stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Bushäst

Publicerad 2009-01-31 17:45:45 i Allmänt

Vaknade idag och kände mig relativt pigg, gick ut en kort 5 minuters sväng med hundarna, gav hästarna mat och höll på att svimma.
För övrigt så drömmer jag jätteofta om en person, mysiga drömmar, inget sexuellt (drömmer i princip aldrig sexdrömmar, skittråkigt), bara mysigt och det är väl visseligen trevligt men jag undrar varför. Det är en person som jag tycker väldigt bra om och finner lite attraktiv men inte mer än så väl? Man börjar ju fundera på om mitt undermedvetna vet nånting som inte jag vet.

Hur som så kände jag idag att efter tre dagar av göra absolut ingenting, måste nånting göras, både för min och för djurens skull, så det blev en körtur. Inge borst och pyssel innan, bara på med sele och reflexer med många pauser, nära till att luta sig på en stabil häst när det snurrar allt för mycket.
Tur sen att Mayan kan vägen, lite obehagligt när vagnen svänger och jag är på väg rakt fram, och att dom andra två sköter sig själva därbak.
Stråla var väldigt pigg och busig, det var pip och skutt hela tiden. Sötunge. Hon har aldrig nånsin provat dra i grimskaftet, klättra på vagnen eller liknande så idag fick hon hållas bäst hon ville, det är massor av överskotts energi som behöver ut, hon behöver bara påminnas ibland om att hålla sig bakom vagnen och inte brevid. För det mesta låter hon Leffe vara ifred också bara ibland som hon inte kan låta bli att reta honom och ibland får hon även med honom i sina busryck.
Dom är som roliga dom små liven.
Mayan var väldigt lugn och fin trots 3 dar helvila, kanske kände att matte inte orka med nå trams. På slutet höll jag på att somna, blundade, mysigt gung och trevligt hovklapper. Man kanske skulle ha en häst och vagn simulator när man ska sova *idea*, den får jag ta och klura vidare på.

Rubrik?

Publicerad 2009-01-30 20:36:58 i Allmänt

Jag blev ordentligt dålig, så dålig som jag inte varit sen jag hade körtelfeber. Jag har varit helt utslagen sen jag kom hem från läkaren. Tack och lov verkar det värsta ha gett med sig nu i alla fall tur det inte varade allt för länge, det hade jag nog inte orkat. Jag orkar  sitta upp en stund nu, fast jobbigt är det. Den värsta febern har lagt sig, nu är det mer vanlig förkylning, inte total kramp.  Nu har jag också fått sova kan man lungt säja. Från och till (mest till) i 30 timmar. Puh.

Läkaren igår då, fortsatt sjukskriven på 50% till sista mars.

Ja just det ja, en "rolig" sak, damen från försäkringskassan som ringde härom dan sa: "Jag ser här att du snart fyller 20!"
Ehm.. nä men 30.. *cry*

Oh well. Nu är det snart Stargate Atlantis på tv. Yey!
Don´t judge me, har man bara 4 kanaler och spenderar väldigt många timmar i soffan så ser man det som finns att se. Men det är en grymt bra serie.
Sen var det visst repris på en intervju med lilla Palm senare i kväll. Hoppas jag orkar titta.

Sova?

Publicerad 2009-01-29 06:19:59 i Allmänt

Sova, vad är det?
Hostar, nyser, väser, svettas och funderar.
På en stund ska jag till läkaren på återbesök för min sjukskrivning så nu är det absolut ingen idé att ens prova. Få se vad han säjer då.
En bra sak är att FK ringde igår och ställde lite frågor. Det var en trevlig och förståeende kvinna. Jag som har varit så orolig att dom ska hitta på nått fuffens. Jag är överlag så paff över att det helt plötsligt finns så många människor som lyssnar och förstår. Läkaren, kommunhälsan, FK osv. Inte riktigt van det. Men det känns skönt att skeppet har satts i rullning i alla fall och det känns som att det sakta men säkert går åt rätt håll efter så många år.

Lite rolig underhållning så här på morgonkvisten är The Webb Genie http://en.akinator.com/ läskigt bra på att veta vem man tänker på. Tack till Magnolia för den länken =)

Aj, jäklar det gör ont att nysa. Jösses vad det är synd om mig nu. Måste komma ihåg att köpa näsdukar.

Host host

Publicerad 2009-01-28 18:04:34 i Allmänt

Jag har lyckats bli sjuk. Har hostat hela natten och när jag väl slappnade av och höll på somna så kommer funderingar i stället. Så ingen sömn den här natten heller.
Det river fint i halsen och i bröstkorgen, har i alla fall fått ner febern med hjälp av lite tabletter.
Nu ska jag återgå till soffan.

Vintermys

Publicerad 2009-01-27 23:01:48 i Allmänt

Idag blev det en ridtur. Leffe tycker så mycket om att gå inne i byn och kika så vi gjorde det. Fast kl 22 har alla gått och lagt sig här i byn så det fanns inte så mkt att kika på.
-4 vindstilla, lite snöfall, pigg och glad häst. Mys.
Jag skulle vilja få lite mer kondition och styrka i kusarna. Men det är svårt att orka själv. Idag travade vi en lång sträcka men aj vad det gjorde ont. Så det får jag väl lida för imorgon dårå.
Nåja, det kan det vara värt.
Leffe var lite stel åt vänster, annars jättefin. Min prins.

Jag har kommit på att man ska inte försöka äta samtidigt som man tittar på Johan Palm. Det blir lätt att man glömmer bort att tugga då.

Som ett plåster

Publicerad 2009-01-27 13:03:15 i Allmänt

Idol final dvd:n som jag beställt kom idag. Det blir en perfekt `plåster på såren´ aktivitet till senare.
Nu måste jag prova sova lite. Det blev ingen sömn inatt, mellan 7 och 10 sov jag en stund sen skulle jag iväg på massage. Det var väldigt skönt.
En sak som stör mig dock är att massören spelar så tjatig musik så till slut går den mig på nerverna. Samma låt om och om igen och låtar med ungefär en textrad som upprepas om och om igen. Att hon inte själv blir less.

Friskt vågat..

Publicerad 2009-01-27 00:32:09 i Allmänt

hälften vunnet brukar det ju heta. Kanske det är sant, även om det inte känns så just nu. Det är definitivt ingen storvinst men kanske en liten iaf. Nu är det gjort i alla fall.
Att skratta och gråta samtidigt är en lustig känsla. Jag förvånade mig själv med att känna. Att bli ledsen. Det var skönt. Att det inte är helt dött där på insidan.
Tack och lov för fyra vänliga mular..
Sen kommer tankarna förstås. Det lär bli ännu en sömnlös natt.

Skorpan

Publicerad 2009-01-26 21:53:02 i Allmänt

Jag satte ut en ny annons igår eftersom att alla som svarat på den tidigare ballade ur. Nu är det redan ganska många som hört av sig och en som verkar extra lovande. En tjej som vill ha henne till ponnytrav. Hennes farmor och farfar hade stall med 3 kallblodstravare.
Få se om det blir nånting med det, eller om vi hittar någon annan som vill ta hand om min fina lilla Smula. Det var ett tungt och utdraget beslut att skicka iväg henne men när det var gjort så önskar jag bara att hon kan få åka fort. Hon behöver få komma till nån som orkar motionera henne så mycket som hon vill och behöver och någon som har tid och ork att ge henne lite extra kärlek.

För att inte tala om att jag skulle behöva en skötare/medryttare till dom andra också. Lite avlastning bara nån dag i veckan, bara en dag i alla fall, det vore så otroligt mycket värt. Men det är nog ganska lönlöst att ens försöka just ju.

Nu sitter jag här. Fast jag hade planerat en ridtur idag. Men så efter jobbet var jag för trött efter 3 sömnlösa nätter, så det blev soffläge i några timmar. Nu har jag ont i magen och mår illa. Urk. Men snart ska jag ut och aktivera djuren. På något vis.

Så där ja.

Publicerad 2009-01-26 01:31:52 i Allmänt

Nu har jag gjort som resten av världen.. Skapat mig en blogg.
Jag har funderat på det länge länge och när jag väl bestämt mig så kom jag inte  på nått bra namn.
Nu heter min blogg alltså StjärnStrålar (fast utan å och ä) som står för mina älskade djur.
Mina två fuxfröknar får i detta fallet representera dom alla.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela