stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Ho ho

Publicerad 2013-10-31 23:10:14 i Allmänt

Ikväll tyckte Mayan att jag var knäppare än vanligt som först tjatade att dom skulle komma in (för att få på sig täcken då det små snöade lite, och sedan komma ut för jag hade satt kvällshö i skogen.
Mayan: "Jaha, nu står hon där ute och ropar tänk om hon kunde bestämma sig, nå nä jag tänker då inte gå ut här är det så skönt så.
Okej, nu kommer hon in och tycker att jag ska gå ut, nädu har jag gått genom leran för att komma in så tänker jag stanna här.
Nämen vad tar hon sig till! Hon knuffas! Nä nu, eländiga människa, det här ska... Nämen kolla mat!"

Halloween

Publicerad 2013-10-31 21:07:54 i Allmänt

Det tar verkligen en halv evighet att bli klar med sadelkammaren. Men snart så.. Hö hö. Snart ja jag trodde ju jag skulle vara klar för länge sen. Nåväl. Bara dit med soffan nu då så är det väl helt okej, någorlunda ordning (hrm..) och värmen är på, då är jag rätt nöjd.
 
Det stör mig att jag hinner långt ifrån allt jag vill göra på dagarna.
 
Instagram är verkligen helt awesome
 
Det är ju Halloween idag och det var en massa spöken ute på byn idag, Stråla blev då rädd och Mayan tyckte dom var lite smått obehagliga =P
Vem blir inte rädd för galna ungar höga på socker som springer omkring och gapar "trick or treat!"
 
Riktigt häftig pumpa.
 
På lördag ska jag och Ebba på Halloweenfest på Älvdalenshundhälsa och jag har tom skaffat en kostym åt Ebba. Ha ha.
 
 
 

Huvudvärk

Publicerad 2013-10-30 12:30:00 i Allmänt

En tanke som slog mig igår var hur mycket våra hästar kämpar för oss. Det visste jag ju redan men ibland kan det vara bra att påminnas om saken.
 
När vi kom hem och jag kände på Mayan och dessutom såg bekymmersrynkorna ovanför ögonen, dom där som tyder på huvudvärk så började jag dra paralleller till hur jag själv mådde vid träningen på måndag.
Nu försöker jag ju lyssna på mina hästar, jag försöker att inte "kräva" för mycket av dom men ibland är man orättvis.
Nu kände jag inte att jag var orättvis igår men ändå bara det att prestera ett gympa pass med ont i nacke och huvud... Uuurk. 
Men tänk då hur många som bara bortförklarar saker med att det är dumheter, att hästen är knäpp, lat, dum osv osv och tvingar den, inte sällan med våld, att göra saker den egentligen inte orkar, kan eller klarar av.
Ingen presterar på topp med huvudvärk och just huvudvärk är en sak som många glömmer att även hästar kan ha.
 
Min lilla dam som ändå gör så gott hon kan trots att kroppen inte är med henne alla gånger.

Gud vad jag önskar att någon hade kunnat fota oss på ett pass på ridbanan, det hade varit så himla roligt.

Fröken socker

Publicerad 2013-10-29 21:52:00 i Allmänt

Ho ho ja ja. Inte alls lika risig idag men risig, och trött. Varit på massage, väldigt välbehövligt, satt massor i hela ryggen. Jodåsåatt. Det var ju gott men satte igång huvudvärken igen.
Sen for jag hem och myste med Ebba och Lilleman och en ljudbok i några timmar innan det var dags för hästarna. En ridtur är väl bara avslappnande tyckte jag men, nja, inte på Mayan kanske och så blir det ju en del promenerande ( ja visst är det bra att röra på sig men jag får typ alltid jävligt ont av det) och så öppna en ny halmbal och skotta skit och bära halm och så ska jag bara och så ska jag bara och så... Mm.
Nåväl.
 
Så här mysigt är det i hagen och detta efter att jag har skottat och krattat och fått en jävla massa vatten att rinna ner i dikena istället, för det är diken runt hela, bara två övergångar och ändå ser det ut så här.
Bara just vid ingången, det måste ju vara marken som är extra mjuk just här.
 
Skorpan har blivit gråhårig
 
Ridtur då på Mayan då, mörkt som i en kolgruva, släckte pannlampan en stund och såg inte ens hästen.
Jag blir lite yr och illamående när det är så mörkt och hästen rör sig under mig. Lite åksjuk typ.
 
Maysan var fin som vanligt, vi körde mycket övergångar skritt trav, väldigt lyhörd och gjorde fina relativt samlade övergångar, skänkelvikning och slutor. Jätte duktig tjej. Några galopp övergångar också, galopp-skritt, de två första var lite stöppliga men sen kom hon igång i en rund och fin galopp.
Väldigt stel i hals och nacke idag dock, ville inte riktigt ställa åt nått håll och var lite tung framåt.
Stretcha halsen ordentligt och masserade lite lätt när vi kom hem. Hon bara ställde sig och blundade. Mystant! Tror hon ska få sig en massage dag imorgon.
 
Hon har börjat tunna ur lite. Inte mycket men det syns lite. Försöker ju ge henne lite extra hö varje dag eftersom alla de andra "bantar" Leffe har börjat gå ihop han också och det är bara bra men jag får nog försöka trycka i Mayan ännu mera hö.
Nu är vi kompisar igen jag och Aska. Hon har varit skitsur på mig hela sommaren för att jag har tyckt att hon är en lat katt och så har jag kastat ut henne med jämna mellanrum.
Hon är verkligen en lat katt. Det är äta, sova, äta, sova, tigga mat, äta, sova, äta, äta oj vad trött jag blev bäst jag tar en tupplur...
 Fröken socker kan väl inte vara ute heller! Bah!
 

Stråla min Stråla

Publicerad 2013-10-28 20:42:52 i Allmänt

Idag mår jag ungefär lika gott som om jag hade blivit överkörd av tåget och sedan dragen genom en mangel.
Skitkropp!
Det blev ändrade planer då jag fick ridsällskap av en (ev) blivande medryttare. Tjejen som är gillar jag massor och alt funkar fint än så länge men hon är oftast bara en dag i veckan och det skulle vara skönt med lite mer hjälp och kanske främst någon som kan ge Skorpan lite, så en tjej och hennes dotter är eventuella aspiranter.
Idag skulle vi rida en sväng tillsammans då men jag fick tyvärr konstatera att Stråla inte alls är okej. =(
Lilltösen.
Sist vi fick en bakslag så gick det ju till sig ganska bra själv så jag har masserat och tagit det lugnt med henne ett tag nu men så tänkte jag att jag kunde ju prova rida en liten stund idag.
Men nej, det var inte bra, jättespänd och lite stressad tjej, nu har jag ju lärt mig förstå hennes signaler så det var väldigt tydligt. Dessutom så satt jag av efter en stund och hon blev lugn, provade klättra upp igen och de blev samma visa, spänd och stressad,
Då har hon ju alltså blivit sämre sen jag red henne sist. Lilltösen. Mattes hjärta.
Bokat tid med Maria, tyvärr får vi vänta i 3 veckor.
Lerhelvetet hjälper ju inte till.
Kan det inte frysa på igen. Typ NU.
 
Mayan däremot blir bara bättre och bättre (ta i trä) så henne ska jag ta på ridtur imorgon.
 
 
Varit och tränat idag för första gången på ett bra tag men en riktigt dålig dag samt att det var länge sen pga lunginflammation gjorde att jag var jäkligt yr hela tiden, kändes helt okej i musklerna ändå men så andra svängen på cykeln så höll jag på att tuppa, armarna och benen blev helt iskalla. Lite läskigt.
 
Nu är de tju så att jag måste hämta hö idag och egentligen så har jag ju miljoners med saker jag hade tänkt och behövt göra under mina lediga dagar fast det får jag nog skjuta upp (jävla kropp) hö måste vi ju ha men sen, imorgon ska jag på massage sen ska jag bara ta det lugnt och mysa. Hoppas jag, jag blir ju rätt stressad av att ta det lugnt när det finns så mycket att göra.

Spot on!

Publicerad 2013-10-28 01:04:00 i Allmänt

 
Så jävla bra! Det är mina hästar på pricken.
Leffe är den första. Stråla är den andra. Skorpan är den tredje (med en släng av den fjärde) och Mayan den sista han sätter tom surstominen.
Exakt så beter dom sig.
 
 
 
Holly har en lite annan approach, hon brukar lägga sig och rulla när man kommer med maten. Säkert 80% av gångerna gör hon det.

Surig

Publicerad 2013-10-27 23:10:00 i Allmänt

Så mycket mys blev det ju inte...Jävla regn! Är det här straffet för den fantastiska höst vi fick?
Nu är jag iofs pms:ig men jag blir så jävla arg på regnet, helt meningslöst, no shit men ändå, förbannad. Allt blir så jävligt jobbig och det blir så otrevligt för hästarna. Tack och lov är ju hagen så pass stor och ändå rätt bra så det är ju inte lera över allt men precis vid ligghallen är det typ 20*20 meter med en decimeter djup lera. Fi!!
Å så täcken som inte torkar och allt som bara blir fuktigt, segt, surt och blött för att det är hög luftfuktighet att fiskarna skulle kunna simma på land.
 
Nåja. Stråla var kramig, mys tös, Skorpan var go hon också. Leffe är lite.... knäpp. Jag vet inte riktigt vad som är med honom, matfixerad och det är ju inget nytt men dom får ju mängder med halm och ingen annan är så där hungrig som han så inte vet jag. Inte fick jag skruva på honom brodden heller.
Mayan pigg och sjåig. Hon fick dra vagnen i skritt (nåja) och Stråla och Skorpan gick bakom.
 
Jo, jag är lite surig, precis som vädret men jag hoppas veckan blir bättre.
Imorgon tänkte jag rida Mayan och ta Stråla på ridbanan över bommar för lite ryggjympa.
 
Den här lillgrisen är iaf aldrig surig. Hjärtat.

Woho!

Publicerad 2013-10-27 16:04:32 i Allmänt

Woho ledig!!! Snön försvann dock och snart är det kolmörkt (jävlavintertid) Vila lite å sen myyyysa med hästarna. Sjukt vad jag saknar dom när jag inte sett dom på en hel dag, har såklart varit förbi nu efter jobbet. Hästnörd.

Tjo

Publicerad 2013-10-27 00:04:48 i Allmänt

Tack och lov blev det ändå en helt okej dag på jobbet och nu tack vare att man ska ställa om klockan inatt så får jag nu vara hemma i hela 7 timmar istället för de vanliga 6 (satans jävla skittpass!) innan det är dags att dra iväg till jobbet igen.
Dessutom ligger det lite snö på backen och jag har två roliga veckor att se fram emot.
 
 

Broddskada

Publicerad 2013-10-25 21:02:10 i Allmänt

2 minusgrader hejja hejja fortsätt så! Har ägnat dagen åt att göra massor med ärenden och sedan skruva i brodd på Mayan å Stråla, vilket resulterade i ett väldigt blått och svullet finger. Aj som fan.
 
Dags för helgdag på jobbet imorgon igen, jag vill INTE. Blä.

Springhare och mys i regnet

Publicerad 2013-10-24 20:07:00 i Allmänt

Det var nån slags dokumentär på tv idag då denna lilla varelse visades.
Det kan nog vara det sötaste jag har sett.
Springhare. Det ser ut som något Disney har hittat på.
 
Det har varit en rysligt kall och regnig dag så vi har kurat i soffan jag, Ebba och Lilleman
Rysligt mysigt.
Sen var det dock dags att ge sig ut innan det blev kolsvart ute och frös på igen. Började med att ta in alla hästarna i ligghallen och stänga dörrarna så dom får torka upp, pysslade på medans dom stod där inne och åt, så mysigt.
Sen tog jag och Mayan en ridtur medans det var någorlunda uppehåll
 
Det blev bomlöst och bettlöst idag
Skitrolig ridtur och damen var så trevlig. Jättepigg och glad, kändes superfräsch fick en riktigt fin form även om vi båda blev hängande i högern emellanåt fast det lossnade på slutet.
Tog den bomlösa för jag vill inte rida med finsadeln i regnet, kanske lite kinkigt men men. Det var lite otrevligt när jag vant mig vid dressyrsadeln, väldigt ostyrigt i den bomlösa och dessutom hade regnbyxor som mest halkade runt.
Ja, nä skitkul ridtur, red till stormviken, ganska mycket trav en längre och en kortare galopp samt lyfta på benen i skogen.
Försökte få till sluta i trav, det gick inte men öppna i skritt gick fint.
 
Fina fina Mayan min.
 
Nu står dom fortfarande inne, ska åka och släppa ut dom på en stund.
 
 
-------------------------------------
Hi hi. Inte ville dom ut inte, jag fick knuffa ut dom så att jag fick mocka ur i fred.
Fast jag förstår dom, satans skitväder. Det var ju så fint i hagen och nu är det 1 decimeter lera. Upp till knäna på stackars Holly.... =S

Vad syftar du på?

Publicerad 2013-10-24 11:08:00 i Allmänt

Syftningsfel kan ju bli förjävla roligt alltså.
Läste just detta på en blogg:
"Har fått resultatet från röntgen av hjärnan, de hittade ingen :) jag blev så glad"
 
Jag tycker att det lät som ett ganska tråkig besked.
 
 
Sen har ju det här florerat på fejsbok
Jobbigt att ha barn och inte veta om det... Fö så låter det som en mycket läskig kyrka.
 
 
Och så dom här gamla hederliga läkargrodorna som är lika roliga varje gång. Eller roligare för nu fick jag kramp.
 
* Inkommer med kvadratmeterstor sårskada på lillfingret
   
  * Som preventivmedel har pat använt oavbrutet samlag
   
  * Pat arbetar som elektriker. Inga kända proppar i släkten
   
  * 12 cm långt sårigt underben
   
  * Vi ordnar med mat, hemkört och rollator till pat
   
* Söker för fästingbett i huvudet. Huvudet borttages med pincett
   
 *Poängterar att det är viktigt att pat håller sig ren mellan fötterna
   
*Smärtan i ryggen kommer när pat ligger raklång med båda benen på rygg
   
 *Blöder ibland ifrån vänster näsa
   
 *Patienten måste sova högt under kudden
   
* Hon beskriver huvudvärken som spännande
   
* Kräkningarna försvann på eftermiddagen, likaså maken
   
 *Lastbilschaufför med god kondition som åker en mil utan att bli andfådd i   vanliga fall
   
 *Går nu med stel rygg och huvudet ner i marken
   
 *Sköts i hemmet av maken som är militär
   
* Patienten tål inte ost, mjölk eller smör, ej heller modern och en bror
   
* Mat får han från sonen som ligger infryst
   
'*Har fått större hemsamarit men tycker inte att det räcker ändå
   
 *Halsen som patienten hade besvär med nu i höstas är nu borta
   
 *Nyligen varit på kontroll hos gynekolog som friat
   
*Patienten vägde 78 kilo i hemmet innan han gick hit utan kläder
   
*Änka, bor med frisk make

*Patienten vägde 78 kilo i hemmet innan han gick hit utan  kläder.

*Studerar till ingenjör, för övrigt frisk.

*Elektriker under jord i 18 år.

*Gift, för övrigt frisk.

*Nuvarande sjukdomar: Har nyss flyttat till Rimbo.

*Patienten själv orolig över cancer då patienten avlidit i  detta.

*Ortopedi: Patienten får ont i ryggen  vid  snöskottning, framförallt vintertid.

*Vänster ben mycket spastiskt idag. I övrigt på gott humör.

*Värk i vänster skinka, debut ungefär vid jultid.

*Patientens huvudbesvär kommer från vänster fotled.

*Ögon, öron, näsa, hals: Irriterad på morgonen då han vaknar  i vänster öga.

*Halsen kommer och går.

*Sedan igår ont i öronen, oklart på vilken sida.

*För ett dygn sedan satt köttgryta i halsen. I praktiken  totalstopp.

*Har besvär med låda på penis sedan flera år.

*Patienten har svårt att retahera förhuden och så har även  jag.

*Som preventivmetod har patienten använt oavbrutet samlag.

*Denna patient har aldrig legat hos Dr Johansson men hos mig  har hon legat två gånger.

*Mångårig gökare.

*Privatpraktiserande gynekolog, tidigare frisk.

*Remitteras till kirurgen då hon önskar bli gravid.

*Kirurgi: Vill avboka tiden. Jag är bortopererad.

*Operation sker dagen efter inläggning i lokalbedövning.

*Smärtor vid obduktion.

*Kommer ut från toaletten och ser glad ut.

*I samband med frukost: patienten kräktes upp en hel  rondskål.

*Patienten mår väl. Stomin sköter sig fint och äter nu även  själv.

*Fått en bro i munnen 1991. Ungefär samtidigt debut av  domningskänsla i läppar och tunga.

*Patienten drack tidigare ett glas vin då och då med sin  döde make. Nu mera sällan.

*Civilingenjör frånsett huvudvärk i barndomen.

*Symtom: Patienten har känt sveda i blodådern.

*Svullen, patetisk vänsterarm.

*Rödmarmorerad blek fot som kommer och går.

*Kräkts p g a illamående. Patienten inkommer lätt  analpåverkad.

*Patienten svarar ej på tilltal. Avliden.

*Orkar inte julpyssla som vanligt. Inlägges på IVA för  observation.

*Känner sig lite avvikande i det nya landet och önskar få  detta åtgärdat.

*Sedan patienten slutade röka har hans lukt kommit tillbaka.

*Söker pga att ha slagit i vänster stortå som nästan helt  har lossnat.Personalen får dock ej dra loss den då det gör ont.

*Patienten har mandolinstor prostata.

*Detta var de patienter som blev liggande på mitt skrivbord..

*Patienten tycker att höger stortå hänger ner mer än dom  andra fingrarna.

*Avföringen har samma färg som dörrarna på avdelning 19.

*När hon känner sig trött kan ansiktet vridas mot höger och  stå där och rycka en stund.

*Har börjat få blodiga små matskedar i avföringen upp till  15 ggr/dag.

*Patienten har varit på hunddagis i Gävle med stöd av  socialtjänsten.

*Kan ej få ned hakan mot huvudet.

*Far och Mor avled då hon var 12 år, Dom har ingen kontakt  med henne.

*Tilläggas bör att någon väsentlig temperaturs skillnad ej  kan kännas mellan benen.

*I förra veckan upplevde hon att ögonen försvann i  tunnelbanan.

*Ögonen sticker.

*Patienten får nässelfeber av jordgubbar, kontrast medel,  räkor, samt flera av barnen.

*Mat får han från sonen som ligger infryst.

*Hon har ingen frossa, men hennes man uppger att hon var  väldigt het i sängen igår.

*Patienten ska hålla sig ifrån allt sexuellt umgänge tills  jag kan ta emot henne.

 

 

 

 

..

Publicerad 2013-10-23 19:41:29 i Allmänt

Bobes dog av magomvridning. Stackars fina Bobo. Vila i frid vännen.
 
Regnet fortsatte idag och jag var bara trött å hade ont så det blev en liten körtur med Mayan framför och Skorpan å Stråla bakom. Lite hästmys å så jobb.

Nu regnar det...

Publicerad 2013-10-22 23:48:30 i Allmänt

 
Stråla fick sig massage idag och det var mycket gojs där... Mmm, jag har nog tyckt att det har varit lite halvvajsing med fröken så hon har bara gått lite lätt den senaste tiden. Ordenlig massage och lätta på en massa spänningar samt en stund med BoT- täcke blev det ikväll, stängde dörrarna till ligghallen och stängde in oss allihopa där inne. Mycket mysigt.
Dom var inne i 2 timmar, sen ville dom ut.
 
Nu börjar det utlovade ovädret. Jag har ändå liiiite ångest över att hästarna inte står inne i ett stall men dom har ju gått på lösdrift i ett år nu (även om jag hade möjlighet att stoppa in dom i stall i Siknäs) och jag vet att dom trivs bäst ute, samt att dom både har skog som skydd och en superfin ligghall som dom alla älskar. Så dom mår gott.
Dom har dessutom fått täcken på sig, alla utom ponnyerna. 
Känsliga ryggar på alla tre.
Nåväl.
 
Försökte fota Mayans nya frisyr. Det gick sådär...

Annars. Trött, risig, superont i lederna. Tja, som vanligt på hösten men det är trist att inte orka det jag vill.
Imorgon vill jag rida tant vi får väl se hur det går med den saken. Även Leffe och Skorpan behöver komma ut och röra på sig.
Körde Skorpan igår med Leffe och Mayan bakom vagnen. Medryttaren red Stråla på lektion eftersom Mayan gick ett sånt ordenligt pass på banan dan innan.
Det är även lite ångest över att släppa iväg min Stråla med någon annan alltså... Läskigt.
 
Mycket sorg runt i kring överlag. Inte för mig personligen, men det är svårt att inte påverkas.
 
 

Regnbågsbron

Publicerad 2013-10-22 15:48:37 i Allmänt

Det här är så otroligt sorgligt
Via Instagram har jag "lärt känna" den här hunden, nu har han lämnat den här världen, endast ett år gammal.
Kan man bli så fäst vid nån bara via en telefon app? Snörvlar och hulkar.
Fina Bobes. Känner så för hans hans matte, det finns inte ord att ge till någon som förlorat sin vän så tidigt.
 
Bobo med familj
 

För i fanders!

Publicerad 2013-10-20 21:50:14 i Allmänt

Milda Matilda vad tiden går fort. Jag håller på och pysslar i min "sadelkammare" hänger upp krokar, tränshängare osv.
Det är ju verkligen inte optimalt i det lilla utrymmet med ruskigt lågt i tak, (Jag dunkar ständigt skallen i en balk som går i mitten) men det blir nog bra, kul när man ser att det kommer bli bra men för i fanders vilken röra under tiden och för i fanders vad mycket grejjer jag har.
När man ska göra nånting samtidigt som man ska försöka få hästarna aktiverade så hejsan hoppsan så har det gått 5-6 timmar och kroppen säjer "nej du, inge mer, ajaj".
Frusterande.
Sen så funderar jag så på hur jag ska lösa värme frågan. Vad för slags värmekälla man ska ha, hur jag får dit den (el osv) och hur värmen håller där inne... För det känns ju definitivt som att man vill ha lite varmt för lädretskull, för att böta saker ska kunna torka och för att jag ska kunna värma upp min frusna lekamen efter en ridtur. Det är ju nog jävligt att stå i kylan och pyssla om hästarna (inte gott för min kropp) så jag behöver nånstans att tina lite.
Hmm...
 
Ridit lektion idag för Camilla https://www.facebook.com/pages/C-harmoni/1389660497924646?fref=ts hon tyckte tack och lov att Mayan var mycket mycket bättre än sist och de känner ju jag också fast jag känner ju också att det är en bit kvar.
Mayan har iaf kämpat på jättebra och vi har till och med gjort öppna på volt samt sluta i TRAV och det är svårt för tant. Och för piloten, troligtvis svårast för piloten, sånt där är så mycket lättare med Stråla som är så mjuk och smidig i kroppen så hon bara glider fram, Mayan måste jag stötta och hjälpa mycket mer.
 
Stråla fick sig bara en promenad med hjärngympa och kravet att behålla fokus på uppgiften. Svårt som sjuttsingen för liten fröken.
 
Leffe är söt

Så rusade den helgen förbi och imorgon var det dags att jobba igen... Den tyngsta jobbveckan, jag längtar till nästa vecka, endast två dagar jobb.
 
 

Pigga hästar

Publicerad 2013-10-19 20:40:58 i Allmänt

Åh vad skönt med ledig dag men ack vad fort tiden går.
Har ridit idag, först Mayan, promenerade (som vanligt) till skogen, tant var seeeeeg och gick och såg ut som jämmer och elände men så fort jag satte mig upp så åkte öronen fram och hon blev rask i steget. Knasiga tanta.
Hon var iaf väldigt pigg idag och såg en hel del farliga troll i skogen, fnork å snork och spänd. Ja jösses. Det är ju rätt hårt i backen nu samt lite halt här och där och vi har inga broddar ännu så vi gick mest i skogen och lyfte på fötterna sen tog vi en sväng förbi på ridbanan och kollade läget där. Travade runt lite så hon skulle få göra av med lite energi samt känna på henne inför lektionen imorgon.
Hon var riktigt fin idag och jag kände inte direkt någon skillnad på varven. Ska bli intressant att höra vad Camilla kan se, hon såg henne ju sist just innan Marias behandling.
 
Sen funderade jag på hur jag skulle aktivera de tre andra kusarna, jag var så frusen så att köra kändes inte så jättelockande. Så hade jag iden om att sitta på Leffe en stund men tvekade lite med tanke på hur han har betett sig de senaste dagarna.... Dessutom så for han runt och sprang i hagen och bockade och sprätte.
Nåväl, en liten barbacka tur på Leif brukar ju alltid vara trevligt tänkte jag och klättrade upp på farbror, men alltså nä. 
Han var så pigg och spänd så jag blev faktiskt lite nervös, han gick liksom och laddade och det kändes som att han tänkte dra iväg och bocka ungefär hela tiden.
Tokfarbror!
Precis som en odräglig unge. Men härligt att han har vilja och krut kvar även om han bara får skritta. Fast det är svårt att göra av med överskottsenergin i skritt bara. Vi gick i skogen och snurrade runt träd och lyfte fötterna.
Skorpan var också i gasen det var bara Stråla som var lugn idag men även hon fräste iväg några gånger då hon blev rädd för Ebba som sprang efter oss.
Hoj voj.!

Stööööön

Publicerad 2013-10-19 00:01:56 i Allmänt

Ja herregud mycket ska man vara med om.......................... Å nu fungerar inte värmen i bilen. Igen. Jag orkar inte....

Snö

Publicerad 2013-10-17 20:39:25 i Allmänt

Det snöar. Inte årets första men det första som är lite ordentligare. Jag gillart.
Har varit och klippt bort typ två decimeter av mitt eländiga hår och det är så skönt. Det var bara tovigt och risigt och ivägen. Hade egentligen inte tänkt göra något hästigt idag, lite dåligt med tid och så men Medryttarens husdjur var sjuk så jag har promenerat Mayan och Skorpan.

Farbror fjant

Publicerad 2013-10-16 20:28:12 i Allmänt

Leif är som ett stort barn
 
När han inte fick sno åt sig gräs då vi gick över en äng så blev det protester i form av pip och hopp och bakutspark. Hahaha. 21 år.

Härliga tisdag

Publicerad 2013-10-15 23:30:17 i Allmänt

Ho ho vilken träningsvärk jag har i magen idag. Det var inget åka häst igår inte. Härligt!
Idag har Stråla fått kramar och mys i massor samt lite massage, ganska stel i ländryggen. Så har hon även fått dra rockarden med Mayan och Skorpan bakom, det var halv storm men vi blåste inte bort. For genom skogen och Staffansvägen runt. Jättepigg och alert tjej tills vi hade avverkat hälften, då blev hon trött men jobbade bra hela vägen hem också.
Fina tjejen.
Mayan var också pigg och glad och ganska i gasen i början. Nu börjar dom vara höstpigga mina hästar.
Ja, även Skorpan var pigg och glad.
Massor med mys med hästarna inne i ligghallen och nu när alla går tillsammans så är dom minsann där inne alla fem också. Mys på hög nivå.
 
Var till Älvsbyn på ett uppdrag och passade på att hälsa på moster och Ebbe till Ebbas stora lycka. Oj vad dom hade roligt.
Det är så härligt att se min 10 åriga tant busa så. Och dom leker så bra ihop, riktigt goda vänner dom där två. Synd att vi inte ses oftare.
 
Och så måste jag ju bara bjuda på denna fantastiska bild på mig och Ragge för ca 12 år sen.
Älskade fina Ragge. Oj vad roligt med en bild på oss tillsammans. Synd bara att jag ser ut som ett fyllo som har glidit in i koma eller nått.
Lilla ponnyplutten. Endast 148 över marken.

Hästkramar

Publicerad 2013-10-15 07:25:00 i Allmänt

Stråla är ju en väldigt kramig häst och kan stå hur länge som helst med huvudet i famnen. Rent allmänt. Men en sak som ganska intressant är att hon alltid stoppar upp mig när jag är stressad. Som igår tex, då hade jag lagat hagen så jag var sen till lektionen och skyndade på med att borsta av henne och vad gör hon då, jo hon lägger sin mule på min axel, gång på gång och stoppar upp mig i stressen för en kramstund.
Hon gör alltid så när jag har bråttom.
Mulen på axeln eller trycker in hela huvudet i famnen och liksom tvingar mig att ta det lugnt en stund.
Goa tjej.
 
Ska ta mig tid att krama henne ordentligt idag.

Rattmuff

Publicerad 2013-10-14 22:27:00 i Allmänt

Ha ha. Oj oj. Ida håller på att skicka en massa gamla bilder till mig just. Ett litet smakprov på mig och Mayan för... ja vad kan det vara, 12 år sen.
Ha ha. Vilken stil jag har. Men Mayan var rysligt snygg och, jodå, bettlöst redan då.

Damen och jag har varit ut med vagn idag. Superpigg tanta och, ja mörkrädd. Fnorkande och snorkande åt alla troll i mörkret.
 
Stråla och jag har ridit lektion för Eva och jösses vad vi fick kämpa.
Jag var hel krattig i ryggen ända till kl 15 ungefär, kunde inte böja mig och knappt sitta, stå eller gå men kom igång ganska lagom till jag skulle sitta på hästen kl 16, fast jag kände att jag red som en kratta idag också, ännu värre idag då jag inte en hade en sadel till stöd.
Stråla var pigg och travade på med kraft så jag höll på att drutta av flera gånger. Eller egentligen inte men jag tappade balansen många gånger.
Vi fick bland annat jobba på en liten åttvolt å för i sjutton så svårt det var men till slut så löste vi upgiften bra men vi fick slita. Ingen åka häst där inte.
Det ångade om Stråla när vi var klara.
Mycket duktig tjej, hon är så fin och börjar mer och mer gå på för egen maskin utan att jag behöver driva konstant, jag måste rida för att hon ska hålla igång men det blir färre tvärstopp och det är mer energi i rörelserna.
 
Var på biltema och köpte en presänning till mina halmbalar och fyndade en rosa rattmuff =)
Samt en reflexgrimma som storhästarna får dela på när man ska ut i mörkret i bara grimma.
Undrar vart Skorpans är nånstans...
 
Alltså, jag pratar väldigt mycket med mig själv men 95% av mitt prat börjar med: "Vart är nu", "vart har jag nu stoppat", "men herregud så trög jag är".. Ingen och noll ordning.
Nu när det börjar bli kallt skulle jag verkligen behöva ta tag i att fixa sadelkammaren. Det tog mer tid till allt fix med hagar osv än jag hade trott.
 
Å så skulle jag behöva ha nånstans att bo... Ingen som har en bostad till övers? Eller kanske en husvagn.

I want a t-shirt like that.

Publicerad 2013-10-14 00:12:00 i Allmänt

Som förstått så var det en tung jobbhelg, när jag kom hem lördagnatt så for jag förbi och snosade på hästarna. Det gjorde gott. Nu i eftermiddag har jag sovit några timmar och sedan på kvällen så har jag och Mayan tagit oss ett pass på ridbanan.
Hon var jättefin faktiskt. Banan kändes något bättre idag, lite fastare liksom, undrar om det var för att det var några minusgrader.
Stel ja, och det märks att vänster bak inte riktigt är med som det ska men det går framåt och hon jobbade så bra när hon var uppvärmd och igång.
Låg tre bommar där som vi travade över ibland.
Red öppna på åttvolt i skritt, serpentiner i trav osv.
Sen har jag så jävla ont i ländryggen så jag red verkligen som en kratta. Fann mig själv framåtlutad flera gånger och eller ha stängt höfterna, stelnat till och lagt i bromsen. Så med det i tanke så gick damen riktigt fint. På hemvägen hade hon ett jättefint gung genom hela kroppen och hela hästen såg allmänt avslappnad ut.
Och, sadeln hade inte rört sig idag som jag blev lite orolig över härom dan.
Mycket mycket nöjd.
 
Damen var lite mörkrädd idag och gick och snorkade och små sprättade på väg till och från ridbanan. Söt tant.
Pigg och glad så det var roligt.
 
Nu har jag kommit in i en period där det är roligt att rida på banan. Ovanligt att jag tycker det men visst, vi har så perfekt nära 10-15 minuters framskrittning så kan man rida där en stund och sedan dra hem. Typ. Perfekt. Och nu när det börjar bli mörkt så bor vi på rätt sida av byn. Hej gatlyktor och belyst ridbana.
 
Imorgon blir det Eva lektion med Stråla.
 
Oh, jag är så förtjust i Sheldon.
Det tog ett tag innan jag fastnade för TBBT och i början så kunde jag inte låta bli att störa mig på att killarna alltid är väldigt påpälsade med minst två tröjor och ofta med jackor och västar osv medans Penny alltid bara har ett väldigt litet linne...
Mm.
Nå men humorn är underbar och hela casten är underbar. Men främst Sheldon. Autistisk ja? Jim Parsons är verkligen Amazing.
 
Älskar Sheldons t-shirts.
Ett urval
Den lila med  testbilden på är min favorit, jag vill ha en sån. Fjärde från vänster längst ner.
Så är han ju rätt fin också. Ju.
 
 

Färdig

Publicerad 2013-10-13 08:13:36 i Allmänt

Jag har liksom kommit till en punkt i mitt liv där jag inte klarar av att bita ihop och ta skit. Vända ut och in på sig själv, göra allt för att vara till lags, sen bara le tacka och ta emot vad som än kan tänkas ösas över en. Nej jag har ett tag nu känt att jag är så jävla färdig med vården.
 
Jag orkar inte bli dränerad, det finns redan så lite att ta av. När jag var på arbetsförmedlingen härom dagen så frågade hon vad jag vill göra allra helst. Köra lastbil. Och det är något jag har velat länge. Då frågade hon även varför just lastbil och det har jag funderat på. Så slog det mig igår, visst jag tycker om att köra osv men varför just lastbil. För att slippa människor.

Solfjäder

Publicerad 2013-10-11 17:34:40 i Allmänt

Men du milde tid vad risig kroppen är idag. Hoppas den är snällare imorgon då jag ska jobba 7.45- 23
Ja tvi tusan, riktigt riktigt risig.
 
Tryckte i mig en massa tabletter och när det värsta lättat lite så släpade jag mig till hästarna. Helt fantastiskt underbart väder idag. Kraffsat bort päls på dom i hagen och så. Sen tog jag med mig Skorpan och Stråla och cyklade till ridbanan, eftersom den var upptagen så for jag en extra sväng först innan vi gick dit och störde.
Ebba hade hakat på och Skorpan satte jag vid ett träd i skogen utanför ridbanan och Stråla flamsade runt och skrek och pep. Ja jösses då. Nå men samtidigt bra träning vilket hon som var där också sa (jag hoppas att hon inte suckade allt för mycket åt mig och min cirkus...)
 
Jag la fyra bommar i solfjäder och höjde upp två så Stråla fick jobba med bak och rygg samt koncentrationen. 
Underlaget på banan är fortfarande skit och väldigt tungt dock så Vi testade galopp men det gick inte alls så det fick vi strunta i. Hon fick jobba ganska bra ändå, blev ganska trött.
 
Men vad händer alltså, hon blir bara fetare och fetare... (trots att hon nu börjar vara igång ganska ordentligt) Kan det bli kallt snart så jag kan öppna en halmbal... iofs är alla faktiskt rätt tjocka så jag ska nog dra ner lite på höet också dom har ju ändå mycket att göra och plocka med i hagen. Den enda som inte är fet är Skorpan. Hon ser ut som en boll men hon är inte fet, däremot har hon en kulmage och typ 5 centimeter vinterpäls.
 
 

Barnponny

Publicerad 2013-10-10 22:07:00 i Allmänt

Mayan har agerat barnponny idag och blivit borstad och kramad och pussad och matad och burit di små barnen. Tryggaste, snällaste fina tanten. Verkligen helt perfekt för små barn att härja på runt. För inte lyssnade dom så väl på sina mammor som sa "inte springa bakom hästen, inte krypa under hästen" osv...
Gladast av alla var nog Ebba som fick sig en massa kärlek även hon. Och en massa bus. Ebba älskar verkligen barn. När vi stod i bensbyn så smet hon alltid över till grannarna och lekte med deras barn och när jag bodde på staffansvägen här i byn så gick hon alltid och hälsade barnen välkommen hem när dom kom med skolbussen på eftermiddan.

Alla hästarna fick såklart uppmärksamhet och lite godis.
 
 
Imorse, i motsats till igår så vaknade jag 5.30 och kunde inte somna om..
 
Det är något seriöst fel på mig, jag har ett behov av att baka kanelbullar. Det har väl aldrig hänt förr.

Snark

Publicerad 2013-10-09 20:53:00 i Allmänt

Herregud vad jag älskar den här knasiga lilla katten.
 
Jag lyckades göra mig själv förvånad idag genom att sova till ett och när jag vaknade tro att klockan var runt 8. Visst brukar jag sova länge men extremt sällan till ett faktiskt, då brukar jag oftast ha varit vaken hela natten samt ändå vaknat flera gånger.
Nå men då har jag sovit ordentligt iaf. Fast jag är fortfarande trött...
 
Varit ute och ridit med medryttaren i regn, öste ner på slutet. Gud så skönt att kunna stå under tak både före och efter. Stråla var inte riktigt i form idag. Om det då beror på att hon var lite öm i ländryggen av regnet och/eller träningsvärk från tidigare pass, galoppen häromdan samt dra den tyngre rockarden.
Vi får väl se. Drog på henne ett täcke nu men nu såg jag att stjärnorna börjar visa sig.
 
Mayan fick sig en omgång massage före ridturen och hon känns bättre i kroppen.
 
Snarkar gör han också

Ponnypruttar

Publicerad 2013-10-08 21:10:09 i Allmänt

Äh, idag gick det en massa timmar till bilstrul. Igen. Bästa köpet ever det där...
Så har jag tillslut ponnysäkrat storhäst hagen samt gjort en ponnyhage. Tanken är att dom ska gå tillsammans en del, att alla ska gå i båda hagarna, men att ponnyerna ska ha sitt eget främst för att inte rulla fram. Det blev bra men när jag var klar så hade jag så in i helvete ont i ryggen så det blev då ingen ridning. Tog en körtur även om det var rätt plågsamt det också.
Det har varit extra illa i ländryggen och ner över svanskotan ett tag nu och det verkar vara hostan som på något vis har bidragit till inflammation där.
 
Ja å på tal om hostan. Lunginflammation. Igen.
 
 

Skithästar

Publicerad 2013-10-08 01:07:00 i Allmänt

Jäkla kräk vad dom skiter i ligghallen. Bah! I Siknäs sket dom knappt en enda gång där inne, bara då det var riktigt riktigt dåligt väder så dom var mer där inne än annars. Idag tex så mockade jag ur när jag kom dit, två timmar senare var det redan 4 skithögar. Så nu har jag mockat en gång till efter jobbet.
Men... å andra sidan så verkar dom älska sitt lilla bo och spenderar mycket tid där inne. Raringar.
 
Leffe är ofta med innanför dörren han också, om än precis innanför, men har får vara med iaf, fortfarande. Det glädjer mattehjärtat.
 
Har pratat med et Maria och bollat lite funderingar om  Mayan, så nu har vi en liten plan, det känns skönt att mina tankar ändå är ganska lika hennes.
Den här minen säjer allt om vad damen tyckte om att behöva stå och bli fotograferad på hemvägen.
Jag blir dock lite fundersam då det ser ut lite som att sadeln åkt fram här... Hmmm. Ogilla.
 
Ser lite bättre ut på den här bilden. Kanske vinkeln som luras lite... Hmm.
Å minen. Ha ha.
 
 
Å så dom här sötnötterna då 
 

Hur underbart

Publicerad 2013-10-07 19:56:00 i Allmänt

Men vilken underbar dag det har varit typ 15 grader varmt och sol. Bara kasta mössan och jackan.
 
 
Å så en pigg och glad tant på det plus en Stråla som galloperat som aldrig för. Så här kunde alla dagar få vara.

Söndag

Publicerad 2013-10-06 21:24:00 i Allmänt

 
Idag har jag typ inget att säga. Trött som sjutton å dålig i kroppen så det blev inget hagfix idag inte.
En körtur med rockarden som jag hämtade hem igår, märktes att den var tyngre att dra när det gick lite uppför, gott det. Pigg och duktig Stråla, Mayan gick bakom och var även hon pigg och verkade riktigt fräsch.
Blev ingen ridning i helgen som jag hade tänkt, men så blir det ibland. Imorgon vette tusan igen för då har jag en massa ärenden jag måste göra plus jobba kväll så jag vet inte om jag hinner ut två varv. Blir troligtvis en till körtur så dom får röra sig iaf.
 
 Nu blev jag lite akut ridsugen så jag hoppas kroppen är mer med mig imorgon så ska jag försöka klättra upp på Mayan en sväng och kanske cykla med Stråla.
 

Kom i håg pannlampan

Publicerad 2013-10-05 22:09:56 i Allmänt

Ja visst fick vi ner ponnyhuset, med hjälp av Lena gick det som en dans.
Svårt å veta om en två åring minns en eller inte men han tinade upp ganska snabbt iaf.

Har dock haft en riktigt usel dag grym huvudvärk och allmänt dålig i hela kroppen. Å trött. Hostar halva nätterna. Suck.
Hästarna fick vila, bara lite pyssel inne i ligghallen på kvällen.
 
Jag har även konstaterat att det inte är så vettigt att glömma pannlampan då man ska kvällsfodra hästar i mörker. Man kan trilla ner i ett dike då.

Men jösses

Publicerad 2013-10-05 03:45:27 i Allmänt

Ja ursäkta mig men nu är det Tyra som retar mig igen, jag tror jag måste sluta läsa hennes bloggar. Men seriöst, bara för att människan har lyckats rida på sin egen unghäst så tror hon nu att hon ska utbilda andra unghästar.
Vojne vojne.
 
Fakta- Hästen var inriden när hon köpte den
Hon påstår att hon har ridit in den
Fakta- Hon lämnade hästen till Lisen och Peder i en månad
Hon påstår att hon har utbildat den
Fakta- Hon rider med graman, inspänningar, martingal och gud vet vad
Hon tycker hon är duktig.

 
Jag måste ju vara ett jävla proffs som faktiskt har ridit in min häst helt själv utbildat henne helt själv och detta helt utan diverse stjälptyglar.. Bara börja jobba med det på heltid.
Eller så inte.
Skillnaden är väl att jag inte har storhetsvansinne.
 
Äh, hon har ju liksom ingen som helst självinsikt och det som stör mig mest är att hon driver sveriges största hästblogg med tusentals småglin som läser och tycker ooh och aaah för att hästarna hennes kröker på nacken. (Med noll bakbens och ryggaktivitet och dreglandes och ser allmänt bekymrade ut)
 
Åh vilket bra jobb hon har gjort för att hon har fått upp unghästen i vikt (fortfarande tunn som fan) och lyckats tvinga den att kröka på nacken.
 
Äh! Bah!

Mmmums

Publicerad 2013-10-04 21:07:18 i Allmänt

Åh vad jag blev sugen på ett Happy Meal
http://www.lifevision.se/halsoblogg/idag-fyller-min-hamburgare-5-ar/
 
=S
 
Skitbra dag på jobbet idag och 3 timmar övertid. Tokgilla.
 
Men den här jäkla hostan ger sig aldrig, jag blir galen.
 
 
Imorgon ska jag till slut åka upp till Siknäs för att hämta min rockard och försöka få ner ponnyhuset.
Räknade att jag inte har träffad Edwin på 4 månader. Herregud. Saknar den lilla galna ungen och brukar drömma om honom emellanåt.
Så vi får väl hoppas jag får se honom imorgon iaf.
 
Efter Idol ska jag ut å cykla med Mayan och Skorpan, dom behöver få röra på sig lite. Å jag med, har mest bara suttit hela dan.

Galoppklimp

Publicerad 2013-10-03 19:04:33 i Allmänt

Ha ha! Nu har jag och Stråla galopperat uppsuttet igen. Utan minsta antydan till bockningar tjohej!
Det hela började i en serie missförstånd där Strålan påbörjade fattningen och jag tappade balansen och störde henne men det var ingen tvekan om att hon förstod vad jag ville.
Lite lite nervös då hon tog ganska kraftfullt galoppsprång så jag började bromsa också. Satan vad jag är kass.
(Fan vad jag vill ha den sadeln)
Tillslut så blev det galopp av det hela men då blev jag så lycklig att jag bara släppte allt och berömde= kastade mig om halsen på henne ivrigt tjoande, vilket såklart resulterade i att hon slutade galoppera. Och så gjorde vi några gånger. 
Precis som förut, att jag liksom blir så glad när hon gör fattningen att jag tappar konceptet helt och slutar rida.
Nå men vi gjorde säkert fem trevliga fattningar med kanske fem sex galoppsprång vardera så jag är supernöjd faktiskt.
Små små framsteg men ack så stora ändå.
Fina duktiga tös!
Hon var allmänt fin idag, inget tittande och inget stannande utan väldigt framåt men fruktansvärt cool. Lyhörd och arbetsam. Precis som jag vill ha henne. 
 
Guldklimpen för nått år sen
 
 
Här hade jag tänkt stjäla en bild på en dressyrhäst i samlad galopp och säja att snart är vi också där, men jag hittade ingen som jag vill efterstäva så ni får göra en egen bild av det hela. 
 
Hann inte med att massera Mayan idag, det blev att åka och hämta min bil som äntligen är lagad efter hur många månader. Oh yes! 
Så besiktning imorgon, håll alla tummar som går nu tack.
 
 
 

Vackert

Publicerad 2013-10-02 19:57:45 i Allmänt


Vilken vacker dag det var idag. Jag har dock legat med kramp i magen mest hela dan men en stund hästmys blev det iaf.
Men men. Herregud vad knott!! Det är helt jävla sjukt vad mycket knott, så här mycket knott har det inte varit på hela sommaren. Borde inte dom dö nu? Hästarna har stått i ligghallen största delen av dan och tagit skydd från eländet. Jag fick panik bara av att vara i hagen en liten stund och inte brydde sig odjuren om allt insektsmedel som jag sprayade på heller. Jisses.
 
En liten skrittrunda med Leffe, Mayan och Skorpan och sen en promenad med Mayan och Skorpan har vi åstakommit idag. Stråla fick vila för jag tyckte hon var så snubblig igår när vi var ut och cyklade, hovslagaren kommer imorgon.
 
Igår fick Maysan en ridtur i skogen, mest i skritt och lyfta på benen och "serpentiner" runt träden och lite öppna för att mjuka upp och gymnastiksera. Travade lite också, lät henne trava på ganska fritt och det kändes relativt bra om än stelt. I skritten så lossade hon på slutet och fick ett bra gung genom hela kroppen.
Jag är dock lite osäker, dels tycker jag hon vilar lite för mycket fortfarande osv. Men så kan ju kylan ha ett finger med i spelet, hösten är Mayans sämsta årstid och det är skitsvårt att hålla henne lagom när det är så växlande väder.
 
Nåväl, vi får jobba vidare med at mjuka upp damen och se vart vi hamnar.
Imorgon ska hon få massage efter skoningen tror jag, om jag hinner. Och så en ridtur på lördag igen. Hon blir bättre i kroppen efter jag ridit så är det bara. (Måste dunka in det i mitt eget huvud)
 
På fredag ska jag jobba över lite (yes!) och sen se Idol så då får dom nog vila hela högen =)
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela