stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Kvalitetsmys

Publicerad 2013-11-30 21:01:19 i Allmänt

med hästarna idag. Tog en lång promenad med Leffe, Mayan och Stråla pigga och glada alla tre. Sen mös vi bara.
Jag pillade lite på Mayan så masserade henne och hon somnade det tom lät som att hon snarkade där hon stod med huvudet i backen.
Det måste ha varit att hon blev kall och spänd av att ha haft fel täcke igår.
 
Mys mys. Ponnyerna dom får dock vänta tills det kommer mer snö som fastnar på backen, för halt fortfarande.
 
Nu har jag bakat sockerkaka. Hur ska jag lyckas gå ner i vikt nu när jag har börja tycka det är roligt att baka också? Vadfan!?

Varning för äcklig fot

Publicerad 2013-11-29 23:40:28 i Allmänt

Alltså det är inte så bekvämt att ha en häst med hela sin tyngd på foten
 

Dessutom är foten blåare och rödare på riktigt än på bild men den är i alla fall inte i boll form som den var igår. Det var lite trångt i skon då
Som tur är så tog brodden precis i det mjuka mitt emellan stortå och pektå, annars hade det nog kunnat vara en bruten tå också.
Attans Bacon.
Hö hö.
Det liksom knastrar när jag vickar på tårna. Urk, känns skitäckligt.
 
Ungefär så där såg min hand ut när jag skulle skruva i broddarna för några veckor sen och slant, då tog den precis på knogen och det gjorde sju resor värre ont det och är fortfarande ömt.

Massage

Publicerad 2013-11-29 19:56:46 i Allmänt

Znark vad trött jag är. Har dock sovit riktigt bra i natt med värmedynan, somnade runt 23, nästan på en gång jag la mig vilket aldrig händer, och vaknade två timmar senare och trodde jag hade sovit färdigt =) Å så fick jag sova 6 timmar till! Whopptido.
När jag ska upp tidigt och jobba så vaknar jag dock hela tiden och kollar klockan för jag är så himla orolig att försova mig.
Mayan och Stråla har fått sig Massage idag, Stråla var jättemysig och stod med sitt huvud i min famn typ hela tiden. Mayan var däremot väldigt känslig och ville inte riktigt alls vara med. Tror det kan bero på att det smällde till och blev kallt och hon bara stått med det tunnare täcket.
Annars får dom vila idag.
 
Jag hade tänkt åka till ridhuset i helgen med både Mayan och Stråla men se det går ju inte nu med det här läskiga viruset som går =S

Crazy catlady

Publicerad 2013-11-28 21:40:00 i Allmänt

Jag trodde ju tokigt nog att det var jag som hade fått värmedynan.
Vilken tur då att Lilleman kunde ta och räta ut min villfarelse

 
Såg just den här
och jodå det gör jag. Eller så svarar jag, jaha säger du det.
Men det tokigaste är väl att eftersom Lilleman hade kurat in sig i sin värmedyna så där så sov jag på soffan i natt.
Grejen var väl den att jag hade varit tvungen att duscha honom då det fastnat en massa bajs i pälsen och sen var han så ynklig så... ja.
 
 
Ridit lektion för Eva idag. Bara skritt i eländet men det var rätt skönt för min del och bra för Stråla. Stråla skötte sig jättefint, mycket duktig tjej.
Men efter lektionen så stod hon och hängde så som hon gjorde innan Anna började behandla henne. Hmm.
Orolig matte =S
Skönt att rida för Eva, det var ett tag sen. Hon är toppen. Och riktigt bra för min kropp. Så nöjd över att ha två tränare som jag gillar och kunna ha möjlighet att rida för båda.
Medryttaren red Mayan, dom såg fina ut.

Lösdrift is the shit

Publicerad 2013-11-28 16:48:00 i Allmänt

Efter att ha läst en tråd på buke om stereotypa beteenden så kom jag ihåg att Mayan faktiskt är både boxvandrare och luftsnappare. Jag hade bara glömt bort det för det var så många år sen hon gjorde det.
Det är ju visseligen svårt att boxvandra när man inte har nån box att vandra i  men ni fattar.
Jag kan inte ens minnas när jag hörde henne svälja luft senast. Rantade i boxen gjorde hon där jag hyrde stall förut, inte mycket med det hände vid vissa situationer så som att Stråla gick ut ur sin och lämnade henne heeeeeeelt ensam (eller så inte dramaqueen).
 
Vad glad jag blir i själen nu när jag kommer på att även det har blivit så mycket bättre för damen min.
Däremot så blir det ju ännu tydligare hur mycket hon vantrivdes där vi stod i Bensbyn, inte bara jag.
Och ur tydligt det är att lösdrift is the shit!
 
Våran fina lösdrift som hästarna älskar.
 

Jag skäms över att vara människa

Publicerad 2013-11-28 00:55:00 i Allmänt

Inte många kan ju ha missat detta
http://www.svt.se/nyheter/varlden/angorakaniner-plagas-for-sin-mjuka-pals 
 
 
"Bilderna från de kinesiska pälsfarmarna är tagna med dold kamera och visar hur levande angorakaniner får sin päls bortsliten från huden.

De är fastbundna i fram- och baktassar medan pälsuppfödarna rycker loss knytnävsstora tussar från de skrikande kaninerna. På bilderna ser man hur bänken där djuren spänns fast fläckas av blod"

 

Sedan görs proceduren om var tredje månad i hela kaninens liv.

Jag blir helt kall. Illamående och skakig.
Hur kan man vara så grym?
Hur är det möjligt?
Mänsligheten är fan i mig en SKAM!!!

Vilken tur!

Publicerad 2013-11-27 20:12:49 i Allmänt

Fick en värmedyna som "tidig julklapp" av Ida. Så nu är jag rustad för kyla i friggebodan. Bring it on!
 

Tack älskade häst

Publicerad 2013-11-26 22:37:47 i Allmänt

Åkte tillbaka till hästarna och tog på Mayan det bettlösa och klättrade upp ovanpå täcket med Stråla i snöre bakom och skrittade ut en sväng.
Det var precis vad jag behövde. Älskade fina bästa klippan min. Jättepigg och glad dam, blev en rysligt rask powerwalk med lite "oh vad farliga snöklumpar på sidan av vägen".
Söt tant!!
Stråla var väldigt lugn därbak i snöret.
 
 
 
 

Åt helvete

Publicerad 2013-11-26 20:28:29 i Allmänt

Vilken SKITDAG, regn, jamen vad i helvete! Å jag vill bara lägga mig och skrika och sparka. Vansinnigt dåligt humör. Helt sjukt. Jävla skitväder vad det förstör. Nu skiter jag i snön. Nu vill jag ha sommar!!!!
 

Tokig tant

Publicerad 2013-11-25 22:47:00 i Allmänt

 
Hittade en väg där det inte bara var is så vi travade på en hel del jag och Mayan, vilket var väldigt uppskattat av en mycket pigg dam.
Jisses då. Jag satt och tänkte på ridläraren Camilla som senast blev helt fascinerad av att tanta kunde sprutta lite, å då var det lite, jag sa att "då skulle du följa med oss ut i skogen". Började ju rida för henne då Mayan var i en svacka och våran ridbana var skitkass så hon har liksom fått en lite felaktig bild av tant kan man ju säja.
Hö hö.
Jag hade tänkt mig en galopp men hon laddade så in i helvete och så bra var inte underlaget kände jag.
Ah, roligt var det iaf. Mayan lämnar mig alltid med ett stort leende. Min fina toktant.
 
Jag är iaf nöjd över att jag snubblade över insikten om varför jag blir så störd på Strålas beteende, även om det inte var så bra. Något är inte som det ska med fröken. Det är den känslan jag har och då är det så. Jag trodde att Maria skulle ha fixat till det som var galet den här gången men det räckte tydligen inte så nu får jag söka andra vägar.
Vackra värld!

Så är det ja

Publicerad 2013-11-25 15:59:00 i Allmänt

Nu vet jag skillnaden.
Efter att ha suttit på en Mayan som var mer vild än tam så slog det mig. Det är känslan.
Glädje tok, det är bara roligt. Allt annat blir bara blä.
 

!

Publicerad 2013-11-25 00:12:09 i Allmänt

Nu fick jag en idé angående Stråla.
Hoppas det hjälper.

What to do?

Publicerad 2013-11-24 21:40:58 i Allmänt

Trevligt är iaf att Skorpan har fått sig en skötare, en vuxen en som ska köra och pyssla och så. Ja hon har ju inte börjat än men det kändes bra så jag hoppas hon gör det vilket hon sa att hon ville, vi har lite samma tankar om saker och ting. Det blir bra det, ponny behöver få komma ut mer än hon gör.
Kan man ju lugnt säga...
Hon har inte fått vara ut på några dagar i det här jävliga underlaget, men då det har frostat lite på isen så hade hon ganska bra fäste och fick komma ut på promenad idag, det var sprutt i byxan minsann. Ha ha, tok ponny.
Även Leif har fått börja komma ut på promenader igen och ingen är gladare än han. Söt farbror.
 
 
Då kan jag ju fundera på varför jag tycker det är kul är det är sprutt i byxan på Skorpan men inte när det är det på Stråla?
Om jag visste VARFÖR det är det är sån sprutt på Stråla. Är det bara pigghet så är det ju nog svårt att få bort i detta helvetes underlag. Men är det något annat? Kände mig lite lätt gråtfärdig efter våran tur idag iaf.
Ack ack.
 
 
Mayan fick vila, tyckte hon indikerade lite åt det hållet plus att det är bättre hon vilar i dag och rids imorgon ön tvärt om. Lite grinig idag. Inte mot mig men åt Stråla och Leffe, härjar runt med Leff och passa på att ge Skorpan en å annan åt hutning.
 
Det här jävla underlaget går oss alla på nerverna tror jag.
 
Snö nu!!
 
Var en sväng på julmarknaden och köpte mig en vetevärmare som kommer väl till nytta nu, jag fryser konstant under vintern. Kanske kan mjuka upp en stel muskel också.
Köpte även saffransbullar och efter hästarna så har jag myst med Ebba och Lilleman, vetevärmare, bulla, kaffe och The Hobbit. Sämre söndag kväll kan man ju ha.
Dagen har ju också varit rätt bra, så synd bara att funderingarna på Stråla överskuggar allt annat.
 
Om jag visste vad jag ska göra med henne....

Naäe

Publicerad 2013-11-24 17:31:55 i Allmänt

Jävla skit vad dåligt det gick idag igen. Fan fan fan.

Oh deer

Publicerad 2013-11-24 14:59:00 i Allmänt

Rovdjuren var på besök igen
 

Pretty girl och shopping

Publicerad 2013-11-23 22:21:00 i Allmänt

 
Det var en väldigt vacker dag idag fast även solen är trött nu i november och orkar inte över trädtopparna.
 
Jag hade tandläkarbesök i morse, en lördag morgon (!?) nåväl, inga hål alls. Mycket nöjd med tanke på hur mycket cola jag dricker och hur mycket godis jag äter. Har inte haft ett hål på många år.
 
Hursom så passade jag på att göra en massa ärenden också och då även köpte detta
 
 
 
 
 
 
 
täcke till Mayan. Det var bara 400 gram men jag får väl lägga på ett innetäcke under när det går ner mot 30 så ska hon nog klara sig.
SÅ ja, nu är matte fullständigt ruinerad men även Maysan har då alltså ett Horseware täcke (dom som ska vara överlägsna alla andra täcken dårå). Jag gillade verkligen halslösningen, det klämmer ingenstans och det kommer inte att läka in nå vatten eller snö.
Mycket bra.
Det roliga var också att Mayan såg skitnöjd ut när jag satte på det, hon brukar ju vanligtvis vara lite missnöjd över täcken.
 
Sen stod jag och tittade på det här schabraket skitlänge, det var ju såååå fiiiiint
 
 
 
 
 
 
Fast jag kom fram till att det inte skulle vara fint speciellt länge samt att när man tittade närmare på det så såg det rätt B ut. Slarviga detaljer och glittret lär lossna rätt fort.
 
Sen så fick sig Stråla också ett vintertäcke för det behöver hon verkligen, ett skitfult som dom hade billigt då dom firar 2-års jubileum men det duger åt henne.
Det här blåa
http://www.hooks.se/product.aspx?productid=600276&deptid=112&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC 
färgen är finare på bilden är i verkligheten och det var verkligen inte Strålas färg... Men det var billigt som sagt och hon behöver det ju bara ibland så jag får väl stå ut med att det gör lite ont i ögonen.
 
Sen köpte jag sånt där som går åt, Nypon och Glucosamin, Gurkmeja, Lucern och Linfröolja.
Ruinerad ja. Det är satans så dyrt att ha gamla lite små skröppliga hästar.
 
Sen tog jag en cykeltur med Stråla och Mayan, pigga tjejer speciellt Stråla hon var väldigt pigg men inte hetsig. Ute i 40 minuter mycket rask skritt, när vi kom hem såg Stråla skittrött ut. Ska prova köra henne imorgon igen så får vi vad som händer.
Om jag orkar så blir det en ridtur på Mays, jag vill ut och galoppera i skogen. Kan det komma snö nu

Jävla jag

Publicerad 2013-11-22 23:46:49 i Allmänt

Usch. Det har varit väldigt upp och ner idag  och jag har sån ångest över hur det blev med Stråla.
 
Tog henne på tur efter hovslagaren varit, framför speedcarten med Mayan bakom. Där satt jag och tänkte "herregud vad bra det går" och hon var så lugn och fin... ända tills vi passerade hagen med travarna. Då blev det tilt i lillhuvudet, som om hon aldrig har sett hästar förut, hon började dansa och steppa och slänga med huvudet och inte blev det bättre när vi passerat dom heller, snarare tvärt om, då var det som att hon kom igång. Taktade och sjåade på, skulle inte stå stilla i halter och bara kastade med huvudet och protesterade vid förhållningar.
 
Stundvis så skrittade hon ju ändå och stod still korta stunder, men så börjar hon resa sig, inte mycket men ändå, stegringar är det nolltolerans på.
Så vi vände om, travade en bit för att få bort lite energi och gick in på ridbanan och joxade runt. Till slut var hon lugn och avslappnad, gäspade och sänkte huvudet och slappnade av i hela kroppen.
Tills vi gick ut från ridbanan igen.
Suck. DÄR skulle jag ju ha klivit av och gått hem egentligen, det är vad jag skulle ha gjort om jag ridit. Så vi hade sluppit det sista tjaffset som spårade ur helt.
Usch och fy.
 
Nej den där turen vill jag helst glömma.
Note to self:
* Mätt häst. Hungrig häst är jobbig.
* Behåll lugnet även om det blir läskigt. (Hmmm)
* Kliv av när häst är lugn.
 
OK?

Fniss

Publicerad 2013-11-21 23:03:02 i Allmänt

Imorgon hade jag tänkt köra Stråla efter hon fått på sig ordentligt med brodd. Det kan ju bli intressant med tanke på hur laddad hon verkat sista tiden och hur lite hon rört på sig och att vi ska försöka hålla oss till skritt.
 
 
 
Fö tycker jag att alla hästmänniskor borde läsa Elviras blogg. Mycket klok ung dam
http://baraelvira.se/
 
 

Sliter mitt hår igen

Publicerad 2013-11-21 18:26:00 i Allmänt

Så där ja, retar mig ännu mer på korkade mäniskor. Hur kan man tycka att tungband är en bra idé? Ja spänn fast tungan på hästen
    
Jävla idioter minst sagt.
Puh!
(jag kan ju förstå tanken på travhästar, att dom inte ska svälja tungan. Men på vanliga Svensonshästar... och att tycka att det är en bra lösning på diverse problem. Eh..)
Och så var ju jag och Mayan i ridhuset i Råne idag och red lektion, samtidigt som oss där inne så satt en tjej och sågade och slet i sin häst, å drog i gramanen på stackarn och galoppera runt runt med hästen ihopdragen i en timma...
Efter oss skulle en annan person rida lektion och även om dom också började galoppera väldigt fort (kanske mest jag som har en extremt seg uppvärmd häst) så galopperade dom på lång tygel (barbacka med en avslappnad ryttare) och hästen såg ungefär 100 gånger mer nöjd och avslappnad ut.
 
Ja voj voj. Jag är som sagt rätt usel på att rida och jag har långt ifrån alla svaren och gör massor med fel med mina hästar. Massor. Men jag strävar alltid efter mer kunskap.
Det är det som gör människor till Idioter. När man sitter och tycker att man kan bäst och vägrar ta till sig något annat och inte för en sekund tänker efter om det kan finnas något bättre sätt att göra saker på.
 
Nåväl. Mayan då, skitfin tanta som vanligt. Väldigt stel i bak i början dock och lite ovillig att gå fram, så efter några övningar och uppvärmning så hoppade jag av och stretchade igenom henne bak vilket hjälpte och efter ytterligare uppvärmning så var tant i form igen.
Det är ju så eländigt nu så hon går bara och spänner sig plus att hon stått och spänt sig i transporten till ridhuset så det var troligtvis det.
Pigg och glad dam som jobbade bra med skänkelvikning på volt i skritt och trav lite öppna på volt, svårt som sjutton i trav idag så det blev mest bara skritt i öppnan.
 
Jag måste börja lära mig att vara i tid så jag hinner värma upp ordentligt. Fast det är ju jag i ett nötskal, alltid i sista minuten. Alltid.
Hovslagaren kommer imorgon och fixar vintersäkra fötter, det ska bli så otroligt skönt, då kanske vi iaf kan ta oss ut och skritta efter vägarna (traktbrodd är bara skit på blankis) och Leffe kan få komma ut och promenera lite.
 
 

Täckes nörd

Publicerad 2013-11-20 23:39:00 i Allmänt

Köpte ju det här täcket åt Mayan som höst och vår täcke
och det har verkligen varit bra. Det har varit lagom för Mayan allt mellan +-0 till -10, nu ikväll är det -13 och jag tyckte hon huttrade lite så då satte jag på ett ylletäcke under.
Frystant.
Fast det bästa är ju nästan att känsliga damen som alltid får skav inte ens är ruggad i pälsen.
Dessutom är det superbra reflexer på det, alla sömmar runt i kring är reflexer samt en stor reflex på svanslappen, suveränt på promenader. Å så är det ju rosa.
Det kunde inte bli bättre.
 
Det känns verkligen som att jag vill ge henne det bästa jag kan ge henne nu när dom går på lösdrift dessutom. Slippa hålla på med flera lager det blir bara obekvämt och kassera täckena som ger henne skav.
Så min nästa investering när lönen kommer blir nu ett ordentligt varmt vintertäcke. Nu börjar kylan komma och inte blir det varmare än på ett tag.
 
Var på hööks för ett tag sen och tittade ut ett täcke som jag ville ha men nu finner jag det inte på hemsidan.
Jag har för mig att det var det här
Men det är ju bara 400 grams fyllning och jag hade för mig dom sa att det var 500 för det var ett 500grams jag var ute efter.
Hmmm.
 
 
Åh, ett sånt här kanske man skulle ha (till prinsessan som hatar regn) så jag slipper nojja över att sadeln blir blöt också =P
Nej då, det ska vi icket ha.
 
 
 
Egentligen... så skulle Stråla också behöva ett eget vintertäcke. Nu när hon blev så känslig om ryggen. Hon har bara riktigt gamla ärvda täcken som är lite si och så.
Just nu har hon ett gammal kraft täcke som jag tror Ragge hade förut.
Det var ju ett bra täcke en gång i tiden men nu är det mest trasigt och saknar en maggjord.
 
Kära tomten

Att duscha eller icke duscha

Publicerad 2013-11-20 20:05:50 i Allmänt

Åh vad jag är arg på det här vädret, jag vet att det inte hjälper men det förstör så mycket.
Det går ju inte att ta sig fram. Försökte ta Mayan och Stråla på en promenad men jag bara går och spänner mig och halkar och Mayan spänner sig och blir stel och Stråla är jättepigg och glömmer att det är halt och halkar och nu vill jag ha en frisk häst tack.
På ängarna går det inte heller att gå för skaren är så hård så den skär, och mig bär den ibland och är så hård och isig så jag halkar och ibland går det igenom.
Hittade dock en väg i skogen där Ivan har avverkat lite som gick fint att gå på, så vi får väl promenera där fram och tillbaka tills vi kräks.
 
Inte en snöflinga i sikte på någon väder karta.
 
Helvetes jävla skit.
 
Fast hagen har blivit mycket bättre och idag har jag knappt behövt mocka nått för att hästarna har mest hållt till i skogen
 
Lektion i Råne ridhus imorgon, ska bli superkul fast Mayan lär ju svettas floder där inne i värmen, funderar på om jag ska duscha henne efteråt eller inte...
 
 

Men det var ju en panikhake

Publicerad 2013-11-20 00:02:10 i Allmänt

Ja herregud, jävla november alltså. Känns som att jag inte orkar nånting.
Tog iaf och packade in Mayan i transporten och åkte till Öbacka ridhus, förutom att hon slet sönder transportgrimskaftet så skötte hon sig mycket mycket bra.
Och att hon gjorde det var ju mitt fel, jag vet att hon brukar ha bråttom ut och jag brukar alltid ta lös henne innan jag öppnar bak så jag vet inte varför jag gjorde den här gången. Hon kastar sig inte eller så men när jag har öppnat så måste jag antingen hålla en hand på rumpan eller ett litet lätt tryck i grimman (om någon annan öppnar) för att hon inte ska backa ut, så när jag släppte handen på rumpan och skulle ta lös henne så backade hon och stannade inte när det tog stopp så spännet gick sönder.
Fast jag undrar ju, ska inte en panikhake lösa ut i såna situationer, inte gå sönder??
 
Nå väl, det var lite små spännande i ridhuset, första gången för Mayan där, hon slappnade av ganska fort men dörröppningen vande hon sig aldrig riktigt vid och vi var där vid intaget så dom gick förbi med hästar hela tiden.
Mycket intressant.
 
Nå skönt som fan var det iaf att kunna rida ordentligt, det kändes dock som att damen har tappat en del, hon blev väldigt fort trött så vi red bara ca 30 minuter plus att jag promenerade med henne före och efter.
Hon var riktigt fin, gjorde helt suveräna slutor, fina skänkelvikningar och hade en super trevlig vänster galopp och och och gjorde tom ett jättebra försök till höger. Duktig tjej!!
 
Svettig och trött dam
 
 
Nu är jag superpeppad för lektion på torsdag, undrar dock hur hon ska orka springa runt inne i varmridhuset i råne... ho ho, det lär bli riktigt svettigt.  
 
Åh, vad jag vill att snön ska komma NU så vi får träna mera. Mera styrka och kondition. På båda mina tjejer och på mig själv. Gud vad jag har blivit svag. Träna mera.
 

Paradise Hotel

Publicerad 2013-11-19 22:42:00 i Allmänt

Ja alltså jag kan inte riktigt låta bli, det är ju bara humor. Dom där människorna är så långt från min värld så dom skulle lika gärna kunna vara utomjordingar.
Vart är självinsikten?
 
Fast det är lite tragiskt också som tjejen som hade som dröm att skaffa silikon tuttar och vara med i PH. Jag känner bara, Jamen lilla gumman.
Ja alltså alla får ju göra som dom vill men en del är nog och söker bekräftelse på helt fel ställe.
 
 
 
Å när man tänker närmare på det så är det ju egentligen bara tragiskt och vilken syn på människor det förmedlar.
Man ska vara snygg, sexig, naken och kåt konstant och dricker man dessutom kopiösa mängder alkohol så är det ännu bättre.
Oftast är ju dessutom så att tjejerna ska åma sig mest för killarna, oh så ovanligt.
 
Jag tycker ju bara att det är komiskt när dom håller på och ålar sig och åmar sig och tycker att dom är snyggast i världen (eh nä) men det sitter ju alltså folk och vill va som dom, varför går ju över mitt förstånd, och tycker att det är ett ideal att vilja leva upp till.
Sjuka värld.
 
I de här säsongen är det speciellt en, en blond Jesper, som verkar ha en riktigt sjuk syn och är ett stort äckel. Honom hoppas jag dom genomskådar och slänger ut.
 
Nåväl, jag är en dokusåpa junkie och jag kommer ha svårt att hålla mig borta och kan inte låta bli att skratta åt eländet.

Behandlings dags igen.

Publicerad 2013-11-18 15:18:48 i Allmänt

Så där, då har Stråla fått sig en behandling av Maria, väldigt välbehövligt men hon sa även att grunden är så mycket bättre än sist, det går alltså hela tiden åt rätt håll även om det kommer bakslag. Det känns så otroligt skönt att höra.
Så nu blir det några dagars skritt vid hand och/eller i vagn sen är det dags att börja rida igen, bara underlaget tar och skärper till sig. Som jag längtat.
Å det riktigt kryper i kroppen på mig att få sätta igång träningen med Strålan igen. Fina tjejen min.
 
Snö nu!!
 
Så har jag bytt däck på transporten så nu är vi redo för ridhus besök =) Lektion inbokad på torsdag med Mayan då det blev inställt igår.
 
Lilleman leker kudde.

Uuuurk

Publicerad 2013-11-17 19:56:00 i Allmänt

En släng av magsjuka eller vad fan under natten. Det är så där lagom kul dessutom när man bor i en friggebod. Mått riktigt risigt men det lugnade sig vid 6 i morse, sen har jag bara varit illamående och trött, sovit till och från till kl 18.
Just ätit lite soppa så får vi se, det känns lugnt.
 
Så hästarna har fått vila tog bara en kort promenad med Mayan för att hon sväller så i bakbenen när hon bara står stilla (ingen vill röra sig speciellt mycket i hagen just nu) efter en kort promenad som även Ebba blev glad över så är benen fina igen.
 
Satan vad det är skitkasst ute nu. Det är bara blankis. Tragiskt. Varför kunde inte regnet ha kommit som snö istället? Oh well... =S
Hagen är ju dessutom fördävlig fortfarande, leran frös och det blev knaggligt och knöligt så in i helvete, aldrig varit med om nått värre om det hade varit min egen gård så hade jag gjort hage på framsidan också en stund men nu är det ju inte min gård.
Usch usch usch!
Nu börjar den jämna till sig något på vissa ställen iaf men det är långt kvar innan den är fin igen och hästarna kan röra sig obehindrat.
 
Alltid ska det vara nått va..
 Jupp jupp.
 
Ska sätta på vinterdäcken på transporten och försöka ta oss till ridhus kanske både tisdag och torsdag. Jag vet ju att det sällan blir som jag tänkt men tänka kan jag inte låta bli.
 
 
Roar mig med att se Basil Mus och Lady och Lufsen =)

Idioti

Publicerad 2013-11-16 22:22:00 i Allmänt

Gång på gång får människors idioti mig att vilja dunka skallen i en betongvägg, helst deras men lika väl min egen så man kanske kunde glömma allt man sett.
Det senaste var nu en på ridtravar forumet på Fb (där det fö är rätt gott om idioter, just saying) som "spände in" sin häst genom att fästa tyglarna i bakvalvet på sadeln och så longera.
Jamen kom igen!!
Jodå hästen såg jättenöjd och tillfreds ut och jobbade i en mycket bra form....
 
Tack och lov så finns det folk som ifrågasätter men denna typen av idioter går ju inte att tala till rätta, så är det bara. Jag själv biter mig i tungan, sätter mig på händerna avreagerar mig via min blogg istället (Säjer man något negativt så är ju det påhopp gubevars)
Mm.
 
Jag har iaf haft en vansinnigt mysig stund med mina hästar, både Leffe och Stråla var så kramiga så det fanns ingen hejd på kärleken liksom
 
Så snygg jag är
Älskade mysmule
Åh vad Leffe vill följa med ut. Jag säjer att han får vänta tills han har broddar på fötterna, men han vill ändå och blir skitsur på Stråla när han inte får följa.
Farbror. Dessutom så sliter hagen på hans kropp, tycker mig märka att han är knackigare fast det vil han ju inte visa, men visst skulle han må got av att få komma ut ur hagen och promenera lite.
 
Mayan var mest intresserad av att stå och titta ut när jag hade dörren öppen
 
Nu har det regnet lite till och det är typ 4 plusgrader. Sabla skitväder alltså.
Tog en liten körtur fast jag lär mig aldrig att jag inte ska köra Mayan om jag tänker mig att vi ska ta det lugnt, vi blir bara osams för att hon inte kan ta det lugnt. (Jo jag är en idiot jag också) Galna gamla kärring.
Lite lagom trevligt när det är svinhalt dessutom och man får möte av andra idioter som inte har vett att sakta ner eller hålla ut.
 
Aja, överlag mycket mysig dag.
 
När jag kom hem från hästarna bjöd mor å far på supergod mat och jag bakade ananaspaj. Yum yum
Jag hade dock inte förväntat mig att den skulle pösa upp så mycket så det rann en massa utanför. Större form nästa gång alltså.
 
 

Is

Publicerad 2013-11-16 14:45:00 i Allmänt

Å nu blev det blankis... =( Ska försöka ta ut hästarna idag men jag är mycket tveksam. Sen ska det regna lite till innan det blir -10 i en vecka, det kommer vara perfekt ridunderlag. Mm.
Måste fara och kika hur ridbanan ser ut eftersom tanken är att jag ska rida lektion imorgon.
Nu får det gärna bli fredag så jag får på ordentligt med brodd.
 
 
 
Men. Ha ha ha. Så fantastik min hjärna är. Jag har ju liksom GLÖMT att jag har en transport. Jag kan ju liksom sätta på vinterdäcken och ta en tur till ridhuset ju!!

Vänlighet

Publicerad 2013-11-16 00:22:53 i Allmänt

Det kanske låter som att jag bara ser på tv på jobbet och jo det är en del i det men jag kan lova att jag får slita för mina ynkliga korvören. Det är NU jag ångrar att jag inte utbildade mig och kunde ha nått simpelt kontorsjobb. Men att det är skönt att komma hem till vänliga älskade Ebba. Bara vänlighet och kärlek.
 
Tänk om människor kunde vara lika goda som hundar.

Serienörd

Publicerad 2013-11-15 16:26:00 i Allmänt

Börjat med en ny serie. Once Upon a Time. Den är ganska tramsig men jag fastnar mer och mer.
Fast jag kan inte förstå varför sagovärlden skulle ha varit bättre det var ju bara död och elände där och den där Prins Charming är ju allt annat än Charming, snacka om rövhål.
Å så är det så himla kass vadenuheter, när dom har lagt in sagobakgrunder eller sagofigurer så är det sååååååå tydligt att det är just fejk. Dålig budget för den vadenuheter delen kanske?
Inte så mycket kvar av första säsongen nu så jag lär ju vilja se nästa.
 
Äh, det finns massor av serier (och säsonger av serier jag ser) som jag vill se men jag har ju inte råååååd. Jävla Lovefilm att dom stängde ner. Bah!

Pigg ponny

Publicerad 2013-11-14 23:10:00 i Allmänt

Tog en tupplur efter jobbet och hade så jäkla svårt att andas. När jag vaknade såg jag att jag hade både Ebba (25 kilo) och Lilleman (5 kg) på bröstkorgen. Mysteriet löst.
Huh, tungklumpar =)
 
Något bättre i kroppen idag.
Tog Skorpan på en körtur och Mayan och Stråla fick gå bakom.
Alltså, alla borde köra shettis, det är så jävla kul. Pigg och glad ponny små lurviga öron som pekar rakt fram nästan gömda i en stor lurvig man och så full rulle kanelbulle.
Pigg ponny var det ja, lättade i rumpan och sprätte lite, på hemvägen laddade hon utav bara tusan så jag fick hålla in ordentligt, vi skulle inte ha nå tok rejs när underlaget är som det är just nu och Skorpan inte riktigt är i form.
Men kan man låta bli att skratta alltså?
Ho ho oj oj oj, jag är glad att hon inte är stor då hade jag aldrig vågat.
Tyvärr så tål inte min nacke att köra henne om det är en kombo av vagnen som är ganska kass och hennes pinniga trav. Men ibland så kan jag inte låta bli för det är ju så roligt.
 
Gammal bild

Strålan var också väldigt pigg och hade lite svårt för att hålla sig i skinnet.
 
När vi kom hem igen så sadlade jag på Mayan och red en liten stund på ängen hemmavid, travade på och sen tog vi en liten galopp efter vägen.
Red ca 15 minuter.
Fin dam. Jag kände dock än en gång hur himla kass jag är på att rida och så ostabil. Skulle behöva rida mer, träna mer. Men vad gör man, jag har ambitionerna men kroppen motarbetar mig.
 
 
Det var ju på gång att jag skulle få en till medryttare och att Skorpan skulle få sig en men dom kan ju inte ens svara på sms så jag tror inte det.
 
Ivans rådjur
Please dont tell any jägare.
Dom är så himla tama inför Ivan, mig är dom lite skeptiska mot men det är rätt häftigt när dom kommer så här nära..
Hästarna tycker att dom är lite läskiga när dom far och ränner runt gården. Rovdjuren =P

....

Publicerad 2013-11-13 21:35:00 i Allmänt

Fy fan. Hur kan jag glömma bort hur dålig jag brukar vara i november? Å att det bara blir värre för varje år. Ibland så skulle jag bara vila lägga mig ner och sparka och skrika i frustration över den här kroppen.
Men det hjälper ju inte. Lika lite som nånting annat.
Finner det fascinerande att det finns människor som går omkring och aldrig har ont någonstans. Blir ibland lite uppgiven av tanken på att jag aldrig nånsin kommer att uppleva det. Helt smärtfri. Eller att bara få gnälla lite över lite ont i en axel eller en handled eller så. Jag vill bara sova.

Helvete

Publicerad 2013-11-12 23:27:00 i Allmänt

Det finns inte mycket som gör mig så arg som när jag har skrivit ett inlägg och så försvinner det.
Helvetes jävla skit teknik!!
 
Gah!
 
Å nu ids jag inte skriva det på nytt
 
 
 
 

Några fler bilder från skellefteå

Publicerad 2013-11-12 02:46:00 i Allmänt

Jodå, det blev en liten promenad med Strålan före nattningen =)
En liten bit provade jag gå brevid henne och be om öppna vilket hon skötte utmärkt men med lite förvirring och överslagshandling i form av att försöka äta upp grimskaftet. Men när hon förstod vad jag ville vilket gick på ett naffs så ville hon knappt sluta.
Underbara häst.
 
 .
Lie mer bilder från ske-å
Kära Tomten, jag önskar mig en ny kamera i julklapp

Wirus tyckte att det var på tok för stökigt, både en valp i huset och besök

Rudi
Som sagt, om man hade kunnat ha hur många hästar som helst hade jag kunnat ta denna också då han är till salu.
Chatte med rumpan mot, Turbo och en mycket söt liten knabb
Väldigt social
 
Laddar

This is how we do it in these smartfone days. Fota och instagramma =P
 

Även om jag uppskattar att få låna Chattemannen så skulle det vara så himla roligt att få packa med sig nån av mina och åka ner.
 

Snö och sol

Publicerad 2013-11-11 18:04:00 i Allmänt


Igen. Hur kan man INTE gilla snö?
Underbart ju!
Vaknade 12,15 (somnade vid 5 så det är helt okej... =P) och fick eld i baken när jag såg att det var så här soligt och vackert. Skynda på ut med fina röda damen. Dock så satt jag mest och var sur för att vi har så dåliga vinterdäck.
Sist så satte hovis bara på skor med hål för traktbrodd som jag sedan själv skruvade i och det har ju funkat fint tills nu. Det var för dåligt fäste och slirade mest bak så tant gick och spände sig vilket verkligen inte är bra. Så vi försökte gå i skogen men där är det ju skitkasst underlag, mjukt och hårt om vart annat och knöligt som sjutton.
Mysigt dock.
Vi for runt till Staffansvägen och sedan tog vi storvägen hem och travade där, det mycket bättre att trava än att skritta faktiskt, kanske hon inte riktigt hann gå och känna efter så mycket då.
Väldans piggelin och glad donna.
Sen blev jag lite sur på henne också då hon inte ens kan ta en kurva på ett normalt sätt för att hon har så bråttom hem. Gah! Det är en sån där grej som aldrig kommer att gå ur. Bråttom britta.
Nästa ridtur blir definitivt på ängarna hemmavid bara. Om nu inte underlaget hinner ändra sig igen.
Hovslagaren är bokad till fredag nästa vecka, känns långt bort men det går fort ändå, vi klarar oss nog.
Söta lilla luddörat mitt <3
Jag var rysligt kass i kroppen (så ovanligt) idag så efter att ha fixat med halm, mockat ligghallen (varför ska dom promt skita så mycket där inne?!), och hämtat hö så fick Strålan vila. Om jag ni inte ångrar mig senare men det känns inte så. Genom frusen och idag är armarna värst ont. Ja förutom ryggen då.
 
Jag hade stora problem då jag skulle upp på tant och försöka få den kassa rumpvärmaren att ligga kvar (måste investera i en ny) super ont i kroppen, lite yr och en dam som inte stod 100 still så jag höll på att fara över på andra sidan.
Ha ha. Smidigt värre.

Underbara snö och älskade hästar.

Publicerad 2013-11-10 23:08:00 i Allmänt

Det var lite lagom spännande att köra till jobbet idag då det regnade is. Japp, det var ren is som trillade ner från himlen och la sig så fint på vägen och på bilen som dessutom bestämde sig för att strula med värmen. Ingen god sikt där inte =S
Ungefär halvvägs till stan så blev det varmt i af.
 
Senare under dan så övergick isregnet till snö
och jag älskar det.
Hur kan man inte gilla snö?
Speciellt som hästägare. Det blir bra underlag och allt blir mycket mycket ljusare och väldigt vackert.
 
Jag for ut med mina tre tjejjer nu på kvällen och då hade det blivit klart, stjärnorna och månen visade sig och det var så mysigt.
Det var pigga damer som var på tur, Mayan fick dra vagnen och Stråla och Skorpan gick bakom. Stråla var tvungen att grymta lite och ruska på hela kroppen lite då och då. Roligt att äntligen få komma ut igen.
 
Mest skritt med vi tog en trav också.
 
Älskade hästar.
Vad mysigt det är att vara hemma hos mina fina. Det är super roligt att få prova på andra hästar men ens egna är alltid bäst.
 
Imorgon ska vi ta en ridtur jag och Mayan. Kanske lite dressyr på ängen och utnyttja snön till att få igång rygg och bak. Eller så ut i skogen, vi får se.
Nu struntar jag lite grann i att dom har stått, jag brukar ju vara så himla petig med igångsättning men dom går ju ändå på lösdrift så dom står ju inte helt still fast dom vilar. Vi tar det väl lite lugnare bara några dar.
Längtar så tills jag får rida den här damen igen också. Lillfröken min. Jag tycker det är lite kul att jag fortfarande kallar henne för lilltösen osv. Hon kommer alltid vara min bäbis.
 
 
 
Fan att man inte kan ha hur många hästar som helst

Jaha...

Publicerad 2013-11-10 08:40:10 i Allmänt

Såg även Så mycket bättre på arbetstid igår. Och grinade två gånger. Sen grinade jag till nyheterna också. Och lite grann för att det inte fanns nån pizza till mig.

Jao

Publicerad 2013-11-09 16:28:06 i Allmänt

Lite bra ändå att jag fick se Idol på arbetstid när jag missade det igår.
 

Home again

Publicerad 2013-11-08 22:17:00 i Allmänt

Då var vi hemma igen och imorgon är det dags för ett till skitpass på jobbet och jag VILL INTE (!!!) Bläh!
 
Det var mysigt att titta till mina egna hästar men jag blev så besviken då jag trott att Mayan iaf skulle ha fått motion onsdag och torsdag men inte det. Så då har alla fått stå hela veckan =( Det är ju inte så bra för Mayan som behöver röra på sin gamla stela kropp. Får ta ut dom på en liten skritt tur på söndag kväll när jag gått av jobbet. Fast jag hade sett fram emot en ridtur på Mays.
Oh well, så ere.
 
Gick iaf bättre att rida Chatte idag
 
Härligt med snö!
 
 
 

Hoppsan!

Publicerad 2013-11-07 17:28:02 i Allmänt

Jag och Ebba var ut på promenad för en stund sen. Therese bor ganska centralt och det är mycket trafik. Så skulle vi skynda oss över en väg mellan en massa bilar och när jag kommit över på andra sidan hade jag ingen hund i kopplet! Ebba var kvar mitt på vägen. Ja jisses då sockerpotta. Ibland kanske man borde ha halsbandet lite tajtare. Tur bilarna såg henne och saktade in.

Missflyt

Publicerad 2013-11-06 22:47:15 i Allmänt

Gud så härligt med snö!! Vi red lite på en äng idag (i mörkret för att hovslagaren var och satte på vinter pjucks tidigare) men Chatte var inte på humör alls. Stod emot totalt eller bockade. Det är ju lite svårt att veta hur man hanterar sånt när det är någon annans häst så det vart inte så mycket gjort. Turbo och Therese var duktiga iaf och Turbo såg fin ut. Hoppas på bättre lycka på fredag, då ska vi hinna ut i skogen medans det är ljust.
Typiskt nog så har jag varit sjukt dålig i kroppen. Men imorgon ska jag bara slappa hela dan då Therese å Emil ska på begravning i Luleå. Det ska faktiskt bli rätt skönt, här har jag ju absolut inga måsten eller borden.

Puppydog

Publicerad 2013-11-05 21:52:13 i Allmänt

Är i Skellefteå och hänger. Olivia är hemskt söt och lite smått odräglig :-P Vi har varit och klappat Turbo lite och imorgon ska jag få rida fina Chatte igen. Glada svansar
 
Maria Montazami är ju himla skön alltså.

Slask

Publicerad 2013-11-05 00:35:00 i Allmänt

Uj vilket skitväder det har varit hela dan idag, snöblandat regn och blåst, nu är det iaf extrem blöt snö som ändå ligger kvar på backen en liten liten stund.
Har inte idats göra nånting med hästarna idag.
 
Stulit två fina bilder från Paula
Gå gärna in här:
och rösta på Ebba genom att trycka gilla så kan vi vinna ett 5 kort på simning. Lilla tanten behöver all omvårdnad hon kan få.
 
 

Besök

Publicerad 2013-11-04 16:13:12 i Allmänt

I natt har Leia varit och hälsat på, det var länge sen.
 

Men lägg av!

Publicerad 2013-11-03 23:11:00 i Allmänt

Nä nu är det dags för mig att sluta nojja! Inte sjutton har Mayan dubbelsidig kotledsinflammation. Hon har sin sjukdom som gör att dagarna är lite upp och ner, precis som med mig.
Hon blir bättre av att röra sig och speciellt av att ridas och idag har hon levererat ett kanonpass på ridbanan.
Ridläraren tyckte inte att jag skulle oroa mig alls och sa att hon har blivit otroligt mycket mjukare bara sen sist hon var för två veckor sen.
Det kände jag också, hon hade dessutom en väldigt positiv attityd idag och var relativt mjuk redan från början. Först hann jag värma upp ca 10 minuter förutom promenaden dit sen fick vi börja med L:et, en jätterolig övning inspirerad från westerns sidepass. La ut två bommar i form av ett L sedan så gick vi runt L:et ett varv åt båda hållen sidledes alltså. Väldigt mycket tankeverksamhet men vi fixade det galant förutom att jag konstant la in backen, helt och hållet mitt fel men runt tog vi oss och Mayan trampade under sig bra åt båda hållen.
Sedan fick vi göra öppna på volt med övergångar till trav i öppnan, Mayan var mycket mycket mer med nu än tidigare.
Efter några gånger åt båda varven så gjorde vi sluta efter långsidorna både i skritt och trav samt övergångar i slutan.
Jätte jätte fin tjej!
Nu är dessutom underlaget på ridbanan äntligen okej igen =)
 
Däremot så har hon börjat få lite röta igen av alt blöta.
 

Jag har haft lite "baksmälla" från igår och inte varit lika på topp som igår men pallrade mig iväg på kalas iaf, riktigt roligt. Herregud ja, det händer mycket med ungen. Första gången han sagt mitt namn idag. Jo jag heter visst Nina jodå. Själv heter han ju Diddi och storebror heter Äll så.
De flesta ungar kan jag vara utan men denne är lite speciell.
Så när han sa Nina äta och pekade på min tallrik så var jag ju tvungen att äta fast jag tackat nej till mat redan med en massa fika i magen. Edwin sa, bara lyda.
Visst känns det lite gott i hjärtat att han vill umgås med mig och sitta brevid mig även om jag inte är den som lockar på uppmärksamhet.
Jag undrar så om han minns mig...
 
 
Men skit att det blev så suddigt vid minsta rörelse =(
 
Jag gav honom en högst egoistisk present att vi ska fara på Leoslekland, då får jag ju umgås med honom också.
 
Sablar vad den här veckan har gått fort, nu ska jag bara jobba imorgon sedan drar jag till Skellefte på tisdag.

Bara så ni vet

Publicerad 2013-11-03 16:57:17 i Allmänt

Kanske bara skulle förtydliga att Mayan såklart inte är halt ifall någon som läser inte förstår min jargong liksom. Hade hon varit halt så hade jag aldrig suttit på henne.

Funduleringar, grisekno och skitsnack

Publicerad 2013-11-03 01:55:57 i Allmänt

Idag har det varit fullt upp hela dan och jag har haft en bra dag tack och lov.
Började med en ridtur på Mayan som först var ganska stel och styv i nacke och hals, gav lite massage innan vi for ut, vi gick i skogen och lyfte på benen och jag rörde inte så mycket i henne. Hon blev lite slitig i tyglarna när jag tog i dom men jag lät henne mest vara och det lossnade efter ett tag.
När hon var ordentligt uppvärmd med skritt och trav i skogen så tog vi lite öppna på volt vilket gick superfint, slutade rycka i tyglarna och var allmänt trevlig, så svängde vi av bortåt igen och tog en galopp. Då blev jag lite fundersam igen.
Hon galopperade villigt men det var lite stöppligt, inte så där rund och fin och det kändes som att hon stod emot lite. Vände hemåt och provade galopp igen och då var den rund och fin och framåt.
Skitsvårt. Berodde det på att vi vände bort när vi var "på väg hem" eller är det något galet med damen?
Lite har jag börjat fundera på om vi skulle behöva besöka veterinär. Det kanske är lika bra att kolla upp för säkerhetsskull. Usch, det är så mycket skruttiga hästar över allt som jag läser om så man blir ju ändå lite nojjigare än vanligt.
Kotledsinflammation i båda fram är min tanke. Men jag vet inte. Mayan brukar säja till mer om det är något.
 
Hem och stretcha vilket gick hur bra som helst, inga protester eller svårigheter.
 
Hmmm.
 
Sen åkte jag och Ebba till älvdalens hundhälsa på Halloween firande och Ebba visade upp sin grisiga sida
 
Ho ho min lilla grisekno. Fick en del glada tillrop och en massa go iaf.
Sen fick hon även simma
Inte Ebbas favoritsyssla här i världen.
Och vibba vilket är väldigt trevligt
Insvept i handduk efter badet.
Sen har jag hängt med Ida. Vi käkade på Exotic, yum! Promenerade i stan och kollade på ljusfestivalen, det var väl trevligt men inte så imponerande som jag hade hoppats på.
Det här, som var barnens bidrag, var det finaste.
 

Å så en massa skitsnack. Det var gott, det var jävligt länge sen...
 
Riktigt bra dag iaf. Topp. Imorgon blir det kalas i Siknäs då Edwin fyller 2 på måndag. Sen ska jag rida lektion på min halta häst.
Det är väl säkrats att kolla upp iaf så jag slipper fundera. Bara ringa på måndag.
Men tänk om det kunde ta och bli vinter nu och fint underlag överallt så jag kunde utesluta den faktorn iaf.

Nu fick jag ont i hjärtat

Publicerad 2013-11-02 01:19:00 i Allmänt

Cesar Milans sätt att hantera hundar på är ju något som diskuteras ganska flitigt på lite olika forum. Och ja, vad ska man säja, det finns ju en del som han gör bra men även mycket som tål att just tittas lite närmare på.
Här är iaf en film som säger ganska mycket.
...
 
Det som jag tycker kanske är den stora grejen med hans program överlag är väl just att det inte passar så bra i Sverige. Vi har oftast en annan hundhållning än i många andra länder. De flesta hundarnas problem löses ju genom aktivering liksom. Många som aldrig får gå ut osv.
Samt att hundträning kanske inte riktigt passar som tv underhållning. Quick fixes och provocera hundar till dåligt beteende för underhållningens skull.
Nå väl, stort ämne jag trillade in på här och jag har inte riktigt ork att ta i tu med det.
 
Så råkade jag se det här också
http://blackieojag.blogspot.se/2013/10/idag-las-mitt-arende-gallande.html?m=1
om en hundtränare i Sverige.
Läs helst hela inlägget.
 
"S blev i somras nafsad i ansiktet av sin då 17mån unga schäferhanne pga en framkallad överslagshandling. Detta pga ett beteende som S vill få fram i sin tilltänkta tjänstehund för att visa mig att hans hund kan ställa vem som helst. S reagerade med att slänga sin hund i marken och upprepat slå den i ansiktet med en öppen handflata. Varvid han därefter greppar tag i hundens ljumskar medans denna ligger på rygg och vrider om allt han orkar så att hunden fullständigt kissar på sig. Hunden skriker utav smärta och försöker panikartat att komma ifrån hans husses grepp. S får som resultat ett rivmärke på halsen, vilket han sedan påstår sig vara ett hundbett. S fortsätter sen genom att ta tag om hundens huvud och lyfta upp det för att sen dunka ner det i marken om och om igen varvid han därefter fortsätter att slå hunden i ansiktet. Hunden försöker hela tiden att fly men lyckas inte. Efter ett tag reser sig S upp för att inspektera sina skador. Lite blod i mungipan och ett rivsår på halsen. Han säger att han nu ska "plåga hundjäveln bara för att!" S ställer sig bredvid sin hund som ligger och skakar på marken där han lämnade honom. Han skriker "FOT" till hunden. Hunden är livrädd och ligger kvar med huvudet pressat mot marken. Då tar S tag i hundens huvud och rycker upp honom och slår honom i ansiktet ett par gånger till. Hunden förblir sittandes. Han skriker åt hunden "FOT" igen och går sedan iväg för att göra ett lydnadspass. Behöver jag berätta hur resten såg ut? "
 
Kramade Ebba lite extra hårt sen.
 
Lite mer läsning här
http://www.bukefalos.com/f/showthread.php?t=1205406

Myyys

Publicerad 2013-11-01 21:08:00 i Allmänt

Det är verkligen hur mysigt som helst att stå i ligghallen och fixa med hästarna. Det måste ju vara det ultimata faktiskt.
Annars å tar man ju oftast bara in en häst, den man ska rida, eller så står alla andra instängda i sina boxar. Nu umgås vi allihopa. Ja det är groteskt mysigt.
Även om Leffe är sjukt odräglig och ska pilla och slita och dra i Stråla hela tiden  och vara med sin stora mule precis där jag ska borsta. Barnrumpa.
 
 
 
 
 
 
 
Ah vad Jens är bra.
När han väljer rätt låtar.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela