stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

När?

Publicerad 2011-09-29 12:23:48 i Allmänt

När ska jag lära mig att stå upp för mig själv? Att sluta försöka vara till lags, vara snäll och vika mig för andra hela tiden. Det är ändå alltid jag som hamnar på pottan i slutändan och jag är så jävla less på det.

Och NÄR ska det sluta regna...

Snart börjar jag längta efter snön

Publicerad 2011-09-23 21:53:49 i Allmänt

Så har jag jobbat min sista dag i hemtjänsten, jag trodde att det skulle vara sentimentalt men jag kände bara att jag fick bekräftat att jag har gjort rätt val. Väldigt tillfreds. Det enda jag oroar mig lite över är lönen som jag ännu inte har fått veta men det lutar åt att det blir mindre än jag har nu. Fast då tänker jag å andra sidan att chansen för att jag ska hålla i kroppen är mycket mycket större, blir man sjukskriven så får man ju ändå inga pengar.
Fick träffa mina favorit tanter nr:1 och 2 idag, det var väldigt mysigt. Sen finns det en till som jag måste fara förbi och säja hej då till.
Fick ett presentkort av mina fina arbetskamrater igår, på häst och fritid. For dit direkt och fyndade ett regntäcke till Leffe som jag har velat ha ett tag och som kändes väldigt välbehövligt i det här vädret. Perfekt! Det verkar bra också, har hållit emot skitregnet riktigt bra.
Fick ett kort å en bakelse också, kändes det lite sentimentalt och jag blev förstås väldigt glad över att dom tänkt på mig.

Har inte haft tid å råd att åka och hälsa på Mayan men hon har det bra där uppe och är en snäll och klok vän åt Alva och Aniara. Skönt. Saknar henne inte ens ännu, det känns skönt att hon är där.

Jag är så less på regnet och känner att jag bara blir på dåligt humör. Värre och värre för varje dag det fortsätter at dåna på... Fy fan!
Så jag måste ta hem hästarna, hade gjort det tidigare men jag har ju ingen hage att sätta Skorpan i!! Får väl försöka fixa nånting imorgon... Suck.
Å mörkt är det och det tar också på mitt humör. Och mörkare blir det, snart börjar jag längta efter snön.

Sååå fiiiin

Publicerad 2011-09-16 20:56:45 i Allmänt

Men ack så fin Stråla var idag dårå.
Tömkörning på ridbanan på agendan idag. När jag tog ut henne ur hagen så var det bara gräs i lilla huvudet, sen var hon väldigt rask och pigg på väg till ridbanan, (cyklade med henne dit), men när vi kom dit och jag tog ner tömmarna så var hon så fin, lyssnade otroligt bra och gjorde alla krumelurer jag ville. Hjärtat. 
Jag har tänkt på det tidigare att hon är så otroligt mycket mer lyhörd och skötsam när jag rider eller tömkör än när jag leder eller har henne som handhäst. Då har hon liksom mer chans att hitta på egna hyss, typ bita Leffe i hasorna eller försöka äta gräs, hon är lite den som hela tiden behöver en uppgift att göra för att inte hitta på egna uppgifter själv. Det bör gärna hända saker, kanske inte hela tiden men med gämna mellanrum för att hon ska vara nöjd och glad i lilla huvudet. Men så är hon ju ung också och halvt kallblod =P Då måste man pilla i allt å testa gränserna lite.
Men hon är bara sååå fiiiin.
(och sååå fet uschiamej, får knappt på henne selen nu efter vilan...)

 

Förändring

Publicerad 2011-09-14 17:48:29 i Allmänt

Ja nu är det dags för förändring. Jag ska byta jobb! Eller egentligen så blir det samma jobb som jag har haft ett tag nu, som personlig assistent, men det blir att byta arbetsgivare och då även lämna hemtjänsten.
Kommer att sakna mina fina arbetskamrater (trots att dom glömmer bort mig då dom ska på aw) och jag kommer sakna en del av "mina" gamlingar. Men det är verkligen dags att göra nått annat. Min kropp orkar inte med jobbet i hemtjänsten, alla påklädningar och städ och annat som innebär böj och lyft och flängande. Mitt psyke orkar inte med chefen. Och jag känner att jag trivs så bra med den här personen, det är ett roligt fysiskt lätt jobb och vi har hästintresset gemensamt.
Det är lite nervöst att byta ändå, att gå bort från tryggheten i kommunen, lämna ett fast jobb utan chans att komma in igen. Men då tänkte jag igår att vad ska jag in igen och göra?!? Nej bort och iväg. Funkar inte det här så blir jag tvungen att finna en ny lösning och det kan vara bra. Bra att inte sitta fast i tryggheten.

Groda

Publicerad 2011-09-13 20:40:45 i Allmänt

Gott om grodor i år, dom är väl dom enda som inte är dödligt less på det eländiga regnet.. Tog ut mina kusar på en promenad nyligt men detvar inge roligt. Försöker hålla in något på maten men då blir dom så jäkla fixerade vid mat å bara spattar runt och sliter i matte. Suck. Jag hatar när dom sliter i mina onda armar. Å så började det såklart ösregna mitt i. Bah! Nåväl bättre lycka imorgon. Aah det kom just en spindel å kröp här i soffan, rakt mot mig. Tur den var trött å långsam, annars hade jag nog hoppat över bordet. Jikes!

Mayan flyttar till siknäs

Publicerad 2011-09-10 21:04:46 i Allmänt

Igår packade vi hästar och åkte till Siknäs


Mayan ska bo där över vintern och vara barnvakt åt Alva.
Eftersom det blev så mörkt så fick dom komma in i stallet


och hälsa under sträng övervakning från Ida.


Så släppte vi ut dom i morse


När vi hade kollat så att allt gick så lung till som vi trodde


Så flyttade vi dom till skogshagen, det var för mycket gräs för Mayan i den "blandade" hagen.


Där har dom det gott bland träden


Jättenyttigt att promenera runt och lyfta på benen


 Fina, snälla, goda, vackra Mayan blev en ny favorit hos Alva på en gång. Traskade runt i skogen på led. Det blir jättebra det där.

Men nu är det tomt, bara 3 hästar och inte en enda hemma på gården..Å så nasse katten grisar på.


I favorit fotöljen med bästaste bästa vännen

Andas ut

Publicerad 2011-09-07 21:03:50 i Allmänt

Inte kom Lilleman hem igår, inte heller på morgonen hade han kommit hem. Gick en sväng inatt och sökte men i mörkret ser man ju inte det man fasar för, att han skulle ligga överkörd nånstans. Men imorse tog jag cykeln och trampade iväg, där vi såg honom senast fick jag genast ett högt olyckligt miiiiiaaaaauu till svar. Lillhjärtat. Så glad att matte äntligen kom å hämtade honom. Har katter inte samma instinkt som hundar, att hitta hem igen? Jag trodde det men när jag tänker efter så verkar det inte så.

Nassekatt

Publicerad 2011-09-06 20:37:59 i Allmänt

Tja... Jag är inte pigg.
Fick för mig att jag skulle rida en sväng. Inte så bra idé, trött och grinig i halv storm, jag orka inte ens trava lite å hästen på tårna. Knaskatten tyckte han skulle följa så jag kunde inte rida över vägen som tänkt, katten tappade bort oss och kom inte hem...
Hoppas han har hittat hem när jag kommer hem igen. Är hos mamma och har ätit middag, nu bakar hon kakor. Yum!
Tog in hästarna i stallet för att det var stormigt och regnigt, då kom solen fram,. Vadå typiskt... Pffft.

Kisse kom hem

världens bästa Leif

Publicerad 2011-09-04 20:20:34 i Allmänt

Var tvungen att ta mig en liten ridtur på världens bästa Leif idag. Oj så fin han var, superfin form. Varkn han eller jag orkade så länge dock men han ville mer. Underbara häst.

Jag har varit så nöjd och tacksam för vi har verkligen haft fina "moppepojkar" i byn men nu verkar grannens unge ha fått körkort och roar sig med att köra som en dåre förbi våran gård, försökte få honom att sakta ner men det resulterade förstås bara i att han gasade på så gruset sprutade när han passerat mig. Jävla idiot!! Undrar om han tycker att det är lika roligt när han har kört på nån...  Hans far är också en bil dåre för den delen.

Snoret flödar

Publicerad 2011-09-03 18:46:27 i Allmänt

Sucka sucka.
Hann jobba två å en halv dag så var jag däckad igen. Rejält förkyld denna gång.
Snorig, hostig och febrig. Sköna värld.
Så inget promenerande, inget ridande och inget jobbande.
Sucka sucka.

Å after work hade dom haft med jobbet igår tydligen. Visst, jag förstår att jag lätt blir bortglömd men det hade varit kul om NÅN hade kommit ihåg mig =S

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela