stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Vart är allt det gröna

Publicerad 2009-04-30 18:56:18 i Allmänt

Ja då var man hemma igen, jag saknade grönskan på en gång då flög in över luleå. Men attans vad det ändå har tinat här på de dagar vi var borta. Lite lätt värme skillnad är det ju också. +20 i stockholm och +8 här. Nå vi har fått oss en försmak i alla fall.
Jag är aldrig speciellt morgonmunter men då man blir väckt av folk som helt enkelt inte tar hänsyn i en väldigt lyhörd båt då blir jag på dåligt humör. Tisdag och onsdag morgon kl 7= fasligt liv. Morr. I natt kl 2= förbannat liv. Morr!! Väl på bussen mot arlanda, tyst och skönt i hela bussen förutom den gammelfyllestinkande gubbe som satt precis vid mitt öra och pratade högt och ljudligt om diverse möten och jobbet och bla bla. Kräks på honom. Morr.
Sunkigt vandrarhem, äckliga madrasser och vidriga kuddar, luktade sunkigt och var fruktansvärt lyhört. Vattenkranarna dånade och varmvattnet tog slut.
Skavsår på fötterna efter allt promenerade, fattig efter allt shoppande och ont i magen efter allt ätande.

 Hi hi. Så förbannat dåligt var det inte, det bara låter så

Det var förbannat härligt. Förutom att bli störd på morgnarna.

Hufvudstaden

Publicerad 2009-04-27 00:48:09 i Allmänt

Hästvakten är informerad, väskan är packad och håret är färgat. Nu är jag redo för ett besök i huvudstaden.
Tänk att en så ändå liten resa kan göra en så pepp. Ibland behövs det inte mycket.

Har varit en riktigt bra dag idag ändå. Jag lyckades somna där vid 3 i natt hoprullad till en boll i soffan. Men det har ändå gått bra att jobba i dag. Tänk vad skönt det vore om jag hade vetat i förväg vilka dagar som skulle vara bättre och vilka som var sämre.
Fast hundarna har varit väldigt dålig i magen, det var ju mindre bra. Leia har bara kräkts men Ebba har haft diarré också, i hela bilen dessutom. Stackars lilla gumman. Det blev nog lite för mycket slaktavfall där igår. Jag är inte speciellt kräsen av mig men lukten i bilen, den var riktigt läskig.

Sov för sjutton

Publicerad 2009-04-25 22:31:51 i Allmänt

Nu sitter jag här igen fast jag skulle sova tidigt. Kl sex och sju och åtta var jag så trött att jag kunnat somna på stubben. Strax efter nio gick jag ut med hundarna på kvällsrundan och gav hästarna mat, kunde knappt gå bara vingla fram.
Sen började jag fundera...
Det är bara placera sig i soffan återigen och se om tv:n kan söva mig.

Å det är så mycket jag hade behövt göra innan jag åker också. Ibland avundas jag de som inte har några djur, som bara kan släppa och fara utan tusen saker som ska fixas för att vara borta i 3 dar.
Plus att det inte riktigt känns så där jätteprima att åka från m o p nu. Inte för att det direkt finns nånting mer jag kan göra för dom just nu. Det var liksom bättre när m var på sus då var hon i tryggt förvar så att säja.
 

Förbannat

Publicerad 2009-04-25 18:58:16 i Allmänt

vilket härligt väder idag. Jag har till och med gått i T-shirt, inte illa.
Me loves springtime.
Bra dag på jobbet fast det går lite halvtungt, köpt en vattenbalja åt hästarna dom går ju alltid sönder på vintrarna, mys i hagen, mysig ridtur, finaste hästarna. Hem till mamma och pappa, det är inte så bra med dom dock. Jag försöker få dom att hålla humöret uppe att det blir bättre. Pysslat lite där och ätit god mat, lamm, smaskens.
Bonden har slaktat och Ebba mumsar slaktavfall. Smaskens. Hi hi.
Nu ska jag försöka hålla mig vaken en stund till och hoppas på att kunna somna gott när det är dags stört trött nu i alla fall. Jobba 7-16 imorgon.. Snark.

Kärring på vägen

Publicerad 2009-04-24 18:42:28 i Allmänt

Kommer och kör, då står det tre tanter mitt i en korsning och pratar, den ena ser att jag kommer och flyttar på sig, dom andra rör inte på sig så jag tutar lite på dom varpå den andra flyttar sig, med den tredje kärringen, hon bara blänger, ser dryg ut och gör nån jävla grimage och står kvar mitt i vägen... (!) Öh, ärthjärna.
Ska återgå till jobbet, bara avreagera mig lite å äter en risifrutti samtidigt 

Virrig

Publicerad 2009-04-24 00:21:11 i Allmänt

Skulle poppa popcorn. Slog på plattan och gick ut med hundarna. Pratade med grannen och glömde bort plattan. Luktade bränt inne från en väldigt röd platta. Så hade jag inte ens slagit på rätt platta.
Jösses börjar man vara så virrig så man blir farlig.

Idag var första gången på spikmattan som det inte kändes som att något klöst sig in till köttet och sen tänt eld. Framsteg.

Imorgon är det afterwork och party med jobbet. Vilken tur att jag jobbar kvällen och sen morgon efter. Pfju. Då är det inte ens nån idé att bli frestad, vilket jag ju kan erkänna att jag är. Nej som S sa: nu är det nån annans tur att "bjuda på sig själv". Ehe.

Koka spagetti

Publicerad 2009-04-23 20:52:16 i Allmänt

Idag har det verkligen varit strålande underbart väder. Har däremot inte mått så underbart strålande bra men har gjort lite ärenden, tagit bort lite hundskit på gården och suttit på bron och myst.
Ebba har varit på sitt sista sjukgymnast besök. Sjkgymn tycker det ser jättebra ut. Ännu lite kvar och hon kommer alltid att vara lite extra känslig i ryggen men överlag bra.
Ja just det ja, så har jag ju lagat mat också , spagetti och köttfärssås. Gotti. När jag skulle steka köttfärsen slog jag på fel platta två gånger och när jag skulle koka spagetti så slog jag inte på plattan alls. Pfft. Tröttmössa.

Mamma ska få komma hem imorgon.

Ja det är våren

Publicerad 2009-04-23 00:33:16 i Allmänt

som har kommit tillbaka igen. Eller hur det nu var.
Drömmar om fina lilla mys i natt. Tycker om.
Sov till kl tre idag... urk.. men då somnade jag inte före 5 i alla fall. Trött som sjutton hela dan, zombie dag. Å ruckelkroppen. Urk. Är så less på att inte kunna sova på nätterna.
Sol och 10 grader varmt i skuggan, sprang ut utan jacka woho men ne det blåste (såklart) svinkallt så det var bara på med jacka, mössa, vantar och tjocksockar.. (grannen tyckte dock att det var lämpligt T-shirt väder tsk tsk) 
Lyckats motionera alla busarna idag. För jag hade bestämt det.
Körtur med Skorpan och Stråla på släp, så duktiga flickor. Stråla har slutat låtsas vara rädd för bilar i alla fall men bussar och lastbilar är lite obehagliga på riktigt. Mötte en buss idag. Bra =)
Sen en ridtur (bara skritt) med Leffe och Mayan på släp. Mysigt mysigt.
Med risk för att låta lite tjatig. Fan vad jag älskar våren!
Svanar, gäss, sol, lera, hästhår..

Ida undra om jag har nå planer för vad vi ska göra i stockholm. Göra? Vadå göra. Jo äta glass och på Pizza hut. Ha ha.
Äh, jag är så nöjd med att bara åka bort en sväng så jag gör vad som helst.

Rekordsnabb

Publicerad 2009-04-21 22:08:07 i Allmänt

Försov mig i morse så jag hade 25 minuter på mig att klä mig, borsta tänderna, ge hästarna mat och vatten samt tömma bilen på kartonger så att hundarna skulle få plats. Ja å så köra till jobbet då såklart som vanligtvis tar 20-30 minuter bara det. 3 minuter sen var jag när jag stämplade in mig å då kände jag mig inte ens speciellt stressad.

Nu börjar verkligen kanadagässen trilla in. Dom är så fina.
Och idag har det tinat rejält. Najs.
Nu när det är ljust så länge, nästan ända till tio, så känns det som att man har all tid i världen. Jag älskar ljuset, det finns inget bättre. Visst är det surt att sommaren är så mycket längre söderut men jag skulle inte byta bort våra ljusa nätter mot nånting.

Det är lustigt, när jag inte sitter vid datorn har jag så mycket i huvet som jag skulle vilja skriva ner, men när jag sitter här så är det ganska tomt..
Allting löser sig fint inför våran stockholmresa med djuren och jobbet och tiden bara susar iväg. Snart så, snart ska jag få komma bort om än bara en liten stund.

Storm

Publicerad 2009-04-19 23:11:23 i Allmänt

Man blåser nästan bort idag, rent av svårt att ta sig fram bitvis. Halmen jag la ut åt hästarna blåste iväg. Pfft.
Kallt, blåser rakt genom märg och ben. Genom frusen.
Trött i helgen.
Igår var jag lite lätt frustrerad. Därav Gah! inlägget... Hrm..
Fan också.

Tiden flyger

Publicerad 2009-04-17 19:45:50 i Allmänt

Det är redan fredag. Vart tog min lediga vecka vägen egentligen? Poff, den bara kom och försvann. Nåja, den är inte slut riktigt än men det var så mycket som jag tänkt göra som inte blir av. Så är det ju alltid, alltid.

Leffe var inge kul alls idag, han var jätte tramsig och stressig, sprang sidledes och lättade både fram och bak och inte på ett "tjohej vad jag är glad" vis. Jättestress när Skorpan travade bakom honom och höll på att flippa ur när hon sprang om. Det brukar han ju acceptera fint annars..
Hoppas det bara är nått tillfäligt och inte nått med skröppliga kroppen. Han var helt som vanligt ända tills vi svängde av på en väg som han avskyr att gå.

Knepigt väder är det också. Snö, sol, blåst, kallt och varmt om vartannat. Jättesvårt att klä sig. Riktigt aprilväder så att säja.

Nu ska jag äta lax och potatismos till middag.

Grattis

Publicerad 2009-04-16 22:29:08 i Allmänt

till lilla far som fyllde år idag. 

Mamma är något piggare tack å lov men inte redo för hemgång ännu.

Min spikmatta gör ont. Det säjs att det ska bli skönt när man legat ett tag men smärtan blir bara mer intensiv på vissa ställen och det känns som att jag håller på att brinna upp eller nått. Och så blev jag yr som sjutton. Kanske blir bättre när man använt den ett tag, det finns ju en hel del i min kropp att lösa upp.

Yes gäss!

Publicerad 2009-04-15 23:48:35 i Allmänt

Idag hörde jag kanadagässen och hälsade dom välkomna tillbaka.
Våren är den bästa årstiden. Älskar.

Spikmatta

Publicerad 2009-04-14 22:30:36 i Allmänt

Idag har jag köpt en shaktimatta, en "spikmatta". Har hört så otroligt mycket bra om den så jag måste ge den en chans. Så nu är det bara hoppas att den gör underverk.

Härlig ridtur på finaste Mayan idag. Blir tyvärr att jag rider henne så sällan för då blir det att jag tar bara henne, rider jag Leffe så kan jag ju ha flera stycken med mig. Kan jag med Mayan också men det bara blir så. Tyvärr. Hon är så underbar lilla fröken. Dessutom känner jag mig så stor och tung och klumpig på henne, rädd om hennes rygg och för van att sitta på stora Leffe. Jag är inte för stor, men det känns så. Nej mer ridning åt matte.
Hon ser så tunn och spenslig ut också i hagen brevid Leffe och Stråla, men när man ser bilder på bara henne så är hon ju inte så spenslig.

Jag på Mays förra våren:


Skorpans andra lilla skötare har varit här idag med två av sina små systrar. Jösses så söta ungar. Såna där som man saknat, som vill mysa med hästarna och vill hjälpa till att mocka och blir helt saligt glada av att få borsta.
Den ena är jätte kär i Leffe (vem blir inte det) sen hon var här förra gången och idag fick hon leda ut honom till hagen.
Hi hi. Mini plutt till unge på 9 år och stora stora nalle Leffe luffs.
Nu har jag 3 jättefina ungar till skötare/medryttare och några medföljande syskon. Hoppas dom stannar.

Produktiv dag

Publicerad 2009-04-14 01:23:20 i Allmänt

I går kväll regnade det, riktigt ordentligt ett tag, woho sa jag, bort med snön.Ute och red i regnet, alla fyra var med.
 Imorse var det 6 plus grader och stålande sol, underbart. Det har tinat massor idag. Mayan passade på att dynga ner sig totalt. Mycket mys i hagen.
Red Leffe med Mayan på släp i byn, trött Leffe i värmen släpade benen efter sig. Lite trippig och stel i traven och lekte stjärnkikare, bättre efter ett litet tag.
Sen tömkörde Stråla. Mycket träning på att inte ha så bråttom i vändningarna hemåt. Sjöböta i svett båda två efteråt.
Suttit i solen på bron och lyssnat på fåglar och flugor, bara njutit.
Å så en tripp till Ida och Andreas och deras nya place.

DynghästNågot bättre efter putsning


Usch och fy så hagen ser ut. Urk.

Dunder, jag har ju en strövare också. 14 år gammal tanta

Bokat

Publicerad 2009-04-12 17:01:51 i Allmänt

Resa till stockholm bokad! Åker 27/4 hem 30/4.
Grrrrreat. Med Ida som sällskap. Fan vad skoj. Då får jag kanske låta bli att spendera flera timmar i serieboden dock  

Nu skiner solen också, det kan bli bra det här.. Glad..

Knaserier

Publicerad 2009-04-12 09:25:29 i Allmänt

Tror det blev någon slags rekord kväll igår. Jag tog in hästarna kl åtta och var själv i säng halv tio.
Det händer inte ofta.
När jag kom hem igår var jag först tvungen att lägga mig i soffan en stund, roade mig med att sjunga :
"Isse kisse katten uppå mattes mage, då kommer hunden, knuffar katten bort. Nej säjer matte inte göra så. Isse kisse katten klättrar upp igen." Med Imse vimse spindel melodi. Å så skrattade jag. Fruktansvärt lättroad.
Stoppade tårna under läppen på Ebba och sa: Ebba!! Du har en tå under läppen! Det var också hysteriskt roligt.
Ja jag vet, jag är inte frisk.
Sen låg jag och fantiserade om att åka till stockholm. Bo på det där vandrarhemmet i gamla stan som jag bodde på för ett år sen då vi egentligen skulle ha varit på TH konsert. Bara strosa runt och titta och mysa i det fina vädret som är där nere nu. Sitta i serieboden i flera timmar och välja serie tidningar, äta glass på det där stället där dom gör egna strutar och äta på Pizza hut.
Bara promenera runt och titta på allt.
Suck

En dag kvar

Publicerad 2009-04-11 13:35:32 i Allmänt

Jag är trött, jag är grinig, irriterad och har ont, ont, ont.
Bara en dag kvar nu, hej och hå. Sen är jag ledig i en vecka.
Lite sol kanske skulle hjälpa, men nej, det är bara mulet och pissigt.
Ska hämta hö och förde över pengar igår men dom hade inte kommit in.. Crap =( Tur jag hade precis så jag får en bal i alla fall..

Igår när vi var ute med hästarna så hörde vi svanar, vår tecken =) Det är även ganska mysigt när marken börjar komma fram under snön, men samtidigt så snöade det så det blev då inga vårkänslor i alla fall. Och lerigt är det, det är den här årstiden man ångrar sitt val av hundras och önskar att man hade en väldigt långbent, naken (lätt att spola av och torka) hund med ståöron (som inte dras i all dynga) i stället för en basset som får med sig all jädra lera in och vars hudveck aldrig torkar.

Snask

Publicerad 2009-04-09 17:59:45 i Allmänt

Tänk. jag trodde inte att jag kunde få nog av sött slisk och snask, men nu känns det bara urk när jag tänker på det. 4 hela dagar. Att jag däremot inte låter bli det i alla fall det är ju en helt annan rätt knäpp fråga i samma division som varför jag började dricka coca cola igen fast det smakade dynga , men det blir lite mindre i alla fall. Vi har en massa påskgodis nu på jobbet och det enda jag känner att jag är sugen på vindruvorna. Gotti gotti. Fast även det blev för sött efter en stund.
Ett annat tillfälligt beroende trillade in i går, Höng creme vit på rostat bröd.. Nyttigt så det bara förslår, men smaskigt.
Why oh why kan jag inte få dille på typ äpplen eller sallad? Crap.

Rent hus

Publicerad 2009-04-08 23:49:34 i Allmänt

Det är ett ganska facinerade program. Att det ändå finns så många som lever i sån total misär och att dom sedan är villiga att visa upp det i tv. Jag kan absolut förstå hur man kan hamna i det, det är ju oftast inte friska människor det handlar om. Men samtidigt inte. Att man inte nånstans ändå sätter stopp.
 Jag får alltid sån otrolig lust att städa efter att tittat på dom, men det blir sällan av. Pfft.
Själv bor jag i ett organiserat kaos, jag kan liksom inte ha ordning längre än några minuter, sen har jag spridit ut allt jag äger överallt. Dammråttorna brukar jag försöka utrota just innan dom tar över stället.

Drömde att jag skulle släppa ut ett gäng hästar i en stor hage, gjorde i ordning några olika foderstationer och släppte ut... mina arbetskamrater. Dom var väldigt ostyriga så jag fick mota dom med en pisk för att dom skulle springa åt rätt håll. Jag är ju inte frisk på riktigt...

7/4

Publicerad 2009-04-08 00:28:49 i Allmänt

Man ska inte ta ut segern i förskott. Idag kom bakslaget. Tur jag är ledig idag och imorgon. Kanska hinner piggna till innan jag ska jobba påsken.

Varit förbi mamma på sjukhuset i alla fall. Riktigt jobbigt... Usch.
Hon tror nu också att dom inte ska kunna fara på sin resa som dom har inplanerad i maj. Det suger, det hade dom verkligen behövt, båda två. Fan..

Post

Publicerad 2009-04-07 00:44:20 i Allmänt

Det är inte ofta det är roliga saker i brevlådan men idag hade jag fått ett hemmagjort påskkort från mitt fadderbarn i paraguay och en uppdatering om hur dom firar påsk där.
Dessutom hade jag fått en present från kvantum, en tårta, inte för att jag är speciellt tårt sugen just nu, just nu känns det som att jag fått min årliga tårtdos, men det går nog snart över.

Över är också den ångestladdade 30-år dan, det känns skönt, nu kan jag liksom inte kämpa emot nå mer, nu är det ändå kört och jag är lika barnslig som jag var när jag var 29 så..

Nu ikväll har jag varit ut och tränat travkommandon med Stråla, så det blev en liten joggingsväng, jag är imponerad av hur länge jag orkade springa. Inte illa pinkat för en försoffad 30-årig. Heh.
Det är så skönt att börja komma ur soffan och börja orka röra sig lite igen.
Har jobbat 3 långa dagar nu också och det går faktiskt riktigt bra (yey!), idag sov jag dock 3 timmar när jag kom hem, skulle bara bli en men jag vaknade aldrig av larmet.. Oh well.

Nämen, idag har det kommit ut en liten ljudhälsning från Bill. Oj vad det känns som att det är länge sen man hörde av dom nu. Tack Bill för den presenten


Flipp eller Flopp

Publicerad 2009-04-04 01:57:53 i Allmänt

Från Flipp eller Flopp i p3 idag: "Johan Palm verkar vara en smart och personlig kille och det känns inte riktigt som att det är den här musiken han vill göra i längden".
Jag hade inte kunnat säja det bättre själv.
Men jag hoppas på att resten av skivan känns mer... Johan, vi får la se.
Jag gillar Emma-Lee, men som sagt, för "poppig" och komersiell, korrekt. Men Johans röst, my oh my.
Trippel flipp i alla fall för Johan i p3.

Den här Johan vill jag se/höra mer av

Emma-Lee

Publicerad 2009-04-02 23:45:53 i Allmänt

Nu har jag hört (nöter) Johans första singel, den finns att höra på p3s populär sida. 
Den är poppigare än jag hade trott och hoppats, jag hade hoppats på lite mer i stil med när han gjorde "You don´t know what love is" men jo, I love it, den är skitbra. Och Johans röst.. love love love it.
Den känns lite "hittig", Ska bli intressant att se om RIX kommer spela den efter dom snackat så mycket skit om Johan.
Tar gärna hela skivan nu tack.
Mamma har blivit opererad och det hade gått bra men hon är lite tagen så klart. Få se hur länge hon blir där nu då.
Förra året runt där här tiden så var hon ju också inlagd. I två månader.
Pappa är rädd och orolig för sig själv och för mamma. Mer pratsam än vanligt.

Idag har hovslagaren varit och fixat fina fötter på två av mina busar, dom andra två blir nästa vecka.

Igår på jobbet så kom de nyblivna föräldrarna som jobbar hon oss förbi med sin unge. Det var så kul att se pappan, snacka om en som strålade som en sol och såg ut stolt som en tupp.
Söt unge hade dom lyckats tillverka också.

Sjukhus

Publicerad 2009-04-01 23:55:04 i Allmänt

Jaha ja, nu är mamma på sjukhuset..
Just när jag kommit hem från jobbet idag så ringde det från hemligt nummer och jag orkade inte svara, det brukar bara vara nån jobbig som ringer då, och så hade hon pratat in på telefonsvararen. Sa bara "hej gumman, det är mamma, jag ringer sen". Förstod på en gång att det var nånting som hänt. Och vad man hinner fundera, många onda tankar innan hon ringde upp igen.
Hon har ju trott att hon haft magsjuka men det var nånting som spruckit i magen.
Och så säjer hon: "då kan du ju inte få din present när du fyller år, och kanske bara pappa kan komma förbi" Mmm jo det var ju precis det jag också oroade mig för.. Eller kanske inte. Mammor..
Dom bara avlöser varann på sjukhuset dom där två. Jag tycker inte om det. Inte alls.
Ja ja..

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela