stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Äntligen! Finaste underbara

Publicerad 2014-05-31 20:48:00 i Allmänt

Jag misslyckades faktist med sovandet. Mycket konstigt må jag säja. Först kunde jag inte somna sen vaknade jag flera gånger.
Nå efter lite surfande på em så såg jag att det pågick dressyrtävlningar på Öbacka så jag åkte dit och kikade en stund. I vanlig ordning så vart jag inte imponerad och kände att, ja, jag kanske inte är så kass ryttare ändå.
Jag menar, rider man MSV så ska det väl vara lite prydligare än hackande, juckande och flaxande på gapande och allmänt tydligt missnöjda hästar.
Men så kom ett ekipage som jag inte kunde slita ögonen ifrån ens när dom var utanför banan. Först var det hästens utstråling som fick mitt öga att fastna, att det sen var en otroligt vacker fux med fina tecken gjorde ju inte saken sämre.
När den kom in på banan så var den så smidig och spänstig och såg supertrevlig ut. Ryttaren red jättefint och hästen såg förnöjd ut hela tiden och gick med helt lugn och sluten mun. 
Ja superfina var dom. 

Trista bilder då jag bara hade telefonen
Kolla svansen <3
 
Sen ides jag inte stanna för att se nästa klass då dom skulle rida igen, tyvärr vet jag inte heller hur det gick för dom men kom dom inte högt upp så blir jag förvånad. 
 
Sen. Sen. Sen.
Ih hi hi hi. Stollehäst. Äntligen! 5 veckor sen sist.
 
Så här gick Mayans tankegångar på våran tur:
Gräs.
Gräs.
Gräs,
Åh, hon klättra upp, ridhäst =) Då ska man springa.
Och så galoppera.
Nähä.
Nu då. Galoppera.
Galoppera.
MÅSTE man skritta bara för att det är en stenig nerförsbacke. Ååh, fåniga människa.
Ah! En stol!!
Woho! En raksträcka, det innbär garanterat fyrsprång.
Woho! Jag har världensbästamtte oh vad det susar i öronen.
Ah! Vägen ser konsigt ut.
Woho!!!
Vadå proo!?!
MÅSTE man skritta bara för att det är asfalt.
Ååååååhhhh så tråååk
GRÄS!!
 
Underbara stollehäst.
45 minuter var vi ute allt som allt, mest skritt (nåja) och en del blandade gångarter. Nu kanske det inte var så där jätteklokt att låta henne släppa lös efter att hon inte varit riden på 5 veckor men hon har ju rört sig mesta tiden och skadan har varit av sådant slag att jag kände att det var okej.
 
Och underbara sadel. Materielkärlek. Om det hade varit lagligt hade jag gift mig med den.
 
 
Konstaterade att STrålan var lite öm i ryggen och att Ebba så väldans gärna ville gå på promenad så vi tog en svän gi skogen och lyfte på fötterna och så gick vi backarna på näset. Pust och puh! Tog och passade på att rygga lite i backe också, en sån där grej som vi har fått från et:n att göra som glöms bort ibland.
 
Så fin dag.
 
Nu ska jag grisa ner rmig i soffan och slappa resten av kvällen. Fick hem en massa nytt att titta på igår så jag tror jag fördjupa mig i s3 av Sherlock =)
 

Badbrud

Publicerad 2014-05-31 00:26:00 i Allmänt

Ledig ledig ledig! Halleluja äntligen ledig! Woho!!!
Jisses vad less jag är nu, och ingen semester ska jag ha i år heller. Mamma mia du milde tid jag kommer att få hjärnbryt. En vecka hoppas jag på att få när Therese kommer upp med Turbo iaf. Åh jösses vad det ska bli kul.
 
Idag har jag varit vansinnigt trött, tro det kan vara vädret? Jag brukar ju bli påverkad av vädret. Upp ganska tidigt för hovslgaren kom och slog på Mayan skon, sen tog vi en kort skogspromenad för Ebbas skull och sen tog vi cykeln ner till hamnen och badade lite.
 
 
Hon är ju för söt min lilla badbrud, det bästa som finns i hela vida världen.
Skorpan doppade bara hovarna och mulen lite. Varm och mulet var det medans vi var i farten. Sen har dom fått beta lite allihopa.
Leffe som är en klok man får gå lös och beta ibland. 
 
Holly har varit ut med Ivan och Stråla har vilat.
 
Sen mot eftermiddagen så började det regna och har regnat ganska rejält så det var bara klä på en huttrande Maya och en kall och stel Stråla. 
Så nu är grödan vattnad nu tar vi sol igen.
 
 
Åh, imorgon ska jag soooova och slöa och rida Mayan och aktivera Stråla och vila och slappa och sova och se om jag hittar något ställe med frodigt gräs att plocka åt hästarna.
 Undrar om jag skulle prova köra Strålan en sväng, med lätta vagnen. Saknar så att kunna köra henne. 
 

Centrerat

Publicerad 2014-05-30 00:18:24 i Allmänt

Gud var roligt att läsa att Ann http://borrowedhearts.blogg.se/2014/may/ar-clinic-i-wiggeby.html#comment har lite samma reflektioner som jag angåeende den Centrerade ridningen. Jag är ju tokfrälst, allt är ju så enkelt med CR, du bara gör med din egen kropp så som du vill at hästen ska göra och hästen gör. Simpelt.
 
Jag gillar Camilla massor som ridlärare men hon har inte riktigt samma tänk, liknande men inte samma, det var där det skar sig lite för Stråla i söndags. Jag ser däremt vart "felet" är fast jag kan inte riktigt förklara (där och då var felet att dom glömde att vrida hela kroppen och lägga lite tyngd åt rätt håll). Så därför var det så fint att H fick rida för Eva idag som förklarar så bra och vipps så var det som en dans igen. 
Mera Centrerad ridning till folket!!
 
Det svåra kan ju dock vara att koordinera sin egen kropp och det kan ju vara svårt nog.
 
Jag ska själv rida för Eva på tisdag, grejt! (Och förhoppningsvis för Camilla på söndag. Det är en bra kombo.
 
 
 
Alltså, jag har liksom tappat bort hela våren. Jag har bara stressat och oroat mig hela maj och helt missat att njuta av min favoritmånad. Nyss var det vinter och nu är det sommar(ish).
Men idag har jag verkligen inhalerat alla underbara dofter och njutit av allt grön och vackert och av solen, underbara solen.
Fin dag.

Sommar

Publicerad 2014-05-29 15:32:09 i Allmänt

Uj vilken härlig dag idag, nästan sommar på riktigt fast utan de värsta insekterna och den drygaste värmen. Helt perfekt vädermässigt. Inte har jag nån lust att åka in och jobba, tur vi iaf har planerat att gå ut. Visseligen bara för att äta middag på max men då får vi oss en härlig promenad också i solen.
 
Idag har Helena ridit lektion för Eva, ha ha, det är hårdträning för henne nu =P Eva är bara för suverän. I love.
Jag och Ebba satt brevid och tittade på.
 
Sen har Mayan och Leffe fått sig pyssel och mys och en kort promenad med mest gräsätning.
 

Ridning

Publicerad 2014-05-28 23:54:20 i Allmänt

Idag tog jag mig till slut ut på tur med Stråla, samma som sist, promenad 20 min red 25 och så prom 15.
Jag bestämde mig för att sluta bråka med sadelskrället och försöka jobba med den istället för emot den, å då får man prioritera. Jag kom fram till att det är värre att underskänklarna flaxar än att knäna pekar rakt ut så knäna har fått stå precis rakt ut. Inte speciellt snyggt men det gick att komma till ridning betydligt bättre iaf. 
Så får det bli då. Hellre ett rätt än två fel kan man säja också.
Travade på en del, gjorde lite öppnor, skänkelvikningar samt serpentiner men galoppera vågade jag inte. Varför jag nu inte kan sluta tramsa men jag är mest rädd för att det ska bli fel, inte så mycket för att hon ska bocka som för att det ska bli missförstånd och strul igen.
Jag har funderat lite på varför jag inte känner mig speciellt intresserad av att rida Stråla, det är bara Mayan det riktigt suger efter, och det är väl just det att jag inte kan släppa oron för att det ska bli fel eller för att jag ska göra henne "illa". Jag är rädd att jag är så kass på att rida så att hon ska få ont igen.
Jag måste komma över det där på nått sätt.
 
Snart snart får jag sitta upp på Mayan igen. Lördag är planen. På fredag kommer hovslagaren och då tänkte jag ta ut henne på cykeltur och sen är tanken att rida både lördag och söndag faktiskt. Vi går ut hårt. Fast det blir ju såklart inga hårda pass. En sväng i skogen på lördag tror jag och På söndag ska vi gå och bada tillsammans med Stråla och Helena om vädret bjuder på sol.
 
 

Tandläkare

Publicerad 2014-05-27 19:33:00 i Allmänt

En annan tanke, så där i fölfeber yran, är att låna ett halvblodssto och betäcka. För visst är det något alldeles speciellt att föda upp sin egen. Det är ju troligtvis en klokare idé än att betäcka Stråla.
Nåväl, i slutändan så blir det säkert nått helt annat, men fundera kan man.
 
Inte var jag nå piggare idag, tvärtom tröttare och sjukare.
Tog en promenad med Ebba och Skorpan i skogen och höll på att flåsa ihjäl mig. Igen.20 mituter promenad och jag var helt slut.
Bah!
 
Ingen ridtur idag heller. Fast Strålan var lit eöm i ryggen idag så det kanske var lika.
 
Sen har jag och Ebba varit och gjort så här
 
Tandläkarbesök på fyllan. Det var mycket tandsten men alla tänderna satt som skulle och hon slapp iaf dra nån fler. Hittade en veterinär på örnäset som jag tidigare inte hade en aning om att hon fanns. 
 
Gud, jag känner mig helt isolerad och skittråkig. Tänk om man skulle ta och bli frisk nu va? 

Fölfeber

Publicerad 2014-05-27 02:03:00 i Allmänt

Tanken har alltid varit att betäcka Stråla nån gång och tidigare har tanken alltid varit att betäcka med en Nordsvensk och jag har haft hingsten klar för mig sedan länge.
Nu har tanken ändrats.
Först om det är en god idé att betäcka henne öht. Förutom det faktum att hon är en travarkorsning själv så har vi ju nu dessa skador som är frågan om det är att avla på. Hennes skador är ju visseligen uppkomna av yttre faktorer och inte ärftliga men däremot så har ju Mayan skador och sjukdomar som kan vara ärfliga. 
Dessutom, kommer hennes kropp att klara av att bära på ett föl?
 
Nå, det faktum att hon är en korsning är egentligen irrelevant för mig och så även för alla andra eftersom att de hästar som hamnar hos mig kommer inte härifrån i livet.
Hon är dessutom en väldigt lyckad korsning minsann.
Om hon fortsätter så här som hon gör nu så kommer hon absolut att vara stark nog att bära ett föl, dessutom blir många hästar bättre/friskare i kroppen av att ha föl. 
Så det som egentligen är ett problem där är ju då Mayans PSSM. Det visste jag ju inte då när jag betäckte henne men nu vore det jäkligt korkat att inte ta hänsyn till. Kissing spines vet jag inte om man vet om det är ärftligt eller ej, det kan ju lika gärna komma av yttre faktorer även det.
 
Sen har jag tänkt på åldern. Tiden går så jävla fort, Stråla är redan 8 år och jag ska inte ha nån fler häst innan två är borta. Två stora hästar + ponny(er) ska jag ha. Inte mer.
Jag känner dock att upp till 15 år kan man nog första gångsbetäcka utan problem, det finns de som gör det med 20 åringar också men det är lite väl för mig.
 
Så hittils har vi bara ett problem som verkligen är ett problem.
 
 
Den andra tanken som har ändrats är att betäcka med nordsvensk. Det vore kanske det klokaste iom att hon är hälften nordsvensk och möjligheten att det blir en redig häst är större tänker jag. Man vet ju aldrig egentligen med korsningar även om hästavel är lättare att korsa än hundar.
Så, eftersom att jag har blivit så dressyr intresserad på senare så tanken har såklart glidit in på Halvblod, en dressyrhäst och där har den stannat.
 
Nu vet jag precis vilken hingst också.
 
http://www.luxuscml.se/
 
https://www.facebook.com/LuxusCML?fref=ts
 
 
 
Förutom att han är fantastiskt vacker att se på med en färg och tecken som verkligen tiltalar mig så verkar han vara en väldigt trevlig häst som nedärver precis det jag vill ha och Stråla behöver. Jag tror att han skulle komplettera Strålan riktigt bra.
Då är ju frågan lite om dom tar emot en korsning för betäckning.
 
Jag blev faktiskt väldigt förvånad över att det bara kostar 8000. Sen blir det ju såklart massor med andra kostnader men jag hade nog trott att själva betäckningskostnaden skulle vara betydligt högre.
 
Nåja allt detta är ju funderingar bara så länge det går 5 hästar i min hage. När det antalet minskar så kan jag fundera vidare. Men visst vore det fantastiskt med en liten. (En liten fux med stora tecken, gah!)
Det seglar många tåg förbi med många funderingar om framtida hästar. Detta är dock ett alternativ som river hårt i magen.
 
 
 
Eller så kan man ju vinna på triss och köpa en helt fantastiskt underbart vacker avkomma till ovan nämna hingst
http://www.svenskastuterier.se/hem/cml/hastar/122/lia_cml.html
 
Jodå, dröm stort var det va?

Rödbetor

Publicerad 2014-05-26 22:37:00 i Allmänt

Det blev ingen ridtur idag men inte för att Stråla var risig utan för att matte var det. Trött, snorig och trött.
Så sjukt less på att vara sjuk så det finns inte. En vecka nu med den här omgången, sen vill jag inte ens tänka på hur många dagar som gått åt att vara sjuk under hela våren.
 
Nåja. Tog iaf ut Mayan på en kort promenad och höll på att flåsa ihjäl mig, det blev mest till att stanna och beta varannan meter, passade mig bra. 
 
Sen cyklade jag med Stråla ner till hamnen, gick runt med henne lite upp och ner och över stockar sen tog jag henne på lina och testade galoppen lite. Otroligt lyhörd tjej på allt jag bad om, galoppen var mycket svårare i vanser varv, där ville hon helst springa in i galoppen höger tog hon fattningarna bättre. Sen såg själva galoppen väldigt stel och kantig ut åt båda hållen. Hon galopperade högst ett varv per fattning och gjorde två fattningar vardera varv.
Inte en enda bockning eller ens ett skutt, det gillas.
imorgon hade jag tänkt vara lite piggare och ta en ridtur.
 
 
Nu måste jag ta tag i det här med att få min mer frukt och grönt. 
Jag blev så glad häromdan när jag hittade färdigkokta rödbetor på affären, rödbetor är ju så himla gott och perfekt att äta som tillbehör istället för potatis av diverse varianter. 
Å klart man kan koka själv men allt som är färdigt är bra för jag har sällan nån tid till övers för matlagning.
Idag har jag ätit död gris, som visseligen inte är nån grönsak men god och självklart svensk, färsk spenat och de kokta rödbetorna. Så YUM. 
 
Å så måste jag bara säja att jag nu sett klart s5 av true blood och den gillade jag inte. Möjligen att Batshit Bill var något intressantare än mainstreaming Bill och Lafayette är alltid underbar men det var skönt att få tilllbaka hans gamla jag lite och så Jason, fina Jason " If I want to be a fool then I will be a fool!" 
 
 

S3 av The Walking Dead gillade jag, vill så se 4 typ genast. Daryl är ju inte helt otippat min storfavorit där. Men kan dom ta och sluta dö liksom. 
 
Vad ska jag nu titta på?

Ponnyprutt

Publicerad 2014-05-25 23:33:17 i Allmänt

Förresten så fick Skorpan följa med till ridbanan
 
Och stal typ hela showen från Stråla. Fröken ridlärara hade tänkt ponnynappa henne, knö in henne i bilen lite och ta hem ponny och rida på ponny. Ponny såg mycket mycket nöjd ut med den iden.
Och så fick hon hoppa över ett litet hinder som stod där och då var hon ju bara tvungen att skutta och prutta
 
Mayan fick sig en liten promenad nu på kvällskvisten, det var så attans skoj tyckte tant och fnorkade runt som aldrig förr
Vi anser även att det är viktigt att matcha trots att man för tillfället inte är ridhäst. 
 
 
 

Jag är fan expert

Publicerad 2014-05-25 21:42:52 i Allmänt

Tossigt sugen på att rida nu, både Mayan och Stråla faktiskt. Mindre än en vecka kvar nu på Mayans vila gud så nöjd hon ska bli att få komma ut och vara ridhäst igen.
 
Lektionen för Stråla och Helena gick bra, lite... vad ska man säja... tungrott emellanåt. Det blev lite missförstånd i en av övningarna och Stråla tjurade ihop totalt när hon inte förstod, hon är ju så van mitt sätt att rida där känner jag. Försökte förklara lite men då hade Stråla redan gett upp. Nedu sa hon och ställde sig bara och rörde sig inte ur fläcken. He he. Så dom fick ta och trappa ner på kraven och göra det enkelt och lättförstått igen med mycket beröm, då knatade hon snällt på.
Nästa lektion tror jag får bli för Eva så att H får in mitt ridsätt i kroppen också. 
 
Camilla tyckte iaf att Stråla såg jättefin ut, helt ren och smidig och rör sig genom hela kroppen. Då var hon ändå lite öm och stel i ryggen efter gårdagens skyfall.
Så hon tyckte att vi ska plocka upp det ytterligare ett steg. Vet inte om jag skrev det men även Lotta sa att hon tyckte vi skulle rida henne som en frisk häst. Så nu är tanken att börja lägga in lite galopp.
 
Jag har själv tänkt att hon faktiskt är fräschare nu än hon var förra våren/sommaren faktiskt. Ja, knock on wood. Men hon känns fin, på alla sätt.
 
 
Oh, rida rida hesten.
Om Strålan är öm i ryggen imorgon också så blir det nog promenad över stock och sten men om hon känns fin så tänkte jag klättra upp på henne. 
 
En dag kvar med bandage för Mayan. Å halleluja kommer vi säja både hon och jag. En dag. Woho!!
Jag är fan extpert på hovbandage nu. Tio gånger bättre än vissa distriktare iaf. 
Så är det nån som behöver hovbandandage. Känn er fri att ringa mig, jag kommer. Och jag lovar att inte kalla eran häst för jävla hästjävel. 
 
 

Alltså

Publicerad 2014-05-24 18:40:38 i Allmänt

"Går det bra om jag kommer och borstar Stråla och ponnysarna ikväll? Min sambo jobbar"
Det sms:et fick jag av medryttaren igår, sen kommer hon ut, till Brändön, för att borsta hästar, med en nybakad kladdkaka. Alltså, jag tror jag är kär.
 
 

Vilken härlig dag

Publicerad 2014-05-23 20:28:00 i Allmänt

Och dagen bara fortsatte i mysetstecken
 
Det känns verkligen som att komma hem att sitta där på hennes trygga rygg, det är liksom där jag ska vara
Även om jag nu inte kommer överens med sadeln, knäna pekar rakt ut och benen lever sitt eget liv och flaxar runt som skadskjutna kråkor.
 
Promenerade 20 minuter, red 25 i skogen, över stock och sten och travade lite efter sandstigarna. Klev av och promenerade ca 15 hem.
Igår hade Stråla och Helena varit lite vilse så det hade blivit ca 1.5 tim till häst, det är lite länge för Strålan än men hon var bara lite stum i ryggen, inte öm eller så. Vi stretchade ordentligt efter våran tur också. 
Hon var så lugn och trevlig att sitta på, en broms kom och störde friden men annars var det typ perfekt.
 
 
 
Svart sadel kräver ju ett svart träns. Och hur stollig har inte jag blivit som tycker att det vart snyggt men nosgrimma. Sen hade ju lösningen på bettlyftaren kunnat vara prydligare förstås men det var mest ett test.
Fast, bökigt med nosgrimma, när den är så lös som jag vill ha den så snurra den bara. Tjorv. Och så är den stel som attan för att den bara har legat undanstoppad i många många år.
 
Nu skulle vi bara haft några tjusiga allround shabrak också, det bruna är ju fint men jag vill ha lite färg också. 
 
Sen när jag släppte ut henne i hagen igen så ville hon inte lämna mig utan till sist fick det bli jag som gick min väg. Älskade häst!

Kärlek

Publicerad 2014-05-23 12:54:00 i Allmänt

Hjärtat
Stråla låg ner när jag var förbi för att ge lunch, jag brukar oftast låta henne vara eller så ställer hon sig upp för att kolla om vi ska hitta på nått. Men idag så gick jag dit och satte mig ner brevid henne, hon låg mitt i en skithög men vem bryr sig.
Och så fort jag fått ner rumpan på backen så knör hon in sitt huvud i min famn. Men älskade häst!
Sen så kliades vi en del, jag kliade henne bakom ganachen hon kliade mig i nacken, hon passade på att bita mig i foten och sen somnade hon med huvudet i min famn. Alltså somnade helt. Ett sovande hästhuvud är ganska tungt så när hon gled iväg förökte jag lägga ner det men då vaknade hon, sen gjorde vi så typ tre gånger innan hon tillslut la ner huvudet och låg helt utsträckt och snarkade. Mm, hon är den enda häst jag hört snarka.
Alltså åh vad jag önskar att jag hade tagit med mig kameran eller iaf telefonen. Hennes ansiktsuttryck var helt priceless.
Hela stunden var helt ovärderlig. Älskade älskade häst.

Straffet kommer omgående

Publicerad 2014-05-22 20:32:47 i Allmänt

Sådärja, lite energi börjar återkomma, var på en mysig liten skogspromenad med Ebba
Ebba gillar nog när jag är sjok och inte orkar med hästarna, det blir så mycket mer kvalitetstid bara hon och jag då, utan dom där stora som alltid ska med annars.
 
Jag minns när det här var en äng
Eller äng och äng, men ängsglänta i skogen.
 
Jag gick där i skogen och tänkte på alla ridturer som väntas i sommar och på veckan som Therese och Turbo kommer upp och hälsar på. Jisses vad vi kommer att ha fullt upp, gud så roligt det ska bli. Det kommer nog vara ett gäng välmotionerade hästar efter den veckan =)
 
 
Och tänk, om en vecka kan jag klättra upp på min Mayan igen. Om nu allt bara går som det ska. En dryg vecka, lagom till nästa helg ska det vara dags att rida tanta igen. 
 
 
 
Har äntligen fått tillbaka smaksinnet och varje gång jag varit sjuk nu i vår så har jag blivit så galet sugen på bacon, konstigt egentligen då bacon inte är nått jag äter vanligtvis, så nu har jag ätit bacon och ostfylld pasta, en mycket hälsosam måltid, det direkt efter jag var och gjorde den där mätningen där det såklart konstaterades att jag nog borde äta mer frukt och grönt.
Fast framförallt kanske... sluta stressa. Hur nu det ska gå till, jag är ett inre stress av naturen.
Jag fick iaf magknip som straff för den måltiden.

Fiskben

Publicerad 2014-05-22 14:30:36 i Allmänt

Idag var dårehästen lite lugnare och bandagebytet gick väldigt smidigt. Det går fortare och fortare och idag valde jag att inte tejpa runt så vi får väl se om det sitter kvar däremot. Kanske får lägga om det till kvällen igen. 
Själva såret ser jättefint ut och idag såg jag inget var eller guck så det är förhoppningsvis sista dagen med jodopaxbandage nu så får hon ett torrt bandage sen. Själva hoven ser inte så rolig ut efter att ha varit jodopaxad i flera dagar. Jag hoppas att den hinner räta till sig lite, jag är orolig att den kommer att trasas sönder innan hon får på sig en ny sko. Hovslagaren kunde komma först nästa fredag. Alternativt at det inte ska gå att fästa en sko i den.
Här hade det varit gott att ha iaf lite kunskap och ork att fila till foten lite så hon slipper gå på hovväggen =S
 
Jag har däremot slutat oroa mig för benet som har varit fint nu i tre dagar. Bara ytterst små gallor kvar.
 
Nu ska jag återgå till de vandrande döda. Helena kommer till Stråla ikväll och Leffe och Mayan har fått bete lite som synes.
Imorgon tror jag att jag ska ta och rida Stråla om orken är med mig.
 
20 grader varmt idag btw, jisses det vart sommar på en gång, jag håller på att storkna då värme inte riktigt är min grej, fast främst har man ju inte hunnit vänja sig. Från svinkallt till tokvarmt. Bara det inte blir som i fjol, 30 grader i maj. Det är inte bra...
 
Jag har ett fiskben i halsen. Halkel!

Dårehäst

Publicerad 2014-05-21 22:23:54 i Allmänt

Mm, Nu är Mayan färdig med att vara konvalescent, har hon varit länge förstås men ikväll fick hon helfnatt när jag tog ut Stråla toksprang och sparkade bakut och stegrade och emellanåt stannade hon och kollade om strömmen var på. Hon checkar det med känselspröten. Som tur var var den på annars hade det nog blivit hovspår i jordgubbslandet. Å så tokjagade hon Leffe också. Hästjävel var det ja.
 
Imorgon ska jag fara och testa mitt antioxidant skydd. Jag är högst skeptisk men nu provar jag vad som helst. Är så vansinnigt trött på att vara sjuk nu.
Nu har jag iaf s3 av The Walking Dead att roa mig med. Alla GoT var uthyrda.

Jävla hästjävel

Publicerad 2014-05-21 12:14:58 i Allmänt

Ja tvi tusan. Idag har jag iaf inte så mycket feber som igår men snoret flödar och orken är på noll. Har precis varit och bytt bandage på Mayan och jag höll bokstavligen på att tuppa av efteråt. Det är fan inte lätt när hon hela tiden håller på och sliter i benet, nu hade jag iaf tänkt till och hade en tröja som hon kunde ställa ner benet på emellanåt och vila lite men man måste ju ändå hinna sätta iaf ett lager klart innan hon får vila. Jävla hästjävel fick hon heta idag. Japp. 
Sen fick matten iaf lägga sig på gräsmattan och flåsa lite när det var klart, tills en stor spindel sprang över mig, då var det färdigvilat.
 
Nu måste jag åka in till stan för ett möte med jobbet samt köpa mer bandagematerial. Sen funderar jag på att åka förbi hemmakväll, hyra GoT och stänga in mig i bodan.
 
Tur att hästjäveln är söt iaf.

Så skoj jag har det

Publicerad 2014-05-20 15:30:05 i Allmänt

Jamen så skojjigt. Toksjuk igen. Jag tänkte att jag skulle orka rida lektion iaf men efter att ha varit och gett hästarna mat och knappt orkat stå på benen så var det bara ställa in det också. Skulle ha varit på massage imorse men det blev det inget med.
Suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuck!
Superfint väder är det också och jag bara sover. Kul. Verkligen. Jättekul.
 
 
 

Äntligen

Publicerad 2014-05-19 22:11:00 i Allmänt

Den här lilla jäveln är det som har ställt till det för Mayan i två veckor
En träbit som har gått in via strålen och bäddat in sig uppe i ballen. Sen har det liksom spruckit ut uppåt. Hon kan ju ha haft den där ett tag innan det sprack ut också. Satan vad ont det ska ha varit, vilka hjältar dom är hästarna.
Drogad dam.
 
Gud så skönt det var ändå att det var så lätt åtgärdat, nu ska hon gå med "toffla" på en vecka ungefär, bandage runt hela hoven, först jodopaxbandage i tre dagar eller tills det slutat vara helt och sedan ett torrt bandage i några dagar till. Sen ska det förhoppningsvis vara att tuta och köra.
Jag oroar mig såklart lite grann ändå. Det ligger i min natur liksom. Tänk om det ändå gått upp i leden, tänk om det kommer in skit, tänk om hon tappar bandaget. Ja osv... Nu sitter bandaget jättebra iaf trots att Mayan sparkar lite och vill bli av med det.
 
Fina fina älskade häst.
 
När jag kom hem så sov jag i 4 timmar och hade säkert sovit än om inte Ebba gnällt och velat ut. 
 
Stråla fick vila idag, jag har känt lite på henne och hon är helt okej, riktigt fin faktiskt trots gårdagens lite "hårdare" ridpass med medryttaren. 
Det tokgillas.
Imorgon ska jag och Strålan rida lektion för Eva.
 
Första sommardagen idag förresten, 20 grader varmt i skuggan mitt på dan.

Söndag

Publicerad 2014-05-18 20:32:07 i Allmänt

Även denna dagens hundutställning var snabbt avklarad, har nog aldrig jobbat för nån sån snabb domare förr. Man brukar säja att man räknar med 20-25 hundar i timmen, han gjorde 20 på 45 minuter. Men då är det ju också viktigt att ringsekreterarna är på hugget och jag hade bra folk med mig både igår och idag, för jag är såklart alltid på hugget.
 
Min lilla polare som håller mig sällskap i bilen och alltid får mig att le.
 
Fantastiskt underbart vacker och varm dag idag.
Direkt efter utstälningen åkte jag till hästarna och Helena kom och red Stråla och jag cyklade med Skorpan en sväng. Roligt var det, ponny var pigg och busig och Stråla var pigg och glad men lugn och verkar ha tagit till sig sadeln väldigt bra.
Pysslade om dom andra, ides inte promenera. Å så fick dom "beta" lite. 
 
Nu har jag bytt däck på transporten och imorgon är det dags. Må dom nu kunna laga min tant.
 
 

Mycket viktigt inlägg

Publicerad 2014-05-17 22:49:31 i Allmänt

Fuck it. Min bantning åkte visst rakt ut genom fönstret. Jag börjar oftast dagen med goda intentioner och slutar dagen med att pressa godis tills jag mår illa. Det hela började ju såklart om när allt elände rasade in, började stressäta, men hur fasen ska jag lyckas byta det igen? 
Jag ska nog inte säja att jag ens börjar dagen bra alla dagar men där har det mycket att göra med hur jobbsituationen har set ut de senaste och det har varit mackor till både frukost och lunch. Inte bra. Men vad äter man i farten liksom? I bilen, annat än mackor?
Lediga dagar så kör jag på min gröt till frukost iaf och det är bra så långt, en sen har det varit så rörigt och stressigt så jag har i princip bara ätit micromat och mackor. Fast det är nog i godiset det största problemet ligger. 
 
Om man hade kunnat rida bort några kalorier iaf. 
 
Jag är bara så sabla trött hela tiden och kroppen är inte med mig alls vilket gör motivationen att röra på sig ännu mindre. Promenerar med hästen, sitter på motionscykeln ibland men för att bränna en påse nachocips eller en bunt lösgodis så krävs ganska många minuter på cykeln... 
 
Nej skärpning nu va? Jag var ju på god väg men efter 7 kilo så stannade det upp lite och jag hade velat ha en digitalvåg för att se de mindre förändringarna. För att inte bli nedslagen av att vågen inte visar skillnad.
Först sjuk i sex veckor och sedan koas och skadad häst. Bortförklaringar, yes i know. Eller kanske förklaringar för mig själv, för att inte få så mycket ångest.
 
 
Mm. Är iaf 14 kilo lättare än jag var när jag vägde som mest. men 27 kilo tyngre än när jag vägde som minst, fast det var på gymnasiet, 8 till vill jag ner. Gärna mer men med 8 kilo är jag nöjd. 
 
 

Högintressant inlägg

Publicerad 2014-05-17 17:29:00 i Allmänt

Jaha, Ivan och Helena har varit ut med alla hästar så jag behöver inte gör nånting om jag inte vill. Jisses vad ställd jag blev, man är ju så inställd på att det ska göras varje dag. Min första tanke var att ja men jag kan ju ta ut Stråla en gång till. Men, kanske jag skulle passa på att vila. Just idag kan det ha varit en perfekt dag för detta då jag har varit riktigt risig. Kunde inte sova inatt för att kroppen värkte för mycket och det har den fortsatt med hela dan.
Hunduställningen var snabbt avklarad men även då så har jag varit hemifrån i 6 timmar, körning ToR och så. Imorgon kommer det nog ta en eller två timmar mer än idag så skönt att vara lite uppvilad. Jag har legat och kollat på TB och sovit en stund. 
 
Ska nog passa på att byta till sommardäck på transporten iaf. Tror jag. Det måste vara gjort till på måndag. Eller så passar jag på att slappa hela kvällen bara och tar det imorgon, Helena kommer ju imorgon också och hjälper mig fixa.
 
Åh vad kliar i ridnerven. 
 
 
--------------
Jag var bara tvungen att dra fram några träd till hästarna att gnaga på, dom var inte lätta dom. Å så tog jag och Ebban en liten promenix i skogen. Mys. Gud vad det luktar gott när det småregnar på varm mark.

Honungsplattor <3

Publicerad 2014-05-16 22:12:00 i Allmänt

Varför har jag inte kommit på honungsplattor förut? Snacka om att dom gör sitt jobb. Jag andas ut lite försiktigt och känner lite hopp om att såret från helvetet ska läka. Om än nervös för måndagen. Jag får Lena med mig till veterinären, det känns gott. Hon har blivit min ständige veternär följeslagare. Det är altid skönt att ha nångon med sig vid såna tillfällen.
Honungsplattor heter egentligen Duoderm och ser ut så här:
Så sätter man det bara mot såret, värmer lite med handen och sen sitter det som en andra hud tills den har gjort sitt jobb och lossnar då kan man sätta på en ny. Jag sätter även ett varv med självhäftande bandage bara för att det ska sitta lite bättre när det är så långt ner.
Har ju använt dessa honungsplattor massor i jobbet, så jag får väl vara lite glad att jag alls kom på att de faktiskt finns för dom ligger ofta undanstoppade på apoteken så man får fråga efter dom.
Kanonbra grejer iaf.
 
Idag var första dagen då Mayan gav mig benet och slappnade av i det, annars har varje pyssel med såret varit en halv brottningsmatch och när hon haft veterinärens variant på bandage så har det varit en full brottningsmatsch då hon inte alls velat att jag ska peta där.
Vet inte om det är duodermen jag ska tacka men jag tror det, det vart så tydlig skillnad.
 
Det har varit en riktigt härlig dag idag, äntligen lite värme och det grönskar så det knakar. Har tagit Strålan och Mayan på en cykeltur, bara skritt men dom var rysligt pigga båda två.
Som sagt så är jag iaf glad att Mayan ändå får röra på sig så hon får hålla igång kroppen. 
 
Imorgon åker jag till piteå för att jobba på hunduställning så även söndag så jag hoppas på bra väder. har tack och lov inte så många hundar imorgon så det ska vara ganska snabbt avklarat hoppas jag. Bara 39 st och det vanliga brukar vara runt 80. På söndag är det något fler, 70 tror jag. 
Helena kommer både lördag och söndag, imorgon ska hon bara pyssla om dom och kanske ta ut nån på promenad och sen på söndag ska hon rida Stråla. Vilken pärla va! Komma ut hit bara för att pyssla. Helt frivilligt.
Hon var ut och red/skrittade Stråla i förrgår och Strålan hade haft lite myror i mössan men det hade gått fint.
 
 

Mej ävry dej

Publicerad 2014-05-15 20:51:00 i Allmänt

 
Jaen gudars. Speciellt nu. Vad skönt det hade varit att ha ett kontorsjobb så man bara kunde säja, nej nu far jag hem och sköter om min sjuka häst. Hejdå alla papper sköt er själva. Men nej då, jag ska jobba i vården. Och på ett ställe där det inte finns några vikarier så man sitter fast som i ett skruvstäd.
Vad arg jag blir, som djurägare har man verkligen inget skydd alls, som förälder har man VAB, då kan dom inte säja nått men VAD, det finns inte. Jag kan inte låta bli att tänka tanken att om jag hade fått vara hemma och kalla på veterinär redan för två veckor sen så hade det kanske gått över vad det här laget. Det är ju inte alls säkert men visst är det skönt om man lägga över skulden på något annat, iaf lite.
 
Ibland är det faktiskt en nackdel att vara jäkligt bra på sitt jobb och omyckt, det blir så jobbigt ibland att bli stående med ALLT ansvar.
 
Ah, ja ja, jag trivs ju rätt bra för det mesta, är bara lite bitter just nu och känner att jag behöver skyffla över lite ansvar på nån annan.
 
Jag har testat en honungsplatta på Mayan nu för nu såg det ganska konstigt ut när hon hade varit utan bandage ett halvt dygn. Det brukar ju vara bra på människor och kräver inte ett stort bandage tänkte jag. Hoppas det ser okej ut nu när jag åker dit igen.
 
Idag får dom faktiskt vila hela bunten, har bara pysslat om dom och låtit dom beta lite gräs. 
Matten är TRÖTT.
 
Bubblan har snusat och gräftat. Hjärtat.
 
Sen har vi legat i soffan och plöt lite TB. Påbörjat s 4 och Sookies folk var ju då inget rart folk. Men snutte då så söt en förvirrad Eric var. 
 

Ååååh

Publicerad 2014-05-15 09:00:00 i Allmänt

Jag orkar inte med det här. Varför kunde inte Mayan få vara frisk nu då? Jag vet att det är gnälligt och att saker händer och bla bla bla men det känns verkligen som att nånting större har gett sig fan på att jävlas.
När jag skulle byta bandage i natt efter jobbet var det precis så där svullet och jävligt som jag visat tidigare. Det KAN inte vara meningen att det ska se ut så! Dessutom blir det en brottningsmatch bara för att få bort bandaget då hon blir jätterädd om foten. Inte så konstigt kanske.
Åååååååååååååh! Kan det bli måndag NU!?

Kan det bli måndag nu

Publicerad 2014-05-14 18:49:28 i Allmänt

Jag kom på att det är ju faktiskt behandlat om inte uppgrävt. Så jag kanske inte behöver springa omkring i vild panik. Ringde iaf kliniken och dom tyckte dock att vi skulle komma in och röntga fast dom hade ingen tid före måndag.
 
Tills dess tyckte även dom att jag skulle bandagera det. Så jag lyder väl då även om det sväller och ser fördjävligt ut. Jag tänker dock byta tre gånger om dan och låta det lufta emellan. Allt ska man då vara med om =S
Nu är det som sagt inte vild panik men ett jobbigt malande. Det som oroar mig mest just nu är att hon blivit så gallig runt kotan, även då resten av benet är fint är gallorna alltid kvar. Tänker på det där jag läste att det kan gå upp i kotan. Aj aj. Kan det bli måndag nu?

Krattig pilot

Publicerad 2014-05-13 20:57:00 i Allmänt

Idag blev alla djuren rastade. Först blev det en promenad i skogen med Ebba och Stråla och sedan klättrade jag upp på Strålan och red en sväng med sadeln. Det gick väl så där. Det var lite vingligt och ostadigt och jag hade dragit åt gjorden på tok för lite men det fick vara. Och man sitter ju som knasigt när häst och sadel blir så där breda. Men Strålan verkade tycka att det var helt okej iaf och gungade genom kroppen så jag nästan blev åksjuk däruppe.
Trots sin kassa pilot så var hon lugn och mycket trevlig att rida.
Vi travade en bit och jag kände mig som en nybörjare som inte borde vara tillåten att rida utan ledare. Att hitta igen takten på Stråla efter att inte ha ridit henne med sadel på 1,5 år var inte så lätt och inte har jag ridit alls på två veckor så jag blev trött av att rida lätt och herregud jag ville bara hoppa av och ge upp för all framtid, medryttaren kan väl rida, hon gjorde det ju bra iaf. Jag kan hålla mig till att promenera liksom.
Kass ryttare, jisses amelia.
Kanske jag skulle rida barbacka iaf, lättare liksom. Ah!
 
Gud vad trött hon såg ut. Hon har varit så kramig och go idag lilltösen min.
 
Sen tog jag ut Leffe på en skritt tur med Mayan och Skorpan baki och Ivan tog med Holly på en cykelsväng.
Mysgubbe <3 Jättegoig även han.
 
 
Det var likadant idag för Mayan, sår och ben superfint på morgonen men lite svullen senare på dagen och det går att klämma ut ytterst lite var.
Jag tycker att det är lite knasigt, att hon borde vara mer svullen på morgonen då hon stått inne men det är väl fukten ute som gör det förstås. Det går alltid ner efter promenad.
 
Å så var jag bara tvungen att ta en bild efter att jag slaktat ett får.. Eh, kammat Holly lite snabbt.
 
 
 
 
 
Jaha.. Nu blev det ångest igen. Läste just detta om hovbölder:
"– En hovböld ska alltid behandlas! Det har faktiskt hänt att hästar som inte blivit behandlade har blivit så dåliga att man tvingats ta bort dom. Hovbölden, som kanske verkar läka ut av sig själv, kan nämligen ha gått upp inåt och kommit in i leden. I det läget måste veterinär spola leden ren, vilket inte alltid lyckas."

Jaha. Jag fick ju höra att det inte görs nått om den redan har spruckit upp. Nu börjar jag grina snart. vafan!?
Ååååååååååååh!!!!
 
 Bara stiga upp imorgon och ringa kliniken då...
 

Åh vad segt

Publicerad 2014-05-12 22:10:00 i Allmänt

Åh vad jag är ridsugen. Jag vet inte om jag brukar få sån här abstinens men vi hade ju så himla roligt jag och Mayan. Uscha. Lilla gumman. Less som tusan på att promenera är jag också, eftersom vi måste gå samma väg i början varje dag blir det aptrist, om vi iaf hade kunnat gå i skogen. Tur ändå at vi sen kan välja på tre vägar, men hur som blir det enformingt och så samma väg tillbaka.
 
Idag gick vi och gick upp och ner i några diken som var torra och breda så hon skulle få gymnastiksera gamkroppen lite också och Stråla som hade lite träningsvärk från igår hakade på.
 
Imorse hade jag tanken att ringa en annan veterinär men benet var superfint och såret lika så. Så då är det ju dumt att ringa veterinär, lite senare på dan så hade benet svällt något och det kom lite lite var när jag klämde på såret. Alltså vafan?
Läk nu jävla helvetessår!!!
 
Och nu regnar det igen och gör hagen blötare.
 
This is what we wanna do.
 
Imorgon funderar jag på att prova rida Stråla med sadeln. Men jag vet inte om jag vågar. Inte för att jag är rädd för att rida utan för att jag är rädd för att göra henne illa. Gah! Det är ju det där jag måste komma över.
Men vi får väl se hennes dagsform, antingen blir det tömkörning eller en ridtur. Kom igen nu!! 
 

Serier

Publicerad 2014-05-12 15:00:11 i Allmänt

Plöjer True blood i en rasande fart, det är ju så bra och inte så jättemånga avsnitt. Men oj vilken kass skådis Anna Paquin är. Hur tänkte dom där egentligen? Det blir bättre, är bara på 3:e än, men i första säsongen... yiekes. 
Men älskar Lafayette, Tara är underbar och Jason likaså. 
 
Jessica och Hoyt är också två favoriter.
Fantastiskt vacker.
 
 
En sak undrar jag dock. Varför blir inte Sookie hög, galen och beroende av V när hon dricker av Bill och Erik? Och blir de vampyrer som tex säljer sitt blod medveten om alla som tar det och blir alla som tar det kåta på den vampyr vars blod dom tagit? Jason blev ju inte det på vampyren han hade i källaren men Sam blev ju det på Bill tex.
Och varför blev Jason helt väck av ett rör V med stånd som inte gav sig och var tvungen att åka till sjukhuset medans andra kan dricka mängder utan att bli illa däran? 
Hur tänker dom där undrar jag?
 
 
 
I jakt på någon komediserie att se lite så där lättsamt så tittade jag lite på Men at work på viaplay. Men hallå. Kräks. Kasst kasst kasst. Varför är så många sitcoms så där uppstaplade och skådisarna bara rapar upp oneliners en efter en utan minsta känsla och inlevelse? Det finns massor med sitcoms men få riktigt bra. 
Det kan ändå vara ganska okej skådisar, såna som varit roliga i andra serier så min teori är att det är ressigören det hänger på. Och kanske kemi mellan skådisarna?
 
 
Skulle vilja ha en veckas semester då jag har sett att s:3 av både Game of Thrones och The Walking dead finns på Hemmakväll nu. 
 
 
 

Fröjd

Publicerad 2014-05-11 22:27:35 i Allmänt

Vilken fröjd det var att se Stråla och Helena rida lektion för Camilla. Dom var så otroligt fina. Vilken pärla till häst jag och vilken medryttare jag har funnit. To good to be true.
 
Öppna på volt som synes
 
Det är bara tredje gången hon rider varav en gång lektion för Eva och en skritt tur efter vägen. Sackarns som måste rida en okänd häst barbacka, hon gör det verkligen med bravur.
Och, hon tyckte som jag, att hon är är otroligt känslig. 
Fina fina hästen min. Idag känner jag gott hopp och gläde för framtiden med Stråla. Med en aningens ta i trä.
Både Lotta och Camilla tycker att Stråla ser fin ut när hon rör sig, det syns inga ojämnheter och hon beter sig inte som en häst som har ont gör. Fast då vet ju matten att det gjorde hon ju inte riktigt när hon hade skitont heller. Men.
 
Det var iaf näsan lika rligt att titta på som att rida själv.
 
Mayan däretmot. Suck. Vad är detta? Jättetjock i benet idag. Ja i båda bak. Hon kan ju svälla bak då hon stått stilla mycket men jag vet inte. Det gick ner ganska fort på en kort promenad iaf men Mayan var rätt seg och hade ingen större lust alls att promenera.
Såret varade ytterst lite. 
 
Höll på att trampa på denna lilla rackare tidigare
 

Farbröder

Publicerad 2014-05-10 19:37:20 i Allmänt

Men alltså. Uh, vilken brutal träningsvärk. Det är helt sjukt. Den som säjer att yoga bara är stretching ska jag ge på moppo. Hela magen och ryggen har hittat muskler som dom inte visste fanns. Alls. 
Ska se om jag fixar göra lite hemma när det är uppehåll nu men jag tror inte det, jag har inte så stora förhoppningar på mig själv.
 
Annars då, tja, idag såg Mayans ben superfint ut, bara lite svullnad runt kotan, men såret varade lite lite på em. Hon har fått stå inne till halv tre då jag slutade jobbet för jag ville inte att hon skulle vara ute och blöta ner såret då jag inte kan ha koll. 
Stråla höll henne sällskap och jag hade förväntat mig att dom skulle jag jättebråttom ut när jag kom. Jag såg framför mig en vilt fnorkande Mayan och en Stråla med hela myrstacken i brallorna. 
Men inte. Dom ba... "jaha, kommer du? Jaså, gå ut säjer du? Tja.... jomen okejdå för all del."
Fnorkandet kom dock på promenaden, hon är så pigg nu Mayan. Puh.
 
 
 

Svampfot

Publicerad 2014-05-09 19:23:00 i Allmänt

Eh. Nä. Det skulle visst inte vara bandagerat...
Alltså, kolla, hela vägen runt....
Hu vilken syn när jag tog bort bandaget och vilken jäkla tur att jag tog bort det ganska mycket tidigare än tänkt.
Själva såret ser ju dock fint ut och nu när hon gått utan bandage, nej jag sätter verkligen inte på nytt på det där, så såg allt superfint ut. Allt det vita svullna var borta också tack och lov... Ömmade ingenting och inget var syntes till. Lite tjock i benet dock.
På bilderna ser man inte det veterinären pratade om hovavlossning men det finns där i allt det svullna svampiga eländet.
Känns lite som att det kanske inte är en veterinär jag vill anlita igen...
 
Nervöst att sticka som alltid men Mayan rör inte ett ögonbryn som vanligt.
Kommer aldrig glömma då hon hade en infektion i hasleden och jag skulle sticka henne i 10 dagar. Jag blev bara skakigare och skakigare och så en dag så kom det blod och då höll jag på att svimma av nervositet och stack och stack och fick inte in nålen för att jag var så nervös och skakig till slut kom det ju en massa blod bara för att jag stuckit henne så många gånger men hon rörde inte ett ögonbryn ändå. Finaste Mayan.
 
Hi hi, såg inte att hon blundade på bilden.
 
Pratade med hovslagaren som tyckte att det mycket väl lät som en hovböld som kommit ut den vägen. Inget att göra nu då iaf iom att den redan kommit ut och varat av sig.
Gode gud låt min tanta bli frisk nu.
 
Det blev ju inget av det där regnet, inte än iaf, bara lite dugg. Skönt ändå så jag slapp ta in Mayan tidigt. 
Stråla fick bara följa med på Mayans promenad. Jag orkar tyvärr inte engagera mig nå överdrivet just nu. Även om det suger i mig att göra det. Jag hade velat ta henne på ridbanan och se hur galoppen ser ut på töm och kanske galoppera över bommer eller nått. Trava över bommar iaf.
Sen på söndag ska medryttaren rida lektion för Camilla.
 
 
Sen har vi gjort så här
Och det var helt fantastiskt underbart.

Sadel?

Publicerad 2014-05-09 12:34:00 i Allmänt

Det ska ju regna idag. Hur hade jag missat det? Jag blir så stressad av det då det knappast kommer att göra min hage gott. Den håller precis på att torka upp lite. Samt och framför allt Mayans sår. Ah. Visst kan det behöva regna lite men det hade väl kunnat vänta en stund. 
 
 
Sen så är det förläsning med Gudrun Shyman kl 16 som jag hade anmält mig till och tänkt gå på men det känns som att det blir ett ytterligare stressmoment då jag egentligen skulle behöva den här dan till att vila lite. Men jag tror att det hade varit väldigt intressant att höra Gudrun och hur ofta kommer hon hit liksom. Ah, men vilket dilemma.
 
 
Tidigare så provade jag lägga på Mayans bomlösa på Stråla men den gled fram nästan på en gång och efter hon rört sig lite låg sadeln på halsen.
Men efter många timmars googlande så hittade jag en padd som jag tänkte testa och igår kom den. Jag provade den på Stråla genom att först ta en promenad med den på sen longerade jag på ängen i lite övergångar skritt-trav samt gick över kavalettin. Och den låg helt stilla hela tiden! Whoop whoop!
Bomlöst är ju inte optimalt alls men med den här padden så tror jag att det ska funka från Strålas sida iaf så får man väl ha lite kass sits och sitta i spagat ett tag. 
 
Stråla var lite skeptisk när jag skulle lägga på den. Hon har nog lite dåliga minnen av sadeln då hon hade rysligt ont sist hon gick med sadel samt att den hon hade då klämde lite. 
När jag skulle longera sen så vågade hon inte höja ryggen och benen viftade på långt bakom i början men det blev bättre på de 10 minutrarna som vi höll på. Någa sekunder här och där slappnade hon av jättefint.
Så nu tänkte jag att hon ska få gå väldigt kravlöst med sadeln, gärna utan ryttare och få känna att hon kan röra sig i den och hoppas att hon kommer godkänna det.
Padden är med en bred kanal, fårskinn på undersidan och ilägg i ganska trevligt memoryskum. Dessutom så är den liten och syns knappt under sadeln så då kan man ha en vanlig vojlock under också, så blev det genast lite roligare för prytokig matte.
 
Tanken var att gå till ridbanan och tämköra Stråla idag men jag vet faktiskt inte om jag orkar. Och att göra det senare i regnet kändes ju halvers olockande. Nå vi får se. Försök att inte övertänka saker nu va.
 
 
He.re.gu.hu.ud. vilken träningsvärk jag har idag från yogan. Huh huh huh.

Fullt ös medvetslös

Publicerad 2014-05-08 23:37:00 i Allmänt

Började dagen med att stiga upp tidigt och fara och pyssla om Mayan i vanlig ordning samt satte mig för att ringa veterinärer, till slut fick jag iaf tag på distriket som lovade att dom skulle komma ut på eftermiddan.
Så jag pilade iväg till stan, hämtade ut paket, handlade lite och for till kiron. Äntligen halleluja. "Oj det satt mycket här sa hon. Det här kan göra ont." Jo tack jag vet. Men det blev lättnad på en gång efteråt. Kroppen lksom slutade motarbeta sig själv och den värsta krampen släppte.
 
Så åkte jag och hälsade på mamma som iaf är rejält mycket piggare och så hem och möta upp veterinären.
Direkt efter det så ringde pappa då hade hans andra bil gått sönder så det vara bara åka iväg dit sen hann jag precis hem och äta middag innan Yogan, jag ör så glad att jag iaf han dit. Herrmin skapare så jobbigt det var men ack så nyttigt. Så tråkigt att det är sista gången för nu men ser fram emot hösten.
Jahapp, så hinner jag bara hem och byta om så ska jag skutsa iväg pappa igen. Jävla bilar säjer jag bara.
Puh! och så slutligen så fick jag ta ut mina hästar. Nu är det ju ljust så det går ju fint att vara ute sent. Underbara vår.
 
Nå. Veterinären började iaf prata om hovavlossning och att det inte såg så bra ut. (Vafan va?!?! Ska hoven trilla lös?)
Så det blev jag ju såklart rejält orolig för. När veterinärer säjer att dom är orolig för nånting då är det läge att bli orolig som matte också om man inte redan var det.
Sen började han prata om att ifall det inte blev bättre till på måndag med penicilin och bandage så skulle jag fara på kliniken och gräva upp och vad tusan han babblade om.
Så tittade han på henne, såg lite tveksam ut och frågade hur gammal hon är. När han fick hör att hon är 23 blev han ännu tveksammare och babblade lite osammanhängande och jag fick intrycket av att han kanske inte tyckte att det skulle vara någon ide.
Inte för att jag tänker ge upp Mayan för ett djävla sår, då ska nog hoven få trilla av helt iså fall.
 
Senare blev jag lite lugnad av yoga gänget som sa att det faktiskt kunde vara en hovböld. Så jag ska ringa hovslagaren imorgon så får vi se vad hon säjer.
Skicka alla era goda tankar till min kära Mayan.
 
Tack och lov så krachade inte telefonen förrän efter veterinären hade varit. Men den har strulat ett tag, igår när jag pratade med sos så bröt den 3 gånger.
 
Jag har även flyttat om i hagarna lite och satte Leffe som sällskap åt Mayan så kan jag ge dom lite mer mat och Stråla som har lite myror i hjärnan får gå i stora hagen med ponnyerna. Det blir lätt så för en fröken som Stråla att det blir lite kaos i stacken av understimulering och att gå i en slät fyrkant är väl inte speciellt skojigt inte.
 
 
Har även hittat ett sadel alternativ som jag hoppas ska funka till Stråla men mer om det imorgon. Nu måste jag vila min arma kropp.
 
Tjipp!
 

Det är väl lika bra att ta allting på en gång

Publicerad 2014-05-08 15:22:59 i Allmänt

 
Veterinären gjorde mig bara mer orolig. Min telefon har gått sönder. Pappa har kraschat bilen. Min person fick åka ambulans till sus igår. Få se nu, nånting mer när jag lika håller på att stressa ihjäl mig?

Friska hästar?

Publicerad 2014-05-07 15:58:21 i Allmänt

Men tvi vad såret varar. Och inte får jag tag på nån veterinär. Fint.
Gjorde iaf koksalt lösning och klämde ut varet och tvättade med det några gånger och så har Mayan fått stå på helt torr backe och då såg såret jättefint ut sen. Kanske att problemet är att det ändå är blött i backen och såret sitter så långt ner att det aldrig riktigt får bara ifred. Undrar om man skulle prova göra ett torrt bandage, även fast sår helst ska luftas så kanske det behöver få vara torrt, men varar det då så fastnar ju bandaget i det. Hmmm...
 
Jag har mest ångest över att hon troligtvis skule ha behövt pennicillin och helst redan för flera dagar sen. 
 
 
Stråla är helt knäpp i skallen. Hon springer som hon hade eld i röven när jag tar ut Mayan (kutar som en idiot och tvärniter och kutar som en idiot och tvärnitar) och speciellt när vi går iväg och Stråla inte får följa.
Trams! Är vad det är, Leffe och ponnyerna är ju precis brevid och Stråla har väl ALDRIG förr brytt sig om sånt. Men hon har väl gett sig fan på att hon ska slita upp sin skada i ryggen och påfresta pålagringen så att hon får jätteont igen. För matten kan ju inte ha en häst som mår bra, nej det går ju inte för sig....

Torrkvist

Publicerad 2014-05-06 20:40:18 i Allmänt

Så in i helvete trött. Gnäll gnäll. Nacken och huvudet bultar och pulserar. Gnäll gnäll. Osv osv gnäll gnäll.
På torsdag blir det äntligen kiro igen, gud vad jag längtar efter att bli tillknäckt. Satan så risig kroppen är. Nacke rygg. Helt kaputt. Sen ska jag försöka bka in massage när massören kommer hem från semestern kanske man blir som folk igen. 
 
Mayan ber om en goooodis
 
Leif får smaka lite grääääs
 
och Stråla får nöja sig med att tugga på en torrkvist. Livet är inte rättvist inte.
 
I går kväll var Mayan nästan helt fin i benet men imorse så varade såret lite igen och benet hade svällt. Långt ifrån lika illa som när det var värst men rejält svullet. 
Svårt. Veterinären sa att jag bara skulle ha spritbandage i början men nu satte jag igen och svullnaden gick ner. Men samtidigt så behöver det ju torka upp och läka också. Tjorvigt det här. 
 
 

Bitter butter

Publicerad 2014-05-05 13:34:22 i Allmänt

Jag känner sån avsky till jobbet nu efter förra veckan. Jag har haft en klump i magen hela dagen igår för att jag måste jobba idag igen. 
 
Åh vad jag vill rida min Mayan igen hon verkar dock rysligt pigg så jag tror första ridpasset blir på banan. När det nu blir. Jag är iaf glad över att hon fick en skada där hon ska röra på sig under tiden, det hade inte varit kul att behöva ha henne stilla konvalecent både för hennes psyke och för hennes kropp.
 
Stråla är också galet pigg. Jag vet inte vart hon har fått all energi ifrån. Springer som en stolla i hagen. Hade egentligen tänkt låta henne vila idag men hon får nog komma med Mayan ut.
 
Känner mig lite tjurig på bukefalos också, det är verkligen som en enda stor klubb för inbördes beundran där ingen utomståeende får komma in i klubben. Inte bara jag, det märks ofta. I Strålas årgångs tråd är man dessutom sjukligt ointressant om man inte tävlar verkar det som.
Eller så är det bara jag som är bitter men det är en väldigt återkomande känsla genom åren. 
 
Och ridtravar forumet på fb där en person ställer en fråga, 15 st svarar en sak på olika sätt, 5 st säger nånting som är helt tvärt emot, 3 stycken säger något riktigt idiotiskt och 1 st gnäller om att alla är såååå elaka.
Så fort nån säger något som inte bara är rosor och nallebjörnar så blir det ramaskri och trådar raderas. Det är så sabla tramsigt.
 
 

Intressant?

Publicerad 2014-05-05 02:21:00 i Allmänt

Jag kan väl fortsätta på bitter temat. Jag retar mig så på folk som inte uppdaterar sina bloggar. Jag tycker att alla som har blogg borde uppdatera minst en gång om dan så att jag har nått att läsa. Så det så.
 
 
Men det som retar mig på riktigt, inte speciellt mycket alls egentligen men tydligen tillräckligt för att skriva om det, det är dom som lägger ut tiomiljoner bilder på samma häst som ser precis likadana ut. I mina ögon så blir det inte intressantare för att det är olika steg som hästen är fotad i. Nu kollade jag nyss en blogg och räknade till 3 inlägg efter varandra med först 18 bilder på en springade häst, sen 28 bilder på samma springade häst och till sist 14 bilder på samma springande häst. För mig slutade det vara intressant efter en bild.
Herregud.
Visst bloggar man mest för sig själv men jag tycker inte ens att mina egna hästar är så intressanta att dom bör läggas ut i såna mängder. Det räcker väl med en eller två bilder per häst liksom och gärna att dom gör olika saker.
 
Samma sak med Insta, sluta lägga upp förtielva likadana bilder.
Sen retar jag mig på dom som alltid ska be om ursäkt för dålig kvalite på bilderna. Så länge man ser vad det är är det väl bra vad sjutton. Och ska jag välja mellan en blogg med jätteskarpa bilder på rad som ser likadana ut eller en blogg med kassa bilder som är olika och intressanta så väljer jag den andra varianten.
 
Å så tar vi det här inlägget med en smula wink smiley till
 
Eller
Som Chatteman skulle ha sagt

Piss

Publicerad 2014-05-04 17:58:00 i Allmänt

Idag känner jag mig faktiskt riktig besviken. Dels för att jag bara fick rida 20 minuter idag. 20 minuter av ett pas som egntligen ska vara 45 och 300 spänn för 20 minuter... Dyra minuter...
 
Desstuom så såg de flesta av mina minuter ut så här
Nej. Just nu känner jag mig lite lätt grinfärdig faktiskt. Mitt psyke klarar inte riktigt sånt här just nu.
 
 Stråla var iaf väldigt fin efter att hon slutat hoppa runt i protester mot snön och blåsten.
 
 Nån sekund av snöfritt fick vi. Fina häst.
 
 
 

Fantastiska underbara häst

Publicerad 2014-05-03 22:20:00 i Allmänt

Shit vad fin hon är min Stråla. Hon är verkligen min perfekt match.
Så lite det behövs för att hon ska göra precis exakt som jag vill, det är nästan bara tanken som behövs, det är så det känns att vara ett med hästen. 
Jag funderade idag på om det är för att vi känner varandra så väl eller om hon är så med alla. Det är ju svårt att veta eftersom att det bara är två andra människor som ridit henne nånsin.
 
 
 
Hon måste bli stark och frisk i kroppen igen. Det finns liksom inget alternativ.
Lotta tyckte jag skulle vara, hur var det nu hon uttryckte sig? Jag har själv tänkt att jag känner mig mycket försiktigt hoppfull och det hon sa gick på precis det. Hon tyckte ändå Strålan jobbade bra och såg fin ut så det var ju jätteroligt. Jag är dock lite besviken på att våran trekvart blev avkapad till ca en halvtimme som kändes som 10 minuter. Men det är väl bättre att inte pressa Strålan för mycket när vi nu ska träna imorgon igen.
trist att Mayan inte fick vara med.
Hon är iaf på bättringsvägen vilket märks främst på hennes humör och utstrålning men även benet såg fint ut nu i kväll, bara lite svullet. Blir intressant att se hur hon ser ut imorgon.
 
 
Hälsat på mamma som också är något något bättre. 
Nu kan jag andas ut. Jag har tom hunnit duscha idag. Första gången sen i tisdags minsann.
 
Och vilken fantastisk medryttare jag har fått tag i. Hon skulle ju egentligen ridit Stråla i helgen men lämnade över henne till mig, jag bad inte om det för jag hade ju lovat henne. Men hon har följt med och borstat Stråla och fotat och grejat och ska följa imorgon också. Hon är nästan för bra för att vara sann. Så fin med djuren. 
 
 
 
Hästarna fick smaka på årets första gräs idag
 
Nån timme senare kändes dock sommaren långt borta
 

Äntligen lördag

Publicerad 2014-05-03 12:48:00 i Allmänt

Ja fy fan vad rörigt det blev. Jag har stressat konstant ända sen jag pkte från skellefteå, på tok för sen i väg därifrån och att bara köra så långt är jobbigt för kroppen.
Stannade och tankade i persön plus att bilen började blinka efter olja men när jag skulle betala hade jag visst inga pengar på kontot, skulle börja jobba om en halvtimme och i samma veva fick jag veta att Mayan hoppade på tre ben och att mamma var inlagd.
Total jävla kaos och kris.
På något sätt tog jag mig genom allting men igår brast det rejält då jag vart tvingad att jobba dag fast jag hade behövt sköta om Mayan samt ringa ut veterinär. Och på det så ringer mamma och är ledsen, där hade jag också behövt vara. Bryt! 
Så arg ledsen och besviken på att INGEN annan kunde ställa upp. Så 2 timmars sömn blev det efter att ha jobbat sen kväll, och pysslat om Mayan på natten och tidigt som fan på morgonen. Tack och lov så fick jag tag på en veterinär som skrev ut metacam osett men penicillin ville hon inte skriva osett så jag hoppas Mayan klarar sig utan.
Helvets JÄVLA skit jobb säjer jag bara. AS!
Det har dessutom varit vansinnigt jobbigt på jobbet och på valborg så gick vi runt och sökte majbrasa vilket innebar 90 minuter väldigt rask promenad runt hela stan. Sen dess har jag knappt kunnat stå på fötterna utan att vilja skrika lite.
 
Det var så skönt i går kväll när jag la mig i sängen och glodde på några avsnitt av True Blood. Bara gå in i serien helt och fullt och glömma allt annat ett tag.
 
Mayan blir bättre, hon går jättefint och står bra på benet men det sväller nå enormt på nätterna. Det är tack och lov bara lymfangit, jag var så rädd att det skulle vara något annat då hon hade så ont i början. Jag är så glad att jag hade möjlighet att göra en hage ute på ängen där det är renare, torrare och slätare, så där går hon och Stråla. Gjorde en avlång så dom kan promenera lite. Eller, ja, Stråla galopperar runt som en dåre. Hon måste ju känna sig frisk igen hon.
På nätterna stänger jag in dom i ligghallen så att såret ska få vara helt torrt också, det är j både för och nackdelar med det då benet sväller av at vara mer still men såret behöver få vara torrt också då det är längst ner på ballen får det ju aldrig vara helt fritt.
Först såg det bara ut som ett litet skrubbsår men det verkar vara en ficka, när jag tröck på det imorse så rann det ut en massa var.
 
 
Nu ska jag iaf åka på Lotta träning med Stråla.

.

Publicerad 2014-05-02 21:13:00 i Allmänt

 
Just nu känns det hellöjligt att jag nånsin förut gnällt om att vara trött. Nu är jag förvånad över att kroppen överhuvudaget lyder när jag ber den röra på sig. Att det sen dunkar och värker överallt, det förvånar mig inte.
 
Inte för att jag ska gnälla alls. Egentligen.

skit!!!

Publicerad 2014-05-01 23:14:03 i Allmänt

Men förbannat i helvete vad allt blev kaos nu. Jag stressar sönder totalt. Fan fan fan!!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela