stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Veterinär

Publicerad 2015-07-31 00:22:28 i Allmänt

Idag kan jag meddela att veterinären tyckte att Ebba var en väldigt fräch 12 åring och att det inte är minsta fel på hennes hjärta.
Whooop whoooop!!
 
Hostan kommer av en halsinfektion. Som tyvärr inte kan behandlas eftersom hon äter metacam för urinstenarna men så himla skönt att veta det nu.
Det var en veterinär som jag påen gång kände mycket stort förtroende för så jag passade på att fråga om allt jag kom på tills han blev less på mig 
Äntligen har jag även fått svar på varför hon kliar sig så i öronen (svamp) samt fått medicin för det.
 
 

Han är här

Publicerad 2015-07-28 23:32:26 i Allmänt

Sagohästen har anlänt och allt känns bara precis som att det är som det ska vara. Den saknade själen är åter.
Han fick mig dock ganska snabbt att fundera på vart man köper skimmelshampoo
Ståtlig PRE eller skogstroll?

Hipp hurra!!

Publicerad 2015-07-27 22:09:50 i Allmänt

Mattes älskade älskade sockergryn fyller 12 år idag. Dagen till ära så åkte vi till Lillpite för lite häng med Marie, Linnea och Tyra. Marie hade tom gjort ett paket åt Ebba. Alltså 
Enda mattan, den var Ebbas, helt klart
 
Tyra, vilken otroligt gullig unge!
Vilket finhäng.
 
 
Nu är jag helt sjukt trött, det är intressant vad kroppen och psyket kan prestera när den måste och hur den stänger av när den vet att det är ledig dag. Plopp så kommer allt. Så idag har jag känt mig bakis, som att jag supit i 3 dagar ungefär, den känslan (inte för att jag nånsin gjort det men jag kan tänka mig att det känns så här) och så har jag nackspärr på det. Så nu är det dags att hoppa i sängen och sova, imorgon är en stor dag.
 

September

Publicerad 2015-07-26 22:34:00 i Allmänt

Är det Juli eller September liksom? Tittar man ut nu så är det definitivt September. Riktigt ruggigt väder med rejälva vindar och regn. Och mörkt.
Tog in hästarna ikväll och dom blev nöjda över att få komma in under tak i lä. Det känns skönt för mitt välmående också och veta att dom står torrt och tryggt och inte ute i det här skitvädret.
 
Jag är lite bekymrad över vart jag ska Rino och hoppas att han ganska snart går att ha ihop med Stråla och Leffe, det vore det absolut bästa. Och att det slutar regnar och torkar upp nån gång. Gör det inte det kommer jag inte kunna använda vinterhagen förrän det fryser. Och det vore riktigt jäkla eländigt.
 
Gud så goda varma mackor jag gjorde nyss. Nom nom.

Förbenat

Publicerad 2015-07-25 22:33:43 i Allmänt

Fino Rino, snart är det dags
 
 
Red en tur med Stråla ikväll och det kändes inte helt bra, varken hon eller jag kändes helt bra. För hennes del är jag till 80% säker på att det beror på att hovslagaren vägrar svara och hon borde blivit skodd för typ 3 veckor sen.
Jag blir så jäkla trött. Jag trodde att jag funnit en guldklimp bland gråstenar men nu känns det tveksamt, på måndag blir det telefonterror tills vederbörande svarar, jag är så sjukt less på att ha oanvändbara hästar pga hovslagare.
 
För min del berodde det nog på vansinnigt ont i ryggen. Jag vet snart inte vad jag ska ta mig till så ont det gör.
 
Nu är det färdignällt för denna gång, det blir bättre nästa vecka då livet blir lite lugnare.

Finfinfinemangs

Publicerad 2015-07-24 23:53:41 i Allmänt

Vilken himla tur att jag åkte fast det kändes som ett stressmoment, jag förstod att jag skulle ha trevligt men jag hade helt sjukt trevligt med en massa skrattkramp, herregud vad jag har skrattat, och myst, det var helt fantastiskt faktiskt och precis vad jag behövde.
Vilka äventyr denna korv varit med om vilken tur att jag har såna mogna arbetskamrater som inte nerväderar sig med trams 
 
 
Sov som en prisessa gjorde jag också, i en soffa i stugan som syns på bild ovan, otroligt mysig stuga, det var sån god feeling i den så jag blev helt kär. 
Jag var uppe först i morse, extemt ovanligt, det kan ju bero på att jag gick och la mig typ 2 timmar före alla andra men nja, jag brukar aldrig vara uppe tidigt. Pigg och fräsh trots att jag drack som en svamp under kvällen (och jag brukar inte dricka alkohol och jag brukar definitivt inte måt bra när jag gjort det, varken under tiden eller efterår) och gick ner till bryggan och njöt i lugnet en stund innan dom andra vaknade
Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att ha en egen brygga nån dag och börja varjde dag på detta vis.
Lyckades bli rejält tagen av solen och fick en jättefin bondbränna, jag hatar bondbränna.
 
Laddat ordentligt med energi nu men längtar massor till nästa vecka med endast två arbestdagar, känns nästan som en liten mini semester.
Jag har även köpt foder och en massa kattsand, cyklat med Stråla, rengjort kattlådorna ordentligt, ridit Rino samt att han har fått sina tänder fixade, cyklat med ponnyerna och pussat på Ebba och Lilleman, känns som en rätt produktiv dag. 
Nu ska jag återgå till att oroa mig för att allt med Rino ska gå åt pipsvängen och för lite annat som jag inte lyckas få nån ordning på.
 
Tjipp!

Full rulle

Publicerad 2015-07-23 10:27:16 i Allmänt

Gud vad jag längtar till nästa vecka då jag bara jobbar två dagar och Rino förhoppningsvis är på plats så att livet blir lite lugnare. Det har gått i 340 sen jag började jobba igen och det tär även om mycket av det är roligt. Sen känner jag en väldig stress över allt med Rino, eller rättare sagt allt som kan gå fel.
Vaknade inatt och började tänka och kunde knappt somna om. 
 
Ikväll efter jobbet ska jag åka upp till Harads, 5 mil enkel väg, för att vara med på fest med jobbet folket och det kommer säkert bli jättetrevligt men det känns mest som ännu ett stort stressmoment. Och så ridskolans hästar som jag lovat sköta om också. 
Ja ja. Snart är det måndag och som sagt så hoppas jag att allt lugnar ner sig. Inte för att det är nån som tvingar mig att köra på i 340 så jag ska inte gnälla.

Introvert

Publicerad 2015-07-22 18:21:00 i Allmänt

Det här med introverta och extroverta människor är väldigt intressant, något som jag inte riktigt fattat förrän ganska nyligt och det är ganska skönt att ha ett ord på vad man "är". Folk har alltid kallt mig blyg, jag har aldrig kallat mig själv blyg. Folk i sällskap är alltid så oroliga för att jag har tråkigt bara för att jag inte ständigt hörs och syns. Alternativt så blir jag bortglömd och/eller undanskuffad. 
 
Nu råkade jag hitta en bild som jag faktiskt kände att alla borde läsa 
 Nu är ju inte jag bara introvert utan även rätt socialt inkompetent pga anledningar men det har iaf blivit bättre, mycket bättre men introvert kommer jag alltid vara.

Alltså ååh

Publicerad 2015-07-22 00:16:55 i Allmänt

Alltså 
Oj vad bra det gick idag! Vi var ut själva och idag behövde vi inte diskutera nånting, fino Rino var pigg och glad och ville det jag ville jag bara satt och fånlog hela tiden.
Försöker introducera mitt tänk i ridningen och idag fick jag honom med mig väldigt bra.
Han är väldigt lättdistraherad ute på tur, mycket att titta på och åt det håll man tittar dit går man. Helt orädd för allt men nyfiken och intresserad. Idag fick jag honom med mig i min bubbla, inte helt perfekt förstås men på god väg. Oj så fin han är, 
Mest skritt, lite trav och en galopp. 
Träffade ett gäng barn som ville hälsa och det ställde han gärna upp på. Idag har han även visat att det var skönt att bli borstad hejja killen. 
Trött kille
Fluff
Oj vad det ska bli spännande att ta hem honom. Iiik. 
 
Jag, Ebba och Leffe gick en liten promead och betade, Stråla sprang i hagen under tiden.
 

Sövande

Publicerad 2015-07-21 21:58:40 i Allmänt

Jag verkar ha en uppiggande effekt på alla hästar 
 

Hopp och kliv

Publicerad 2015-07-20 23:00:00 i Allmänt

Ha ha, det är ju exakt jag
 
Oj så fint Stråla hoppade, när hon väl hoppade. Alltså den hästen, man kan ju inte säja att hon är tråkig att ha att göra med iaf. Hennes stil när hon klev över hinder från 20 cm ända tills jag höjt upp till 60. Men hallå, det måste ju varit besvärligare att kliva över ett 60 cm högt hinder än att bara skutta lite. Men då vi fick lite snurr på henne och med ivrigt påhejjande matte på backen så började hon hoppa och när hon väl börjat så lossnar det, då fattar hon liksom grejjen. Jättesnygga språng och så duktig tös och duktig Helena.
Höjde till 80 ungefär och då blev det riktig hoppning av det hela.
Mjuk och fin i ryggen efteråt, hon skulle verkligen behöva hoppa en gång i veckan för ryggen och rumpan. 
Skitbra träning. Studs skulle ho behöva också, bli lite kvick och gymnastikserad. Såsmåningom.
Skorpan var med och spruttade runt på banan hon med, skojjig ponny.
Roligt att ha sällskap av Helena också och efter motionering och ompyssling av alla fyra så hade det gått nästan 4 timmar.
 
Ungefär jättetaggad häst före ridpass
 
 
 

Gnäll

Publicerad 2015-07-20 13:14:14 i Allmänt

*Allmänt gnäll om hur jäkla risig jag är och hur jobbigt det är att ha ont i huvudet varenda dag 
Gnäll gnäll gnäll. 
Urk. Jäkla skitkropp.
 
Ikväll ska Stråla hoppa med Helena och jag ska stå på backen och flytta bommar och höja hinder, det blir trevligt. 
Jag har träningsvärk i magen efter gårdagens dressyrträning barbacka. 

Skyfall

Publicerad 2015-07-19 22:09:03 i Allmänt

Rida?!? Driver du med mig?
Men då det väl var dags så tuffade hon på utan knot. Mycket duktig tös. SÅ bra det var att ha Eva på marken som påpekade dom där små detaljerna som jag själv glömmer, som att andas tex 
Men inte bara det såklart utan hur man använder andningen som ett redskap i ridningen och allt annat. Ah, hon är så jäkla bra och jag rider så bra med hennes ögon på mig. Stråla måste ha varit väldigt tacksam att matte återgått till det hon förstår. Nu ska jag bara hålla mig där också och inte lyssna på "håll ihop och skänkla". 
Bah!
Finhäst.
Under passet började det regna så smått för att precis när vi var klar övergå i skyfall. Det var helt sjukt vad det regnade! Det gjorde rent ont då dom stora regndropparna slog ner på mig och på backen studsade regnet ungefär en decimeter.
Inte gav det sig heller så det blev trav hela vägen hem, mycket ovillig trav, det rengade ju in i öronen för sjutton, men Ebba var ju kvar på gården, det var det jag hade i tanken. Hon hade iaf varit klok nog att söka skydd under bron.
Sen fick Stråla stå i ligghallen medans vi väntade på att det skulle sluta. Strörtregn i minst 30 minuter. Mycket mycket ovanligt. 
 
Leffe han är bra på att göra eget insektsskydd ala lerpansar
Så han blev inte borstad idag, bara kliad. 
 
Efter lite saftkok, varför laga mat när man kan koka saft, så åkte jag till Rino och red en trevlig tur i sällskap. Idag fick vi känna på räsergalopp. Ha ha vilken fart det vart på honom men så orkar han inte riktigt utan det blev störtdykning efter ett tag och ett jäkla flåsade. Så går det när tävlingsturbon sätter in. Men roligt var det. 
 

Om cyklar kunde tala

Publicerad 2015-07-18 19:43:58 i Allmänt

Måste varit varmaste dagen på hela sommaren dag, 20 grader i skuggan. Imponerande. 
Tokdålig natt, svårt att somna, värk och helt omöjligt att ligga bekvämt och när jag väl somnat så vaknade jag en stund senare för att jag inte tagit medicinen och mådde riktigt skit, svårt att andas och yr, (är ju så på dagarna också men brukar slippa det på nätterna). Men då medicinen verkat så fick jag iaf sova en stund.
 
Desto bättre dag sen med en ridtur på Strålan bort mot stora sandtaget. Mest skritt men även en del trav och en galopp, svettig häst.
Jag satte all fokus på att rida rätt idag och så bra det gick då, men det kräver en hel del fokus ja. Strålan var med mig hela tiden och det var en väldigt trevlig ridtur.
 
Leffe fick komma ut och bli ompysslad och gå lös en stund men han har börjat härja så mycket så jag vågar snart inte släppa lös honom, han är lite för pigg farbrorn 
Småpruttarna fick en tur med cykeln, efter vägen fick jag nästan släpa dom, pest och pina liksom men då svängde vi in i skogen och då vart det fart. Full rulle efter stigar över rötter, min mormors gamla cykel får verkligen slita hårt Gud vad den måste ha varit med om mycket i sin livstid. 
Gud så deprimerande, matskålen är tom
 
Jag hade en idé om att jag skulle städa hagen som jag tänkt ha Rino i, ta bort bajs och gammalt gräs, men efter en kärra så insåg jag att jag får hålla på i flera veckor i så fall, och kroppen sa tack men nej tack. Så jag hoppas det går ändå. 
 
Nu kommer regnet (suprise suprise) och jag ska glo på en film. 

Publicerad 2015-07-18 14:49:43 i Allmänt

Vem var sur i onödan 
 

Fredagsmys

Publicerad 2015-07-17 23:41:36 i Allmänt

på hög nivå.
Jag var så slut på jobbet, så sjukt ont i kroppen och trött så in i vassen. Så jag hade nästan tänkt utesluta att åka till Rino idag men efter ett meddelande om sällskap så for jag, efter att ha sovit i två timmar, och vilken tur. Hur roligt. Alltså fino Rino gör mig så glad. Idag var han jättepigg och ville mest springa hela tiden, jättekul. Åh vilken rolig häst han kommer vara när han kommer ut ur sitt skal. 
Idag har vi även galopperat för första gången och det gick ju bara hur bra som helst och jag känner alltid hur trygg som helst på hans rygg. 
Fantastiska Rino hästen
Mycket uppiggad och mycket bättre i kroppen så åkte jag till mina egna hästar och pysslade om dom, Stråla fick vila då hon har gått hela veckan men jag drog med mig poppnissarna på en liten cykeltur och förundras över hur trevlig Holly är att ha med sig nu mer, förut var hon helt hopplös nu struttar hon på mycket skötsam och är alltid pigg och glad. 
Kul =)
Hon är ju allmänt en mycket trevligare häst nu, social och kan till och med kelas lite. Det fanns nog nån mening med att hon också skulle komma till oss, även om det inte kändes så lyckat i början så har hon nog sin beståeende plats hos oss nu. Så länge ägarna inte skulle vilja ha tillbaka henne, då måste jag nog gömma undan henne tror jag.
 
Håll nu alla tummar det bara går att det ska bli bra det här med Rino, att inte Ivan ska tjura ihop och att han ska trivas hos oss och att allt bara funkar. 
Pleeeeez likom.

Sjukt

Publicerad 2015-07-16 23:06:11 i Allmänt

I säng före 23 idag också, udda för att vara mig måste jag säja.
Sjukt ridsugen, och sjukt sliten i kroppen. 
 
Ibland längtar jag även sjukt mycket tillbaka till ridlägret. Det var bara så jäkla bra.
Åh

Seriöst

Publicerad 2015-07-16 17:15:32 i Allmänt

En annan av mina arbetskamrater tror på fullaste allvar att tiggarna tjänar 120 000 i månaden. Blåst mutch?!?

Så kan det bli

Publicerad 2015-07-15 23:07:00 i Allmänt

Det blev en helt okej natt. Eller en rätt bra natt, så bra att vi sov hårt till klockan 13, lite paff när jag vaknade jag skulle ju vara på jobbet kl 14. Lite snålt om tid där med 40 minuter resväg.
Nu har jag äntligen fått medicinen så kan vi bli av med en sak som bråkar med tant hund iaf.
 
En av mina arbetskamrater är så otroligt bra att prata med, om allt. Precis allt, och hon är så klok och även om vi inte tycker samma om allt så förstår vi varandra väldigt bra. 
Idag har vi gråtit en skvätt, jag mest. jag som adrig gråter inför folk, förutom när det är riktigt kris. Jahapp, så kan det vara. 
Bara synd att vi jobbar ihop så sällan, 1-2 gånger i månaden bara. 
 
Kastat mig i sängen direkt efter jobbet, mycket ovanligt. Mycket trött. Mycket skönt.
 
Sjukt mycket mygg hos hästarna, drg på Stråla insektstäcket som jag inhandlat. Premiär, aldrig haft nått sånt på nån häst förut.

Tisdag

Publicerad 2015-07-15 00:08:00 i Allmänt

Idag var jag och fino Rino på tur själva, det har vi ju varit tidigare det är då han har varit Orm. Ålat sig fram i snigelfart, alternativt paniksprungit pga insekter. Idag kom det fram en hel del åsikter i herrn, ville jag gå höger så ville han gå vänster, ville jag gå snabbare så ville han gå saktare, ville jag skritta så ville han trava osv. En hel del diskutioner blev det men i slutändan så gjorde vi nog mest som jag ville utan att ha bråkat. Det är nästan bara lite kul att han visar humör och har åsikter och blir aldrig läskigt.
Väldigt nöjd i slutändan.
 
När jag kom hem så blev jag galet arg på Ivan då han har kört över hela våran fina äng som vi liade gräs på med betesputsen. Nu är det bara finhackat skräp av allt det långa fina gräset. Jag grät en skvätt. Det är ju dessutom helt slut hö, det räcker till småttingarna i nån dag till, kanske, i bästa fall. Så jag blev helt enkelt tvungen att göra en hage åt Leffe och Stråla nu på kvällen och släppa dom på bete. Fast jag vill verkligen inte ha Stråla på bete fullt ut.
Gah!!!
Vad fan tänkte han? Hur kunde han. Skitgubbe faktiskt. Det jävliga är ju att han troligtvis tror att han gjort nånting bra och så blir det så urbota åt helvete. 
Allt det här. Borta. Mycket som inte syns i bild också. Borta.
 
100 tals kilo mat som bara kommer ligga och ruttna bort.
Åh så irriterande. Och det är verkligen inte läge att vara arg på Ivan nu heller så jag vet inte om jag ens vill se honom på flera dagar. 
 
Fick svar från veterinären idag om Ebba UVI som misstänkt och skulle skriva ut medicin, ingen medicin utskriven dock. Just nu mår hon sådär, inte helt okej, och jag hoppas verkligen att vi får en lugn natt.
Nånting syns kring hjärtat men hon visste inte vad så vi måste till Öjebyn (men suck) för att ultraljuda. 
Tid om två veckor först så vi får ju verkligen hoppas att det inte blir värre för det.
Ja. Vad ska man säja. 
 <a href="http://www.bloglovin.com/blog/1830942/?claim=mguu84hm8sq">Follow my blog with Bloglovin</a>

Öhfnö

Publicerad 2015-07-14 00:40:00 i Allmänt

Fnnnnh baahhlaa hnnnngn fffföh flöhflöh
Öööööh
 
Så där kan dom ju inte göra liksom. Jensen Jared och Ian på samma bild.
Vadå boyband material. Håller på att se SPN 9 nu och den är riktigt bra, ända tills dom börja grina igen. Men det är ganska lite grin jämfört med vissa andra säsonger.
Fann Jensen på FB och kan inte förstå varför jag inte funnit det tidigare. Massor med fnnnhöh flöhflöh.
Vackra man.
 
Oh well.
 
Det tråkiga med att jobba igen är ju att man inte hinner allt man hann när man var ledig. Idag har jag slösat bort min enda lediga dag med att göra ärenden på stan samt tvätta alla mina kläder för hand ute på gården (livetutantvättmaskin). Inte riktigt vad jag hade velat göra med min dag.
 
Stråla på ridtur på kvällen iaf och hon var jättepigg och fin. Mycket mjukare än sist jag red och verkligen inte seg och loj så det verkar verkligen som att Maria gjorde susen. 
Jag red dock som en kratta och borde pryglas för det. Åh så irriterad jag blir när jag trillar in i #hålla skänkla# ridningen och Stråla hon fattar ingenting. Gah! Hästen stretar och jag håller lite hårdare. Hästen blir stel och kort i steget och jag skänklar lite mer. Men vad fan hur svårt ska det vara?!? 
Måste ringa Eva känner jag och vilken extrem tur att Lotta kommer upp två gånger i höst. Skärpning!
Mycket trevlig häst iaf även om matten fick lite hjärnsläpp eller vad fan det nu var. Tog en busgalopp också, första gången jag vågat släppa henne och bara låta henne springa.
Underbart.
 
Längtar efter att Rino kommer hem så vi får busa på, honom kommer jag våga busa med, det känner jag. Känner även att jag kanske var lite negativ mot fino Rino i förra inlägget. bara det att han på många plan inte är vad jag tänkt mig men däremot så är han ju också så mycket MER än jag tänkt mig och jag är tacksam, rörd och kan inte riktigt fatta att just jag får ta hand om honom.
 
Och varför sitter jag uppe nu och äter godis när jag börjar jobba om 7 timmar? Stupido.
 

The horse is out of the bag

Publicerad 2015-07-13 11:28:00 i Allmänt

Anledningen till att jag inte velat berätta så mycket om häst är att han ägs av våran veterinär Anna som "alla" känner. Det blir nog mycket snack ändå i hästvärlden. Men nu kan jag inte riktigt hålla mig längre och jag har redan berättat för de flesta jag känner och en del hade redan lyckats lista ut det och nu är det relatvt säkert att han ska komma hem till oss så
 
Säj hej till Rino
 
 
Banderin är en PRE på 12 år som bott i Sverige i ett år ungefär och han ska lånas ut på foder för att hans personlighet inte passar hans mattes. Han är väldigt manjana och väldigt mycket Fredinand medans matte vill ha fart och fläkt och en tävlingskompanjon. 
Rino har tyvärr en del tråkigheter med sig i bagaget från Spanien och har en del både kroppsliga och psykiska hinder. Men han hade ju turen att hamna hos bästa möjliga matte så han är verkligen på rätt spår. Nu behöver han träna igång kroppen och få lite gnista för jag tror att det finns en hel del bus bakom den där pannluggen bara han vågar släppa fram det. 
 
Jag känner mig så otroligt otroligt glad över att få chansen att lära känna denna fina varelse, jag älskar hans persolighet och hela honom. Trots att jag inte skulle ha en skimmel. Inte en valack. Yngre än 10 år och definitivt inget rehab fall. 
Plus att han ska ridas bettlöst och barbacka vilket inte är något problem alls men inte vad jag tänkt mig.
Oh well. The heart wants what the heart wants som sagt. 
 
Jag tycker inte riktigt att han ser ut som en ståtlig PRE, han ser ut som en ponny. En mycket tjusig ponny förstås. 
 
Det ska bli så spännande att få låna hem honom och se vad som sker, om allting funkar. Men samtidigt har jag inte bråttom då jag tycker att det är så himla trevligt att åka dit också. Trevligt sällskap och miljöombyte. Jag får ändå umgås med detta väsen så mycket jag bara hinner och orkar och orkar det gör jag visst när det gäller denna
 
 

Sömnig

Publicerad 2015-07-11 23:02:05 i Allmänt

Jag är så trött. Trött är jag ju alltid. Alltid alltid. Men det har varit än värre på senaste, annorlunda. Men så kom jag på att det är säkert pollen. Jag har börjat känna av pollen på äldre dar och det rinner ur ögonen konstant och jag fnyser och har mig hela tiden. Och så denna trötthet. Så där så jag somnar sittande. På jobbet. Och har extremt svårt att hålla mig vaken när jag kör bil.
Igår hade jag iaf en piggare dag och lyckades hålla mig vaken hela dan och Häst piggade upp mig massor. Så kär. Vilken underbar individ.
 
Ebba har varit lite krassligare ett tag, jag har svårt för att tro att det "bara" är urinsten så vi har varit in IGEN och kollat allt möjligt IGEN
Dom avskriver iaf hjärtsvikt och livmoderinflammation och så, nu misstänker vi UVI och prover är skickade. DOm såg även nånting på röntgen. Vad vet jag inte, inte veterinären heller men nånting vid hjärtat. Hon skulle studera bilderna och återkomma på måndag.
 
Stråla har fått en genomgång av Maria och det blir fortsatt bättre. Skönt.
 
Igår var vi ut och cyklade
 
Jag tycker att det är lite komiskt att ponnyn är raskare än ickeponnyn. Stråla kom igång och ikapp men Skorpan var det full sprutt på i en timme.
 
Ganska mysigt på jobbet alltså
Jag trivs så himla bra. Jag trivs med min person och med de anhöriga som ofta är på besök dom är jättefina och trevliga och bra på alla sätt och vis vilket är rätt ovanligt kanske man kan säja. Trivs med alla min arbetskamrater även om en gör mig lite gråhårig ibland. Trivs med herrn på bilden som gärna kramas.
Tänk att ha ett jobb där man känner så bekväm, avslappnad och välkommen som jag gör nu. Det är helt underbart!
 

Ingen lur

Publicerad 2015-07-07 18:40:05 i Allmänt

Kämpar för att hålla mig vaken, snortrött. Jag är ju en sån nattuggla och under semestern så har jag snurrat på dygnet så att jag är vaken till minst 3 ibland även 6 på morgon himla jobbigt när väckaren ringer kl 7 då.
Nu måste jag verkligen försöka sova något tidigare ikväll vilket lär bli en omöjlighet om jag somnar nu liksom. INTE tupplura idag. Det blir så drygt att jobba om man är så här nedrans trött.
 
Tur då att Ebba snodde myshörnan i soffan så jag just nu sitter rätt obekvämt
Måste ge mig iväg och motionera häst också men jag tappade all sug när det bara regnar. 
Har iaf varit iväg och ridit Häst en sväng i sällskap, mycket trevligt. Man blir vit om rumpan när man har ridit Häst.

Piggelin

Publicerad 2015-07-07 00:00:06 i Allmänt

Så där ja, jobbat en dag och ledig imorgon. Man ska inte överanstränga sig så här i starten. Nå sen jobbar jag jäkligt mycket så men det var väldigt mysigt att vara tilbaka iaf. 
Cyklat en sväng med ponnyhästar, pigga och jäkligt glada ponnyhästar.
 
Inte så pigg ponnyhäst häromdan

Mäh

Publicerad 2015-07-06 19:46:16 i Allmänt

Å. Så. Regnar. Det. Igen. Alltså. Seriöst.
 

Pust och stånk

Publicerad 2015-07-05 23:02:00 i Allmänt

Vilken trevlig ridtur det blev.
Premiärat nytränset, extremt snyggt och extremt ovillig fotomodell.
Fröken var lite stum och framåtlutad, snubblig och orkade inte hålla traven i kurvorna så jag fick verkligen rida idag. Ingenting gratis, rida rida dom där bakbenen. Travade på fram och tillbaka efter sandstigarna samt gick i skogen och lyfte på fötterna. Rida bakbenen, övergångar skritt trav halt då jäklar lossnade det och bakbennen snurrade igång och hon började bära sig istället för att bara ramla iväg.
Det var dock sjukt jobbigt sa Stråla och pustade och stånkade och matten fick rida av bara den men oj så trevlig hon blev. Då kämpade vi lite till, töjde liiiite på gränsen och så avslutade vi och skrittade hem, mycket nöjda båda två.
Maria Öhman ska komma och kolla upp henne om en vecka ungefär, det börjar vara läge för det nu.
 
Och vilken jäkla fin galoppfattning hon gjorde och samlade galoppsteg, dock inte meningen utan ett missförstånd men ändå. Duktig tös!
Jag trodde inte riktigt att jag vågade galoppera henne barbacka ännu men det gör jag nog. Jag rider liksom bättre barbacka. Allt är väl ifs bättre än skitsadeln jag har men ja.
 
Imorgon är det tillbaks till jobbet, nu är det slut på semestern och det känns helt okej, klart jag gärna varit ledig lite till men det känns fint att fara tillbaka på jobbet också. Finjobbet liksom.
 

Hutter brrr

Publicerad 2015-07-05 15:52:19 i Allmänt

Idag känns det igen. Djupt inne i hjärtat hur mycket jag vill ha häst. Det är en intensiv förälskelse. Vilket förstås gör att det kommer göra riktigt ont om det inte fungerar men jag måste prova. 
 
När jag åkte i morse fick jag fundera på om det verkligen är 5:eJuli... 5:e Maj känns mer korrekt
Och så läser man bloggar och hör om hur fruktansvärt varmt det är söderöver så måste man även fundera om vi verkligen är i samma land.
Fast jag gillar ju inte värme, för min del är detta väldigt mycket bättre. Det är ju bara klä sig. Så länge det inte regnar så är jag apnöjd.
 
Riktigt bra utställningsdag idag, det har gått väldigt lätt och smärtfritt och trevligt var det. 
Vila lite och sen tror jag Stråla får en ridtur. Barbacka i skogen och lyfta på fötterna känns som en bra plan.

Lördag 4/7

Publicerad 2015-07-04 23:01:00 i Allmänt

Idag skulle Mayan ha fyllt 24 år om hon hade varit med oss så vi skänker henne en extra tanke idag.
Saknas så det gör ont
 
Hundutsällningsjobbet gick bra, det var en lättsam domare och få hundar. Jag känner dock att det börjar vara nog för mig, jag känner mer och mer för varje år att det är för slitigt. Min kropp fixar det inte nå mer. Det är liksom inte värt att bli så dålig efteråt som jag blev efter Gällivare svängen. 
Vi få väl se, nästa år sitter jag nog där igen och önskar att jag tackat nej. 
 
Efter utställningen åkte jag till Häst och red en lång tur i väldigt trevlig sällskap, kändes mycket uppiggad i kropp och knopp efter det. 
Det är iaf bestämt nu att Häst ska flytta hem till oss på prov, funkar det inte så får Häst åka hem till matte igen. Det känns mycket mer avslaget nu iom detta som Häst hade hittat på samt annat som lurar i min hjärna men vi får väl se hur allt utvecklas som sagt. 
På typ 2 veckor kommer det nog bli. 2-3 veckor. Ingen brådska faktiskt, det är samtidigt ganska roligt att åka dit och rida också.
Så kanske Ivan också hinner vänja sig vid tanken, han var inte så munter över att jag skulle släpa hem en häst till. Mäkta förvånad blev jag då han fräste till, det händer ju aldrig, aldrig nånsin, men jag kan förstå honom också, jag har visst lite lätt för att ta för givet bara för att han alltid är så sabla jäkla snäll. 
Lite grå moln bland dom rosa ja.
 
Leffe och Stråla fick pyssel och en kort kort promenad och jag har fixat lite med hagen bland myggen
 

Finhäng

Publicerad 2015-07-03 19:03:00 i Allmänt

I morse ringde väckaren  kl 8, vilket den inte gör när jag är ledig liksom, och jag fattade ingenting. Men på en stund kom jag på att jag ju skulle åka och hänga med min ridläger polare och fina hästar. Så då vart det genast roligare att stiga upp.
Jag fick äran att rida en stor väldigt väldigt trevlig 5 åring på otroligt mysiga skogsvägar. Vi hamnade visst lite vilse också. 
Mycket trevligt. Och varmt. Jäklar så varmt.
 
Fick även klappa lite på den här karamellen
 
Sen åkte jag och Ebba till vacker tass i Boden och fick Ebbas tänder rena och fina. 
Å efter det var det slut soppa i min kropp och jag höll på att somna i bilen hem så nu har jag tupplurat i 2 timmar.
 
Ingen större lust, ork att aktivera nån häst men Stråla och Skorpan ska få en cykeltur senare. 

Ett klivpass

Publicerad 2015-07-03 00:47:00 i Allmänt

Jag har funderat (så ovanligt) och kommit fram till att det nog blir bra ändå. Jag velar om en de och klurar på en annan del och är så där mystisk som folk hatar men pilutta er då jag är mystisk om jag vill. 
Det blir nog bra, det borde gå ihop. Får troligtvis veta lite mer til helgen iaf. 
Ska försöka låta bli att grubbla och låa det bli som det blir.
Det vore inte mitt liv om det gick heöt smärtfritt liksom.
 
Stråla och jag gick till ridbanan och satte upp ett hinder, lite så där till hälften amitiöst. Om det inte hade varit så satans mycket mygg kanske jag hade dragit fram lite fler bommar.
Gjorde såklart hindret för lågt (typ 40) så fröken ides inte hoppa över utan klev bara. Hon är iaf fenomenal på att kliva högt. Fy tusan vad jag måste hoppa långt över min smärtgräns med denna damen. Jag ides inte kliva av och höja så vi helt enkelt klev över hindret ett antal gånger.
Hon var dessutom ganska ovillig. Eller... Hon gjorde det jag bad om och tuffade på men kändes inte helt på topp. Så vi avslutade efter 30 minuter och gick ner till hamnen och blötte fötterna istället. 
Så ute 1,10 samanlagt och svettiga rejält blev vi båda iaf. 
Nu ska hon få slippa nån på ryggen fredag lördag så gör vi nått annat.
 
Tidigare idag mycket trevlig liten ridtur på fantastiskt trevlig liten häst.
 
 
 
Ibland måte jag fundera på vad som är fel i min skalle. Som om jag inte hade nog mycket med mina egna hästar, med Häst och övriga djur, nu har jag dessutom anmält mig till att titta till Ridskolans hästar på bete. 
Men jag tänkte att när jag lika är på jobbet, i närheten, och rast måste jag ju ha, så då kan jag åka dit och hälsa på finingarna och se så dom har det bra, spraya lite flugmedel å så. Vattna dom kanske man också skulle göra. Ja varför inte liksom.

Upp som en sol och ner som en pannkaka

Publicerad 2015-07-02 16:16:05 i Allmänt

Precis så. För en stund sen svävade jag på små rosa moln nu står jag under regntunga svarta moln. Nåja, så dramatiskt det blev nu då. Men det är intressant hur fort det svänger ibland och så lite det behövs.
 
Jag tror jag måste sluta sväva iväg så mycket.

Min finaste Leif

Publicerad 2015-07-01 22:06:00 i Allmänt

Den här hästen alltså. Så otroligt mycket kärlek, han är något väldigt speciellt
Hej vad gör ni?
 
 
Ställer mig här och sover en stund
 
Jag ser min hink där inne, kan du komma och ge mig den?
 
Så otroligt speciell. Ord kan inte beskriva honom.
 
Drog ut Stråla på tur, en proppmätt Stråla som var anfådd av att bara stå. Hm. Ännu fetare har hon lyckats bli också fast hon inte gått och betat dygnet runt. Hon tål verkligen inte gräs. Liksom svullen över hela kroppen och fettdepåerna bara exploderar.
Vi tog en rejäl tur med mycket trav och ganska mycket galopp. Fröken blev väldigt svettig och flåsig. Bra det. 
På hemväg så valde hon att dra in i skogen, varför gå på stigen rakt fram som leder hem när man kan snurra runt bland träden? Och bråttom hade hon, det gick fortare och fortare och fortare. Tänk den som viste vart hon skulle och varför hon hade så bråttom.
 
Lite småsur över att Leffe får vara lös och inte hon.
 
Igårkväll så gick jag på kvällspromis med Ebba och poppnissarna. Det var väldigt vackert på himlen.
 
Och på tal om små grisar så fick Skorpan för sig att kossorna var väldigt läskiga och struttade upp sig och när hon skulle drakblåsa så lät hon precis som en gris. Jag kunde bara inte låta bli att skratta åt henne så hon blev lite förnärmad, lilla köttbulleponnyn blåser upp sig, struttar runt och grymtar som en gris.
Egentligen inte alls speciellt roligt då det beror på hennes trånga luftrör men ändå roligt i det tragiska liksom.
Sen när vi kom hem drog vi några varv runt bygnaderna på gården, först sprang ja det jag orkade och sen tog jag cykel och så for vi runt, det tyckte Holly var skitkul. 
 
 
Imorgon blir det en tripp till Häst igen, jag längtar. Jag vill ha hem Häst nu. Det kan även vara så att jag har beställt ett pannband till Häst. Fick dock sätta mig på händerna för att inte beställa två till.  Det var det där med att blocka sidor för sig sälv va.
 
Stråla tänkte jag kanske hoppa. Om jag ids bygga hinder. Det var ju det dilemmat. Bygga hinder och ändra om. Iaf ridbanan och bommar blir det för fröken.
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela