stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

1:a advent

Publicerad 2010-11-28 17:26:03 i Allmänt

Tanken var att köra kälke med Stråla men Leffe skulle prompt följa så det blev rockarden istället. Jag kan liksom inte säja nej när han kommer med sin stora mule och hummar och puttrar och håller fast mig i kläderna och bara måste få följa.
Så Stråla framför rockarden och Mayan och Leffe bakom. Gick jättebra, på ängarna så det blev lite tungt också..

Och spån var det jag hämtade igårkväll. Nu blir det höhämtning.

Tja, sen hem och dammsuga och upp med advents stakarna men men men, jag har ju ingen juuuuulmust =,( snyft. Pepparkakor och mjölk då rå i vanlig ordning. Det är så jädrans gott.
Imorgon blir det Kajsa och försöka få till min rumpa (rygg) i normal läge igen. Ho ho.

Joo jag ska ha ost

Publicerad 2010-11-27 18:07:33 i Allmänt

Jag känner verkligen att det var rätt beslut at tacka nej till extra jobbet.

Igår var jag ute i snålblåsten och brände på med tre lurviga lokomotiv. Dom fick trava på lite som dom ville i början så det gick undan. Pigga som attan! Undrar jag om det är mer energi i höet i år, så här tokpigga bukar dom inte vara. Inte vad jag vill minnas i alla fall men jag kanske har förträngt det.
Skönt för min del också med mycket trav så man håller sig varm, 15 minus och blåst är inte mysigt.
Leffe är så söt när han sätter igång och bockar, det är bara som en övervuxen gunghäst ingen fara liksom. Bubben min.

På kvällen mat och film med en vän.

Idag, barnkalas, tårta och livat i luckan. Jag lyckades dock komma ganska bra, då de flesta for hem så det blev lungt och stilla.
Ikväll måste jag hämta hö och så måste ju stakarna up i fönstren idag eller imorgon, det är ju första advent i morgon.

Nu är det mat!! Vilket lyx.

Yum

Publicerad 2010-11-25 15:26:16 i Allmänt

Jag har förresten blivit utmanad av Walkyria har jag sett, jag har inte struntat i det jag bara funderar lite.

Tack och lov att Emanuel fick komma tillbaka till PH, den enda vettiga människan där.

Jag har märkt att internet beroeende jag inte alls saknar internet. Konstigt. Det enda jag saknar är YOUTUBE faktiskt, bloggarna jag läser är ändå så dåliga på att uppdatera (hrm hrm...) och facebook kan jag kolla via mobilen.

Aj aj, nu ringde chefen just och undrade om jag kunde jobba extra i morgon... Jag önskar att jag kunde. Hade det varit en kortare dag kanske..
Ja ja. Nu ska jag snart på rehab en sväng sen hem till soffan och hästar.
Stråla är ju helprillig att ha som handhäst nu hon är mest i luften, och så det där knarrandet och pipandet. Suck. Lösdrift och stor hage tack.
Måste köpa pepparkakor, har redan proppat i mig en hel burk på några dar bara. Pepparkakor och mjölk. Yum.

Somethin' changed in this heart of mine

Publicerad 2010-11-24 13:33:34 i Allmänt

Jag gjorde mig nog lite mer illa än jag trodde när jag trillade av, jag är ganska justerad i ländryggen, neråt svanskotan plus att den gamla skadan sen jag trillade av Leffe har farit upp igen, precis som den försvunnit, det tog ju bara ett och ett halvt år... Ja nog är man skruttig, hade jag varit häst hade jag blivit avlivad för länge sen...

Åh vad jag vill ha mina hästar på lösdrift med stor fin ligghall. Och då när man lika drömmer så vill jag ha några hektar hage med kuperad terräng. Snart blir nog ialla fall det första verklighet, vart jag än flyttar.

Jag retar mig på bandits reklam. Vi har tjej-tröjor också. Vadå, ska jag ha tjej tischa? Om du vill men vi har faktiskt tjejer som lyssnar på oss också. Finns det nån anledning till att tjejer inte skulle lyssna på bandit liksom?
Retar mig även på deras slogan "Vi spelar vad vi vill". Bah pyttsan humbug! Dom är lika kommersiella och mainstream som RIX, med den lilla skillnaden att dom inte spelar all skitmusik som görs.
Nå jag är ändå väldigt glad att vi har fått den stationen då dom spelar en hel del bra även om det är mycket som saknas.

Åh, nu blev jag jätte ridsugen, få se vad jag hittar på när jag kommer hem.

Är ledig tredagar till helgen och har en del kul på gång. Blandannat kalas på lördag. 5 års kalas för den här lilla filuren

Pärlan <3

Publicerad 2010-11-21 17:41:56 i Allmänt

Jag jobbar delad tur idag och på lediga timmarna var jag ut och körde Stråla med rockarden. De första 5 minuterna så taktade hon bara, inget annat trams, bara taktade, tokpigg men sen var hon så grymt fin. Travade jättemycet och det är så härligt att sitta bakom en häst som bara luffsar på i lungt tempo utan att hålla på och tjuvöka hela tiden. Vilken pärla hon är. Hon verkar gilla det nya svindyra bettet också, tack och lov.
Dessutom är hon så lätt att kommunicera med, hon lyssnar jättebra och har lätt för sig att jobba rätt, få in rumpan och trampa på. 
Stråla är den första häst i min ägo som inte gått på travet, förutom Skorpan men hon är ju en galen racerponny så hon räknas inte

Förra vintern i siknäs

Miss you

Publicerad 2010-11-20 22:47:19 i Allmänt

På kvällens promenad så kändes det som att vi hade glömt Leia hemma. Gumman. Jag tycker för den delen att jag borde få hennes aska snart.

Oj

Publicerad 2010-11-20 10:45:31 i Allmänt

Ha ha, hoppsan, jag trodde inte det gick men det gick visst väldigt bra.

Test

Publicerad 2010-11-20 00:22:59 i Allmänt

Provar blogga via mobilen. Kan inte sova. Har ont i nacken och panik över pengar. Räkningarna trillar in. Suck. Jobb imorgon. Gårdagen var en bra hästig dag :) körde kälke med stråla och red Leffe bla.

Pälsklädda studsbollar

Publicerad 2010-11-17 14:17:37 i Allmänt

Jag vet inte riktigt om jag gillar vintern, jag får så tokpigga pållar.
Stråla hon knarrar som en gammal rostig dörr och fladdrar runt som den valpunge hon är.
Mayan, snorkar och trippar på tårna som en prima ballerina.
Leffe han piper och studsar som en sån där gunghäst på stålfjäder Boboing boboing och Skorpan, ja hon far fram som en humla på speed, prutt och skutt.
Jag har fyra pälsklädda studsbollar.

Men det är i alla fall fantastiskt vacket med den gnistrande snön och frostiga träd.

Det är farligt det här med att vara hästägare

Publicerad 2010-11-14 16:27:23 i Allmänt

Där sitter jag då och skrittar genom skogen i godan ro, har just konstaterat att Mayan var väldigt lung trots stök i stallet. Så plötsligt och väldigt oväntat så skuttar hon iväg åt höger och sadeln (nu får jag ångra att jag före ridturen tänkte att "jag behöver inte dra åt sadlelgjorden så hårt") glider ner runt magen på fröken och jag far i backen med dunder och brak rakt på en stenhård knöl och dessutom med vänsterfoten fast i stigbygeln (!!!) som tur var hade jag klamrat mig fast i tygeln så hon hann bara dra runt mig lite grann innan hon stanna still, annars vet man aldrig vart jag hade varit nu. Tur allt gick så fort så jag aldrig hann bli rädd.
Jag blev nog mest förvånad över att jag inte gjorde illa mig rejält, speciellt med tanke på hur skruttig nacken har varit på senaste, men jag har bara grymt ont i rumpen (det hjälper inte alltid att vara välstoppad) och måste gny lite varje gång jag ska böja mig. Lite allmänt mör i kroppen också då man inte är så himla smidig.
När jag hade ojjat mig färdigt, fått sadeln på plats igen och klättrat upp så fick vi oss en jättemysig ridtur. Tog och galopperade av henne lite, väldigt skoj, och så lite mjukgörande i skogen runt träden och i mossan i mörkret.

Red även Stråla före som skötte sig exemplariskt, väldigt pigg men ändå lugn, nu känner jag mig alltid trygg på henne även då hon är pigg och lite busig, tog en lång trav så pass att hon blev lite flåsig och varm. Tungt att släpa runt på matte också.

Idag har Anna fixat hästarna så jag får lite vilodag med min mörbultade kropp.
Annars är nacken faktiskt mycket bättre sen mitt senaste besök hos sjukgym då vi provade lite andra saker än vanligt, plus pronaxenen som jag fick av läkaren har väl hjälpt till mot inflamationen. Imorgon är det då äntligen dags för jobb igen.

Jubel idioter

Publicerad 2010-11-12 15:46:39 i Allmänt

Vilka idioter till människor det finns. Att hämnas i trafiken (när det dessutom var deras eget fel) är inte bara urlöjligt utan även livsfarligt! Jeees!
Sen tycker jag att Mats i robinson beter sig som rövhål och fröken "JAG SA TRETTI SEKUNDER" Melissa i Paradise Hotel är bara vidrig. Usch usch.
För att inte tala om dom som jag delade stall med en stund i sunderbyn, otroligt elaka.
Eller alla andra som gör ont överallt på våran planet.
Ay ay ay. Ibland blir jag bara väldigt less på det mänsliga släktet. Det är tur att alla fina underbara vänliga trevliga snälla människor väger upp för dessa obehagliga människor.

En underbar människa (förutom de som jag väljer att umgås med) är denna dam
Jane Goodall

Tack halebop

Publicerad 2010-11-10 15:11:22 i Allmänt

Jag fick tillbaka mina pengar, halleluja, tack Petra på Halebop =)
Snö och blåst idag, ganska mysigt "varasjuk" väder. Är sugen på att ta ut hästarna på en körtur idag. Igår tog jag en liten barbacka skritt tur. Det är så härlige med Leffe, han är så lugn och fin fast han har har stått i flera dagar, det är skönt, dom andra vill jag helst rasta av lite.

Igår hade vi Ida, Ridde och Annie på besök, idag kom Ida, Ulla, Ridde och Annie. Mycket trevligt. Ebba är också jättenöjd, hon är mycket förjust i Annie.

Dessutom så verkar mitt framtida boeende ha löst sig så det är ju bara prima.

GAAH!!

Publicerad 2010-11-09 19:54:49 i Allmänt

Tog mig då till läkaren igår men vilken idiot.
Där sitter människan och drar en lång förklaring om varför motion är nyttigt, att social samvaro är bra och att man måste kämpa lite.
Jaha! Det visste jag inte, jag som tycket att det är skitkul att sitta i soffan och bli fet och fattig och se livet rinna iväg. Vad fan, tror dom verkligen det då är dom ju riktigt jävla dum!
Det är väl för sjutton därför man måste gå till läkaren, för att få hjälp att kunna röra på sig och leva ett liv och om jag inte hade kämpat då hade jag lagt mig ner för 5 år sen. Önskar såna puckon som sitter och säjer sånt kunde låna min kropp, bara en timme och prova.
Jag finner mig ju såklart inte förrän efteråt
Nu har jag dessutom misslyckats med att ladda min mobil och fört över pengar till fel nummer. Satans klantarsel!!
300 kronor dessutom som är en enorm summa pengar för mig. Pratar med dom på halebop och tydligen är det ett nummer som inte används, så kanske kanske kan jag få igen pengarna.
Å så missade jag ju Slash på Skavlan häromdan och när jag skulle se reprisen idag, ja då hade mina kanaler försvunnit, 1:an och 2:an är borta. Det går bra för mig...

Nåväl. Slash nya video, jag vet inte om jag är så förtjust i att Fergie är och klänger på min man men...
=P

Lite random

Publicerad 2010-11-07 22:33:20 i Allmänt

Klev på något konstigt igår kväll, plockade up det och efter lite studering kunde jag konstatera att det var ett torkat mushuvud. Ja men tack för det då kisse..

Idag är vi på turné jag och Ebba, först en sväng till Paula och Andreas i melderstein, sen Ida och Andreas i siknäs. Och, jodå, jag tror att jag och Ebba måste ha en Corgi. Ebba vart störtförtjust och matte har ju alltid spanat corgi.


Ebba the devil dog får massage =)


Visst vill man bara krypa dit och kramas lite <3


Allmänt utslagna CorgisarLite random bilder lite på snisken. Tjohej.
Imorgon är det dags att ringa läkaren för det här blir ju inget bättre.

Snö ljuva snö

Publicerad 2010-11-06 16:12:41 i Allmänt

Åh, härliga snö.
Igår kom äntligen den första riktiga snön. Ett stilla snöfall, så vackert, så härligt. Äntligen säjer jag, varför då? I mina ögon precis i rättan tid. Perfekt. 
På måndag får hästarna på sig brodd, då ska det snöridas, oh så härligt, jag är så sugen på att fara ut och luffa i snön.
Idag har snön fortsatt falla och det blir så just och fint. Jag måste nästan ta mig en liten slädtur med Stråla. Hon är ju barfota så hon klarar sig bra trots snön. Ebba tycker att matte är såååå tråkig så hon blir nog också glad att få komma ut och springa en sväng.

Mat

Publicerad 2010-11-05 18:50:23 i Allmänt

Ah, hur skönt hade det inte varit med ett ridhus på ca 5 minuters gångavstånd... Drömma kan man ju göra. Men en egen transport för att lät ta sig till ett hade ju varit nog trevligt. hade varit kul att löshoppa lite, eller bara kunna rida nu då underlaget är så bedrägligt.
Nå just nu gör jag ändå inte så mycket men man kan ju drömma.
Har promenerat med Stråla och tränat att gå på planka. Superduktig och uppmärksam tös.
Drömmer vidare om en medryttare också.
Men jag kikar just nu på blocket och ser att det är många som söker nu, hösten är tung för alla hästägare..

Nu mat, jag bjuder och mamma lagar till. Praktiskt det dårå. Ha ha.

Torsdag

Publicerad 2010-11-04 16:57:14 i Allmänt

Mja, något bättre blev det kanske men inte mycket. Har i alla fall provat röra lite på mig idag och bla gått en promenad med ponny som är pigg som en gallopör med raketer i rumpan. Ha ha, hon är rolig hon.
Nu vill det på att svartna för ögonen av smärta då jag rör mig igen.
Hade besök av Ida och Andreas i går =)

Måste nog dra hemåt snart och mata mina älskade hästar. Tur jag kan fara till mina föräldrar och lindra min blogg absitens ibland.
Det går ju bara inte att gå omkring och inte veta vad folk har för sig heller. Det går bara inte för sig. Tsk tsk.

Visst finns mirakel

Publicerad 2010-11-02 12:20:43 i Allmänt

Sitter hos mamma och väntar på Kajsa och hoppas på att hon ska utföra mirakel.
Min nacke har ju bråkat som satan de senaste månaderna och konstigt nog har det blivit mycket värre efter rehab några veckor nu, det brukar ju alltid annars bli bättre. Idag kan jag jag knappt röra mig =,( Så mycket för att slippa sjukskriva sig va. Crap!
Det är något annorunda ont, mycket värre än det gamla vanliga så att säja, något konstigt knas med nacken och denna vidriga yrsel.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela