stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Får jag sova snart?

Publicerad 2013-03-31 20:17:47 i Allmänt

Det är intressant att märka att jag sover så mycket bättre på jobbet än hemma, jag tror att det beror på att jag faktiskt kan släppa allt jag annars funderar på, är jag här så är det jobbet som gäller och allt annat kan jag ändå inte göra nått åt. Plus att sängen här faktiskt är skönare än hemma. Det har dock resulterat i att så fort jag kommer hit längtar jag bara till klockan blir 22 så jag får lägga mig å sova, å har jag möjlighet att göra det tidigare så gör jag ofta det. Hemma sover jag väl i princip aldrig före ett. Mayan var odrägligt pigg på körturen och mest jobbig.

Massage

Publicerad 2013-03-30 23:11:57 i Allmänt

Masserade igenom Mayan idag och hon var bara ytterst lite stel i ryggen. Däremot var hon ganska spänd kring/framför höftbenen, plus runt manken på höger sida. Annars kändes hon jättefin. Hon gäspade stort och mös nästan hela tiden.
Sen har jag låtit henne stå med Back on Track täcket plus magneter och så har vi promenerat. bara för säkerhetsskull. Imorgon tänkte jag köra och på måndag tänkte jag dra henne till ridhuset.
Inte för att det är någon idé att planera för det blir ändå aldrig som jag har tänkt men det är vad jag vill just nu iaf.
 

Tröttmössa

Publicerad 2013-03-30 14:31:48 i Allmänt

Den här dagen blev inte riktigt heller som tänkt. Nu är jag svintrött och ligger i soffan och kollar på supernatural fast solen skiner och det är varmt och skönt ute... Är jättesugen på att åka till ridhuset med Mayan men jag vet inte om jag kan uppbåda energi till det. Vet inte heller hur hon är i ryggen idag. Hon fick vila igår och kändes lite spänd när jag var och klämde på henne.
Längtar till i morgon när man har ställt fram klockan så kvällarna blir ännu ljusare.  Då är det ingen stress alls över att vara så här.
Har hört, tack vare buke, att de flesta som är som jag mår bäst på em kväll. Det är jävligt drygt under vintern när det är ett mörker men nu börjar det vara okej. Även om jag inte kommer igång förrän runt fem sex så är det ändå ljust.
Ja vi får se vad vi hittar på och vad dagen har att bjuda på.

Långfredag

Publicerad 2013-03-29 22:50:32 i Allmänt

Super trevligt sällskap på en långfredag.
Glad. Kanske kom nått gott av något ont.

trams på tv

Publicerad 2013-03-29 07:34:00 i Allmänt

Fastnat för en ny serie, som egentligen inte är så ny men ny för mig. The Middle. Dom är ju supersköna. Speciellt Sue
Sen började Lovefilm att skicka mig TBBT till slut så nu har jag plöjt de flesta avsnitt där också. Såklart är jag lite kär i Sheldon och, ja, det var rea på CDON så jag kan ju ha råkat beställa hem dom också.
 
Förundras över alla "underhållnings"program på tv. Alltså, kändishoppet... men hallå hur dålig fantasi kan man ha? Har inte tittat på det, kommer aldrig att titta på det tycker det är tragiskt att det ens finns. Och så Sveriges roligaste kilpp... Roliga vart då nånstans? Bara en pinsamt dålig kopia av AFV dessutom med sveriges tråkigaste programledare, Martin Timell. Znark.
Den här parodin var ju spot on
 
 
Körslaget, Lets dance, melodifestivalen, Hästen är din (eh?), gladiatorerna, sing along och allt vad det nu heter. Ja jag antar att de har en stor publik annars skulle dom ju inte finnas. Och vilken tur att jag kan välja att inte titta
Jag får känslan av att det var bättre förr (gällande just underhållningsprogram) när det inte fanns så många kanaler som skulle konkurera om tittarna. Eller så var det så att man tittade på det som fanns och tyckte det var bra för man hade inget att jämföra med.

Gamla bilder

Publicerad 2013-03-28 23:28:00 i Allmänt

Dålig dag idag med. Vansinnigt ont i nacke och huvud.
Har ändå grejjat med en hel del idag och nu på kvällen en massa hästpyssel. Borstat lortiga hästar som dessutom börjat fälla en del, fortfarande Mayan och Skorpan som fäller mest med de andra hakar på så sakterliga.
Mayan var dock öm i ryggen. Så då undrar jag ju genast om det var därför hon var så tjurig i går fast jag märkte inte av nått igår. Eller om hon blev det pga att det var en massa tjaffs på turen igår.
Eller teorin som ligger högst på listan. För att hon har gått naken under natten. Det har ju varit ganska kallt, runt -8 så troligt är att hon frusit och stått och spänt sig. Vad svårt det är när det är sånt här väder. Jag vill inte att hon ska behöva stå med täcke på under dagen då det är plusgrader och sol samtidigt som hon behöver det under natten.
 
Ann http://borrowedhearts.blogg.se/ har laddat upp lite bilder på Mayan som yngre som jag har stulit.
(Hur gör man en länk så där inbäddad i själva namnet?)
 
Bara några timmar gammal. Aaaaww lilla pluttegumman
 
Som 3-4 åring på travträning. Eländes så spetig
Den här bilden såg hon lite bättre ut på
 
Plus att hon har lagt upp några bilder på min gamla häst Ragge, H.A Rang.
Det är min största hästkärlek här i livet tror jag. Han och Leffe. Har länge tänkt skriva om honom men det finns så mycket att skriva så det blir mig liksom övermäktigt
Där är även Mayan i hagen och.. kan det vara Spira?
 
Här är Mayan och Ragge tillsammans. Kan mayan ha varit 10 år där kanske? Hon var 9 när jag fick henne.
Och Ragge terroriserar Skorpan som kanske var 4 år där. 3 när jag köpte henne.
Japp, Raggebagge har ett hjärta på rumpan.
 
Tack Ann. Superkul =)

Starstruck?

Publicerad 2013-03-28 10:21:34 i Allmänt

Jag hade en väldigt intressant dröm i natt. Jag drömde att jag träffade Slash och han tyckte att jag skulle bli tillsammans med Axl. Okej då sa jag, jag hade hellre legat lite med dig men du är ju gift.
Så gick vi och träffade Axl (som var den unga Axl och inte den nergångna knasiga som nu) han pratade svenska (?) och jag pratade engelska. Skakade hand med honom och presenterade mig två gånger, toknervös, och han sa ja det är klart du är starstruck.
Sen började jag jobba med att sälja biljetter åt Kiss.
 

Skumt

Publicerad 2013-03-27 19:15:00 i Allmänt

Det blev en ridtur idag, i solsken och flera plusgrader. Först en massa haghäng med tokmysiga hästar. Även om halva ridturen var en brottningsmatch med 22 åriga tant som bla vägrar inse att långa tyglar innebär skritt och pusta, INTE rallyskritt med inslag av tjuvtrav, så var det en rolig tur. Men jösses vad hon var stökig och tjurig idag. I övrigt kändes hon väldigt mjuk och fin i kroppen, det var nog mest hennes travarskalle och fuxsto humör som var i farten. Efter mestadels "skritt" en del trav och två korta galopper var hon hel skummig i svett. Puh!

Madrass

Publicerad 2013-03-26 23:00:30 i Allmänt

Nä inte blev det någon ridtur på Mayan idag. Men jag har fått mycket gjort ändå och är rätt nöjd över dagen trots att det blev långt ifrån vad jag hade tänkt.
Hästarna fick iaf komma ut på en skrittpromenad med Leffe i täten.
Nytt försök till ridtur imorgon men jag försöker låta bli att planera för jag ska orka hämta hö och åka och jobba också.
 
Ebba och Lilleman har varit på Älvdalens hundhälsa och fått massage och laser behandling, Ebba har även vibbat.
 
Jag har flyttat tillbaka in i sovrummet igen för nu tar sig Lilleman upp i sängen utan problem och jag vågar även låta honom vara utom synhåll. Ska bli skönt att sova i sängen igen även om den inte är så bekväm.
Å På tal om det så fick jag höra idag att det kan vara så att jag har rätt att få en madrass utskriven av vårdcentralen som hjälpmedel. Det var som fan! Det tål verkligen att kollas upp. Jag behöver sova mjukt, mjukare än de flesta sängar som finns att köpa. Och att köpa säng det har legat på min önskelista i många många år men jag har aldrig tagit mig råd, tydligen finns det så mycket annat som är viktigare än min sömn och min värks vara eller icke vara.
Så om man kunde få något som är lite bättre än det jag har vore ju toppen.

Häck väck vällingsäck

Publicerad 2013-03-26 11:10:31 i Allmänt

Jag gjorde det klassiska misstaget att bara för att jag mått relativt bra två dar så gjorde jag en massa planer till idag och trodde att det skulle funka hur fint som helst. Å så vaknar jag och mår som en säck gödsel. Å solen skiner och jag vill ut och rida Mayan, vilket jag ska, så småningom.
Mm, det blev visst lite mycket igår men så är det, svårt att inte köra på när det går. Började med en dundrande huvudvärk redan igår kväll och som inte gick att sova bort å så har resten av kroppen hakat på.
Åå, äsch, sablar. Vad ska jag hoppa över av allt jag tänkt?

Vackraste

Publicerad 2013-03-25 20:18:00 i Allmänt

 
(Men usch och tvi och blä!
Råkade se en vidrig bild på en fullblodsidiot som kör ner en spritflaska i halsen på en liten valp. Alltså. Jag vill inte se sånt. Egentligen vill jag inte ens läsa om det så det är väl rätt taskigt att jag skriver det men att se dessa bilder på plågade djur, jag vill inte se, jag vet ändå och de bilderna går inte bort från min näthinna.
Och så blir jag så arg, ingenting kan man göra annat ätt önska livet ur monstrena som gör dessa vidrigheter. Katter i torktumlare och katter med glada smileys i uppsprättade magar, hundar som tänts eld på och fan vet allt.
Alla straff dom eventuellt kan tänkas få är allt för futtiga.
 
Usch!!
Usch!!
Usch!!)
 
 
Mina vackra
Mayan och Leffe har varit på en ridtur på nästan en timma. Tyvärr fick vi eländiga styltor som vägrade släppa efter att ha gått in å kollat en skogsväg och vanliga bilvägarna är isgator så hemvägen var lite besvärlig.
 

Bajsglad

Publicerad 2013-03-25 10:23:22 i Allmänt

 
Jag är lite trött. Istället för att skriva Hotmail så skrev jag hormail och det var tydligen väldigt roligt.
Sova en stund sen ska jag ut och rida i solen. Underbart väder idag också, hoppas det håller i sig tills jag kvicknat till något.
 
Väldigt kul förresten att komma hem till en Fluffplutt som går ännu bättre än när jag åkte till jobbet plus att han har bajsat utan att få parrafinoljan. Tjo!! Då slipper jag plåga honom med den.
Det är en djurägares vardag. Att glädjas över bajs.
Däremot är han väldigt väldigt angelägen om att få gå ut och lite högljudd i sina protester. Men han hittar lite skosnören å diverse att roa sig med emellanåt så det är roligt att se att han leker också.
Nu tror jag definitivt att han kommer att bli helt återställd. Jag som var övertygad om att jag skulle få ta farväl av honom. Älskade katt.

Jodå

Publicerad 2013-03-24 20:06:16 i Allmänt

Det kan till och med vara så att jag haft en riktigt bra dag på jobbet. Fast lite längtar jag hem till alla mina hjärtan. Jag vill promenera med Ebba efter skoterspåren och jag vill ligga i soffan å titta på Supernatural med tidigare nämnda hund plus två kissekatter och jag vill ut och rida på mina vackra glada springare och jag vill pussa mule och spotta hästhår. Idag har det varit en god försmak av våren, 4 grader varmt å solsken. Love it!

Desperat

Publicerad 2013-03-24 01:50:50 i Allmänt

Ja jag blev lite desperat över mina krampande muskler så jag for och köpte en sån där billig massage dyna på rusta. Fast sen körde jag nog lite för länge med den för efter några timmar kändes det som att en boxare gått några ronder med min rygg. Det blev så ömt där jag hade de värsta spänningarna att det kändes som jag fått enorma blåmärken. Intressant. Men då vet jag det, take it easy. Själva massagen var ju inte heller speciellt angenäm, lite skillnad på människo händer å på en stenhård maskin. Men jag har ändå kunnat röra mig lite bättre så visst gör den nytta. Allra helst hade jag dock velat ha en sån där svindyr massage fotölj från Attract. Dom är sköna. Eller, ja om man varit miljardär hade jag haft en massör anställd som masserat mig å djuren några gånger i veckan. Jo drömma kan man. Jag vet exakt i minsta detalj vad jag skulle göra om jag fick massor med pengar, alltså bra mycket mer än några miljoner. Hade inte tackat nej till några miljoner eller ens några hundratusen heller, bara det att jag inte har en plan för de summorna. Förutom köpa en bra massagefotölj...

Vackra tjejjer

Publicerad 2013-03-23 19:52:47 i Allmänt

 
Och eh, ja, lite mindre vacker... eh
"Vadå du sa ju le mot kameran!

Fredag

Publicerad 2013-03-22 20:28:00 i Allmänt

Ett bra inlägg på Tyras blogg skriven av en vän till henne
http://tyras.se/2013/03/22/kan-man-gora-det-ena-kan-man-gora-det-andra/comment-page-1/#comment-370346
Kopierar och klistrar in ett litet stycke:
"Jag har två teorier till varför depression och panikångest fortf är så pass tabu som det är idag och ändå lever vi i 2013..
första tror jag beror på att man tror sig kan bilda en uppfattning om hur det är att ha en depression. Alla har downperioder och motgångar i livet som gör en ledsen och förtvivlad. Alla vet hur det är att må dåligt och många tror att det är samma sak som att ha en depression. Det är det inte.
Andra saken tror jag kan bero på att depression ser man inte tydligt utvändigt. Problemen sitter inombords. En cancersjuk person kan man tydligt se på kroppen hur dåligt han/hon mår. Samma gäller de flesta andra sjukdomar som visar tecken ytligt. En deprimerad människa visar inte människorna runt omkring hur de mår, man hittar knep att dölja det med. Vilket kan vara livsfarligt men är för oss ett måste."
 
Och stjäl bilden
 
Det har varit en ganska bra dag idag ändå. Vaknade tidigt och började med att ringa arbetsförmedlingen och dess inkompetenta rövhål.
Ja det var dom som gjort fel inte jag.
Oj, det var nån som hade haft för bråttom... eh? Ja OJ! Fatta att man mår dåligt av att få såna besked och sluta leka med folks liv. Slösinta idioter!
Japp, så känner jag.
Hursom, åkte till Luleå och gjorde lite ärenden, åt lunch med mamma och åkte hem till hästarna.
 
Tog ut Leffe på en liten ridtur och han var pigg och glad och kändes inte speciellt stel alls trots att han stod igår. Så mycket för min teori om att  han borde röra sig dagligen. Skulle förstås inte skada det heller.
Mayan och Stråla fick haka på och Strålan var inte alls på G, väldigt pustig och loj.
Inte bra.
Mayan var pigglin hon och Leffe hade skritt tävling och tjurade på varann när den andre var snabbare . Knäppgökar.
 När vi kom tillbaka tog jag på tant det nya tränset och hon vart vansinnigt snygg, måste ta på det imorgon igen och fota henne, och så tog vi en kort ridtur. Knasig känsla att sätta sig på Mayan direkt efter Leif. Rätt stor skillnad.
Hon var ganska stel däremot och vi körde mycket mjukgörande skänkelvikning, öppnor och slutor plus serpentiner över vägen. Lite trav och lite galopp som kändes jättekonstig.
Ja hade dock väldigt ont i magen idag också så jag kunde inte alls rida, bara åka.
 
Har som inte ont I magen utan mer i magmusklerna (om jag hade haft några) liksom. Det spänner och sliter och värker och ömmar. Skumt. Bättre idag än igår ändå.
 
Lilleman fortsätter pigga på sig.
 
Å herregud, det är redan fradag igen..
 
 
-----------------
Fast när jag tänker efter så har det nog aldrig nånsin varit fradag förut.
Å så tänkte jag bara säja att av arbetsförmedlingen i Luleå har jag bara goda erfarenheter. Men här i Kalix, not so much.

........

Publicerad 2013-03-21 23:15:24 i Allmänt

Det blev inget med hästarna idag. Alla muskler i nacke och rygg krampade ihop totalt så det var bara ligga och försöka slappna av å hoppas det skulle lätta något. Å på det så fick jag jätteont i magen. Riktigt jobbigt ont samt illamående och yrsel. Det gick knappt att gå till stallet å ge kväll. Fick gå framåtlutad. Trött som ett as men det gör fortfarande så jäkla ont i magen. Dessutom hade jag ett brev i brevlådan från arbetsförmedlingen som gjorde mig väldigt upprörd arg och ledsen. Nu orkar jag seriöst inte med mer skit. Önskar jag bara kunde försvinna från denna värld.

Detvardåsomsjälvafan

Publicerad 2013-03-21 16:43:24 i Allmänt

Ja, jag kan ju ha råkat köpa det där täcket åt Stråla... Dom hade 15% rabatt på alla täcken så det var ju fint.
Dessutom så blev hon riktigt snygg i det.
Kanske inte de bästa bilderna men jag tycker det passar henne riktigt bra.
Däremot så är det redan trasigt... Dagg har slitit sönder stjärtlappen. Tack för det
Har köpt anti tugg som ska smörjas på och hoppas att han låter bli att förstöra hela täcket. Hoppas även att anti tuggsmeten inte förstör täcket. För då blir jag sur.
Dessutom är grimman på bilden ny, syns inte så bra men Stråla slet sönder min favorit grimma för ett tag sen.
Har också investerat i nytt träns och blingat pannband åt Mayan. Täcke, Lädergrimma, Träns och pannband för en dryg tusenlapp. Ganska bra pris ändå. Kul som attsingen att ha Hööks så nära ändå.
Få se om jag inviger tränset ikväll eller imorrn.
 
Har varit och besiktat bilen och det var såklart en drös med fel på den. Så verkstad IGEN. Tredje gången gillt eller?!? Och ombesiktning. Suck.

Sitt upp

Publicerad 2013-03-20 23:00:31 i Allmänt

Finner det intressant att det fortfarande finns folk som inte har fattat varför det är bra att stiga upp på hästen från en pall eller ännu hellre något riktigt högt så att man bara kan svinga benet över.
När jag var på polishästkursen t.ex så var det en dam där som med väldigt mycket ursäktande använde pall och det märktes att hon tyckte det var pinsamt.
Jag tycker det är mer pinsamt om man till varje pris ska dra sig upp på hästen och slita onödigt på både häst och sadel och dessutom från samma sida (alltid sitta upp från vänster sida!!) år ut och år in.
Kolla på den här filmen och se hur det påverkar häst och sadel
http://www.youtube.com/watch?v=2_jQEYDApSI&sns=fb
och sedan denna för skillnaden på att bara kunna svänga över benet
http://www.youtube.com/watch?v=gUmjVn6AqbU
 
Ska man kliva i stigbygeln så bör man absolut variera sida och absolut ta åtminstone en pall att kliva på.
Samt då gärna ha en bra teknik också samt spänst och styrka (host host).
 
Å det där med vänster sida som lärs ut på ridskolor (ja i alla fall på min tid för hundra år sen). Trams! Vi lever inte på 1800 talet och de som går omkring med svärd eller andra vapen på sig nu för tiden kan man nog räkna på sin högra hand.
Man ska kunna göra allt från båda sidor utan att det ska störa varken häst eller ryttare.
 
Intressant diskussion i ämnet här:
http://www.bukefalos.com/f/showthread.php?t=487782
Mest trams de första sidorna dock

Ja se lite positivt mitt i allt mörker

Publicerad 2013-03-20 18:06:54 i Allmänt

Ja men seriöst, livet blev genast mycket ljusare. Sjukt så bristen på pengar kan påverka. Men det är ett helvete speciellt när man har 8 djur att ta hand om och det har varit 5 veterinär besök under dessa månader. Dessutom alltså. Fan det hör verkligen inte till vanligheten, å så bilen på det ja fy fan livet gick verkligen in för att jävlas, men nu är det över. Mmmkej?
 
Det känns i alla fall inte helt nattsvart längre.
Jobbsvängen blev kortare än trott pga missad transport för min person blev dennes badtid inställd och jag fick i princip bara komma dit och vända. Så jag passade på att gå på banken å så idag istället och så var jag förbi Paula på Älvdalens Hundhälsahttp://www.alvdalenshundhalsa.se/  och bokade tid för Ebba och Lilleman.
Lilleman han fräser runt som sjuttsingen nu typ sittandes med höger bakben liksom skjutandes framför sig och muttrar och mjauar och vill helst bara gå ut och så försöker han jaga Fröken Aska i sin frustration och rastlöshet. Men si det går int så bra det. Man måste ibland inse sina begränsningar.
 
Så har jag spenderat massor med tid med hästarna och haft båda ponnyerna lösa plus gått på promenad med dom. Pysslat i hagar och vindskydd och grejjat.
Sen har Leffe gjort mig ännu lite gladare genom att vara jättepigg och glad på en liten ridtur. Stel i början men bara han kommer igång så går det bra. Egentligen skulle han säkert behöva ut och skritta varje dag.
Mayan och Strålan har hakat på. Så alla hästar aktiverade idag.
Soligt och relativt varmt väder idag. Ännu en positiv grej. Inte -20
 
Och så ringde jag om ett annat jobb och skulle få komma på intro på ett ställe där det inte skulle vara fysiskt tungt, efter påsk nån gång. Så håll tummarna för det.
 
Tack och hej. Nu ska jag krascha i soffan för trots allt annat positivt så är kroppen åt helvete.

Mer fint

Publicerad 2013-03-19 23:15:00 i Allmänt

Vilket fint täcke.
http://www.hooks.se/product.aspx?productid=600274&deptid=112&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC
Undrar om Stråla skulle passa i det? Hon skulle behöva ett täcke då hon inte har ett enda som är hennes utan hon alltid bara fått ha Mayans gamla avlagda.
Fast frågan är också om det är nån idé att köpa ett täcke åt henne eller om Dagg kommer äta upp det på en gång.
 
Jo jag kan inte riktigt låta bli att kolla vad jag skulle kunna köpa ifall det blir några slantar över.
 
 
And, Huston, we got catpoo!
Inte bara i lådan dock utan mellan lurviga katt tår, vilket i sin tur ledde till ännu mer kattplågeri av högsta grad. Tvätt.
Gud så duktig han är som står ut med allt det här och kämpar på. Tapper duktig kille.
Och så snäll han är, han protesterar, högljutt och sprattlar lite, inte farligt egentligen, men han hade ju lika gärna kunnat bitas å klösas genom allt, speciells som han har så ont också.
 

Makalöst förunderligt

Publicerad 2013-03-19 19:49:21 i Allmänt

Prisa gudarna halleluja och allt sånt. På torsdag kommer ÄNTLIGEN mina a-kasse pengar. Det trodde jag inte eftersom hon jag pratade med sa att dom inte skulle komma än, men kanske hon förstod vilken panik det var, vem vet?
Det är en saftig summa så det är lätt att känna att jag skulle kunna göra något roligt med dom, eller shoppa en del. Men jag har räkningar och skulder långt upp över öronen så dom lär försvinna på en gång.
På torsdag alltså. Då måste jag även på banken å få en ny bankdosa som jag har lyckats slarva bort, och så ska jag besikta bilen som jag inte tror går igenom å så ska jag betala bort allt som hänger som bly över mitt huvud. Tack å hej!
 
Imorgon ska jag till kära boden och jobba lite. Ringa veterinären och kolla hur vi ska fortgå med Lilleman. Han går bättre och bättre hela tiden. Däremot så har han inte bajsat på flera dar nu. Det är inte bra. Han avskyr som sagt när jag försöker trycka i honom parrafinolja som ska hjälpa bajseriet och det hamnar mest i pälsen eller i soffan.
Han tycker väl iofs helst att han ska få gå ut och bajsa. Det får han inte.
 
Idag har jag och Ebba varit och prompat med hästgänget.
Vackra djur.
 
Börjar känna mig ridsugen igen och Mayan ser väldigt glad och piggelin ut. Så kanske vi tar oss en tur åt fredan eller nått. Vi får se hur orken håller.
 
Ebba hittade sig en ny sovplats
På utdragssängen som sticker ut lite under soffan. Perfekt för en avlång Basset å ligga där å snarka. Där når jag perfekt på klappa på henne också när jag sitter här med datorn.

?

Publicerad 2013-03-18 21:59:49 i Allmänt

Idag har jag inte orkat med nånting. Den lilla gnutta energi jag hade använde jag till en promenad efter skoterspåren med Ebba. Det var riktigt mysigt.
Det som ska göras det görs men med en svidande smärta i kroppen, yrsel, illamående och tårarna brännande i ögonen.
Jag förstår inte hur jag ska ta mig ur det här...

Mat?

Publicerad 2013-03-18 18:57:35 i Allmänt

Vad ska man äta till middag? Gud så tråkigt det är att ständigt komma på något att äta.
Speciellt som kylen är rätt tom.
Jag vill ha max mat. Tur det är långt till max.

Skönt med lite luft

Publicerad 2013-03-17 22:43:00 i Allmänt

Åh vad skönt det var att vara ute en stund och att vara i stallet och pyssla om hästarna. Det känns som att det var skitänge sen.
Mayan har börjat fälla ordentligt nu. Skönt. Eller skönt men om hon blir av med lite hår kanske hon slipper svettas så.
Ja det blev ju en massa oplanerad helvila för hästarna men jag drog ut dom en snabbis på byn idag. Stråla t.o.m gjorde lite krumbukter. pigg tös.
Jag har förresten sett henne ta jättefina galopper i hagen, det ser jag som ett gott tecken. Snart är det dags för Anna igen.
 
Lilleman han tycker minsann att han är så frisk nu så att han kan gå ut. Eller... eh.. släpa sig ut. Det tycker inte jag.
Han tycker även att jag är sjukt elak som trycker i honom parrafinolja, det är ju superäckligt ju. Metacamen gick ner mycket lättare.
Nu ligger han och slickar på sin kära banan.
Fluffplutten!
Bästa namnet ever på honom, jag har ju kallat honom både för Plutten och Fluffis så Fluffplutten var ju det ultimata. Nice Ann =)
 
Förresten, igår när jag klippte honom så hittade jag typ skrubbsår på haserna. Som jag tänker att han antingen har fått av att släpa sig fram eller att han typ kanade med när han blev påkörd. Eller vad som nu har hänt med honom.
Jag minns att vi hade en hund som blev påkörd och hon hade såna där märken fast som på "sittbenen" liksom. Efter att hon kanat med bilen.
Han har även blivit rädd för ljud som han inte brukar bry sig om och när grannens ungar var ute och lekte och tjöt i snöhögen här tidigare idag då ilade han iväg och gömde sig.

Rumphår

Publicerad 2013-03-17 18:57:28 i Allmänt

Jag blev så gråtfärdigt glad när Lilleman nästan nästan kom åt att klia sig men vänsterbenet. Det benet som var värre, nu kan han faktiskt röra på det. Han kan även ta sig upp i "sängen" som jag och Ebba bor i, ca en decimeter upp, första gångerna han provade fick han ge upp men skam den som ger sig. 
Annars ser han gladare ut överlag idag. Jag har inte sovit mycket i natt för jag har hållit koll på lilla katten som farit och släpat sig över golvet och besökt lådan flera gånger.
Igår kväll nar han var på toa så fick han massor av pink och lite bajs i pälsen så det var bara klippa honom ren och slät så det inte ska fastna igen. Kattplågeri tyckte Lilleman men där var det i alla fall en fördel att han inte kunde sprattla med bakbenen. Har ju hänt förr att det fastnat skit och jag fått klippa. Alltid förjävligt svårt att hålla i en missnöjd sprattlande katt och klippa densamme baki rumpan samtidigt.
 
Jag vet inte om det syns hur stor hög det vart men det är i alla fall bara rumphår.
 
Nu måste jag nog ge mig ut och röra på mig lite. Känns som att jag vågar lämna honom en stund och jag har varit inomhus på tok för mycket nu.
Mest mosig i huvudet.
Även Ebba längtar ut.
 
Förresten. Sour Cream and Onion ringar doppade i vaniljkvarg är mumma.
Joho då.

Lilleman

Publicerad 2013-03-16 22:18:00 i Allmänt

Jag har bosatt mig på golvet i vardagsrummet.
 
Det var medans jag var på jobbet igår så ringde det från ett okänt nummer som visade sig vara hyresvärdens fru som i sin tur fått höra av en granne som sett Lilleman släpa benen efter sig och trodde att han hade blivit påkörd.. Hyresvärden och även hans fru hade varit ut och försökt locka på honom men han är ju ganska skygg för folk han inte känner så han hade inte visat sig.
Hon sa att dom skulle gå ut och prova igen för hon ville ta in honom till sig i så fall och skulle höra av sig igen om dom fick se honom.
Då var klockan före sex och jag var tvungen att vara kvar på ett jobb som jag redan vantrivdes vansinnigt mycket på med den oron för Lilleman i en timme. Dessutom -20 ute.
Jag förstår inte varför jag inte bara sa, nej jag måste hem. Hade det varit ett bra ställe hade personen släppt hem mig istället för att dessutom försöka få mig att stanna till åtta.
Hursomhelst. Hem i ilfart och hoppades att Lilleman skulle komma springandes som han alltid gör. Men inte. Jag ropade och lyssnade, ropade och lyssnade. Och han svarade. Så efter hans röst som svarade på min så kunde jag lokalisera honom till grannens garage där han satt och var väldigt ynklig.
Älskade hjärtat. Om han hade kunnat gå till hyresvärden och kunna få komma in i värmen iaf.
 
Hursom. Bar in honom, konstaterade att bakbenen inte bar och ringde veterinären.
Både jag och veterinären trodde att vi skulle finna ett krossat bäcken eller i alla fall någon annan fraktur och sa även när jag ringde att jag skulle förbereda mig på det.
Bästa Ida följde tack och lov med, jag hade nog inte varit någon trygg förare alls i det läget dessutom så kunde jag ålla en hand på Lilleman som fullständigt hatar att sitta i bur. Med en hand på magen var han lugn.
Hursom så röntgade hon igenom hela katten och fann inga frakturer och hela inre organ. Vi hittar inte heller något yttre synligt förutom ett blåmärke i munnen. Tänderna har dock klarat sig helt.
Men han visade tydlig smärta även när han var nerdrogad och med smärtstillande i kroppen.
 
Han fick i alla fall komma hem och eftersom han skulle vara stilla så försökte jag ha honom i buren, vilket han vägrade.
han hade lite svårt att komma till ro och han till och med kravlade sig upp i fotöljen med enbart frambenen, för att få komma åt att ligga brevid Ebba. Jamen vännen då. Rarast.
Till slut kom jag på att jag ju har en bäddsoffa med utdragbar "säng" under så jag drog ut den och la Back on Track dynan brevid och där la han sig till ro.
Så har vi även spenderat största delen av denna dag. Han äter, blötmat på veterinärens rekommendation för att få i sig vätska, trots att han egentligen inte tycker om blötmat, han dricker och han släpar sig på lådan. Han har inte bajsat ännu men han kissar, under protester för det gör förstås ont.
 
Vi var in en sväng i dag också för att kolla upp och veterinären tyckte att han var mycket bättre då han idag faktiskt använder båda benen så det finns hopp i alla fall.
 
Det var en riktigt bra veterinär. Jag fick gott förtroende för henne faktiskt och det kändes som att hon brydde sig och hade kunskap. Skönt att veta att det finns en sådan så pass nära. Vi var alltså till distriktarna här i Kalix.
Dagens besök tog hon dessutom inget betalt för hon ville se hur han mådde och var lika på stationen sa hon. Guldmänniska.
 
 
Och jobbet då ja. Nej jag skulle ha följt min magkänsla redan från början. Det var helt vansinnigt tungt, jag hade aldrig aldrig orkat.
Dessutom är hela den ordinarie personalstyrkan borta. Av 8 personer har hälften sagt upp sig och andra hälften är sjukskrivna. Det säjer väldigt mycket.
När det var kris så skickade närmsta chefen ett sms: Är i Stockholm, kan inget göra...
Va? Va fan?
Egentligen skulle jag ha jobbat själv 12 timmars pass både idag och på måndag, det lovade jag innan jag visste. Dumt. Så dumt. När det dessutom ska vara dubbelbemanning egentligen. Nu blev det ju inte så pga Lilleman och jag känner mig så dålig. Ändå så känner jag att jag har ett ansvar för personen. Trots att jag vantrivdes så behöver personen få ett bra och värdigt liv. Usch tvi dig dåliga samvete. Men jag måste måste tänka på mina djur i första hand och mig själv i åtminstone andra hand.
 
Dessutom var lönen mycket mycket sämre än den jag har i boden. Snart är det sommar och jag tänker hålla hårt i den tjänsten och det företaget. Underbara företaget. Härliga person. Man får lära sig uppskatta det man har.
På måndag måste jag ändå ta tag i att ringa runt och försöka få mer jobb timmar fram till sommaren iaf.

Mer sorg

Publicerad 2013-03-15 23:50:00 i Allmänt

Min finaste Lilleman är halvt förlamad. Kanske påkörd. Svårt att veta. Inga frakturer och kan röra bakbenen lite och har känsel i benen men kan inte stå eller gå. Dock verkar han vara vid gott mod i alla fall. Han har till och med ätit en liten potion burkmat.
 
Älskade  katt

Så fint

Publicerad 2013-03-15 10:34:00 i Allmänt

Nu vet jag vad Mayan vill ha för träns.
Ett sånt här:
http://www.hooks.se/product.aspx?productid=300761&deptid=109&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC
I svart förstås stor fördel att snokremmen går att plocka bort utan att det blir en flärp kvar.
Och så vill hon ha ett sånt här pannband till
http://www.hooks.se/product.aspx?productid=390071&deptid=202&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC
 
Om jag nån gång nånsin får mina pengar så ska hon få det.
 
Efter att jag betalat allt jag är skyldig folk förstås. Om det blir nånting kvar efter det.
A-kassan är nu skyldig mig för 15 veckor. Snart 17.
Mm.
 
Så tråkigt att måsta vara snål hela tiden också. Jag vill kunna ge min hundvakt någonting bra, jag vill kunna ge den present som jag utlovat, jag vill kunna spara lite pengar till en sadel åt Stråla, jag vill kunna göra nånting. Bara nånting.

Oh dear!

Publicerad 2013-03-14 23:51:00 i Allmänt

Vad jag tycker om översättningar till filmer, tv-serier och dylikt är ett ämne för sig men idag såg jag nånting som fick mig att skratta.
 
Dean utbrister: "Son of a bitch!" och dom översatte det med... Kära nån.
 
Det blir extra roligt när man föreställer sig Dean säga just kära nån. Oh dear.

Babbel

Publicerad 2013-03-14 21:01:42 i Allmänt

Pratade med mamma och berättade vad dom sagt på a-kassan, hon blev väldigt upprörd och så sa jag, "Jo jag har gråtit en del idag" för att sen lägga till ett he he som för att påstå att det inte är så farligt, för att förminska hur förtvivlad jag känner mig...
 
Har iaf spenderat lite kvalitets tid med mina hjärtan
Kolla tassarna på Lilleman alltså. Svårt att vara på dåligt humör tillsammans med dom här sockerpottorna.
 
Och så har jag spenderat tid med familjen Winchester
Helst skulle jag vilja begrava mig i seriernas värld dygnet runt för att slippa livet.
 
Bilen har jag fått tillbaka, hoppas man kan lita på att den startar nu.
Jag ringde verkstan igår, Burlins, och han sa att han var på väg att ta in den så att den skulle bli klar igår. Jag frågade flera gånger om det var okej att komma och hämta den på morgonen idag och det var det absolut och dom skulle öppna redan kl 7. Han sa även att dom skulle ringa om den av någon anledning inte var klar.
Var den klar när jag kom efter jobbet kl 9. Nej!
Något missnöjd jag fick sitta och vänta på den tills dom var klar. Jag hatar när folk fuckar med min tid och efter att ha jobbat 34 timmar i sträck, lovat att ge frukost åt hästarna och dessutom ha höhämtning på agendan, dvs ett varv till till Luleå så... Mmm.
 
Träffade på min höbonde när jag var och lastade hö, världens bästa höbonde EVERoch han bjöd in mig på ärtsoppa. Hemlagad ärtsoppa med hembakt tunnbröd. Jodå. Tackar och bockar. Så lite kvalitets tid med mysiga farbror höbonde och hans tant sambo, som alltid säjer att hon ska adoptera mig, satt jäkligt skönt faktiskt.
 
Orkade inte ta ut hästarna idag. Helt slut. Sjukt borta i kropp och knopp. liten liten promenad med Stråla och Ebba.
Tvivlar på att jag kommer orka nånting fre lör heller då jag ska jobba 9 timmar båda dagarna.
Nu tjatar jag väldigt mycket om hur dåligt jag mår. Men jag kan inte riktigt fatta själv att det blev så här illa. Det kändes ju som att allt var på väg till det bättre.
Det är så mycket som jag inte skriver också. Sånt som händer och sånt som känns.
Hatar känslan att inte räcka till, inte duga till nånting. Känslan av att folk tycker man är slö och otrevlig.
Måste förklara för mig själv varför jag är som jag är. Om jag själv inte förstår, hur ska då någon annan nånsin kunna göra det.
Fick bra insikter när jag fick sån bra respons på inlägget jag skrev om Tyras utbrändhet. Här:
http://stjarnstralar.blogg.se/2013/february/dipp.html#comment
 
Hittade även en bra tråd på Buke
http://www.bukefalos.com/f/showthread.php?t=1183251
För det är fantastiskt skönt ändå att det finns folk som förstår precis hur det är vilket jag tror är helt omöjligt om man inte varit där själv...

.

Publicerad 2013-03-14 10:37:00 i Allmänt

Jamen det är ju underbart. Ringde till a-kassan för att höra hur det såg ut med utbetalningen och dom hade inte hunnit läsa mina papper ännu. Så det blir inga pengar den här gången heller. Ja vad gör man, det är bara bryta ihop. Totalt... Är det konstigt om folk hamnar hos inkasso? Vad gör folk som inte har det stödet som jag ändå har? Ska det ta flera månader för att läsa ett papper? Hur mycket orkar man egentligen? Bli aldrig arbetslös!!

Äh

Publicerad 2013-03-13 21:02:20 i Allmänt

Åh vad jag är less på fia med knuff. Och åh vad jag är less på folk som grinar i tv. Det är ett jäkla bölande jämt.

Manglad

Publicerad 2013-03-12 19:17:00 i Allmänt

Har varit på massage på kropp och Hälsa eller vad det nu heter i Töre. Jag tror hon hittade 80-90% av mina ömma punkter så jag känner mig rätt överkörd just nu.
Jag är mycket nöjd med hennes insats hon hittade dessutom källan till smärtan i ländryggen, när hon började prata om ischias så slog det mig att det är från när jag trillade av Leffe där för många år sen. Det var precis där det small till och det är efter det som jag fått ont i ischias. Mycket intressant. Om man bara skulle få till den, som satt utav fan hon fick jobba rysligt länge men det är ju inte så konstigt efter alla år, det skulle ju vara underbart. tänk att slippa vakna på nätterna och inte kunna röra sig för att det gör så ont i ländryggen.
Ja, hon må vara lite dyr men om det hjälper så är det ju värt varenda krona.
Jag tror inte jag har varit med om någon tidigare som hittat så mycket som hon gjort. Förstår att det är svårt att hitta allt, det är nog omöjligt i den här kroppen. Hon tipsade även om en privat läkare som var reumatolog och expert på smärtproblematik.
Tack för det. Ska definitivt testa den läkaren.
 
Nu är det snart dags att dra till jobbet för att återkomma hem på torsdag.

Dubbelt

Publicerad 2013-03-11 21:47:00 i Allmänt

Ja det var tur att jag hade tänkt att Mayan skulle få ta en lugn promenad period. Nu blev det helt plötsligt apmycket jobb. 40 timmar betalda och 60 hemifrån den här veckan.
Det är blandade känslor. Skitbra att få jobba men att vara borta så mycket känns mindre och mindre okej.
Hursom så ska jag bland annat på intro på stället jag var på intervju i lördags. Jag fick ju en halvtaskig känsla tyvärr men det skadar ju inte att testa iaf. Det skulle vara så jäkla bra att få ett jobb närmare, där det ingår vaken natt. Mindre timmar hemifrån och bättre betalt. Eller, ja det vet jag ju inte, ingen från själva företaget har pratat med mig, vilket också känns sådär, bara assistent och personen själv...
Hmm...
 
 
Och å vad jobbigt det är när det är -15 20 på nätterna och 0 gradit på dagarna +grader i solen. Förutom att jag själv inte fixar kylan mycket längre till, jag tror jag går sönder snart, så är det jättesvårt med täckes hästarna. Där är en enorm fördel att bo på gården så man kan täcka av och på mycket lättare.

Barnplågeri

Publicerad 2013-03-11 17:47:15 i Allmänt

Nu blev jag lite arg. Sitter och tittar lite på Biggest Loser och i vanlig amerikank anda ska det vara snyftigt och tramsigt.
Då sitter den en man och berättar om när han såg sin dotter dö. Sorgligt iofs. Men grejen är den att han och hans fru/sambo hade varit in på 20 veckors ultraljud och redan då veta att barnet saknade mjälte och nu minns jag inte allt men det var en hel del som barnet saknade inne i kroppen plus att det hade ryggmärgsbråck. Läkarna tyckte att dom skulle göra abort för att barnet skulle aldrig kunna leva men han vägrade... Dottern hade 60 procents chans att leva till födseln och det gjorde hon tyvärr. Sen orkade jag inte riktigt lyssna mer än att hon under sitt första halvår fick genomgå massor med hjärnoperationer. Massor. Innan hon till slut fick dö.
Hur fan kan man göra så mot ett barn? Av egna egoistiska själ plåga den till döds under flera månaders tid istället för att avsluta det innan det ens var ett barn.
Det förstår INTE jag.
 
Hade det varit ett djur så hade det varit djurplågeri av hög grad. När det är ett barn så är det föräldern det är synd om och man ska tycka att han är en god människa som har gott igenom det hela.
Nej fy fan.

Kom vår

Publicerad 2013-03-10 01:28:25 i Allmänt

Jag gjorde misstaget att läsa något riktigt sorgligt när jag egentligen borde sova. Jag hoppas verkligen inte att jag någonsin hamnar i den sitsen att jag måste ta farväl av mina djur av annan anledning än att det är dags för dom på grund av ålder. Men jag har samma tänk. Mina hästar ska inte säljas om jag inte kan ha dom kvar. Möjligen Stråla som är ung och ändå har ganska stor chans att få ett bra hem. Men dom andra. Nej aldrig.
Usch.
 
Hursom, för att tänka på nått annat, så tog jag och masserade igenom Mayan idag, det var faktiskt riktigt varmt och skönt i solen så vi stod ute och pysslade på. Hon var rejält spänd i hals och runt bogarna, speciellt på höger sida. Där satt antagligen orsaken till att var så slitig i tyglarna häromdan. Varför hon har blivit så spänd kan man ju fundera på också. Snön skulle behöva försvinna så vi kan gå i skogen och lyfta på benen lite mer.
Det var svårt att få höger sidan att släppa men tillslut var den också mjukare, resten av kroppen kändes fin förutom lite spänd höger sida ländrygg, inte mycket och det lossnade ganska fort.
Sen for vi ut och körde en sväng, i grimma mest i skritt men hon fick jogga på en bra bit i varierande lugnt och snabbt tempo för att hon skulle få sträcka ut lite.
När vi sen vände hem så var tant tydligen rejält trött för hon skrittade på helt lugnt i säkert 10 minuter innan hon började sjåa på så som hon brukar på hemvägen. Nästan bara skritt hemåt, en trav för att få ur mjölksyran. Hem och stretsha ordentligt.
 
Sen promenad med Strålan som var ganska loj.
 
När solen försvann så blev det svinkallt igen runt -20... Vad var det jag sa, det kan inte vara 10 plusgrader i februari utan att det biter oss i röven.
 
Vår nu då tack. Värme, mjuka gusvägar och en ridbar Stråla. Ja det hade suttit fint
 
 

Mm

Publicerad 2013-03-09 22:51:54 i Allmänt

Åkte hemifrån 18,30 och kom hem nu 22.45 å det enda jag har gjort utöver är tankat.
Mmm.
Ja.
Det vette fan alltså. Konstig arbetsintevju I have to say.
Å imorrn ska jag upp å va alert för å jobba i boden. Mm.
Ja...

Ajsing

Publicerad 2013-03-09 01:34:29 i Allmänt

Mina leder har varit mer än lovligt bråkiga på senaste. Högerhanden kan jag inte stänga t.ex. Att hoppa av hästen är intressant när fotlederna är som dom vart.
Den ihållande kylan gör inte saken bättre. Alls.
Nu vill jag ha vår på riktigt. Nu.
Det är ändå tur att dom inte är riktigt så här illa jämt. Men nu har det hållit i sig bra länge. Dessutom så skulle jag verkligen behöva en massage genomgång jag också och få lite mer ordning på ryggen och nacken som gör ont som fan helatidenjämt och funderar på om jag skulle prova hon i töre igen. Jag tyckte att hon hjälpte mig ganska bra sist, hon är ju utbildad på fibromassage så.
 

Spännande

Publicerad 2013-03-08 18:11:11 i Allmänt

Men nu ringde hon upp igen så imorgon ska jag på intervju.
Whoop whoop!
Håll tummarna.

Hjärterum

Publicerad 2013-03-07 20:50:21 i Allmänt

Asch. Det ringde en tjej tidigare angåeende ett jobb jag sökt. Hon tyckte det lät jättebra och skulle bara kolla med brukaren också och undrade om jag kunde komma på intervju redan ikväll.
Där blev jag allt lite glad. Men brukaren tyckte tydigen inte det lät lika bra som hon som ringde för jag har inte hört nått mer. Asch!!
 
Ännu en rysligt risig dag. Soligt och vacker iaf, det är så otroligt skönt att det är ljust ända till kl sex nu, underbart! Så fast jag inte lyckades släpa mig ut med hästen förrän kl 16 så hann vi ändå se en del sol.
Red Mayan hela bergnästet vägen ut. Hon hade nog också en dålig dag för det var väldigt mycket ryckande och slitande i tyglarna, låg på och förökte dra iväg i galopp hela tiden. Det gjorde inte så jättegott för min nacke när hon höll på så.
Ganska roligt var det iaf, i övrigt var hon jättefin. Funderar på om jag skulle ge henne lite slappare veckor framöver med bara bettlöst. Vi får se.
Å så blev det en kort skritt tur med Leffe och Strålan i snöre. Stråla var jättepigg och glad och jag tycker att hon ser bättre ut i kroppen.
När vi kommer tillbaka brukar jag bara släppa in dom i stallet för att själv stänga dörren.
I dag tyckte dom tydligen att det var onödigt att stå i varsin box.
 
Strålan går oftast med Back on Track täcket på när vi är ute och rör oss.
I hagen är det också täcke som gäller tills ryggen är fräsh igen. Känns ju sådär när vädret är toppen så jag drar allt av det stundvis, samma som att Mayan får gå utan ibland. Mayan är min indikator, kan hon vara naken kan alla hästar vara naken. Idag fick dom vara naken mellan lunch och typ sex.
Idag kom jag även ihåg att dra på Stråla magneterna, kommer ihåg dom ibland, och igår läste jag att för bästa effekt skulle man sätta en magnet på "det slöa" benet och en på det diagonala benet, på Strålan blev det alltså vänster bak och höger fram och Strålan började gäspa på en gång. Härligt att det gav reaktion så snabbt.
Man skulle även ha nackmagnet för bästa resultat och jag undrar som tusan vart min andra är. Mayan har ju en men jag vet att jag ska ha en till, en som Leffe hade förut. Han tål dom däremot inte så jag har lagt bort den nånstans. För honom är det för kraftigt, han skrapade sig blodig på näsan för att bli av med den. Innan jag kom på varför han gjorde så, gubben.
Dessutom ska jag ha två benmagneter till, vart jag då har stoppat dom. Hmmm...

Mycket mys och sadel funderingar

Publicerad 2013-03-06 22:36:00 i Allmänt

Fick ett svar på min annons om medryttare från en familj i KIRUNA som ville komma och rida en gång i veckan.
Alltså har dom inga hästar däruppe? Åka ca 4 timmar enkel väg är väl lite väl magstarkt kan jag nog tycka.
 
Sen har jag fått ett svar från en som bor  i byn också, det lät mycket bättre tycker jag.
 
Mysgryn.
Mycket sånt här blir det.
Det är gott.
 
Just nu sitter jag och läser på en del om sadlar. Funderar på vad Strålan kan tänkas ska ha för sadel. Jag kommer naturligtvis ta hjälp av en sadelutprovare när det är dags, och dags är det inte än på ett bra tag men jag kan inte låta bli att fundera och drömma lite. Kan ju vara bra att ha lite koll när det väl gäller.
 
Och så fortsätter jag fantisera om en dressyrsadel åt Mayan också.
 
Lånade hem och provade en Espaniola på henne men jag fick den inte att ligga bra alls så det blev inte ens provridning i den.
Dessutom så finns det två skruvar under de väldigt mjuka och tunna panelerna som jag känner kan trycka ner i ryggen på hästen.
Det kanske skulle kunna funka om man vägde 40 kilo mindre än mig.
Det är dessutominte riktigt vad jag egentligen vill ha rent estetiskt så det var väl lika bra at den inte passade
Jag vill även ha ett nytt träns till Mayan, hon har faktiskt fått ha sitt i väldigt många år nu, minst 8. Jag skulle inte säja nej till ett http://www.psofsweden.se/sv/for-hasten/trans-jump-off-revolution-1.html utan snokremmen.
Men 2000 för ett träns. Njae alltså.. Inte ens fast Per-Martin har varit med och utvecklat det.
Annars skulle jag kunna tänka mig ett http://www.stromsbergsgard.se/transgrimma-martingal/rambo-micklem-competition-bridle som jag hade väldigt svårt för först men nu tycker är riktigt snyggt, om det inte vore för den knepigt placerade käkremmen. Men även där. 1500. Host host.
Ja fantisera kan man.
När mina a-kasse pengar kommer då ska iaf tant få ett nytt snyggt pannband. Det är då ett som är säkert.
 
Oh, jag har blivit en sån dressyr nörd. Whats up with that?!?

I Sjumilaskogen

Publicerad 2013-03-06 08:22:18 i Allmänt

I går kväll/i natt när jag inte kunde sova så började jag tänka att mina hästar är som karaktärerna i Nalle Puh.
Leffe är Nasse som är mest osäker och vill vara till lags hela tiden. Oh kkkkära nån. Det är inte lätt att vara modig när man är ett mycket stort djur.
Mayan hon är Kanin som springer runt och ska ha ordning och reda och blir hysterisk när det inte är som hon vill. Aah, mina morötter!
Stråla är Tiger som nästan helatidenjämt är glad och hoppar runt och är kaxig och påhittig men som innerst inne är ganska rädd för Heffaklumparna.
Skorpan är Ru, vill alltid följa med på äventyr fast hon inte får, rymmer hemifrån och hittar på bus.
 
Jag hade ju kunnat önska att jag själv var Nalle Puh, mycket liten hjärna som jag har och ständigt hungrig, men jag är nog allt Ior. Pessimistisk, deprimerad, tror jämt att ingen tycker om mig, tappar svansen och mitt hus ramlar ständigt ihop.
Å så är jag lite Uggla också, tror jag är väldigt bildad fast jag egentligen inte har en aning om nånting.
 

Xperia

Publicerad 2013-03-05 21:36:05 i Allmänt

Ja vad fan. Det blev vila för alla hästarna idag... Jag blev i stan många många timmar mer än jag tänkt mig pga av bilfan. Det är dessutom en sån där riktigt dålig dag, ända sen jag vaknade har jag haft svinont och bara vartit zombietrött. Så när jag väl kom hem så var jag för trött, för irriterad och hade för ont så det blev bara att natta dom lite snabbt och hem och äta.
Hoppas jag kan ta ut dom imorrn, få se när dom ringer om bilen och vad dom har att säja.
Jag är väldigt ridsugen och hade egentligen tänkt rida Mayan imorgon men jag tror det får vänta till på torsdag. Ah, vi får se vad som händer.
 
Har startat igång min nya telefon som blev en Sony Xperia. Jag hade ju tänkt mig en enkel telefon helt utan toutch, bara det enklaste funktionerna och jag ville ha en Nokia och så lurade hon på mig en sån. Eller lurade, jag känner mig lite lurad men hon var väl en bra säljare helt enkelt.
Däremot så fick hon mig att byta nummer vilket jag egentligen inte alls vill så jag hoppas på att det ska gå att ångra sig. Väntar på svar om det.
 
Har tränat på att sms:a och det går bättre och bättre, snart är jag riktigt hajj på det. Whoop whoop.
Den går att blinga till lite också vilket faktiskt ändå är lite viktigt.

Bah!!

Publicerad 2013-03-05 17:54:17 i Allmänt

Men jag tror jag blir tokig! Biljävel!
Nu är den iaf på en verkstad. Jag skulle få låna pappas bil som startade fint i morse men inte nu minsann, nej då, inte när jag ska ha den.
Vad fan är det frågan om egentligen? Jag tror helt allvarligt att det är någon högre makt som inte vill att jag ska köra bil. Det går liksom inte att ha sån här otur med bil efter bil efter bil efter bil...........
Bah!!
 
Å så har jag köpt en ny telefon eftersom min är trasig och telefon måste man ju ha och blev övertalad att köpa precis en sån som jag visste att jag inte ville ha. Ja jösses då.
Jo men jag har fått lite pengar iaf tack vara vivus.se. Först lånet helt gratis så det var ju bra. Bara jag får mina a-kasse pengar nu i mars då. Annars blir det gatan nästa.

På rygg

Publicerad 2013-03-04 18:20:16 i Allmänt

Har lagt ut en annons om medryttare, chansen att finna någon är ju ungefär noll men jag tror att det skulle göra väldigt mycket att bara få lite sällskap i stallet. Skulle definitivt bli lite mer motiverad. 
Man kan ju alltid hoppas.
 
Lilleman är bara för jävla söt där han ligger upp och ner brevid mig och sover just nu. Vill inte störa honom men jag hittade en annan bild på honom upp och ner (hans favorit position) som fick mig att skratta högt.
 
 
och så här ser han oftast ut när han sover
 

Iglo

Publicerad 2013-03-04 12:11:40 i Allmänt

Ebba och Bobbe har haft kul nu på förmiddan.
 
Filmade ett till klipp där dom sprang utav tusan med det försvann i min kamera.
 
Som Ewa sa, det är bara skit med allt kameran funkar inte, telefonen funkar inte, bilen funkar inte och inga pengar får jag. Ja det är ju utmärkt.
Jag har varit så förbannad på förmiddan, 20 jävla grader kallt och fläkthelvetet i bilen fungerar ju inte så jag har fullkomligt hållit på att frysa ihjäl på väg hem från jobbet.
Förbi brändön och hämta hö skulle få låna mammas bil om hon kunde köra Pappas lilla toy men då startade inte den heller så det var bara åka iglo med hästtransporten hem också.
Fy fan!!
Men säja vad man vill om Ewa, hon får mig oftast på bättre humör faktiskt. Ja bara det att hon vill umgås med mig gör ganska mycket när jag emellanåt känner mig ensamnast i hela världen och helt strandsatt i den här byn långt från civilisationen utan nånting att göra eller möjlighet att ta mig härifrån...
Äh!
 
Igår blev det iaf en ridtur på Mayan, red mot Bergnäset men inte hela vägen ut eftersom jag hade lite bråttom iväg till jobbet och mest i skritt eftersom att jag inte ville att hon skulle bli så svettig då jag skulle kasta ut henne direkt i hagen. Men hon sjåade på så mycket på hemvägen så hon blev ganska svettig ändå.
Explosiv dam, hon börjar ha lite för bra kondis nu tror jag =)
Jag försökte mest tänka på min sits, att hålla händerna stilla och kasta handväskan, att tårna inte skulle peka utåt och neråt och på att vi skulle få fina övergångar skritt-trav. Det gick väl så där eftersom hon var så pigg och lite sprättig.
Två korta galopper en del trav och mest skritt, i slutet kändes hon ändå rejält avrastad då det är ganska backigt åt Bergnäset och det avslutas med en mördarbacke hemåt.
Pust och puh.
 
Idag blir det vila ska bara dra med Stråla på promenad. Igår blev det faktiskt ingen.

Ha ha

Publicerad 2013-03-02 00:30:36 i Allmänt

Om jag hade druckit kaffe på morgon så hade det sett ut så här imorse:

Tokigt trevlig travar tant

Publicerad 2013-03-01 23:17:02 i Allmänt

Puh, risig som tusan idag också. idag hjälpte det dock att vila efter jobbet så jag har också fått rastat hästarna.
Körde Mayan som var riktigt pigg efter två vilodagar, först ett varv runt byn och sen ett varv runt kullen. Hon fick springa av sig ordentligt och vi körde travintervaller. Efter första travrepan så började hon lyssna jättebra på förhållningar och låg inte på nånting alls, inte i ökningarna heller. Mycket trevlig tant.
Sen for vi till stallet och plockade upp Leffe och for ett varv till runt kullen mest i skritt och så en lugn travsträcka.
Mycket nöjd med damen som var så lyhörd trots två dagars vila och avrastning framför vagn.
 
Sen blev det en promenad med Strålan under norrskenet
Inte direkt bästa kameran nej, men jag är faktiskt imponerad över att det alls fastnade på bild.
 
Funderade på att inte promma Stråla idag eftersom jag är i bottenläge men har veterinären sagt promenera så promenerar jag.
 
 
Sovit skitdåligt också och varit uppe före fan för jag var så nervös att bilen inte skulle starta när jag skulle iväg och jobba. Fan vad det suger att ha en bil som man inte riktigt kan lite på.
Sen när jag kom till jobbet så var det dubbelbokat... Så vi var två på ett jobb som man knappt behöver vara en till. Nå men jag passade på att göra ordentligt med matlådor till min person och torka av ordentligt i köket osv osv, medans min arbets"kamrat" satt och lekte med telefonen hela tiden... Mmm.
Samma person som jag var sur på sist jag jobbade då hon inte hade gjort ett levandes skit. Det som ska göras är inte allt för mycket eller betungande men det är ändå en del och lämnar man ALLT till kvällen plus städdag, då blir det jävligt mycket.
Dessutom så är vi ju där för personen och inte för att sitta av tid, det minsta man kan göra är väl att gå ut iaf vilket personen alltid uppskattar.
Jag blev bara tjurig och for hem tidigt istället.
Vad gör man då egentligen? Säjer till cheferna? Eller är man gnällig och bitter då? Jag är ju bara vikarie. Jag är inte den som jobbar arslet av mig i onödan men att bara sitta på röven och leka med telefonen är inte riktigt okej kan jag känna.
 
Äsch.
Vart finns det perfekta jobbet?
Just nu finns det inga jobb alls ute förutom semester vik.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela