stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Måndag

Publicerad 2017-10-30 22:33:47 i Allmänt

Så vansinnigt trött lång jobbvecka som avslutades med helahelgen pass från 9 på lördag till 21,30 på söndag gör mig alltid helt slut och så var det upp tidigt idag för hovslagare på morgonen
Påbörjade städning av ligghallen, den är så deprimerande och tung att städa när hagen är så deprimerande som den varit och är. Blött blött blött och dynga då hästarna väljer att häcka där inne större delen av dagen och jag förstår dom, men tungt
Sen promenad med Ebba, så härligt att det kommit lite snö och att solen visade sig
 
 
Ridtur med Stråla, bra med brodd så vi kunde ta oss fram men överlag uruselt ridunderlag, speciellt för känslig häst. Hon kändes väldigt ofräch efter helgens vila och hagens vidiga tillstånd, bättre efter rörelse. bara skrit, försökte rida på en äng som jag trodde skulle vara en god ide men det var hemskt, blött blött blött blött och så fruset uppepå.
 
Sen hade jag så sjukt ont i ryggen så jag la mig på golvet en halvtimma och somnade, iväg till Storheden och köpa foder och spån, till Piteå en vända, hem och städa färdigt ligghallen och spåna upp hämta hö och fixa vatten, drygt när de fryser, måste få igång värmebaljan.
 
Nu: Zzzzzzzz
 
Humöret går upp och ner, det har varit relativt stabilt i några dagar men igår dippade jag och idag har det varit ganska schitzofrent läge.

Bra

Publicerad 2017-10-28 21:43:21 i Allmänt

Igår red jag Stråla på ridbanan för första gången på säkert två månader, vi har knappt gjort något vettigt öht på hela oktober plus att hon har varit knackig till och från hela hösten och ändå levererade hon den bästa ridkänslan nånsin.
Superpärlan. 
 
Idag gick jag på gymmet för första gången på väldigt väldigt länge och det enda jag hade tappat var lite kondis, annars var jag mycket mycket starkare än jag förväntat mig. 
 

Onsdag

Publicerad 2017-10-26 00:47:18 i Allmänt

Ibland blir allt man kan skriva bara fullständigt meningslöst. 
 Och när man har hamnat i det tillståndet så är det svårt att börja igen, skriva om banala struntsaker.
Det har varit tungt. Är tungt. 
 
Men jag ska göra ett försök. Idag är en lite ljusare dag.
Jag kan ju berätta att jag har bokat flyg till Tromsö idag, det blir en weekend i Tromsö 17-19 november och jag ser så otroligt mycket fram emot det.
Det kommer bli en intensiv helg med musikal och valsafari och Tromsös magiskt vackra natur och underbart sällskap av Marie. 
Jag tror att jag först nu på riktigt insåg att det faktiskt är på riktigt. 
Så. Jävla. Roligt. 
 
Bild stulen av Googles bildsök. 
 
Magen krånglar lite, spiralen alltså, det blev helt bra i några dagar och den är ordentligt testkörd men så ramlade jag och fick svinont, min teori är att den ruckades till där inne i fallet och livmodern kom på att försöka stöta ut skräpet som är där inne och gnager liksom. Igår hade jag såna smärtor till och från att jag kände mig lätt svimfärdig.
Idag mycket mycket bättre igen, en timme kramper på kvällen efter ridtur. 
 
Ridtur på Leffe ikväll. Leffen alltså, han blir så jävla lycklig när han får gå på tur. Älskade gammelgubbe. 
 
Jag lyckades visst komma igång att bubbla lite 

.

Publicerad 2017-10-21 22:03:44 i Allmänt

Tack och lov för Ebba som dansar en lyckodans när jag kommer hem och för fyra mular att hålla i när det stormar och två katter som håller mig på plats med sina varma spinnanden.
Utan dom hade jag gått sönder i miljoner bitar och virvlat iväg i mörkret 
 

Fint

Publicerad 2017-10-19 22:44:54 i Allmänt

Äntligen lite ro i själen, avslappnad och nöjd. För en stund iallafall så det är bara passa på att njuta. 
Fin dag. Och kväll. Väldigt fin.
 
Hälsat på Frej också, han var väldigt jiddrig så det blev bara en promenad. Pep och stod på bakbenen och glodde efter sina kompisar och var spänd och tjollrig men till slut fick jag honom med mig och när han fick beröm så la han mulen mot min kind, så där som han brukar göra. Sötisen. Och när jag släppte honom i hagen igen då ville han inte att jag skulle gå.
Plutten. 

Oops

Publicerad 2017-10-19 00:14:01 i Allmänt

Punka på bilen idag
Kanske inte jättekonstigt...
Men det var ju lika dags för vinterdäck så jag får deala med det där till våren.
 
Äntligen lite frostnätter så kanske lite vatten fryser bort.
 
Annars blöh. 

Tisdag

Publicerad 2017-10-18 00:16:32 i Allmänt

Idag har det varit riktigt bra i magen, endast yttepytte ont efter kroppsarbete. Så, woho får man väl säga.
Annars är jag fortsatt jävligt låg och gråtig. Så less på det. Även det som är fint blir blä och nätterna är tunga.
 
En hel dag med sol gjorde gott, väldigt skönt. 
Cykeltur med Stråla som i början släpade både fötter och mule i backen, nästan så jag kände mig som en djurplågare som drog ut henne. Men efter en tredjedel av turen så vaknade hon till och sen blev hon bara piggare och gladare och rörde sig bättre.
Rörelse är the shit. 

Nä nu har den åkt ut

Publicerad 2017-10-16 23:26:17 i Allmänt

Dra på trissor, solen har varit framme idag, i flera flera timmar dessutom. Det måste vara många många veckor sen sist.
Fast då blev det förstås storm också, inte bara hård blåst utan storm. Två träd rasade i hagen, höet flög all världens väg och det var svårt att hålla sig upprät i byarna. Jag väljer att se det som att det torkar lite bättre iaf när det blåser.
 
En vända i skogen med Ebba där jag placerade röven på en sten en stund och lapade lite sol. Ebba är dock väldigt skendräktig och väldigt väldigt gnällig så vi fick gå ganska snart.
 
Undrar vem som har varit och ätit myror, Baloo kanske
Fast troligare kanske typ Mickel eller nått. 
 
Sen kom världens bästa hovslagare och fixade Strålas sko å vi kunde ta en ordentlig tur. Det var väldigt behövligt för fröken.
 
I morse när jag vaknade så kände jag ingenting i magen varpå jag genast tänkte "nä nu har den åkt ut", för precis så fungerar min hjärna  Inte gud så skönt det gör inte ont utan åh nej nu har jag gjort allt förgäves 
Ha ha.
Läste också att man skulle känna efter trådarna för att försäkra sig om att den sitter kvar, vilket jag försökte igår men jag kände inga. 
Äh, nog sitter den kvar.
Det har gjort mer och mer ont under dagen och när jag satt på hästen så gjorde det riktigt ont vissa stunder.
Men det är klart, den lilla rackaren, eller lilla och lilla det är ju ändå ett några centimeters plast- T som skaver runt där inne i min misshandlade krokiga livmoder. 
 
Så i vanlig ordning så googlar jag förstås på tok för mycket och nojjar över både det ena och det andra. 
Nåväl, bättre blir det iaf. Jag kan dock inte smälta hur svullen jag var i lördags. Galet..

Blurk

Publicerad 2017-10-14 20:58:53 i Allmänt

Jag har varit lite svullen om magen idag 
 
Några timmar senare 
 
Tänkte inte på min ömma mage i morse och tog på mig jeans, iofs stretchiga jeans men utan gylf och därmed vidriga att ha på sig, fy satan vad jobbigt det har varit med en mage som svällde ala 9 månaders graviditet så var jag tvungen att klippa sönder byxorna för att överleva. Det var skvatt omöjligt att sitta.
Fortfarande svullen och öm men långt ifrån den övre bilden.
 
Nå jå.
 
Igår blev det iallafall en ridtur på väldigt pigg Stråla
Det var trevligt. 

Snälla titta på det här

Publicerad 2017-10-14 00:00:41 i Allmänt

Brukar ni se Fråga Lund? 
Om inte så GÖR det. Titta iallafall på det här (speciellt om du behöver pigga upp din dag lite):
https://www.svtplay.se/video/15284925/fraga-lund/fraga-lund-sasong-2-avsnitt-4?start=auto&accessService=none
Alltså på riktigt. 20 minuter in i programmet så gör dom ett test för att se vid vilken ålder som barn blir smartare än hundar. Det är heeeelt underbart. 
(Jag blev lite kär i Kristian Luuk där alltså)
Och Harry alltså. Harry <3
 

Nu var det gjort

Publicerad 2017-10-12 23:59:29 i Allmänt

Det gick ju bra det där. Det var en intressant upplevelse att bli sövd, blink blink zzzzz och när jag vaknade trodde jag att jag var hemma men så stod det två karlar och tittade på mig och så skrattade jag hela vägen till uppvak. 
Det var visst så att jag har en krokig livmoder så att när dom tidigare har försökt föra in nånting där så har dom liksom tryckt en gång där det inte ska vara en gång. Kanske inte helt konstigt att det gjort skitont.. 
Men nu är den inne, snabbt och smidigt. 
Jag var in och ut ur sjukhuset på 2 timmar.
Det har gjort jäkligt ont i magen i omgångar men däremellan så känns det nästan ingenting, blödde som en stucken gris också första timmarna men det är också mycket lugnare nu. 
Åh vad jag hoppas på att det ska bli bra det här nu. 
 
Måste iaf säga att alla jag träffat i den här svängen, både på hälsocentralen, på Sunderby sjukhus och nu på Piteå sjukhus har dom varit så otroligt fina. Människor som verkligen har valt rätt yrke, det är fint och jag har tack tack tack tack tackat dom.
 
Å jag måste säja att jag kände mig superfånig som behövde bli sövd för att få in jäkla spiral liksom, världens pådrag för att jag sjåpar mig. Men det tyckte iaf inte läkaren och det var ju skönt. 
 
När jag kom sen har jag suttit i soffan och sovit och dreglat. 
 
 
Ebba har fått en ny säng och mina föräldrar har fått ett nytt köksgolv
 

Lera

Publicerad 2017-10-12 02:33:46 i Allmänt

Kanske borde sova lite, känner mig lite fundersam, inte orolig eller så bara fundersam, jag har ju aldrig nånsin blivit sövd förut. Blir lite intressant ändå. Det jag är lite nervös över är att det inte blir bra efter insättning. Har ju hunnit läsa så himla mycket under dessa månader, många solskenshistorier men även många som det inte alls fungerat för med smärta och blödningar som inte ger sig, dom flesta verkar det ju bli bra för och eftersom att chansen finns att slippa pmsen så är det definitivt värt att prova, ja annars hade jag ju gett upp för länge sen.In ska den den jäveln. 
Blir ju även jäkligt skönt med ett preventivmedel och slippa tänka på den biten, p-piller kommer inte i närheten av mig, trycka i sig hormoner kan aldrig vara bra och när jag har provat så har jag bara blivit ännu mer störd i huvet.
Nåväl.
 
Om jag dör så kan väl någon vara vänlig att krossa min telefon, titta inte i den tack, öh ja, datorn också, och se till att hästarna avlivas och inte säljs eller ges bort. Ja Holly kan ju få leva den lilla fisen är ju frisk, men dom andra.
 
Tog Stråla och Leffe till ridbanan och longerade lite först, Stråla behövde bocka av sig ordentligt i höger galoppen, släppte lös henne sen och lät henne springa fritt i trav och galopp, Leffe hängde på i några rundor. Hon verkade tycka att det var väldigt skönt att få röra på sig och galoppera bocka lös kroppen.
 
Helvete vilket helvete hagen är nu. Det är så vidrigt så jag vill bara gråta. 
Hästarna bor på heltid inne i ligghallen nu, ja förutom när Stråla gått ut och dragit av sig ena skon i helvetet. 
Dyngigt som fan inne i ligghallen också när 4 hästar bostatt sig där och får sina måltider severade där men vad ska man göra, låt dom bo där, bara skotta ut skit och fylla på spån. 
Några minusgrader vore fint, blir ju knöligt som fan då men hellre det faktiskt.
 
 
 

Spiral

Publicerad 2017-10-10 08:50:53 i Allmänt

Äntligen lättade pmsen, det var ungefär som att dra bort en tung gamla möglig yllefilt från sinnet så underbart skönt.
Med lite tur så var detta sista gången på torsdag ska jag få en spiral både som preventivmedel men läkaren som rekommenderade den sa att pmsen borde bli bättre. Tre gånger under ett halvår har dom försökt sätta in den men jag har tydligen en synnerligen besvärlig livmoder, sist så hade jag tagit olika värktabletter, på order av barnmorskan förstås, fick två olika bedövning samt dubbla doser lugnande i blodet men nope så på torsdag ska dom söva mig och trycka in fanskapet med våld. Nu får det ju då ta mig tusan lov att bli bra efter det som jag har blivit plågad liksom.
Tänk dessutom att få slippa mensen, jag får alltid så in i helvete ont, ala ligga i hop rullad och kvida för att inte tala om att få slippa köpa mensskydd och värktabletter. 
Så om det bara blir som hoppats så kommer det vara värt allt. 
 
Hm. Nåja.
 
Ridtur igår och lite sol gubevars
Det var lågvatten i viken
 
Fröken hade krut under hovarna igår och i ena galoppen drog hon på så ögonen tårades.
Fintös 

På återseende min vän

Publicerad 2017-10-09 03:14:19 i Allmänt

Det blev överväldigande tomt när transporten med Frej lämnade gården och jag grät en skvätt fast jag inte trodde att jag skulle.
Vi hade en massa mys iallafall innan han for, sötis plutten.
 
 
Men jag måste säga att det var otroligt skönt att säga hej då till en häst som bara ska flytta och inte dö. 
På återseende liksom. Och jag kommer nog att hälsa på honom redan i veckan. 
 
Sen hade jag så jäkla ont i huvudet så det blev soffläge till kvällen och då en kort sväng med cykeln och Stråla och Leffe. 

En sjujädrans massa bilder på min terapidag

Publicerad 2017-10-07 19:35:23 i Allmänt

Igår efter jobbet så skyndade jag mig ut med Stråla innan mörkret och det var underbart. 
Sen somnade jag runt 21 och runt 13 timmar staplade ut i dagen som ett mossigt grott troll som legat i ide liksom. Stel och jävlig. Ruskigt ont i kroppen. 
 
Om den 14 åriga hunden säger att det är limpa som gäller till frukost, ja då är det limpa som gäller till frukost. 
 
Efter limpfrukost så spenderade vi 1.5 timme i skogen tillsammans, jag och Ebba, mötte en 5 månaders stövare som Ebba lekte glatt med.
Häromdagen var det förresten 7 år sedan Leia lämnade oss, stövaren som Ebba är uppväxt med.
Det var helt gudomligt att strosa runt i skogen, lugn och ro för själen.
 
Sen blev det närmare 2 timmar tillsammans med Stråla i skogen.
Det var så fridfullt, tyst och stilla, vindstilla och inget regn.
En riktig terapi tur, inga tankar på presation, bara mys. Mest skritt, lite trav och någa galopper.
 
Stråla är lite matt i kroppen men glad, på väldigt gott humör och svarar fram när jag ber om det, har inga problem att göra det jag ber om, det är inget motstånd i henne, ingen ovilja eller något som sitter fast, bara lite, ja inte trött heller, lite matt som sagt. 
 
Ångesten kommer och klöser lite i mig emellanåt men jag har lyckas ganska bra med att knuffa bort den idag och igår. 

Gonatt

Publicerad 2017-10-05 21:54:29 i Allmänt

Jag kanske ska förtydliga att jag är ganska medveten om att mina tankar är just mina tankar, men mitt i de tankarna är det svårt att skilja på vad som är vad och även om jag vet, eller inte vet så är dom ju fortfarande väldigt otrevliga.
 
Lyssnat på alla avsnitt av Mia Skäringer och Anna Manheimers podd och skrattat och grinat, så underbara, jag tror faktiskt att jag är lite kär i Anna Manheimer, eller nån slags sister from another mister känsla. 
 
Annars vill jag bara ligga under täcket, tur som fan att jag har djuren som driver mig ut men nu känner jag bara att det blir skönt när Frej åker för jag orkar bara inte.
Sover, sov 4 timmar på dagen i dag. Trött, luddig, orkar knappt läsa nån text öht, orkar inte tänka en tanke från början till slut, darrig, skakig, konstig. 
Jag HATAR verkligen läkare, som dom har behandlat mig så vill jag inte ha ett skit med dom att göra men kanske... Nej, det är inte lönt, jag har redan fått en stämpel och den släpper dom inte.
 
Äh, skitsamma. 
Gonatt

Svart

Publicerad 2017-10-04 17:56:00 i Allmänt

Pms eller någon höst depression eller en kombo men jag blev så jäkla låg igen. Det har väl aldrig riktigt blivit bra, bara bättre.
Det är så jobbigt att gå omkring och tänka svarta tankar och grina typ hela halva tiden förutom då man bara tänker "mäh" om allt.
 
Ingen tycker om mig, ingen prioterar just mig, jag blir bortglömd och undanskuffad och är inte ens värd ett sms eller ett besök och jag är så trött på att tjata på att folk ska umgås med mig, nån gång borde jag ju fatta att dom inte vill. Och nu ska Frej åka hem snart och jag har inte ens lyckats locka till mig sällskap med tanke om ridturer 
Och även de som faktiskt hör av sig varje dag får sin släng av sleven i mina svarta tankar och tyvärr ibland även utanför tankarna även om jag verkligen försöker låta bli för jag vet att dom kanske inte är sanna. Kanske var jag tvungen att slänga in för att det är just så det är. Kanske.. 
Och så grinar jag en skvätt och drar upp täcket till näsan och vill inte ens gå ut.
 
 

Stolleman

Publicerad 2017-10-02 21:10:55 i Allmänt

Superskön ledig dag.
Lång sovmorgon och har sovit bra vilket inte sker så jätteofta.
Lång promenad med pigg Ebba
 
Sen ridtur med opigg Stråla. Rusktigt hängig hade jag velat kalla henne ibörjan, på gott humör men sniglade sig fram och bokstavligen släpade fötterna i backen, snubblade på småsten och var allmänt loj. 
Trevlig att rida dock och blev piggare och raskare under tiden ridturen fortlöpte.
Även om jag vet nu att jag inte behöver slå på stora trumman och att lagom motion är det bästa så hade jag ändå velat veta exakt VARFÖR hon blir så här på hösten. Lär jag kanske aldrig få veta men jag hade ju även velat veta om det finns något mer jag hade kunnat göra för henne. 
Hursom, skritt och trav bara och runt i skogen och lyfta fötter.
 
Sen pojkarnas tur och Leffe hade ett fullständigt tokryck. Han sprang och bockade och hoppade och pep.
En liten film
Före detta hade han redan härjat ett bra tag. 25 år liksom.
Sen taktade han med krökt nacke till trädet brevid mig när jag ledde honom från hagen.
 
Gick en promenad med pojkarna. Pigga och glada.
 
Och sen soffmys. 
Bra dag. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela