stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Glad advent för fan

Publicerad 2015-11-30 23:56:04 i Allmänt

Jag har återfått sugen. Den kom tillbaka nån gång där förra veckan. Speciellt idag efter helgens stillasittande har det varit otroligt roligt att skotta skit, 3 proppfulla kärror från ligghallen, det är verkligen INGEN ordning nu när Mayan inte finns där och ser till att alla sköter sig. När Mayan fanns behövde jag i princip aldrig mocka lighallen och det som fanns låg snyggt och prydligt i ett hörn. Nu ligger det precis överallt och mängder av det.
En proppfull kärra hos Rino. 
 
Sex timmar häst blev det idag. Stråla fick akupunktur först och främst på förmiddan, hon gillade det inte alls den här gången och var allmänt irriterad åt nålarna och sa "men aj som fan, sluta!" 
Hm.
Nåja.
Sen fick jag en leverans spån. När jag frågade vad spånet kostade så fick jag till svar 69 kronor balen, när 10 balar var avlastade så kostade dom 800 kr.
Hm.
Nåja.
Skönt att få dom hemkörda iaf. 
 
Nu ikväll har fino Rino blivit aktiverad, vi promenerade iväg till ridbanan i blötsnö och slask. La upp två bommar rejält högt, första gången han skulle kliva över så snubblade han så rejält över den första att han flög över den andra. 
Nästa gång gick det bra och då fortsatte han istället lyfta benen högt även efter bommarna. 
Sötnöt!
En snabbis på volt i lina, lite trav och några galoppfattningar. Duktig kille! Så jävla snygg. Vänster var svår och blev lite jämfota hopp innan han galopperade fint.
Lilla hjärtat. Fina killen.
Nu är han iaf helt bra i ryggen så snart blir det rida lite igen. 
 
Merry advent liksom!
 

Kan man beställa läkarlegitimationen på nätet?

Publicerad 2015-11-30 15:30:00 i Allmänt

Varit på ungefär världens mest meningslösa läkarbesök, hade lika gärna kunnat elda upp de 200 kronor + bensin som det kostade mig.
Jan Hanning på Hermelinen. Specialist vård? Jo kyss mig. 
Dryg och arrogant.
"jaa, man kan ju inte göra något åt sånt där" säger han utan att jag sagt mer än att jag har väldigt ont, inget mer,
Nej jag har nästan förstått det men jag skulle vilja veta vad det är, VARFÖR.
""Jaa, du har väl säkert fibromyalgi"  han har inte frågat nånting och han har inte funderat över att känna eller klämma nånting vilket de flesta läkare ändå brukar göra.
Jag försöker förklara att det gör extra JÄVLA ont i nacken och i ländryggen.
"Jaaa, du har väl säkert några diskar som trillat ihop"
Jaha...
"Men det kan man inte göra nånting åt"
Nähä...
"Försöker förklara lite ytterligare symptom så som den eviga yrseln och illamåeendet men det är så tydligt att han inte lyssnar och inte bryr sig så jag ger upp. 
 
 
"Man kan ju ta en panodil"
Men seriöst.
Kryp upp i ditt eget rövhål, det är där du hör hemma Jan Hanning på Hermelinen. Tvi fan!!
 
Nu ger jag upp. Nu skiter jag i det här. Det får vara som det är, jag orkar inget mer, gissningslekar kan jag ägna mig åt helt gratis.

Dagen

Publicerad 2015-11-29 19:15:00 i Allmänt

idag har varit mycket bättre, pysselverkstad så man fick aktivera huvudet lite och det var jättekul. Förutom att hjälpa min person med hens pyssel så gjorde jag en egen julstjärna 
 
Jag är sjukt imponerad av mig själv.
 
Sen fick vi lyssna på en föreläsning av Annika Östberg som suttit i fängelse i USA för mord på två personer bla en polis. Det var grymt bra! Och otroligt intressant. Om ni har möjlighet att lyssna på henne gör det. Jag satt som förtrollad förutom då jag inte storbölade, fast jag är ju rätt bölig av mig.
Bra iaf.
Nu längtar jag hem till mina djur.

Instängd

Publicerad 2015-11-28 21:02:13 i Allmänt

Att häcka inomhus en hel dag är verkligen inte min grej, att bara flytta röven från stol till stol. Fy fan. Jag är ju van att vara ute och fysisk några timmar varje dag. Ute iaf. Ute måste man vara för själen.
För att inte tala om hur sanslöst trött jag blir av kackel.
Folk och oljud.
Men snart är det över, imorgon ska jag iaf ta en långpromenad annars dör jag. 
 

Instängd

Publicerad 2015-11-28 20:53:31 i Allmänt

Att häcka inomhus en hel dag är verkligen inte min grej, att bara flytta röven från stol till stol. Fy fan. Men snart är det över, imorgon ska jag iaf ta en promenad annars dör jag. 
 

Sol!!

Publicerad 2015-11-26 18:46:00 i Allmänt

Frosten har gjort väldigt vacker konst på min skrotbil
 
Nuförtiden så måste jag ju alltid upp före fan och eftersom att jag alltid somnar efter fan så är det en ganska jobbig kombo, just nu sitter jag bara och väntar på att få sova, för sova på dan idag har jag förbjudit mig själv, måste försöka hålla mig lite på rätsida, imorgon går det nämligen bara inte att somna efter fan då jag måste upp änu mer före fan dvs redan 05,30 på lördag för att sedan jobba 40 timmar i sträck.
 
Det har iaf varit en underbar dag och tack vare att jag var uppe så pass tidigt så hann jag njuta av solen innan den åter duckade bakom trädtopparna.
Tack vare frosten och lite grus så var det även bra fäste idag så jag och Rino tog oss en rejäl promenad
Han är verkligen inget fan av att posera och det här är väl hans allmänna uppfattning av det hela
Blicken och fnörf näsan 
Hjärtat. Piggelin sprätt som kryddade promenaden med skutt och bock så pass att han lyckades göra illa sig på höger bak, tror det var med brodden eller så for han i nån kvist. Ajsing! sa han iaf och var tvungen att linka lite.
Ett litet sår och jag är väldigt glad att det är fruset just nu, lymfangit behöver vi inte.
Imorgon ska han få änu bättre fäste för då kommer hovslagaren, nya pjucks och fyra brodd i varje sko, då kan han bockeliskutta ännu mer. 
Jag tror att det börjar kunna vara dags att klättra upp igen snart, ryggen känns rätt bra nu. Hoppas det är helt bra till veckan. 
 
Efteråt satte jag honom i sommarhagen för att han skulle kunna röra sig lite men vad gör han? Han går i den delen som är jättejätteknölig, stapplar sig fram och ställer sig sen där och häckar.
Smartskalle.
Efter ett tag bytte jag så Leffe och Stråla fick gå dit och dom uppskattade det hela mycket bättre och promenerade runt där det inte var lerigt. 
 
Plockat ner ena sommarhagen iaf, ännu en sån där grej som Ivan alltid har gjort, jag har satt upp och han har plockat ner oftast. 
 
På tal om knöligt så har dom iaf en slät fläck i hagen tack vare mitt slit
Fläck kan man säja men det ser mindre ut på bild, alla fyra kan stå där och äta iaf och det känns så himla bra att dom iaf har den fläcken där det annars brukar vara som värst och precis där det mest trafik, in och ut ur ligghallen.
Sen ligger det ju grus ända fram till grinden också men inte lika tjockt lager så det blev upptrampat, lerigt och knöligt där med om än inte lika fort som i resten av hagen.
 
Helena ska rasta Stråla idag.
 
Får man gå och sova snart?

Thriller

Publicerad 2015-11-26 00:07:57 i Allmänt

Snö, vitt och vackert i Boden, regn, mörker och snorhalka hemma.
Superrisig hela dagen, mått illa, yr, skakig, illamåeende, men på kvällen fann jag ändå en strimma motivation och aktiverade samt masserade både Rino och Stråla. En snabbis för båda men än dock, lite är bättre än inget. Rino var tokpigg och supersöt, Ståla var tokgosig och superduktig. 
 
Finhästarna. 
 
Dom hade dock dyngat nå enormt i lösdriften, dom står mest där och häckar när vädret och underlaget är skit. Hoppas min spånleverans kommer väldigt snart, jag blir fan RUINERAD på spån bara. 
 
Ett mirakel att jag inte ramlade en enda gång, det var bara sjukt nära ungefär 537.7 gånger. Jag har gjort ena jäkla Michael Jackson moves. 
 
Sötkatten på jobbet
 

Ny frippa

Publicerad 2015-11-25 00:09:00 i Allmänt

Vad ni är GULLIGA!  
 
Varit och klippt mig idag, så nu kör vi på lugg och lite kortare hår igen, jag är dock ine lika nöjd med luggen den här gången, den är på gnällen för kort och på gränsen till att se fånig ut men snart är den nog bra längd. 
Gjorde lite ärenden på storheden också och på väg hem sen var jag så trött så jag verkligen höll på att somna bakom ratten. Plus tokont i nacken. De planerade aktiviteterna med hästarna fick vara för jag vara bara tvungen att sova en stund innan yogan.
Det var väldigt nära att jag inte åkte på yogan heller men den är så viktig och bra så det kan jag inte tillåte mig själv att ställa in, speciellt inte som det inte var nånting förra veckan och nästa vecka jobbar jag.
 
Efter yogan var det svinhalt (plusgrader igen) och innan jag hade mockat och fixat med mat och vatten och pussat hästarna så var magen rätt hungrig, 11 timmar sedan den fick mat senast, så det var bara anse sig besegrad och låta hästarna vila.
Men jag gillar det inte och jag mår inte bra i själen av det.
 
Jag blir lite trött på att jag blir så besviken när det kommer bakslag, efter alla år så VET jag ju att det blir så här ibland men det har varit så pass bra så pass länge nu så ett sånt här bakslag gör mig besviken. Jag hade väl ändå nånstans hoppats att jag skulle slippa det, "frisk" blir jag ju aldrig, det har jag nog accepterat, tror jag... men jag hade iaf hoppet om att det som kännts så pass mycket bättre skulle hålla i sig, typ resten av livet.
 
 
 
 
Fina fina gosehästar iaf. Mysmular. 
 
Oldie igen, finfarbrorn i Siknäs
Sötnäsa i Siknäs
 

Nu blev det svårt

Publicerad 2015-11-23 22:49:38 i Allmänt

Om man väcker prins Rino mitt i sin skönhetssömn så kan det hända att prinseni fråga tycker att det är väldigt jobbigt att gå på promenad. "Puhuuhuhuh. Suck. Puh. Uuuhuhuh. Puh. Suck. Uh. Uh. Uh. Puh. Uh. Uh. Uuuuh. Suck."
Tog med både Stråla och Rino samtidigt och det gick ju hur bra som helst, varför tvivlar jag? Ärta. Det blev genast lite lättare att ha två som ska rehabas från backen. 
 
 
 Som vanligt så kan ju inte vädret hålla sig "lagom" (det enda som inte är "lagom" i Sverige är vädret liksom  ) så det smällde till och blev 15 grader kallt istället för 7 grader varmt och regn. Hur roliga blev hagarna nu då?!? Avdelning brytna ben. 
Tvi fan. Och imorgon ska det regna så då kommer det bli snorhalt. Jamendetärjuunderbart. Varförborjagidethärjävlalandet?
 
 
 
Jag kommer jobba runt 65 timmar den här veckan. I helgen ska vi bo på hotel och ha det trevlig så det blir skitkul tror jag, jag är taggad. Däremot så ska Helena bort, på Stockholm Horse Show. Wow, lite smått avundsjuk faktiskt. 
Det blev ju lite kinkigt då. Hoppas Sara kan åka dit iaf annars blir det svårt som fan nu när Ivan är skruttig. Mat kanske jag kan ösa på så dom bara behöver kvällsmat på lördag men sen på söndag då? Och vatten? 
Ajsing. Det märks verkligen hur mycket ivan gjort nu när han inte gör det. Det blev genast mycket mer jobb åt mig. Bara allt vatten han burit och gett frukost varenda dag. 
 

Kramkalas

Publicerad 2015-11-22 19:41:11 i Allmänt

Rino min Rino, roliga lilla häst. Stråla behövde tömkörningsgjorden så jäg tänkte jag tar honom på lina bara men jag vet inte om han blivit longerad förut, jag försökte vara seriös och han fattade inte grejjen, (det gjorde han inte riktigt när jag skulle tömköra heller) så det blev Spansk skritt i parti och minut "Inte det? Nähe, men piaff då?? Det kan jag också"  Så jag slutade vara seriös och lekte lite och det var han med på och speglade mina rörelser och så fick vi till några galoppfattningar, nån galoppfattning med bock och spark men mest supersnygga skolgaloppsfattningar med hela hästen samlad rund som en boll. Visst, helt perfekt var det ju inte men så mycket snyggare än jag förväntat mig. Även en väldigt samlad trav bjöd han på. 
Han är så JÄVLA häftig den här lilla hästen.
 
Och så här häftig är han nu, knackig i kroppen och ont i ryggen, tänk om han bara fortsätter bli bättre och bättre i kroppen. Oj oj. 
 
Gick över bommar gjorde han med bravur också, la dom med ojämt avstånd och höjde vissa så det var olika höjder på alla också, inga problem, för några månader sen kunde han inte ens gå över en bom på backen. 
 
Helena och Stråla var med oss och hästarna fick en myspaus mitt i då dom stod och kramades, Rino pillade Stråla i hela ansiktet, bet lite i hennes grimma och så kliade dom varandra!! Förstå så fint.
Länge fick dom stå och bara umgås, Stråla kunde såklart inte låta bli att pipa lite men det var lite och Rino kunde inte låta bli att tugga lite för hårt på damen så hon blev sur, det var roligt tydligen.
 
Skorpan fick en tur med cykeln, pigg som fan och travade på i hundra nitti med bock och prutt.
 
Myshästarna i somras
 

Men du milde

Publicerad 2015-11-21 23:06:00 i Allmänt

Det här är Rino nu för tiden
 
 
De första 10 minuterna av våran promenad idag var med en skräckslagen matte i ena änden och en studsande stollboll i andra änden av snöret. 
Skräckslagen då jag var väldigt osäker på fästet under fötterna på den studsande stollbollen och såg framför mig brutna ben eller fläkskador. Tack och lov var fästet riktigt bra och efter 10 minuter så slutade studsandet iaf och själva promenerandet kunde ta vid. Dock en väldigt spänd stollboll som ändå verkade vilja explodera lite men höll sig i skinnet för fridens skull liksom. 
Vi gick en rejäl promenad och på hemvägen gick vi in på ridbanan och checkade läget, den var faktiskt riktigt fin! Någon har varit ordentlig och skött om den. Jag tror det blir tömkörning av stollboll imorgon så vi kanske gör av med lite överskottsenergi. Testa få till några galoppfattningar på töm samt kliva över bommar tänkte jag.
Efter en sväng runt ridbanan så kunde vi iaf gå avslappnat hem.
 
Se, man ser ju att han ser småjävlig ut
 
Sötnöt!
 
Igår höll Skorpan på att skrämma ihjäl mig då jag fann henne upp och ner inne i ligghallen, med benen rätt ut i vädret, jag tänkte "nu dör hon" krampanfall eller kolik med brustna tarmar, helt övertygad om att det var slutet, vad det hinner dra förbi många tankar på kort tid. Tills jag inser att hon bara fastnat i en, inte ens en grop, lite ojämt spån liksom 
Så det var bara välta köttbullen på rätsida igen men det känns som läge att försöka motionera köttbullen lite mer. Testar annonsera om lite hjälp om någon skulle kunna ta ut henne 1-2 dagar skulle det hjälpa massor, som det är nu är hon ut ungefär 3 dagar i veckan men 4-5 hade varit super. 

Tappad sug

Publicerad 2015-11-20 18:55:05 i Allmänt

Gud vad jag känner mig som en dålig matte, jag har liksom tappat sugen. Det känns skitjobbigt att fara till hästarna, väl där så uppskattar jag deras sällskap jättemycket men att åka dit och allt runt i kring (helvetesjälvaskithelvetsväder) känns bara jobbigt. Nr jag tom väljer att städa istället liksom...
Och Stråla känns just nu som att hon inte blir nå bättre alls. Hon var dessutom på rymmen i morse jävlahästjävel och åt fruset gräs, jamendetärjuunderbart. 
Suck...
 
Hursom så är det jäkligt mysigt i mitt lilla bo ibland. Nystädat, renbäddat, inlagd matta, en snarkande hund och en snarkande katt och tända ljus både ute och inne så blir det supermysigt. 
Det har kommit lite snö idag och jäklar vad vacker det blev på en gång jag blir påmind om varför jag brukar älska snö. 
Tanken är att ta ut Stråla på en promenad innan jag kvällsar dom, få se om hon tar sig fram eller om det bara blir styltigt, Rino vet jag inte om jag vågar ta ut alls. Får testa imorgon och se om han slår ihjäls sig. Vi vill inte ha nå mer sträcknigar eller annat skit nu när det äntligen börjar bli bra igen. 
 
Snökatt
 
Roat mig med att baka rabarberkaka. Sjukt god! 

Räsertant

Publicerad 2015-11-19 22:46:19 i Allmänt

Ebba och jag hittade ett älgben i skogen, stackars älg som springer omkring med tre ben bara.
Lite nyfiken på hur det hamnat där, troligtvis något djur som burit iväg det från något ställe där dom jagat älg. Samma område där det är något djur som går åt träden så förbaskat, jag skulle vilja se det där djuret.
 
Ebba tänkte även klättra i berg, nåja, sandtag, men det var ju brant. Upp for hon med en jäkla fart tanten, två gånger där det var som brantast och sen en gång med mig där det var lite mer lagom lutning.
Välmotionerad jycke idag.
 
Jag är väldigt ridsugen, nu får väl ändå nån häst ta och bli bra så jag får rida lite. Fick ett sug efter att börja ridskola igen. Ranta runt i rudhus känns otroligt lockande alltså. 
Nå väl, Rino är iaf mycket mycket bättre i ryggen. Vi gick på en promenad och Rinon har nog lite överskottsenergi, det var balanstrav allovertheplace blandat med lite skutt och fnörf. Till slut sa jag åt honom att "nu får du faktiskt lugna ner dig!!" och då gjorde han det och gick fint i snöre. Sötnöt! 
Lite tjock i bakbenen idag men det är väl för att han mest häckar i sin sovstuga de här dagarna, vem fan vill klaffsa i leran liksom, det gick iaf ner efter promenad så. 
 
Ponnyerna fick också komma ut en sväng och Stråla har varit ut med Helena. 
Alla djuren utom Leffe rastade idag. 

Marinerad häst

Publicerad 2015-11-18 21:38:44 i Allmänt

Man skulle nästan kunna tro att jag tänkte till när jag skulle natta hästarna. 
 
Alltså nu MÅSTE det sluta regna. Vilket helvete det är. I stan och i Sunderbyn var det snö, visserligen blötsnö men en början. Här regnar det, lite snöblandat ibland men regn. Det har regnat konstant i 3 dygn. Det är helt jävla sinnessjukt. 
 
Gav mig iaf fan på att rasta Rino idag, först massage och mys, fina killen, kanske att jag tyckte att han kändes något bättre än i helgen, sen marinera med magneter, BoT padden och yllefilt innan vi gav oss ut i samma mundering. Gäsp gäsp sa Rino men var pigg och framförallt glad, han är så go, alltid rolig att umgås med. 
 
Nattat hästarna tidigt ikväll. Mysigt. 
 
Jag känner mig något piggare idag faktiskt och idiotögat har lugnat sig lite.

Puh

Publicerad 2015-11-18 17:36:05 i

Hälsat på en Ivan som såg pigg ut och var på väg hem tom. Skönt.

Hm

Publicerad 2015-11-18 01:20:00 i Allmänt

Lite intressant ändå, jag tycker att jag inte har gjort nånting idag men när jag tänker efter så har jag varit 4.5 timma hos hästarna sammanlagt samt varit och köpt spån. Fast jag tycker inte att jag gjort nått vettigt, mest gett mat, klappat lite burit vatten och mockat liksom. 
Igår var det samma sak.
Blah!
Hur gudomligt hade det inte varit med ett ridhus? 
 
Hästarna får vara inne, tog in dom vid 14 idag och det kändes inte okej att släppa ut i ösregn, mörker, blåst och lera. Nope. Dom var så harmoniska därinne så dom fick stanna där. 
 
 
Annars försöker jag göra som ni och kroppen säjer, VILA. 
 
Jag ska btw ALDRIG mer klaga över frusen backe. Okej. Ge oss våra vintrar tillbaka damn it!!

Kanske man hade kunnat önska sig

Publicerad 2015-11-17 18:50:27 i Allmänt

Nu är det seriöst dags att bygga en ark. Vad är det här för helvete?!? Det kan inte vara annat än syndafloden. 
 
Rino är så söt och gillar sin sovstuga väligt mycket, han står där inne väldigt mycket, klok häst. Tom nästan så han tyckte att jag var lite ivägen när jag var där och mockade, eller så ville han bara vara sällskaplig. 
Fina fina sötnöten. 
Igår var det ett lager blötsnö så då vågade jag inte ta ut honom, rädd för att han skulle halka med bara traktbrodd och idag vräker regnet ner, kanske ta ut honom senare ikväll om det lugnar sig, får så dåligt samvete då jag vet att han behöver röra sig men rå på vädret kan jag inte och gå ut i ösregn och blåst gör ingen gladare, snarare spändare.
 
Stråla myshäst har fått sin första akupunktur behandling och sa "Aj som fan" om ryggen" men var väldigt avslappnad under behandlingen.
Nästa behandling på 2 veckor. Hoppas det här gör henne gott nu.
Kramig gosetös idag. Mattes hjärta. 
Det var en på buke som sa att hon skulle valt en annan utväg än att kämpa med Stråla men för mig finns inget annat alternativ. 
Däremot så hade man ju kunnat önska sig lite flyt. Bara nån gång så där. 
Efter behandlingen galopperade hon väldigt snyggt i hagen iaf, det såg riktigt bra ut. 
 
Åkte en sväng och köpte spån, det går åt så in i helvete nu när det är så soppigt ute. Rent och torrt ska dom ha så är det bara.
 
Igår gjorde jag inget mer ansträngande än att tvätta Ebba och sen var jag helt färdig. Samma idag, yr och vimsig och TRÖTT, så vansinnigt trött. Ont i huvudet och illamåeende. 
 
Inga nyheter om Ivan, tänkte åka och hälsa på honom imorgon.
 

Fy sjutton

Publicerad 2015-11-16 15:15:09 i Allmänt

Ivan är inlagd på sus. Han har haft trubbel med hjärtat ett tag och inte varit sig själv, imorse blev han inlags. Skicka alla fina tankar ni kan till honom.
Världens bästa Ivan som vi alla tycker så mycket om. 

Nä blä

Publicerad 2015-11-16 00:08:00 i Allmänt

Helena hann bara sitta upp på Rino igår så ville han att hon skulle kliva av och idag var han mycket sämre i ryggen. Skräp också. Riktigt öm och speciellt precis där man sitter, inte konstigt att han ville ha av henne och tack och lov att hon är så klok att hon lyssnade på honom och gick på promenad istället. 
Stel i musklerna om rumpan och bogarna har stelnat till dom med.
Jag har gnuggat igenom honom lite snabbt nu i kväll och tog på honom BoT och magneter och gick ut en sväng, ner till hamnen och gjorde öppnor vid hand samt klev över stockar. Jäkligt pigg och glad kille iaf. Han är som sagt en fröjd att umgås med vad vi än gör och ger mig alltid ett leende på läpparna. Fin killen.
Lite bättre i ryggen efteråt. 
 
Stråla har varit ut och promenerat med Helena.
 
Jag är vansinnigt trött. Har varit tröttare än vanligt hela veckan, men nu är det snart katastrof varning på det hela. Så där trött att jag är yr och illamåeende och ser vita prickar.  Och mitt idiotöga har gått totalt bananas i helgen.
Till veckan jobbar jag bara två dagar, väldigt skönt. Sova står på schemat. Sen hade jag behövt åka till Pite och skotta spån men det finns inte på kartan att jag skulle orka det, hade även behövt ta ner ena sommarhagen med samma där, däremot så måste jag verkligen hämta hö. 
Jag vill verkligen inte hamna i det läget när jag inte tar mig ur soffan alls. Andas sova och försöka få hjärnan också att slappna av. 
Fryser som en liten råtta också så jag hoppas det är nån förkylning eller nått som behöver ut det vore bättre. 

.

Publicerad 2015-11-15 09:07:42 i Allmänt

Det kändes inte riktigt läge att babbla om triviala saker igår...
Inte idag heller kanske. 
Jag kan dock inte hjälpa att tänka tanken att det här är något som händer hela tiden men så fort det kommer nära så blir det en sån enorm grej. Varför är det inte lika hemskt varje gång? Varför engerar sig inte folk lika mycket varenda gång? Bara för att det blir så påtagligt nära och väcker tankar om att det "kan hända mig också".
Det är lite så jag tänker, jag fattar dock att det är något nytt och stort som hänt. Lite som 9/11 liksom. Skrämmande.
Fy fan.
En annan tragisk del i det hela är ju att rasisterna får vatten på sin kvarn och idiotiska uttalanden flödar lite varstans. 
 
Jag personligen skulle mest vilja dra täcket över huvudet. Jag är allmänt slutkörd och orkar inte riktigt ta in allt elände och det tar sån energi att bli arg, lessen och grubblig. Borde egentligen ta en total internet paus. Några lediga dagar, bara jag Ebba och hästarna och inget internet. 
Det är vad jag borde men troligtvis inte kommer göra. 
 
Jag är glad att jag inte hunnit plocka ner sommarhagen då jag fick stoppa dig Leffe och Stråla igen, det går inte att vara i vinterhagen, leran är typ magdjup och med Strålas rygg, nej. Så får dom komma in och sova istället. Shettisarna går i vinterhagen men dom håller sig mest på den uppgrusade ytan som snart ger efter den med. 
Rinos hage är den bästa, helt okej om än jävligt lerig på sina ställen den med.
NU ger jag upp, NU vill jag ha vinter. Satans jävla regnhelvete.
 

Nja

Publicerad 2015-11-13 13:13:04 i Allmänt

Dagens Anna besök gick väl sådär. Rinos rygg blev hon lite smått brydd i, lite konstigt så där men tyckte att jag skulle rida och hålla igång men hålla koll förstås och rida skritt och galoppfattningar samt öppnor och slutor och så. Korta pass.
Sen fick jag än en gång bara fina ord om att han ser pigg och glad ut "vart är den där avstängda hästen" och att han, trots att han är lite konstig i ryggen nu, bara blir finare. 
 
Busig kille då jag fick springa och visa upp honom, väldigt busig. Raring.
Jag överlämnar ridningen till Helena i helgen då jag jobbar och trots allt känner mig för tung för att sätta mig på honom när han har lite ont i ryggen. Bara som jag själv känner. Nästa vecka får jag väl lov att rida ändå då det är order från veterinären liksom 
 
 
Stråla var det lite värre med. Jättedålig i ryggen. Usch. Värre än nånsin till och med. SI-leden var det iaf ingen fara med men sen hade hon även junk i halsen vilket hon aldrig förut haft. 
Så planen för henne är nu fortsatta promenader samt akupunktur behandlingar för att få igång ryggen och även få lite ordning på hormonerna. Första akupunkturbehandlingen inbokad på tisdag med Balans TCM akupunktur. 
Anna trodde att två behandlingar och sen börja sätta igång.
Förhoppningsvis vill La Massage träna lite på Stråla också sen framöver 
 
 
Intressant att Rino och Leffe tyr sig till varandra nu, på varsin sida av staketet går det hur det bra som helst att umgås. Även ståeendes vid träden på gården också.
 

Ironin

Publicerad 2015-11-12 17:37:00 i Allmänt

Alltså. Om Stråla hade varit lämpad för avel
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1096088557083546&id=168658249826586
 
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.199236423435435.61620.168658249826586&type=3
 
Mhm
 
 
Väldigt ironiskt att jag i några veckor gått och funderat på vart ridsuget tagit vägen, den har inte funnits, typ alls. Har heldre cyklat eller promenerat. Men så fort jag inte KAN rida då är jag HUR ridsugen som helst. 
 
 
Lite brydd i Rino. Egentligen borde det väl inte vara några problem, hans matte är ju veterinär liksom. Ring henne. Men jag vågar inte riktigt. Knäppt va?!? Så himla rädd för vad hon ska tänka om att han har fått ont i ryggen nu. Värdelös fodervärd liksom. Och för fet ryttare. Gah. Jäkla hjärnspöken.
Tänk att hundra fina ord inte ens kan väga lite emot alla de elaka ord som man säjer till sig själv.

Frusterad

Publicerad 2015-11-12 00:26:31 i Allmänt

Facebook lär en saker om människor som man verkligen inte vill lära sig. Nu en diskussion om hen. Denna urlöjliga bild där det står "vägra hen, i Sverige säjer vi han eller hon" den är ju så urbota jävla korkad så jag blir bara arg. Så delar folk, folk som jag trodde var vettigt folk, den bilden med de mest blåsta argumenten. 
Det är ett ORD ett ynka jävla ORD varför ska det vara så svårt att ta till sig.
Men det är väl samma som neger. "jag har minsan alltid sagt neger då tänker jag fortätta med det också jag skiter väl i om nån tar illa upp"
Gah! Jag blir så frusterad!
"Jag tänker minsann inte" Kräks!! 
 
 
Se, när man googlar lite så hittar dom som tänker samma som jag, tack för det då
 
 
 
 
Det blir så svårt att se på folk på samma sätt när man får veta vilka konstiga åsikter dom har. 
 
Så där ja, då fick jag det ur mig också,
 
Desto vettigare bild som delats
 

Hurra!

Publicerad 2015-11-11 22:32:51 i

Rino har legat i sin sovstuga! Oj vad det gör gott för mattehjärtat.

Elfte i elfte

Publicerad 2015-11-11 17:46:27 i Allmänt

Det dök upp två bilder i mitt flöde på facebook idag som fick mig att tänka OJ! 
Så här såg det ut 2013
 
Samma ställe två år senare
 
Ingen Mayan, ingen snö.
 
Hur trist det än må se ut på dagens ild så vill jag fortfarande inte ha någon snö. Tycker fortfarande att vi kan hoppa över det helt i år. 
Den enda nackdelen är hagarna förstås. Jävla soppa. 
 
Cyklat med Rino som hade fortsatt ont i ryggen men var pigg och glad. 
Sen en kort cykeltur med Stråla som bara ville hem och äta. Snart är det fredag längtar längtar längtar. 
 
Städat och bakat sockerkaka. Imorgon är det jobb igen.

Öm rygg

Publicerad 2015-11-10 23:12:00 i Allmänt

Sådär ja, precis äten middag. Jag tror jag läste nån gång här i veckan att det var nån som tyckte att man som hästtjej borde sköta om sig själv lika bra som hästarna.
Oh well.
 
Jobbat, yogat och pysslat hästar har jag gjort idag. Blev inte så jättemycket gjort med hästarna då jag kände mig lätt yr i hatten, det var en tung dag på jobbet, men Rino (och Ebba) fick en promenad och lite massage. Han var ganska öm i ryggen vilket jag adrig tidigare upplevt. Får väl tro att det beror på leran och att han spänner sig lite av att snubbla fram i skogshagen, även väldigt spänd kring bogarna. 
Min första tanke var att han fått ont i ryggen för att jag är för fet men då borde han ju fått ont tidigare och jag har inte ens ridit. 2 gånger på 2 veckor eller nått sånt.
Ja helt skicklig är han inte på att ta sig fram men det går och det går bättre, han hittar sina vägar. Än har jag inte märkt att han legat i sovstugan tyvärr men han är där inne iaf och jag brukar ge honom delar av maten därinne.
Det blir iaf ingen ridning tills ryggen är oöm igen det får nog bli en cykeltur imorgon. 
Han är iaf en fröjd att umgås med vad vi än gör tillsammans. 
 
Dom andra hästarna har fått en klapp eller två. Imorgon ska dom få fler klappar och nån promenad, imorgon är matten ledig.
 
 

Regnet det bara öser ner

Publicerad 2015-11-09 19:11:20 i Allmänt

Efter jobbet åkte jag och kollade så hästarna var torra och gav dom mat under tak, verkligen en sån dag då man sen med gott samvete kan sätta sig i soffan och fisa resten av kvällen. Leka lite med katten och klappa hunden blir mina mest anstängande uppgifter idag. 
 
Såg färdigt alla avsnitt av Chosen igår och längtar efter s4. Sjuk serie. Riktigt sjuk och obehaglig. Får iaf mig att fundera lite på hur man själv hade reagerat i samma situation som dom hamnar i i serien.
Några löjligt dåliga scener, jamenar hallå biljakt, intensiv skottlossning med automatvapen, och kidnappning i ett villakvarter mitt på ljusa dan och INGEN reagerar. Men det är i s3 då dom kanske fått lite slut på idér om hur man ska göra den spännande utan sånt trams. 
Konstant oväntade vändningar i handlingen hela tiden. Titta på den om ni känner för lite lätt illamåeende.
http://www.imdb.com/title/tt2390334/
 
 

Så himla nöjd

Publicerad 2015-11-08 22:40:48 i Allmänt

Satan vad jag är nöjd nu, jag har slitit som ett djur hela helgen men nu är det äntligen klart, allt grus är utkört, Rinos sovstuga är äntligen klar med tak och bäddad med grus i botten (hur jobbigt var det inte att köra gruset ända dit i uppförsbacke) och ett tjockt lager spån ovanpå. Dom har lyse i vinterhagarna och allt är klart och hästarna är på plats. 
Jag har inte haft speciellt dåligt samvete att dom gått och kvar i sommarhagarna då oktober har varit så himla fin men nu är det mörkt och regnigt då ska dom ha ligghallar. Både för själsfriden och rent lagligt.
Nej jag är så jäkla nöjd, känns extra fint att fått upp en lampa så dom ser nått. 
 
Har även hunnit slappa en hel del och sett 15 stycken 22 minuters avsnitt av Chosen. Riktigt spännande men obehaglig.
 
Rino fick en tur med cykeln i mörkret, han var lite stel i början men det lossnade och han rörde sig bra med raska steg, öronen framåt och en avslappnad kroppshållning nöjt frustande. 
Stråla och Skorpan har promenerat med Helena. 
Stråla har slutat kunna gå i hagen, hon springer vart hon än ska, hela tiden och det spelar ingen roll alls hur ojämt det är. Kokosnöt! Längtar så tills hon får sättas igång mer.
 

Lördag

Publicerad 2015-11-07 19:57:00 i Allmänt

Fin tur på pigg Rino. Bara skritt och trav och lyfta på benen i skogen. 
Det var dock extremt dåligt med traktbrodd på asfalten, herregud så illa han gick de korta bitarna vi var tvungna att passera asfalt. Högklackat då man redan är lite knackig... Not good.
Annars kändes han fin.
 
Såg nått spännande i skogen 
Bara Ebba dock
 
Jävla grushög, idag var det segt, inte så mycket resurser kvar i kroppen efter allt skottande. För att inte tala om blåsor i händerna och alla andra diverse krämpor.
 
Grå och regnig dag. Jag försöker lista ut vad jag ska se på, för många val.
 
Sötkatten 
 

Blåhand

Publicerad 2015-11-07 00:02:00 i Allmänt

Full rulle även denna dag.
 
Skjutsat mamma till tandläkaren och gjort en massa ärenden. Gick ut med Ebba på promenad i karlsvik och gick vilse, det var faktiskt lite obehagligt att inte ha nån koll alls på vart jag skulle.
Ebba är så rolig, hon ska alltid vara först på stigarna
 
Blå och blodig om händerna som alltid när det är broddat på eller av häst. Nu var det dags att Rino skulle få sina broddar men som alltid efter att ha gått och nött utan att matten ha stoppat nånting i broddhålen så är det ett litet helvete att få på dom där jäkla brodden. Tillslut blev reultatet traktbrodd runt om. Inte vad jag hade velat men bättre än ingenting iaf och förhoppnngsvis håller sig den där jävla snön borta ett tag till. 
Om det håller sig snöfritt i 3 veckor till så är det ändå dags att sko om. Så får vi hålla oss borta från asfalt tills dess.
Rino var jätteduktig, stod som ett ljus fast det märktes att han tyckte det var jobbigt. Massor med beröm. Jobbigast bak för honom som tur var gick dom lättast.
 
Sen stoppade jag honom i hagen igen vi får ta en ridtur imorgon. Tänkte åka på WE träningen idag men halt på vägarna och mörkt som i graven. Satan så dåligt man ser. 
 
Stråla och Skorpan fick en tur med cykeln, pigga tjejjer.
 
Och så har jag kärrat grus. Och kärrat lite till grus och svettats som en gris. Det tar ju aldrig slut. Jag tror nån jävel kärrar tillbaks det på nätterna. 
Satan vad det tar på mina magmuskler att skotta och kärra grus. Nästan synd att det är över snart, jag menar, jag kommer ju knappast underhålla dom där musklerna sen. Inte på långa vägar på samma sätt iaf. Får väl skotta och kärra snö i vinter istället. 
 
 

Äntligen ledig

Publicerad 2015-11-06 00:53:40 i Allmänt

Klockan är 00,45 nu och jag har precis kvällsfikat efter att ha jobbat 10 timmar och sedan skottat grus i 1 timme. Var så dyngsvettig efteråt att kläderna var genomblöta, och halsduken jag hade på gick nästan att vrida ur, men det tänkte jag inte på medans jag skottade och kärrade. Jäkligt roligt jobb mao, jag HATAR att svettas annars. Men Volbeat i öronen gick det som en dans. Om jag hinner innan det börjar regna (snöa?) imorgon så kommer det bli klart imorgon. 
 
Det ska bli så sjukt jäkla skönt att vara ledig i 3 dagar nu, tyvärr ser det ut att bli en del regn men blir det det så ska jag passa på att sova och sova lite till. Sen har jag jäkligt mycket jobb att göra och en bunt hästar att rasta så det vore fint om det inte regnade hela helgen.
Rino har varit ut med Helena idag, igår cyklade jag med honom en sväng.
Stråla hon promenerar och jag längtar så himla mycket tills det är dags att sitta upp igen. Förhoppningsvis bara runt en tio dagar kvar nu. 
 
 
 

Äh

Publicerad 2015-11-04 21:06:24 i

Inte ville dom posera lika snyggt som dom gjorde före jag plockade fram telefonen. 

Tisdag

Publicerad 2015-11-04 00:05:19 i Allmänt

Blev inte klar idag, vart tvungen att åka och ta en massa prover och sen jobba kväll. Men några kärror blev det iaf. Grym träningsvärk idag, tänkte gå på gymmet och träna på torsdag men jag tror faktiskt att det räcker med att skotta grus.
Sjukt härligt väder 10 grader varmt och sol. I november. 
Längtar så till helgen och tre lediga dagar, ska bli ljuvligt. 

Skitläkare

Publicerad 2015-11-03 22:22:58 i Allmänt

Nej läkarbesöket var verkligen ingen höjdare, han har redan för flera år sen bestämt sig för att mina problem är psykiska och att jag typ bara ligger hemma och tycker synd om mig själv. Hans lösning på det hela är att tänka bort smärtan, gå till en psykolog och röra på sig.
Jag blir så trött. På mig själv mest som inte kan uttrycka mig. Bah!! Men främst att inte bli tagen på allvar, och att inte få några svar. 
Det må ju vara att det finns en möjlighet att han har rätt i att det är typ psykiskt eller vad fan men man kanske ska börja med att utesluta nånting annat först. Jävla rövhål faktiskt. 
Ja alla dina prover ser ju bra ut. Hm. Jaha nä det är visst inte taget några prover på typ några år. Många år.
Ja då kan vi ju göra det.
Äsch jag blir så less. 
Men hur fan ska jag bli hörd, tagen på allvar och hjälpt när inte ens dom riktigt sjuka får hjälp. Man ska skrika högt, klaga mycket och framförallt vara bra på att uttrycka sig OCH gilla att prata om sina problem i parti och minut. Då kanske. 

Skickligt

Publicerad 2015-11-03 00:30:47 i Allmänt

Ja slitsamt vart det men roligt jobb då det blir bra för hästarna. Lustigt vad lätt en del saker går bara man är tillräckligt motiverad. Sen återstår ju att se hur länge det alls ligger kvar innan allt grus har drunknat i leran. 10 ton var det lasset, hade nog behövts 20 ton till egentligen. Men vi börjar så här. Lastbilen körde fast när hon var ner och tippade, jag är otroligt tacksam att hon alls tog sig ner i hagen då blev det ungefär hundra gånger lättare för mig, skicklig chaufför, jag är dock lite tveksam till att våga låta nån fler köra dit som det är nu, mjukt som fan i marken, om dom alls tar sig därifrån sen så har dom kört sönder hela Ivans gräsmatta typ... 
Ah, vi får se.
 
Lektionen med Rino gick superbra, red bara skritt då han var lite knackig i traven på böjt spår idag så vi jobbade med lösgörande i skritt. 
Superfin, PIGG och rask, skrittade raskt och glatt i 45 minuter (+promenaden dit, promenaden hem gick lite långsammare) 
Så otroligt känslig så det blev en del missförstånd men när vi väl fick till det (när piloten fick ordning på sin kropp) så gick det så lätt, vi bara gled fram liksom. 
Mycket öppna jobb, en del sluta på volt och början till bakdelsvändningar. Han gjorde allt och lite till fast det blev jobbigt ibland. Och så visade han upp sin spanska skritt också då han inte riktigt förståd vad vi ville och så råkade han få beröm för det och då var det svårt att sluta
Raring!
 
 
 
Skorpan och Stråla fick sig en sväng med cykeln, tyvärr med en extremt oengagerad matte som varit i gång jäkligt länge, skottat en satans massa grus, varit på ett psykiskt jobbigt läkarbesök och ridit Rino samt inte tagit sig tid att äta. Smart, I know.
Men dom fick komma ut iaf och röra på sig och dom var pigga och glada båda två, Stråla lite småtrött på hemvägen. 
 
 
Leffe han är ju som han vart, tog bort labyrinttråden och han var över en gång men sen fastnade han på gränsen där tråden varit och sprang fram och tillbaka och skrapade och var allmänt olycklig för att han inte kom åt sin mat som låg två meter ifrån. 
Åh, kkkkkära nån man får nog inte gå här nej det får man nog inte. 
Han som blev kvar ensam i hagen fast tråden låg på backen och dom andra 3 drog långt åt fanders på stället vi bodde förut. 
 
 
 
Få se om jag hinner få färdigt i hagen imorgon, är lite ledbruten nu så det kanske inte går lika lätt imorgon som idag.

Väckt före fan

Publicerad 2015-11-02 08:05:57 i Allmänt

Av detta 
Så jag är rätt nöjd.
Ivan tvivlar på min förmåga, ojar sig och säger att jag måste kalla hit pigan Helena 😂

Snart

Publicerad 2015-11-01 15:48:56 i

Är den här massiva arbetsveckan över. Jag längtar nå enormt efter hästarna 15 timmar hemifrån både lördag och söndag. I fredagsvar jag lite less och önskade mig en slapp hästfri dag, nu vill jag bara klappa hästar och skotta skit och typ vadsom. 

Imorgon kommer ett lass grus till vinterhagen. 
Jag ska till läkaren efter många om och men. 
Rino och jag ska rida lektion för Eva. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela