stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Jamen sådärja

Publicerad 2016-03-31 15:23:56 i

Där gick en drivknut på bilen. Jag antar att jag ska vara tacksam över att den inte gick på lördag morgon med transporten bakom men mest tycker jag nog att livet ska sluta jävlas nån jävla gång. 

Spännande

Publicerad 2016-03-30 20:56:06 i Allmänt

Åh vad jag är peppad inför kurshelgen. Det ska bli jättespännande och roligt. Lite nervöst men mest roligt. 
 
Stråla har fått massage idag och njutit i fulla drag, det var så jäkla bra sa hon. 
 
Rinons sår ser fantastiskt fint ut. 
 
Nu är det verkligen bara dagar kvar.
 
Idag var det gott att gå på promenad. Buffebordet börjat tina fram.
 

Gah!

Publicerad 2016-03-29 22:25:08 i Allmänt

Jobbig dag på jobbet idag, jag blir så förbannad så jag kokar och frustrerad över hur sjukvården kan få fungera eller inte fungera alls när det gäller en svårt sjuk person. Nej för fan nu blir jag arg igen! 
Rino har iaf varit ett ljus. Han har så mycket rolig energi och glädje som man kan göra så mycket kul med. Längtar så tills han är helt frisk igen. Han har iaf genomfört ett rejält gympapass idag igen, helt frivilligt. Stråla har varit duktig med Helena. 

Annandagpåsk

Publicerad 2016-03-28 19:28:03 i Allmänt

Nog är det som att livsandarna kommer åter med våren. Sol och fågelkvitter och jag går omkring och trallar " vilken härlig dag, man blir härligt glad!" 
Igår var jag dock vansinnigt trött, så där trött så jag knappt orkade hålla mig på benen alls så det blev inte mycket gjort, våfflor, en kort promenad med Ebba och en kort cykeltur med Rino och Stråla. 
Idag har jag jag och Rino busat, efter jobbet, ljust länge nu, underbart! Mycket energi i killen som har dansat sig svettig tom. 
Herr lorttryne, jag tror han har haft en skithög som huvudkudde.
 
Han har rört sig riktigt fint idag och belastat skadade benet fint. 
Längtar så tills vi kan börja träna mer.
 
Filosoffarbror
 

Sjukt imponerad!

Publicerad 2016-03-26 18:17:49 i Allmänt

Jag brukar byta bandaget varannan var tredje dag men igår misslyckades jag vid bandageomläggningen så benet hade stasat idag var så klart tvungen att ta bort bandaget och höll på att ramla omkull när jag såg såret. 
Det hade dragit ihop sig nå enormt bara från igår till idag. Aldrig nånsin har jag sett en sån skillnad mellan bandagebytena trots att det då gått flera dagar.
 
Igår
 
Idag
Alltså va!?! Hur häftigt. Även muggen var mycket bättre idag än igår och den hade från tisdag till fredag blivit mycket värre. 
Bara WOW.
 
I övrigt också en fantastisk dag. Klättrade upp på Stråla igen och hon kändes mycket trevligare än sist. Fortfande stel och att det var jobbigt som sjutton att börja jobba lite men det kändes verkligen mycket bättre, mycket bättre gung genom hela kroppen också
 
Barbackapadden låg still och sköts inte iväg åt höger, och titta, lite barmark! 
 
Hur mysigt som helst, sol och varmt och på ryggen på världens bästa häst. Sämre kan en ha det.
 
En liten sväng med cykeln och Rino också, han ville trava lite idag och då fick han det. Roligt. Massa mys i hagen, karvande av hår och skottande av skit. 
 

Say what!?!

Publicerad 2016-03-26 01:32:13 i Allmänt

"genomkollad av kiropraktor, han nämnde att hon hade lite ont högt upp i nacken, typ bakom öronen, så det kan vara det som känns lite för henne, att han lossat det och det känns annorlunda. Hon lägger nämligen höger öra slickat bakåt och blir lite blockad, kan skaka på huvudet, slå med det jättemycket eller bli så upprörd pga detta att hon ställer sig upp. 

Det är egentligen inget problem,"

 

Hästen har ont, är jäkligt upprörd men det är egentligen inget problem. Nejdå.

Inget problem för VEM?

 

Folk... 

 

Spadag

Publicerad 2016-03-25 18:41:18 i Allmänt

Idag har vackerhästarna fått pedikyr och akupunktur. 
Stråla har varit så trött så trött. Jag tror att alla mina djur är lika morgontrött som jag.
För Rino gick det jättebra med skoningen jag hade lite farhågor eftersom han är vansinnigt sjåpig om skadade benet. Men hovslagaren är så suverän så det var inga problem alls.  
 
Stråla njöt i fulla drag av akupunkturen och Rino som tyckte det var ganska obehagligt första gången var väldigt mottaglig idag och Andrea fick tom sätta nålar runt såret. 
Fantastiskt. 
Nu är största problemet muggen. Han är jättesårig i karleden och har väldans ont. Stackarn. 
6 veckor idag. Bara såret tar ihop helt nu så vi får ordning på muggen också, svårt när bandaget är på jämt.
 
 
Fina älskade bästhästar. 

Skärtorsdag

Publicerad 2016-03-24 20:34:04 i Allmänt

Det gjorde verkligen susen att få komma tillbaka till jobbet igen. Hjärnan blev lugn och fin.
Idag var vi på Willys och handlade och folk gick och nös och hostade rakt ut och jag fick panik. På riktigt. Blir jag sjuk igen så kommer jag att förtvina. Tror jag utvecklar en aggressiv bakterie fobi. 
 
Även om det är underbart att vara på jobbet så ska det bli skönt med ledigt lördag söndag. Ledigt och hästmys. 
Ebba har vant sig vid att matten är hemma jämt och tycker att det är väldans tråkigt när jag åker på jobbet. 
 
Lite smart var jag allt igår, inte helt lätt att fästa ett plåster på en hundmage, tubtopp nej ursäkta tubbandage var lösningen 
 

Pusta ut

Publicerad 2016-03-23 15:06:44 i Allmänt

Ebbas knöl var bara en av hennes fettknölar som blivit inflammerad och varfylld.
Det var en sjuhelsikes äcklig gegga som kom ut därifrån. 
Sen kollade dom upp hennes hjärta igen fast det är gjort förra året och fått med beröm godkänt. Dom gjorde det eftersom att hon hostar men det är ju så grundligt undersökt. Nåja. Då är det undersökt igen.
Knölen vill dom operera bort också men jag känner att det är onödigt att börja operera en 13 årig hund för en stor finne som efter vad man kan läsa sig till brukar läka av sig själv.
 
Evidensia i ett nötskal. Och jösses vad dom har förlorat kunder nu när dom fått 3 konkurrenter i närheten. 
Nåväl. Vi får väl se. 

Från det ena till det andra

Publicerad 2016-03-22 16:03:59 i Allmänt

Antingen har blogg.se gjort om appen till mycket mycket sämre eller så är den bara tillfälligt knäpp.
 
Massagen idag var väldigt uppskattad av båda hästarna men speciellt Stråla njöt nått enormt. Det var mycket spänningar som släppte och jag fick förklaringar till varför hon kändes så stolpig igår. 
Det känns fint, nu ska det nog bli bra.
 
Nästa orosmoment är Ebba som har en knöl i huden som växt explosionsartat på bara några dagar, så den ska vi in och kolla upp imorgon. 
Mycket otäckt.
 
 

Måndag

Publicerad 2016-03-21 20:37:54 i Allmänt

Idag var det dags att klättra upp på Stråla igen. Efter kramar och gos gav vi oss iväg, promenerade först en stund innan jag klättrade upp. 
Lite besviken dock för det kändes inte riktigt bra. 
I veckan ska hon få både massage och akupunktur samt nya fötter och jag hoppas att det ska hjälpa henne på traven. 
Skrittade i skogen en sväng, det var isigt (väldigt halt trots brodd) och knöligt så det kan ju ha med saken att göra. Jobbade henne i skritten med att öka minska skritten, fösöka samla lite lite men det gick dåligt, skänkelvikning och öppna och hon gör det men det känns inte så bra som det hade hoppats. 
Nå massage imorgon till att börja med. 
 
Fintösen
 
Jag kändes nog inte heller så bra, själv kände jag mig som att jag inte ridit på nått år så hur Stråla kände det med en stel och eländig klumå uppepå kan man ju tänka sig.

En söndag

Publicerad 2016-03-20 17:34:00 i Allmänt

Jag verkar ha väldigt svårt för att få av mig den här jävla offerkoftan som jag har tagit på mig. Den är som ett våtvarmt omslag där allsköns skit kan ligga och gro.
Det är visserligen svårt att styra över vad man blir ledsen för men 
Och vem fan vill umgås med en sån.
 
 
Jäkligt roligt att vara tillbaka på jobbet iaf, fått kramar och höra att jag varit saknad, det är ju alltid fint.
 

Finkillen

Publicerad 2016-03-19 19:39:00 i Allmänt

Jag ska jobba imorgon ändå. Woho!! Åh det ska bli sä jäkla skönt. Roligt. 
Dagarna har som sagt varit som havregrynsgröt. Tråkiga, geggiga och grå. 
Jag önskar så att jag hade nån att hänga lite med ibland. Man kanske skulle skriva en vän kontaktanonns eller nått. 
 
Nåväl. 
Imorgon ska jag på jobbet och träffa folk som jag tycker om och göra något annat än ruttna hemma.
Tjoflöjt!
 
Rinon har varit så lugn på promenaderna i två veckor nu men idag hade han plockat fram Mulleponnyn i sig i igen och och körde passage och galopp brevid mig. Blandat med diverse luftfärder. Inte allra värst stollig men gode stollig var han allt. Det är så svårt att låta bli att skratta åt honom men han blir bara mer taggad om jag skrattar och då kan vi hamna i det där läget när det inte är speciellt kul mer. 
 
Vi gick en rejäl promenad för att bli av med lite överskottsenergi och på hemvägen mötte vi Stråla och Helena på väg ut och gå och jäklar vad upprörd Rinon blev då. Då blev det lufthopp igen och väldigt högljudda gnäggningar. 
 
Sprattelmannen. Alltså han minspel säjer väl allt 
 
 
Och så poserar vi med alla benen åt olika håll  Alltså Rino!
 
Hjärtat
 
Promenerat utan bandage, han går så mycket bättre då. Väldigt kinkig just när bandaget åker av, känns väl väldigt konstigt, sen blir han kinkig när bandaget åker på igen. 
Men bättre blir det. Han har ju dock fått mugg också på bandagebenet. Haft det ett tag och det lär vi väl inte få bukt med förrän bandagerandet är över. 
Måste läsa på hur man behandlar mugg, det var så länge sen jag hade nån mugghäst, Skorpan hade mugg för typ 12 år sen kanske, och även Leffe hade ett år, han fick även rasp och jag minns att det var ett himla tvättande och smörjande, men det var bara en höst för kanske 8 år sen. 
 
Oh well.
 
 

Fredag

Publicerad 2016-03-19 00:07:23 i Allmänt

Ibland är jag bara så korkad. Rinon var jättesjåpig med sitt ben igår, knappt så jag fick titta på det ens och så har han inte varit på ett tag, det har varit väldigt lungt, när jag sen satte på bandaget så blev han halt. Oj oj så pynklig han blev. 
Jag har grubblat en del på det där men lite frisk luft i skogen gjorde tydligen susen för då slog det mig att han säkert är mycket känsligare nu igen när svallköttet är borta, svallköttet har ju inga nerver och man kan skära i det utan att det känns, så det har liksom varit helt okänsligt, men nu när det bara är frisk vävnad så är det såklart ömt och väldigt känsligt igen. 
Sen kan jag nog tycka att han är lite VÄL sjåpig ändå, han litar verkligen inte på att jag inte ska göra honom illa. 
Snart läkt, bara kämpa på. 
 
Tror att min elaka förkylning också börjar vara på upploppet, jag fick dock inte jobba i helgen så lönen blir inte rolig den här månaden. Hur ska jag ens ha råd att leva? Jag tror jag ska grina en skvätt. Fy fan. 
Nej, nu ska jag inte gräva ner mig igen.
Hanmar lätt i att tankarna drar iväg när jag sitter och skriver. Jag ÄR inte så neggo hela tiden. Jag LOVAR. Oftast klarar jag av att inte tänka på all skit men när jag sitter och skriver så trillar det ut. 
 
Ganska skönt att det blev minusgrader igen, promenadmöjligheterna blev så mycket bättre
 

Silence

Publicerad 2016-03-17 21:55:55 i

Äh. Inte så mycket att säga. Dagarna känns som havregrynsgröt. 
Förutom, titta på Rinos sår.

Imorgon är det 5 veckor men nu är vi verkligen på upploppet. Det blir tydligt mindre och mindre varje bandage byte.
2-3 veckor till kanske. 
Sen återstår att se hur paj han har blivit i resten av kroppen. Puh, alltid nått att oroa sig över.

Planer

Publicerad 2016-03-16 00:56:43 i Allmänt

Har funderat på en framtida träningsplan för Stråla. Lite grovt så där
 
Måndag: Bommar alternativt off road (över stock och sten och lyfta på benen) eller klättra.
Tisdag: Skogen lättare pass
Onsdag. Dressyr
Torsdag: Vila
Fredag: Bommar eller WE träning
Lördag: Kondition
Söndag: Dressyr
 
Bommar innebär upphöjd kavaletti och eventuellt nått hinder. Sen får man väl ändå ta det som det blir, beroende på hur jag jobbar, vad Helena vill göra på sina dagar och hur underlaget är och hur dagsläget är för både häst och pilot men det känns ändå trevligt att ha en grundtanke.
Nu måste hon igång igen så hon håller ihop i kroppen. 
Så att hon klarar av om det blir en skitvinter sen igen. 
Vi behöver tillbaka till det här
 
Sen får väl Rino nått liknande schema kanske. Något mer skog för honom tror jag. 
Åh, jag vill bara sätta igång NU!!!

Taggad

Publicerad 2016-03-15 20:45:18 i Allmänt

Hi hi
Nu har jag pennornas Rolls-Royce. Skulle egentligen ha fått dom när jag fyller år men jag var så ivrig att jag fick dom redan nu. Nu kan jag ju vara sjuk i några veckor veckor till 
 
Fantastiskt vårväder har det varit idag, det har inte droppat från taken, det har runnit. Gick en rejäl promenad med båda skruttisarna och var blöt halvvägs upp mot knäna sen. Plaskblöt.
Inte bra underlag för Strålas kropp nu när det går igenom så, tungt och ostadigt, men det fryser snart på igen. 
 
För 3 år sen igår blev Lilleman påkörd första gången, då var det närmare -25 där uppe i Siknäs,
Fy fan vad vi har varit med om mycket skit dom här 3 åren. Är det 7 års olycka eller vad är det frågan om? 
 
Nåväl. Promenad var det ja. Med dricka paus och lite mys
 
Mys i hagen också. Jag älskar verkligen den här tiden. När man kan stå i hagen och borsta i solen. Klias och mysa och karva bort hår. 
Mars, April och Maj är mina favorit månader.  
 
Vansinnigt ridsugen också. Och när en blir sån då kan en bli lite benägen till självplågeri. 
Tittade häromdagen på filmerna från ridlägret.
Fina fina Carambo. Och HOPPA! Woho vad roligt. Måste komma igång att hoppa med Strålan mer, nyttigt för pållen också.
 
 
 
 
 
Nä nu jäklar är jag taggad. Kom igen hästarna!! 

Bättre

Publicerad 2016-03-14 20:45:32 i

Inte lika bitter butter mer, menshjärnan har lugnat sig och jag känner mig rätt tillfreds igen. Nu längtar jag mest till nästa vecka och ser väldigt mycket fram emot kursen vi ska på första helgen i April, kollade på lite videos på Youtube med den tränaren i natt och känner mig pepp. 

Var till läkaren idag, vansinnigt pinsamt och onödigt att springa till läkaren med en fånig förkylning men jag var tvungen att få en sjukskrivning då jag inte kan jobba med så här mycket slem som flyger, inte när man jobbar så nära en människa med stort hjälpbehov.
Jag hade visst väldigt hög snabbsänka och måste tillbaka imorgon och kolla den igen. Annars bara hostmedicin.

Idag har jag orkat hänga hos hästarna igen, supermysigt, Sara kom och vi gick en promenad tillsammans, mys för hästarna också det är så fint att Rinon får lite social samvaro med en artfrände också, Stråla kan vara väldigt go med honom när hon är på humör 
Rino fick promenera utan bandaget, lättare att röra sig normalt då, såret ser så fint ut och jag längtar så tills det växt hud på det. 

Mys i sjukstugan 

Butter

Publicerad 2016-03-12 20:06:00 i Allmänt

Jag är aldrig så ridsugen som när jag inte kan rida. 
 
Bitterheten kommer och går, med hjälp av menshjärnan så får jag anfall av avundsjuka på allt och alla och den jävla hatade kanslan av "ingen tycker om mig" "ingen vill vara med mig" det som jag vanligtvis inte brukar bry mig om. Vanligtvis går menshjärnan att tysta ner då jag vet varför dom där känslostormarna kommer (innan jag visste det var det värre) men i samband med mitt ynkliga sjuka jag så kan jag inte riktigt låta bli att tycka synd om mig själv och känna att allt bara är eländigt och åt helvete.
 
Ja. Å så har jag fått ögoninflammation också. Nu kommer det illgrönt slem ur alla kroppshålor. Fabulus.
 
Men så har jag fina stunder emellanåt. Med djuren förstås. Orkade inte så mycket idag men bara att vara hos hästarna är så fint. 
En kort promenad med mysStråla och Ebban.
 
Och så mina målarböcker och en bra ljudbok. Favorit i repris, men det är verkligen suverän sysslesättning i sjukstugan och håller menshjärnan i schack en stund. 
 
Sur som en citron över att smaken är borta för 5 dagen i rad, det går inte ens att tröstäta liksom. Men dagens höjdpunkt var middagen då smaklökarna sammarbetade en kort stund, lite smakade det allt men till tekoppen efteråt hade dom gett upp igen. 
 
Nu kan vi gärna snabbspola en vecka framåt så jag är frisk och det är dags att börja träna Strålan lite igen. 
Sen är det påsk och sen är det kurs och vipps så är det maj. Bästa månaden på året. Så ska Rinon också vara igång. Japp japp. 
Få se nu, vart är den där fjärrkontrollen?

Suget

Publicerad 2016-03-11 17:43:19 i Allmänt

Hur ridsugen blir man inte av den här synen?
Men det blir ingen ridning för mig. Stråla var jättedålig i sin rygg igen och överansträngd i båda bakknäna. Ungefär vad jag hade förväntat mig men ändå hoppats på annat.
Förhoppningsvis svarar hon bra på kiron, det brukar hon ju göra, och så blir det metacam och promenader i 10 dagar innnan vi får smyga igång lite igen.
Jag förstår precis varför det har blivit så här. Vintern har varit skit och träningen har lagts lite på is, jag har varit sjuk typ konstant och inte orkat träna riktigt som borde och sen tog knäna stryk av all jävla snö som kom och inte gick att komma undan nånstans. 
Det är ungefär som det brukar bli runt den här tiden fast mycket värre. 
Ordern är TRÄNA. Vi måste sluta fisa på, Stråla måste jobba och använda sina magmuskler och sina rumpmuskler för att inte bli så här rostig i ryggen och knäna. 
Kombon häst med dålig arbetsmoral och en för mesig matte (och medryttare) är inte helt prima. Måste kunna pressa henne lite och jag VET ju det egentligen. Hur svårt ska det vara att banka in det i huvudet? 
Fin i fronten dock. Som hon brukar, alltid nått. 
 
Skorpan fick godkänt med guldstjärna i kanten. Knät var jättebra nu och tänderna var toppenfina. Trots att det gått på tok för lång tid sen senaste tandkollen och att tant Ponny är en shettis (som vanligtvis har väldigt dåliga tänder) så har hon superfina. Såna man borde avla på sa Tandläkaren. Så nu ska jag avla tänder. Ponny tänder och Stråla tänder. 
Ska bara lära mig hur man väljer ut just tänderna i genbanken. 
 
Där har vi nått att glädjas åt. Alla mina hästar har bra, några av dom riktigt bra, tänder och det är ju ändå jävligt viktigt. 
 
Promenad med hångel blev det sen
Alltså finingar <3
 
Jag mår skruttigare idag och det gör väldigt ont att andas. Hostat hela natten och är allmänt less. Inte en gnutta smak heller vilket på sätt och vis är fint, äter bara precis för att vara ohungrig, tänk om man kunde göra det annars också, men tråkigt som fan och jag lär ju äta allt jag kommer över om smaken kommer åter.
 
Målarböcker och ljudbok är verkligen en fantastisk sysselsättning, speciellt nu när jag funnit en bok som jag kan hålla på med utan att bli less eller irriterad, det är bara roligt. 2 timmar igår och två timmar idag har jag petat med den här bilden
 
Konstaterar att jag behöver MER pennor och önskar mig det när jag fyller år. Jag har ju. Nånstans. Men att finna dom känns som ett mission impossible.

Nå men solen!

Publicerad 2016-03-10 21:45:24 i Allmänt

Vilken fin dag, solen som äntligen visade sig gjorde verkligen gott för både kropp och själ
 
 
Några timmar med målarbok och en jättebra ljudbok och så en rejäl promenad med Rino på kvällen. 
Underbart faktiskt.
 
Halsen är mycket bättre tack och lov, jag är livrädd för att få halsfluss igen, hes som sjutton men kan prata iaf. Har hostat mig till en vansinnig huvudvärk men den går att hålla i shack med piller. Hostan däremot håller jag på att bli fullständigt vansinnig på.
 
Imorgon kommer Anna och kollar Skorpans knä och tänder och Strålas kropp. Mycket välbehövligt.

Onsdag

Publicerad 2016-03-09 21:12:25 i

Körde Therese till bussen vid 12 och sen har jag bara promenerat med Ebba och sovit. Halsen gör ont på en nivå precis under halsfluss. Jävligt ond alltså. 
Så gör det väldigt ont att andas också. 
Rösten har försvunnit helt, lite svårt att kommunicera med Ebba. Eller med nån egentligen men lilla tant hör inte riktigt så bra när jag viskar åt henne.
Smak och lukt har försvunnit helt. Jag HATAR verkligen det. Inte pga täpt näsa, är inte ens täpt i näsan, det brukar bara bli så när jag är sjuk. Vansinnigt tråkigt. 

Nej usch, jag känner mig bitter. Har inte träffat Therese sen i september och så blir jag toksjuk. När jag redan varit toksjuk hur mycket som helst. Skit och skräp.

Nej

Publicerad 2016-03-08 19:46:58 i

Inte lika mysigt nå mer, jag mår bara sämre och jag blir så ARG och besviken över att bli sjuk IGEN.  Men seriöst vad fan!?! 
Nå vi har iaf filurat på och kollat på film och målat och skött om hästarna. Men jag ville så mycket mer. Framförallt inte vara sjuk och definitivt inte vara hemma från jobbet. Jag har inte råd att hålla på och vara sjuk.
Skit vad sur jag är. Varför allting ska jävlas.

Rätt mysigt ändå

Publicerad 2016-03-07 21:48:44 i

Oftast så flänger vi runt så mycket och vill göra så himla mycket så det är faktiskt ganska skönt att bara vara också. 
Kollar på film, promenerar och målar lite.

Busiga lurviga smutstryne till mulleponny.

Sjukstuga

Publicerad 2016-03-07 00:39:23 i

Igen. Jamen det är ju fantastiskt. Jag suger åt mig varenda liten bacill. Men nu har jag mer än två lurv som sällskap i sjukstugan då Jag var och plockade upp Therese efter jobbet idag 
Hon är också sjuk. Typ ändå lika bra att vi båda är det, då gör det inte lika mycket men jag blir ändå rätt sur då jag sett fram emot den här veckan massor.

Rinon var så lugn på dagens promenad att jag började undra om han var sjuk. Men han var nog bara trött. Nyvaken stackarn, då brukar han inte vara så himla alert. 

Nå få se vad vi orkar med de här dagarna, blir det bara soffhäng så är det gott det med.

En fredag

Publicerad 2016-03-04 23:55:54 i Allmänt

För att hjälpa Rinon med läkning och med att resten av kroppen inte ska krasha så har han fått några behandlingar av Andrea på Balans TCM hästakupunkur.
https://www.facebook.com/balanstcmhast/?fref=ts
Hon brukar även behandla Stråla.
Idag var det lymfmassage på schemat.
Rino gillar verkligen Andrea, hon är så himla fin med djuren och så mild i sitt sätt, för att inte tala om att hon gör så trevliga saker. Så Rinon är kär.
 
 
 
 
Huvudet mot henne hela tiden, det har jag aldrig upplevt honom göra med nån under min tid med honom.
 
Gått en promenad med lite bryt och sen sansat. Inte mindre än 3 rullningar mitt på vägen hann han med och var på väg att lägga sig ungefär 10 gånger men ångrade sig.
 
Blev även en ridtur med Stråla som var väldigt trött idag och jag hade ont  magen så det var inte våran bästa tur men rätt mysig ändå. Fintösen. 
Det var ju NÄSTA fredag hon skulle få kiro, inte den här, jag är så snurrig. Jag längtar iaf. 

Åh

Publicerad 2016-03-04 18:44:04 i

Men kolla vad fint såret börjar vara 

Yoga

Publicerad 2016-03-02 23:46:11 i Allmänt

Den här dök upp i mitt minnesflöde på FB idag
Jag hade lagt ut den för två år sen. Det roliga var att det är EXAKT likadant idag. 
 
Visst beror det på dagsform och hur mycket jag haft möjlighet att vara med på yogan men alltså yogafröken bah"å så tar vi tag om stortårna" och jag bah" eeh, duger knäskålarna?"
 
 
Dagens yoga var visst lite för häftig för mina dåliga nacke så jag fick en dundrande huvudvärk som ett brev på posten. 
 

Första mars

Publicerad 2016-03-01 23:41:53 i Allmänt

Eftersom Strålas nya sadel inte passade perfekt och behövde komma upp lite från manken så köpte jag en mattes pad, på rekomendation men ändå på vinst och förlust (och en utgift till som jag verkligen inte behövde men man kan ju inte ha en ny sadel bara hängandes liksom.)
Igår kom den och jag var tvungen testa den på en gång så det blev permiärpasset i finsadeln. Har bara provsuttit den innan och Helena har ridit lite så jag fick se hur det såg ut. Helt okej men inte perfekt.
 
Tyckte att det kändes rätt bra. Det är inte halleluja. Som med Mayans sadel, den kndes bara perfekt direkt när jag satte mig i den. Tyvärr, den är lite svår att vänja sig vid och jag fick ont både lite här och där pga hur den placerade mig på hästen. Stel som ett kylskåp goddag. Häst bred som ett köksbord goddag. Men jag tror att med mindre fett på röven och låren så kommer det kännas bättre. Och nått hål längre läder. 
Men även om den kändes ovan och lite konstig så kändes mycket lättare att rida än i den bomlösa. Så jag gillade den.
Stråla verkade gilla den också, hon rörde sig fint och hade inga protester. Tyckte nästan att hon rörde sig bättre än i den bomlösa. 
Det kräver väl lite ridning i den innan vi vet då den dessutom är sprillans ny och försäljaren säjer "rid i den" det är nån slags flexi bom och bommen och sadeln (stoppningen) ska liksom landa på hästen.
Evetuellt får vi byta koppjärn framöver beroende på hur Stråla utvecklar sig och om jag lyckas gå ner i vikt (har ju inte gått så bra hittils...) så det är nån idé att behålla sadeln. Vi får se men vi provar så här ett tag.
Trevlig tur på finfröken igårkväll, en kortis på 45 min  runt i byn.
 
Rino fick vara igår så jag hade förväntat mig ännu mer sprattel idag men han var vansinnigt sansad. Lite bus, typ ruska på sig, småtrava lite, lite jämfotahopp med frambenen och tugga lite på matten, sånt, vilket är helt okej och bara roligt.
Sen var det även viktigt att rulla sig. Mitt på vägen.
 
 
Såret ser fortsatt fint ut, lite stressad över hur det ser ut men efter "snack" med Anna så känner jag mig lugn och nöjd över hur det utvecklar sig.
SÅ himla skönt att ha henne så jag slipper googla ihjäl mig halva nätterna.
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela