stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Lör

Publicerad 2010-07-31 20:16:17 i Allmänt

Ah, jag borde verkligen alltid ha med mig kameran. Typiskt.
Now, movietime. Inception.

Domedagen

Publicerad 2010-07-30 23:34:04 i Allmänt

Men vilket väder vi har.
På morgonen idag kom det plötsligt ett molntäcke så tjockt att det blev mörkt, precis så mörkt som en höstnatt, strax därpå kom blixtarna och regnet. Regn är nog ett för milt ord, skyfall, med stora hagel så billarmen gick igång. Gatorna forsade med vatten och det bubblade ur gatubrunnar, blev snabbt decimerhögt vatten på vägen.
Jag satt i bilen och bara gapade, glad att jag tog bilen och inte cykeln, med känslan att jag måste ta mig bort härifrån innan bilen flyter iväg, det var en väldigt obehaglig stämning över det hela, lite som världens undergång.

Hot hot hot

Publicerad 2010-07-29 17:35:56 i Allmänt

Jag var på väg att säja att jag avskyr den här värmen, men efter att ha fått en dusch och suttit på bron en stund så är det ju jäkligt skönt. Det jag däremot HATAR, det är att svettas. Kladdigt, äckligt, kladdigt och äckligt.
Red Stråla på ett halvt lektionspass idag, det gick lite halvbra. Hon vill som gärna på att att stanna och fundera lite för mycket. Jag som är van vid hästar med eld i rumpan, dom som om det tar emot bara lägger i en ny växel. Fast det är helt okej, jag har hellre en ferdinand som står och funderar än en hoppetossa.


Jag läste nånting i en gammal skvaller tidning idag som gjorde mig så arg, tycker för övrigt att dom är mer än lovligt elaka och producerar så mycket dynga så korna blir avundsjuka.
Hur som, det var om Gwen Stafanis man och hans mörka förflutna. Han hade inte bara haft en långt förhållande tidigare (OH no! Har han haft ett förhållande!) det var dessutom med en annan man (!!!!)
Förstå så horribelt, vilket mörkt och skamligt förflutet.

Men snälla nån, ett skott i pannan på dessa skvaller`journalister´skulle inte minska deras IQ.

Här skulle jag vilja infoga en gif smiley som rullar med ögonen men jag vet inte hur man gör.

Flak

Publicerad 2010-07-28 21:19:45 i Allmänt

Ah, flakvagnen var kanon och till kanonpris. Där gjorde jag ett riktigt kap. Den är något stor för att vara perfekt men den är helt prima. Premiärkörde en sväng nu i kväll och Stråla tyckte det var tungt och vinglade över vägen bårtåt, på hemvägen var det minsann lättare att dra. Ho ho.
Selen som jag skulle prova passade tyvärr inte =( men jag fick i alla fall träffa Marie (+systrar) (och fina hästar) en gång till innan  hon drar tillbaks till norge.
Nu är jag bara SÅ trött. Ska stoppa lite mat i magen det har mest blivit fika och gotta idag.

Exited!

Publicerad 2010-07-27 21:11:26 i Allmänt

Oj nu blev jag så exalterad så jag tror jag kryper ur skinnet. Jag har hittat en lastvagn som jag ska åka och hämta imorgon. Tjoho!!!
Ska även hämta en sele och prova på Stråla. Håll tummarna att den ska passa. Iiih så roligt. Nu kommer jag inte att kunna sova.

Ha ha. Hästnörd.

Dunder och Brak

Publicerad 2010-07-27 20:15:44 i Allmänt

Jag blir så jävla less på min kropp ibland, den vill inte alls sammarbeta. Och alla dessa piller jag stoppar i mig, dom hjälper ju inte alls, jag tycker att det bara blir värre och värre...
Knoppen funkar ju inte heller som den ska.

Imorse vaknade jag av historiens värsta åskväder, det var så vidrigt så det går inte att beskriva. Kanske det var extra vidrigt för mig då jag hade hamnat i det stadie då jag är halvt medvetslös. Yr och halvt vaken halvt sovande nånting så kändes det som att huset vickade bakåt neråt som att det skönk samtidigt som det smällde och skakade, fönstren skallrade och i mitt halvt omedvetna tillstånd var jag helt säker på att det var jordbävning och huset höll på att sjunka men jag kunde ändå inte röra kroppen.
Det var ett ruskigt oväder, dunder, smällar och muller som aldrig slutade, blixtar efter varann på löpande band.
Hästarna hade varit rädda och sprungit och det hade sprakat och farit strömbollar i eltråden. Dom var fortfarande lite upprörda när jag till slut lyckades släpa mig dit vid tre tiden. Leffe är livrädd för tråden nu, än mer än han har varit.

Vi hade halvt bestämt att bygga hage idag, jag och ivan men när jag kom dit då hade han redan gjort allt. Rar gubbe. Blev att jag tog en liten körtur med Mayan och Stråla efter. Mayan är i så jäkla fin form nu.

Så lite pics från sörgården

Publicerad 2010-07-25 22:40:38 i Allmänt

Synd bara att allt blir så smått på bloggen


Hela gänget. Schasse, Videvind, Tove, Lilleman, Daim, en rackare som jag inte minns namnet på, Musse, Mayan, Ragge, Butterfly och så lilla söta Strix xom tydligen trillat ur bild.


Det var så roligt för hon berättade lite om varje ekipage också. Vilket jag sög åt mig, hästnörd som jag är.
Så raserna på ovanståeende är: Korsningsponny, kallblod, kallblod, varmblod, korsningsponny, newforest, russ, varmblod, fjodd, korsningsponny, och Russ/shettis.
Man måste ju gilla en ridskola som har varm och kallblod i sin verksamhet. Även om det bara var russet som gått på travet. Ja å så Mayan då.
Vinnaren, den fantastiskt fina ponnyn Schasse är hela 25 år.

Mästerfotografen jag lyckades inte ta en enda bra hoppbild.
 
Hon är så himla fin Natta, lugn och mjuk utan några ambitioner om att hästen ska "gå på tygeln".

Hopp & hem

Publicerad 2010-07-25 11:55:07 i Allmänt

Det var jätteroligt att se hopptävlingen och det gick riktigt bra för Mayan och Natalie, dom är så fina och duktiga.
Jag blev även kär i en skäckig liten ponny som såg kanonfin ut. Schasse.
Varmt och soligt utan vatten resuterade dock i grym huvudvärk vilket inte gjorde hemfärden så mycket roligare men Natta underhöll mig hela vägen med vad dom hade pysslat med på lägret.
Väl hemma så var jag så ridsugen så jag tog en tur på Leffe, han var glad och fräch och bjöd på en perfekt kvällstur.
Sen däckade jag i soffan men kunde inte sova pga värk och tankar och funderingar på hästar, ridläger och hopptävlignar. Tänk, man är fortfarande en lika stor hästnörd som när man själv var 13 år. Ja jösses.

Fina

Publicerad 2010-07-23 18:01:21 i Allmänt

Men fina. Nog är det roligt att vara tillbaka på jobbet. Idag blev en tant så glad av att se mig så hon började gråta och när hon fick höra att Skorpan mår bra så blev hon ännu snyftigare. Mina goa goa gummor.

Direkt nu efter jobbet så blir det att åka ner mot umeå igen. Jag ser inte så mycket fram emot morgondagens långa hemresa. Jag har varit så jäkla slut i veckan, i både kropp och knopp och det här lär inte göra det bättre.
Men det ska bli jättekul att se den lilla hopptävlingen dom ska ha.
Dom verkar ha haft det roligt Mayan och Natalie och jag har känt mig helt lugn och trygg.
Har tyvärr blivit lite för Stråla och Leffe i veckan, Skorpan har det så bra, hon har en egen privat skötare i farbror Ivan som har grävt fram sina galma häst borstar och går och borstar och pular på med ponny.

Sockerhjärtan

Publicerad 2010-07-22 23:54:36 i Allmänt

Har varit på tripp idag till Kalix med kära Ida. Först till Leias son för att sitta i valplådan hos Leias vackra barnbarn i några timmar. Aw, jag har så många myspysiga bilder men datorn vill inte just nu.
Hjärtegryn i alla fall och Leia och sonen Molle blev glada att återses efter 10 år. Leia hoppade runt och busade lite med honom tom. Molle var en mycket stilig man, syntes inte alls att han är tio år.

Sen efter utfodring och storshopping i Kalix "supermall" så åkte vi vidare till Storsien där Idas häst står för inkörning och betäckning. Där vi även fick nussa på lite föl.
Ja... Jösses.
Hjärtan.

Ne, det verkar inte bli några bilder idag. Crap!

Nåväl, duscha, sova, jobba och iväg ner till ume igen. Hej å hå hur ska detta gå.

Zzzzzz

Publicerad 2010-07-21 09:04:14 i Allmänt

Jag var vaken ungefär 5 timmar igår...

Umeå

Publicerad 2010-07-20 19:37:05 i Allmänt

Idag är jag helt väck efter helgens bravader. Det blev lite mycket att först jobba i pite lör sön och sen köra ner med Mayan söndagkväll för att sova nån timma i bilen och köra hem igen på måndag.
Men det var roligt också så klart, man kunde ju önska att man bara skulle bli kaputt av sånt som var tråkigt =P
 
På måndan hann jag med att vara in till själva umeå stad och fnula på lite, bla tänkte jag äta lunch på subway men det fanns inte kvar utan hade blivit ersatt av ett väldigt liknande men mycket bättre ställe. Alltså ännu bättre än subway. Mhm.
Sen är det ju inte så jättekul att gå och vara shoppingsugen utan pengar så jag och Ebba satte oss vattnet med jordgubbar och en bok. Luktade på blommorna och mös.
 Jag vill också vara på ridläger. Nästa sommar har jag tänkt vara 15 år så att jag också kan åka på sörgården.
Jag gillar det stället och jag gillade Yvonne, väldigt bra tänk. (Lite besviken på utrustningen på deras hästar dock, då dom bla hade två pessoa bett, men man kanske inte kan få allt.) Hon var även väldigt tuff med tjejerna och talade omgåeende om att hon inte tänkte acceptera något slit i munnar och sparkande på hästarna. Bra! Varför är det inte så på alla ridskolor?!?
Mayan skötte sig prickfritt, fina tjejjen.

Söndag

Publicerad 2010-07-18 15:43:55 i Allmänt

Oj vilken virrig gamal domartant jag har jobbat för i helgen, söt och rar men virrig.
Blev så glad då jag såg att vi hade lite hundar men det tog längst ändå.
Hm, var helt slut igår, värk, yr, illamåeende och ont i huvudet, däckade vid halv nio, idag är det lite lugnare tack och lov för snart bär det av ner till umeå med Natalie och Mayan. Till sörgårdens ridläger.

Hmm

Publicerad 2010-07-16 23:07:09 i Allmänt

För det mesta så trivs jag utmärkt ensam, speciellt efter jobbet då man har varit social och trevlig tills man spricker, men ibland vill även jag ha sällskap, ibland lyckas jag få det behovet tillfredsställt men ibland inte, det är då jag önskar att jag hade nån, en partner liksom.
Jaja jaja, jag vet inte...

Badbrudar

Publicerad 2010-07-15 17:56:23 i Allmänt

Himla härliga dagar. Idag har jag och Natta varit och badat med Mayan och Stråla, barbacka fick jag verkligen träna balansen då Stråla plöjde vattnet med näsan samtidigt som hon sparkade vatten för fulla muggar med ömsom höger ömsom vänster.
Det var två otroligt badglada badbrudar, Mayan tyckte det var så härligt så hon la sig ner helt enkelt, 2 gånger med Natta på. Jag fick mig ett riktigt gott skratt i alla fall.
Härliga hästar.

Gamal bild men så här gör hon, plus att det var mycket djupare vatten där hon doppade sig idag.


Hästar hästar hästar det var vad den här semestern har bestått av. Riktigt roligt och härligt.
Igår kom jag faktiskt på mig själv med att längta lite till jobbet, pyttelite. Var förbi där idag och kollade mitt schema för nästa vecka. Var även in och tänkte få igång min bilradio men det var ju lättare sagt än gjort, man måste ta lös den först. Suck. Hur tråkigt blir det inte då att åka till pite *2 i helgen plus ner till ume två svängar nästa vecka.
Ida, följ med ner på lördag och hämta hem Mayan i alla fall. Ja?

Fasen

Publicerad 2010-07-13 22:19:55 i Allmänt

Är fortfarande skittrött efter helgen.
Egentligen fick jag ju, än en gång, bevisat för mig för hur lite jag egentligen orkar och klarar av. Men måste man lyssna på det?
Gör mig grinig.
Suck snark.

Dundret

Publicerad 2010-07-12 23:58:31 i Allmänt


Jag, mycket trött, uppe på ett blåsigt Dunder

Hade en kanon helg i gällivare (som sagt) och efter en super middag så fick vi även ta en tripp upp på dundret som synes, vilket var väldigt uppskattat.
Sov som en klubbad igår kväll och hade svårt att vakna idag.
Och håll i hatten, jag får dator och internät att funka en stund nu. Mycket nice.

Idag har jag haft fint besök från fina kloka Marie som är hemma i sverige på semester från Tromsö.
Det blev bl.a en kvällstur med Mayan för oss.
Tidigare idag har jag ridit min allra bästa Stråla. Som om vi aldrig gjort nått annat. Älskade kuse.
Legat på gräsmattan och läst. Ja men en helt perfekt dag helt enkelt.
Nu hoppas jag bara att Therese kan bli frisk från sin magsjuka så hon hinner komma hit innan min semester är slut.

Hemma

Publicerad 2010-07-11 20:21:53 i Allmänt

Hemma. Himla härlig helg i gällivare men inte mycket sömn.

Utan dator

Publicerad 2010-07-09 21:39:39 i Allmänt

Min dator funkar inte =(
Imorgon åker jag upp till gällivare för att jobba på hundutställning.
Alla hästar är på plats hos Ivan nu och Skorpan är jättelycklig, hon har 2 gånger så stor hage nu och saker att pilla i. Jag trodde hon skulle bli olycklig att vara så långt ifrån dom andra men hon är jätteglad, känns så skönt, är bara orolig för återfall men än är allt bra.

Jag stoppade Stråla i rockarden och körde genom byn
Till Ivans


där Mayan och Leffe väntade


Mitt bete på andra sidan och den jäkla vägen mitt genom


Skorpan i sin lilla hage


Det gick perfekt, som en gammelhäst lunkade hon på förutom att jag hela tiden måste hålla koll på vart vi går för att inte hamna i diket eller på diverse andra spännande ställen.

Trill

Publicerad 2010-07-07 23:01:05 i Allmänt

Jag har ramlat av hästen. Fast som tur var bara i drömmarnas värld, men det var väldigt verkligt och jag vaknade av att jag sprätte till utav tusan.
Ridit lektion idag då, Leffe är min Prins som vanligt, han är fantastisk och det är alltid kul när någon "utomstående" berömmer ens djur, det värmer hjärtat. Öppnan i trav var helt underbar.
Sen fick Mayan och Leff gå till Ivan och äta upp i Skorpans lilla hage så flyttar jag flickorna S imorgon.

Så skönt med svalare väder idag, men mot eftermiddan var det 27 grader inne och även ganska varmt ute.. Äckligt är vad det är. Urk. Tömkörde Stråla nu på kvällen men det är så grymt mycket insekter så det är inte kul för nån, duktig var hon ändå.

Nu ska jag nog ägna mig åt sista säsongen av Hemmafruarna. Det är så kul att se men det tar slut alldelens för fort.

Varmt!

Publicerad 2010-07-06 22:45:37 i Allmänt

Puh vilken värme denna dagen har bidragit med och broms. Broms och blinnigar och flugor och annat elände. Nå ne för min del få det gärna vara runt 18-20 grader, det är som lagom.
Red och badade en sväng med Leff och Mays, badet var skönt men själva ridturen dit och hem för varm. Kört Stråla med rockarden efter vägen så nu har jag gjort allt med henne som gjort mig nervös, nu känner jag mig trygg med fröken. Sen kommer uppsutten galopp då, utan att bocka, men det kommer nog gå bra det med.
Så slut nu, har varit och gjort hage hos Ivan också  så ska jag slussa dit dom, hoppas verkligen att det kommer att gå bra för Skorpan.
Imorgon blir det ridlektion hoppas det är något svalare då.

Har fler utflyktsbilder som ska upp men jag orkar inte sitta vid datorn så det får bli senare.

Glass och tv låter som en bra plan, tjo tjillevippen.

På långtur

Publicerad 2010-07-04 17:48:54 i Allmänt

Idag for Ida och jag på långtur, först upp på ett berg och sen efter en skogsstig runt sjön, var ute 2 timmar. Massor med galopp och bus, superkul tur och superduktiga hästar.
Så nöjd.
Galopp

Uppe på berget
Så snygga


Blev lite blöta av regn och svett


Ausflykt

Publicerad 2010-07-04 13:14:37 i Allmänt

Gårdagens utflykt i mycket charmerande bilder. Jag är ju bara för snygg allså. Ho ho.


Om nu nån undrar vad jag håller på med så försöker jag undvika att bli så blöt.Jag menar kolla in den dryga minen.  Om nu inte ovanståeende bilder räckte för att övertyga om min skönhet.


Kommer mer bilder sen.

Bensby pics

Publicerad 2010-07-02 18:47:28 i Allmänt

Stråla och gamla Zorro snackas vid.
Stråla viftade med frambenet så hon fick upp hoven på brädan. Lite spänstig.

Thats what its all about

Publicerad 2010-07-01 23:30:21 i Allmänt

Hästar hästar hästar.
Klättrade upp på Stråla idag också, kändes bara bra, lungt och tryggt, för hon är ju så lugn och trygg.
Klättrade lite också. Stadig och säker på foten trots klumpen på ryggen.
Så här suddig blir man då fotografens springare slåss mot mygg.


Jag kan inte nog mycket säja hur fantastisk hon är, jag blir gråtfärdig över min häst, 4 år och så trygg och säker och klok. Precis som hon varit hela livet.

Nu har fröken haft tre intensiva dagar så nu ska hon få vila och smälta allt som vi har gjort och sett. På lördag blir det hästutflykt i siknäs men då får någon annan pålle följa, kanske Mays.

Flakvagn

Publicerad 2010-07-01 02:22:16 i Allmänt

Idag har jag kört flakvagn med Stråla för första gången. Hon skötte sig bättre än perfekt och jag är lyckligast över min fantaskiska häst.
For en sväng i byn i bensbyn. Lite jobbigt var det allt så man var tvungen att stanna och vila ibland.

Hängt med Ida, varit på stan, åkt en sväng till mockträsk där våra gamla pållar Ragge, Fragge och Orkan ligger begravda.

När jag kom hem blev det en ridtur med Leffe och Mayan och just nu går dom utanför huset och betar.

Ser ut som att det är jättemörkt men det är det inte.
Jadå jag är en riktig nattuggla. Ho ho.
Kanonbra dag och natt.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela