stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Vart jag mig i världen vänder

Publicerad 2012-01-28 16:44:41 i Allmänt

Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer
Längtar efter något som kan rädda mig

Precis så är det juGillar låten och namnet, Den svenska björnstammen. Videon var väl ingen höjdare dock.

Gillar ocksåIgår blev det en körtur med fröken Stråla framför vagnen och Leffe, Skorpan och Ebba bakom. Väldigt pigg tjej men oj så fin.
Idag ridtur, bara jag och Stråla, men helt ensamna var vi inte då vi träffade på fyra älgar i skogen. Vi stannade och tittade på dom ett bra tag och jag kände Strålas hjärta bulta genom sadeln men riktigt upprörd blev hon först då dom hade gått in i skogen igen. Hejsan hoppsan. Nåväl jag ser det faktum att jag, som inte är speciellt modig alls, vågade lita på henne och sitta kvar trots att hon hoppade runt , som ännu ett bevis på hur fantastiskt fin hon är. Däremot var hon lite små jobbig när hon resten av turen förväntade sig se älgar bakom minsta buske. Men, ja hon känns så trygg och vi kunde ändå trava och greja på utan att hon for i luften. Hennes värsta är liksom inte speciellt värst. Bettlösa var vi också för den delen. Inga problem.

Jag har en vän

Publicerad 2012-01-25 00:06:15 i Allmänt

Jag har en vän som faktiskt är den som har funnits längst i mitt liv. Iblandkan det gå många månader mellan det att vi ses och hörs, kortare nu med facebook ibilden förstås, men när vi ses och hörs är det alltid gott. Även om det går månader emellan så är det någon som jag kan lita på alltid finns där för mig och detsamma åt andra hållet. Det är så himla skönt. Jag har ju två andra vänner som är väldigt speciella och kära men dom figurerar lite mer frekvent i mitt liv så det är inte lika facinerande :P

Å crap

Publicerad 2012-01-20 22:17:49 i Allmänt

Å så var det åt skogen igen. Min hästskötare ska satsa på skolan så hon kommer inte att vara istallet nå mer före sommaren. Och det säjer hon på kvällen samma dag som hon skulle ha varit i stallet, dvs idag, det var ju jättesnällt :S Jag har förstått att det varit nått för hon som varit så engagerad och intresserad och duktig hade börjat slarva och bara skyndade sig i stallet, alltid stressad. Så det var väl lika, men jag behövde henne ju. Hur ska jag nu göra med hästarna dom dagarna jag jobbar 12 timmars pass tex? Skit är vad det är!

Nice

Publicerad 2012-01-19 23:34:39 i Allmänt

Igår råkade jag trilla på Andreas, Ida å Edwin på rehab å fick mig lite oväntat bäbismys. Sen mådde jag gott efter bassäng, bäbis och akupunktur. Idag har jag varit ute å galoppat med Stråla igen, det blev en rejäl ridtur. Å efter det kom Ida å Edwin på besök å vi har blandannat storshoppat på stan. very nice med andra ord.

Så det kan gå

Publicerad 2012-01-17 07:47:30 i Allmänt

Det blir inte alltid som man tänkt. Tanken var att Alva skulle komma och bo hos mig ett tag, så hon anlände på lördagkväll, sov inne i stallet och morgonen efter hade jag delat på hagen och släppte ut dom. Skorpan och Alva i ena delen, gick jättebra så några timmar senare släppte jag ihop alla då dom hunnit hälsa både inne i stallet och ute över tråden. Men där nånstans gick det galet. Leffe var inte snäll. Började med att sura åt henne bara, Stråla tog sig an lillasyster på en gång så jag undrar om det var det som gjorde Leffe halvtokig så småningom. Hursom så eskalerade det hela till att Leffe och Skorpan jagade lilla Alva och Stråla försökte springa mellan och skydda lillan men tillsist for Alva ut genom tråden...
Tänkte då att dom skulle få turas om att vara ute och sen prova släppa ihop dom senare i veckan igen men måndag så hade Stråla och Alva varit i hagen några timmar så hade dom än en gång rivit hagen och sprang runt på gården.
Suck.
Med långa arbetsdagar framöver så blev det svårt att finna på någon lösning så måndag (igår) kväll kom Ida och hämtade hem lillan igen men lämnade min Maysan åter. Där blev det glada miner och stort välkomnande, både av mina och av Alva som blev glad att se extra mamma igen.
Det är faktiskt riktigt skönt att ha tant Mayan hemma i hagen igen. Goa fina knastanten. Släppte ut alla på kvällen eftersom dom varit inne så länge och Mayan roade sig med att springa runt runt Leffe och valla omkring Skorpan.
Ja ja, om man visste vad dom tänkte, Leffe som var så snäll med Alva i sommras, då tog han sig an rollen som extra pappa och Alva sökte ofta Leffes sällskap och skydd... Konstigt...
Gos Mayan å matte i siknäs sommaren -10

Galopp

Publicerad 2012-01-14 15:18:26 i Allmänt

Hon var inte tokpigg men nog var hon pigg allt. Vi tog våran första galopp sedan sommaren (först hade hon ju ont i benen sen var jag kanske lite överförsiktig som jag brukar vara och så har underlaget varit skit, men nu så). Första galoppen fattade hon jättebra men det blev lite bus skutt och matte blev lite nervös så andra försöket blev det missförstånd då matte sa galopp men ändå inte till slut blev det galopp och den är riktigt trevlig tycker jag.
Roligt var det i alla fall.
Min finaste tjej, hon är väldens kramigaste, hon står gärna med huvudet i min famn och bara kramas och kan stå så i evigheter.

Good life

Publicerad 2012-01-13 12:34:19 i Allmänt

I helvetet spelar dom rix fm dygnet runt. Men det finns 3 låtar som gör att jag stannar kvar på rix även då dom slutar prata (Ibland gillar jag rix morron zoo, men bara ibland) Hans röst är ju bara yum.Halo tycker jag är helt fantastisk, blir aldrig less
Nu ska jag ge mig ut och rida min fröken häst och hoppas på att hon inte är allt för tokpigg.

Förundrad

Publicerad 2012-01-10 14:34:47 i Allmänt

Äntligen har Stråla fått broddar på framfötterna. Visseligen precis när underlaget ÄNTLIGEN har blivit bra men nu får hon ta mej tusan ha dom. Hon såg så rolig ut första gången hon ställde ner första hoven, första gången med skor på fötterna i hennes liv. Förundrad häst med klackeskor på fötterna.

Igår råkade jag klicka över på kunskapskanalen just som det var ett program som hette "När det gör ont överallt" Det var mycket intressant och jag önskar att min läkare såg det också...
http://urplay.se/166279
Den ena var visseligen en fruktansvärt tråkig föreläsare men verkar vara en bra läkare.
Jag tror jag måste ta mig i kragen ock söka mig till nån annan, det här funkar inte längre känns det som.

Förutom detta så har jag fått en ny medicin där det i den låånga listan av biverkningar bland annat står:

-Starkt behov av att bete sig på ett ovanligt sätt (Ha ha whaaa??)
- Onormal verklighetsuppfattning
 
- Överdriven sömnighet under dagtid och plötsligt insomnande

- Hyperkinesi, oförmåga att vara stilla

-Paranoia

-Hypersexualitet (Hoppsan)

-Spelberoeende

-Tvångsmässigt köpbeteende.

Jag är förundrad över att dessa alls går att få som biverkning av medicin. Ganska intressant ändå men snälla säg till mig om jag börjar bete mig konstigare än vanligt =P

Hänsyn

Publicerad 2012-01-08 18:06:38 i Allmänt

Jag blir så förbannad när jag går på stan med personen som jag assisterar, folk är ju fullständigt hänsynslösa. Dom trängs och knuffas och går före i köeer. Hur jävla bråttom har man när man inte kan kliva åt sidan i 20 sekunder eller vänta lite då det kommer en person som uppenbarligen har svårt för att gå och måste ha stöd av annan person.. Förvånansvärt få gör det och ännu färre är hjälpsamma och håller upp dörrar och liknande.
Det händer så ofta så jag blir bara argare och argare, ja vi tar lite plats och det går inte fort men vart är mänskligheten när man bara bufflar på eller passar på att smita före i kassaköeer? Snart tar jag med mig en käpp eller nått så jag kan hålla idioterna på avstånd.
En annan sak som gör mig förgrymmad både på jobbet och på fritiden är folk som stannar mitt i dörröppningar. Men ta ett kliv åt sidan och stanna sen förihelvete!!! Det är väldigt populärt att stå och snacka i dörröppningar eller för den delen i trånga affärsutrymmen och växa fast, skit i nån vill förbi och fram.

I fredags hade vi Ida och bäbis Edwin på besök, det var väldans myys. Bäbis sov i min famn några omgångar, så att tant fick kramp i armar och ben. Fick honom till och med att sluta gråta när mamma var på toaletten. Rätt nöjd-

Annars har jag en sak som jag behöver göra som gör mig sömnlös och nervös som attan. Gah!

Katjing

Publicerad 2012-01-05 20:44:58 i Allmänt

Äntligen har jag fått min kära hectorsadel såld. Bara hoppas att allt funkar som det ska nu då, ska skicka den ner till lund.
Det blir ett VÄLDIGT välbehövligt tillskott i kassan. Det är inte kul när lönen är slut innan månaden ens har börjat...

Annars är jag sjukt less på halkan, snön är härlig men halkan hänger kvar, det var så fruktansvärt isigt innan det kom snö. Gjorde ett försök att rida Stråla på nyårsafton men hon bara halkade, å det kan ju inte vara så lätt att hålla balansen med en tungklump till matte på ryggen.
Hoppas hoppas hoppas att nu hovslagaren kommer till veckan..

Å så är jag bara så trött så trött. Det går liksom inte att beskriva, det är sinnesjukt, orkar inte hålla ögonen öppna många stunder. Kroppen värker och ömmar och molar och smärtar. För tillfället får jag nästan panik av kläderna som trycker. Haft huvudvärk i 3 veckor. Ont.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela