag bara en bild från google.
 
 
Ett alternativ vore att köpa en som är yngre än tänkt, dvs ett föl av något slag. Men vilket slag?
 
 
 
Nåväl.
Min och Strålas ridtur idag blev inte alls så mysig som jag hoppats och trott och som den kunnat bli om vi inte stött på en enorm flock med renar. Ve och fasa. Minst 10 stycken stod och betade på en äng. 
Funderade på om vi skulle vända om men tänkte äh, nog kan hon gå förbi dom. Och det kunde hon ju visseligen men stel som pinne, helt okontaktbar och med hjärtat på väg ut genom sadeln. 
Jag klev av och ledde henne. Släpade henne, blev trampad på. Förbi monstren med klang. 
När vi sen fortsatte våran ridtur så hade hon eld i baken och letade renar bakom varje träd. Så hon fick trampa på i snön i skogen för att lugna sig lite. Inte vet jag om det hjälpte men hon blev iaf bra svettig och flåsig. Mest skritt. lite trav.
Monster!

Fy sjutton!

Publicerad 2015-01-04 11:38:00 i Allmänt

Jag kom just på en sak. Stråla räknas som 9 år i år. 
NIO!! Min bäbis liksom vad hände?
 
Bäbis
 
Inte bäbis
 

Helt utan

Publicerad 2015-01-03 21:10:00 i Allmänt

Alltså folk..
Såg denna annons på FB
"Det är med stor sorg vi måste sälja lilla Nova som är en underbar glad och sprallig liten tjej på 11 veckor som vi bara hunnit haft i några få dagar anledningen till varför hon inte kan vara kvar hos oss är för att jag har en liten son som hon hemskt mycket vill leka med men leker lite för "hårt" och har nafsat några gånger och han har nu blivit rädd för henne och vill helt enkelt inte vara nära henne 
NOVAs pappa är amstaff och mamman är amstaff/boxer "
 
 
Okej. Tydligen så vill dom inte heller lära valpen att inte leka så hårdhänt med sonen heller.
 
       
 
Visa människor blev bara utan när hjärnorna delades ut. Man får ju bara hoppas att idioten aldrig mer köper hund.
 

Note to self

Publicerad 2015-01-03 13:46:59 i Allmänt

Nej du rider inte kasst, du red okej ibland, då vi dressyrade lite. Men vi är inte på WEn för att dressyra. Häst orkar inte jobba rätt hela tiden. Däremot måste jag verkligen tänka mer på att inte svanka så och vara stilla med handen även då vi bara flummar omkring.
Du kan inte ha så höga krav på att det ska se bra ut hela tiden.
Sluta bry dig om att folk tittar på, dom är säkert inte ens hälften så dömande som du själv är. 
 
 
 
Och, inte blir det ridtur idag efter att ha suttit på henne i 1.5 timma igår. Idag behöver hon förstås ta det lungt. En promenad eller något bara för att röa sig lite och inte bli stel. Imorgon däremot blir det ridtur i snön.

WE fredag

Publicerad 2015-01-02 23:10:00 i Allmänt

WE kväll ikväll. Trotsade snöyran och åkte iväg, jag var så pepp så inte mycket hade kunnat stoppa mig idag. Helena följde med, jätteroligt. Hon filmade lite när jag red så jag fick se hur kasst jag rider. Hallå SVANKEN och flaxande händer. Bah!
Strålan var iaf superduktig som vanligt. bensinen tar slut ganska fort som vanligt det också, idag härjade hon så mycket i början så hon blev nog extra trött extra fort. 
Kvällens roligaste kommentar "Är det en hingst?". Ha ha. Näh, bara ett tramsigt sto. Hon var så avundsjuk när dom andra gick och pratade med titthinder ponnyn så hon tjorva lite och gnägga en del. Ha ha, hästarna tror verkligen att det är en riktig ponny.
Så störd när dom började galoppera så hon tom var tvungen att stegra lite. Och så störd på dom som hoppade. Hon gillar verkligen inte när dom far fort fram och när dom hoppar.
Det ska nog ge sig dock.
Vi galopperade nästan. Ganska många gånger på hennes initiativ då jag bara ville trava och två gånger för att jag bad om det Bara en antydan till en början till galopp. 
Man ska ju börja nånstans. 
Inte heller är hon så stark än så att hon orkar ens trava på en liten volt eller orkar hålla ihop sig utan är mest lång och släpig. Men det kommer det med.
 
Det är så roligt. Nästa vecka jobbar jag tyvärr så det får bli näst nästa vecka nästa gång. Imorgon ska vi ut och rid ai snön. Whoop. Massor med snö.

TWD

Publicerad 2015-01-01 20:12:00 i Allmänt

Hyrde The Walking Dead s4 och oj vad bra den är. Det var nära att jag gav upp serien s2 för den var verkligen skit. Kanske skulle uppskatta mer att se den (s2) nu dock då man har lite mer relation till karaktärerna.
Men ännu mer deprimerande än BB. Herregud. Spännande. Och arg jag blir. Arg.
Det får mig även att tänka: Hur länge skulle man kämpa? Jag skulle nog vara bland dom första dom blev uppäten eller blev en zombie så det är inget jag behöver fundera på så. Men hur länge skulle man orka kämpa? hur länge skulle det vara värt att kämpa?
Leva det livet dessutom, att aldrig nånsin kunna slappna av. Aldrig. 
Och varför kan inte överlevarna bara komma överens och inte hålla på och döda varann? Mänskligheten alltså.
 
Fick just en förfrågan att jobba extra i helgen. Jag behöver men vill inte. Fick fundera till imorgon iaf. Behöver pengarna men det är bara korta pass som förstör möjligheten till att vara ute i dagsljus med hästarna. Och att köra ToR till boden för 4 timmar bara känns lite segt. just nu. 
 
 
 
Just det. Egentligen så ska man ju skriva nått om att det är ett nytt år och att det här året ska bli annorlunda och blah blah. Äh. Det är en torsdag som alla andra. Ingen skillnad alls motför igår eller förra veckan.
Bara att Mayan har varit död i 5 veckor. Det är den enda skillnaden.
 
Jo en till skillnad. man kan äta rester av hummer till middag. Det är annorlunda.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela