stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Fina fötter

Publicerad 2011-08-31 15:43:45 i Allmänt

Vilka härliga dagar det har varit, idag är det dock något svalare igen.
Massage och fix med min knasiga rygg av Kajsa i måndags.
Oro och rastlöshet i kroppen.

Varför ska jag ha så svårt att ta beslut?

På stan igår hittade jag en Slash t-shirt på eh.. Berlings (? hette det så?) Hursom så ville jag ha, såklart men 400 (!!) för en t-shirt är verkligen inte tillåtet i min budget nu. Budget och budget. Jag har inga pengar helt enkelt...

Nya hovslagaren var igår, äntligen. Känner mig nöjd, fötterna ser fina ut och han var inte så farligt dyr som Ida och Andreas skrämt mig att han skulle vara, snabb var han också. Skönt.

Liten ridtur på pigg Leffe. Ska prova sätta igång Stråla igen lite lungt. Hovis sa att hon hade lite parallellförkjutning i väfram men om överbenen berodde på det så borde dom börja ännu högre upp... han sa även att en del hästar är känsligare än andra och även han sa att det är ju ingen fara. (Kajsa däremot sa OJ det var ju inte bra =S Typ vad jag känner)
Promenerar så mycket som jag fixar.

Premiering

Publicerad 2011-08-28 18:55:48 i Allmänt

Igår var en väldigt lång dag då jag åkte med Ida, Andreas, Aniara och Alva på sto och unghäst premiering i boden


Halvbloden visas på ett annorlunda sätt då man släpper lös sto och föl för att titta på galoppen. Ganska smart ändå


Konstaterade att jag är glad att mina hästar slipper såna här hagar i alla fall:

Minimala och leriga...


Träffade på denna godbiten som var riktigt trevlig. Väldigt rask skritt och fin trav. Bara en tvärhand hög.


Jag fick äran att ta Aniara då Alva skulle visas

Alva fick 38 poäng klass1


Jag är även betydligt bättre i ryggen och kan kan andas från och med igår. Halleluja. Imorgon hoppas jag att Kajsa fixar resten också.

Efteråt tog vi beteshästarna hem till mig och lämnade Mayan och Skorpan hos Ivan, dels har dom ingen hage hemma och dels så har dom det så jäkla bra därborta. Synd att inte Ivan har en beboelig bagarstuga, där hade jag flyttat in snabbare än kvickt. Vi har det så bra allihopa därborta och blir så bortskämda. Ho ho.
Tröttaste Linda på länge länge somnade gott igår ikväll och har sovit halva denna dagen.

Pliskeplask

Publicerad 2011-08-25 20:24:18 i Allmänt

Idag har Mayan får göra det hon gillar mest i hela världen. Plaska.

Ebba badade också helt frivilligt
Sen fick hon prata lite med do andra hästarna, andra gången dom älsar. Lika bra att hon och Aniara börjar lära känna varann. Inga sura miner alls, bara glada goda hästar.


Alva däremot gömmer sig bakom mamma än så länge, ivrigt tuggande för att berätta  att hn är en snäll liten bäbis bara.
Sen bjöds det på hö till kvällsmat och Alva fann hösäcken ruskigt farlig.
Jag är ruskigt ridsugen och längtar till tisdag då Leffe fått på sig skorna. Hoppas även att jag ska vara okej nog att klättra upp på honom då också. På måndag har jag fått tid för att bli justerad av Kajsa längtar till dess också.

Bah

Publicerad 2011-08-24 14:52:29 i Allmänt

Efter att ha pratat med en sköterska som uppenbarligen missat charmkursen så fick jag tillslut en tid hos läkare igår det är ju inte så att jag går till läkare för skojs skull, det ska rätt mycket till faktiskt.
(Jag avskyr folk som, utan att känna mig eller ens ha en aning om vem jag är, tycker sig veta precis vad jag gör och inte gör. Dessutom började hon gapa om en tid som jag hade råkat missa 3 MARS, ett halvår sen. Väldigt otrevlig människa)
Väl hos läkaren så fick jag paraflex och tramadol utskrivet plus att han försökte manipulera i musklerna men det blev bara värre. Tabletterna funkar inte nämnvärt... Tramadolen tar udden av det värsta i alla fall men det är ändå väldigt ont...
Crap

Nu blev det riktigt fint väder. Nice. Jag hänger hos Ivan och hästarna en hel del. Mysigt.

Lilleman har varit i slagsmål och kom hem blodig och svullen i ansiktet igårkväll.

Aug. 22, 2011

Publicerad 2011-08-22 20:13:42 i Allmänt

Helvete vad det har hakat upp sig bakom rygen, har inte kunnat andas på 3 dagar vilket nästan är det jobbigaste. Man blir lite yr av att bara kunna andas väldigt ytlig. Röra sig är inte så lätt då det med väldigt jämna mellanrum hugger till så jag måste yla lite. För att inte tala om att nysa. Typ AJ!


Igår så fick Mayan och Skorpan komma till Ivan
Packade in Mayan i Back on Track och promenerade iväg dit


Mycket nöjd och glad Mayan på promenad


Välkomstkommitén


Alva tyckte att det var väldigt lajbans, dom andra var inte lika imponerade.
Jag trodde även att Mayan skulle bli väldigt i gasen och oroade mig för att hon skulle springa runt för mycket men hon var mest lugn och nöjd. Dom går inte tillsammans med dom andra men dom ser varann.

Monster

Publicerad 2011-08-19 18:10:47 i Allmänt

Hovslagaren skickade ett sms om datum och tid, jag skickade tillbaka och frågade om han hade skor eftersom att "hästen har 5 or eller 6 or lite beroeende på märke". Hovis ringer upp: Vad är det för monster du har egentligen!!!"
Ha ha.
Mja, en kallblodstravare bara  som dock har blivit tagen för både bruks nordis och ardenner. Han är rackarns inte liten min gubbe. Jag minns hur enorm jag tyckte han var i början, nu tycker jag däremot att alla andra hästar är små, har ju dessutom Stråla som inte heller hon är speciellt liten så jag har vant mig.

Egentligen ganska mysigt när det har regnat, hemma hästarna har fått sova in och det blir automatiskt lite mer borstande och pysslande och Mayan har välbehövlig massage osv.

Annars är det rätt mycket som känns mest skit just nu.

Dålig stil

Publicerad 2011-08-18 19:54:20 i Allmänt

Imorse hörde hovslagaren av sig och sa att hon har slutat. Jag har visseligen hört ryktas om det men jag trodde nog inte att man bara slutar utan att meddela någonting om saken innan. Riktigt dåligt!
Som tur var fick jag tag på en ny redan på första försöket men det blir ändå inte skoning förrän om 1 1/2 vecka.


Linnea: Leffe har en Barefoot Cheyenne, jo den sitter riktigt bra faktiskt. På alla mina hästar..

Tragiskt

Publicerad 2011-08-17 18:47:40 i Allmänt

Regnet det bara öser ner. Å det var väl på tiden fast lite försent.

Stråla har fått överben på båda fram, fi fan fort som tusan kom dom. Har läst på en hel del om det och det är ju i alla fall inget som är farligt men det känns verkligen inte kul, rent sorgligt är vad det är, hon är ju så ung också.
Och Leffe har kastat av sig båda framskorna (och hovslagaren svarar inte). Så det är vila på alla tre nu. Bara ponny kvar och henne klarar jag inte riktigt att köra, ingen stötdämpning alls i hennes vagn vilket kroppen inte uppskattar
Suck.
Fick rida lite på Aniara igår dock.

Nu gräver jag ner mig i musik nördande istället.


Uppdatering

Publicerad 2011-08-15 18:31:11 i Allmänt

Något fet men ack så vacker.


Jag har hittat min kamerasladd!!! Wohooo.
I helgen har Therese varit på besök, torsdag kväll till söndag kväll. Det var väldans roligt. Vi hann med flera ridturer då hon red Leffe och jag Stråla. Stråla är ju bara för otroligt fin, min tös. Det är så skönt att ha en häst som lungt kan gå på efterkälken och lyssna till vad jag vill, ingen stress, kanske lite iver att hinna med men fruktansvärt lyhörd och gör sina öppnor och raskar inte på steget förrän hon får tillåtelse. Har även fått till några fina galopper och sista svängen så fattade hon genast när jag bad henne, 2 fattningar och det blev även ett litet bakutskutt på väg över en äng.
Leffe är helfräsh så det blev ingenting då han klev i hålet, båda har varit pigga och glada.

Ebba fann sig en själsfrände på utställningen


Mosters hund Ebbe som jag har fått äran att klippa klorna på idag. Det är bara jag som har klarat av det tidigare tydligen och nog är han en stressad sprattlande liten sprätt allt men det går bara fint om än det tar lite tid.


Leffe har fått ett nytt hack och det var lite litet i början men ser bättre ut nu då lädret fått mjukna och töja sig lite. Det är en stor man.


Även Mayan är pigg och go, nöjd och glad när hon får komma ut på promenader missnöjd över att inte få äta gräs men hon får tugga lite på buskar och diverse då vi är ute så hon är rätt nöjd ändå.

Hemska tanke

Publicerad 2011-08-10 21:49:57 i Allmänt

Leffe höll på att skrämma ihjäl mig idag. Klev ner i ett djupt hål med vänster framben och jag hörde ett konstigt knak, sen så hoppade han runt på tre ben och höll vänsterbenet HÖGT upp. Jag var ju halvt övertygad om att han brutit benet. Fy fan vilken skräck! Det verkar dock som att han inte fått en skråma ens, han blev nog mest rädd han också. Hoppas bara det inte blev nått som visar sig framöver.

Allergi?

Publicerad 2011-08-10 15:28:33 i Allmänt

Åh, egentligen skulle man vara sjuk alla dar och ligga och glo på Stargate Atlantis. Kl 12 är väl en tokig tid tsk tsk, jag missar ju massor av avsnitt.

Nå  kul är det ju inte att vara sjuk direkt får la se till å vinna på lotto eller nått. Jag behöver inte vinna en massa miljoner (inte för att jag tackar nej till dom heller) en mindre summa bara så jag kan köpa alla serier jag vill se.  Mhm.

Det var en knepig förkylning jag fick så jag undrar om det inte var ett rejält allergi anfall egentligen. Jag har ju nånting som jag är allergisk mot, går och nyser och kraxar konstant, rinner och kliar i ögonen osv. Nu var det så fast upphöjt i 100 och så lugnade det ner sig så fort, en förkylning brukar ju hålla i sig längre. Väl...

Imorgon kommer Therese, det ser jag fram emot väldigt mycket. Hoppas att allt klaffar denna gången.

Aww

Publicerad 2011-08-09 23:46:05 i Allmänt

Alva har adopterat Leffe som extra pappa och dom är ju bara så förbannat söta.

Tur det då

Publicerad 2011-08-09 00:44:11 i Allmänt

Är glad att jag inte hade en jobbdag idag, det hade varit hårt att åka båt idag. En vanlig dag tycker nacken att vågorna och guppet som blir är nog smärtsamt, å lederna har problem att ta sig och ur båten. I denna stormen vette fan om jag varit i en bit när jag kommit i land igen. Vad det blev höstigt så fort, mörka nätter å kalla kvällar/dagar. Usch.l Nu blir det visseligen inge jobb imorgon heller men det är inte fullt lika skönt att vara sjuk som ledig... Döh. Less på att snora nu.

Aj aj aj

Publicerad 2011-08-08 14:22:10 i Allmänt

Ja fy vad jag har har varit risig, kroppen har varit väldigt bråkig. Vad jag är less på det här, önskar att jag kunde vara som vanliga människor och orka göra saker. Nu har jag dessutom lyckats bli förkyld och ont i magen urk urk.

Pekpinne

Publicerad 2011-08-02 17:01:42 i Allmänt

Red lektion igår och tyvärr gjorde jag misstaget att inte med mig pekpinnen (jag hatar att det heter ridspö eller pisk och tycker att Tobbes ord pekpinne är mycket bättre) för fröken var gode rackarns seg igen och det är ju så mycket bättre att bara kunna peta lite på henne istället för att sitta och tjata och smacka (usch) och ändå råka ut för en och annan tvärnit.

Vi började med kavaletti och fröken var jätteduktig, sen kom en annan häst till banan så vi fick lite social träning vilket är kanon. Hon är ju så otroligt mycket bättre nu än bara för nån månad sen men väldigt intresserad och vill helst gå och prata med sin nya vän. Matte med fantastiskt dålig kondis och ork var helt slut och kände sig som en usel ryttare med flaxande ben och stela armar, men vi fick allt till det lite fint emellanåt. Det är inte så jäkla lätt att ratta unghäst alla gånger. Efteråt satte jag mig på Leffe och fick känna mig proffsig igen, vilken skillnad det är ändå.
Jättenöjd med fröken Stråla, lite mindre nöjd med mig själv men jag ger mig ändå godkänt.

 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela