stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Såret, uppdatering

Publicerad 2017-03-30 02:19:21 i Allmänt

Ringde veterinären i måndags som ville att jag skulle maila bilder, imorse fick jag svar att det inte är någon fara och att jag ska fortsätta som jag gör fast jag tycker då verkligen inte att det ser nå trevligt ut.
Vänster måndag och höger idag. 
Ont gör det och varar gör det men hon är så tålig och snäll när jag tvättar och gräver i det. 
 
Igår fick hon akupunktur för att få en liten boost och även Ebba fick akupunktur för första gången i sitt liv, hon beklagade sig massor men slappnade av på slutet. 
 
Fluffo 

Söndag

Publicerad 2017-03-27 01:12:48 i Allmänt

Idag är jag lite mer bekymrad över såret då det verkar ganska infekterat och svullnaden har blivit hård, hon är väldigt öm också och det blir svårare att rengöra då hon helst inte står still pga ont. Ska ringa och rådfråga imorgon, läste just journalen och det står dock att jag ska göra precis som jag gör ifall det skulle bli som det blev men ändå kanske säkrast ringa och fråga..
Det har även lossnat nårga stygn. Man vill ju inte att det ska bli ful ärrvävnad eller svallkött där heller, där sadelgjorden ska ligga. 
 
Det har blåst galen storm idag och jag vart mest irriterad på det så jag har inte gjort så mycket mer hästrelaterat än pysslat om dom och skottat skit i hagen. 

Lördag

Publicerad 2017-03-25 21:59:00 i Allmänt

Så här ser såret ut idag 
 
 
 
Ganska svullet och ömt men inte så att jag är orolig.
 
Annars fin dag 
 

Sår

Publicerad 2017-03-24 22:45:20 i Allmänt

Idag var såret lite sämre, vätskade lite, lite svullet och ömt, det var inte skönt när jag pillade och tvättade men hon är en pärla iaf min fröken. Det är inte lätt ska jag säga, att sköta om ett sår mitt under magen (nåja bröstkorgen), jag är iaf glad att jag inte är veterinären som behövde operera där, så efter lite meckande så la jag mig helt sonika på rygg under henne och tvättade och pillade. Fantastiskt säkerhetstänk.
Imorgon eller på söndag får hon gå ut på lösdrift igen även om hon är extremt cool att ha inne så blir det nog skönt för henne. 
Längtar till vi får börja sätta igång igen.
 
Leffe var lös på gården en stund i kväll och vipps så var han försvunnen. Jag fann honom plundrandes fågelbordet. Gott i gott gott.
 
 
Blogg.se har slutat kunna hämta bilder från insta och min dator har slutat känna igen min telefon så det blev genast svårare att ladda upp bilder, för hur det än är så är det ju lättare att blogga via datorn, speciellt som min telefon inte finner wifi signalen nu mer.
 
Såå, mer info om vet besöker kommer när jag kan lägga upp nån bild också, lite roligare då.
 

.

Publicerad 2017-03-23 21:34:11 i Allmänt

 
 

En liten hyllning

Publicerad 2017-03-23 01:53:36 i Allmänt

Till min BFF Therese (som dessutom fyller år idag, eller tekniskt sett igår) 
Jag har fått så otroligt mycket stöd och pepp i allt det här konstiga för att inte tala om förståelse på en nivå som jag inte hade väntat mig. 
 
Du är helt fantastisk 
Inte bara nu, alltid.
 
 
 
Stråla fick vara ute 3 timmar idag och hon har ju varit väldigt lugn, säkert trött och påverkad men hon är ju cool fast när hon fick gå in igen, ensam, så var hon tydligt upprörd och inte ens maten kunde trösta henne så hon fick med sig Skorpan in.
Såret ser fortsatt väldigt fint ut. Magen är dock lite paj, efter medicinerna skulle jag kunna tänka mig. Lite oroande. 

Busgubbe

Publicerad 2017-03-21 23:13:00 i Allmänt

Skriver mer om gårdagens veterinärbesök sen men Stråla mår bra iaf. Hon står på boxvila nu så såret får vara stilla och rent, hon skulle få gå i hage ca 2 timmar per dag för att röra sig lite men idag hade jag inte möjlighet att släppa ut och in efter två timmar så hon fick vara ute medan jag mockade och fixade maten och sen gick vi en liten promenad istället. Hon ska inte promenera än men vi gick bara en liten sväng för cirkulationen och magens skull. 
Leffe fick följa med lös och han aktiverade sig själv ganska ordentligt på den korta biten, fram och tillbaka och hit och dit och galoppen funkar finfint utan matten på ryggen iaf
 
 Undrar om grannen funderar på varför han har hovspår över hela gården. Tur han är väldigt förtjust i hästarna. 
 
 
Annars är det rätt gott just nu. Och då blir jag lite tyst här också men nu jobbar jag några nätter så då kan jag nog producera något inlägg. 

Fin dag

Publicerad 2017-03-16 19:40:00 i Allmänt

Vårkänslor över dagen, Stråla har äntligen kunnat vara lite nakenfis några timmar, både igår och idag
Lång mysig promenad med Ebba
En massa kramar med Stråla, älskade häst
Och så en ridtur på Strålan, mattes fina fina tös.
Hon var lite loj på väg bort men fin ändå. Tycker dock att hon känns som att hon typ sitter fast lite fram. Som att hon behöver ut i skogen och kliva på över stock och sten, längtar till det tinat upp i skogarna.
På måndag ska vi till veterinären, dom ska ta bort hennes fula ink som växer, varar och blöder, den är riktigt vidrig, stinker ve och fan. Men Dom ska även få kolla igenom henne så hon inte är halt nånstans eller så. 
Hursom så taggade hon till lite när vi vände hemåt och ville väldigt gärna galoppera, så då fick hon det, hela vägen från Staffansvägen och genom skogen, jag fick tom hålla in henne för att hon taggade så. Roligt som sjutton tyckte både matte och häst. Ja se det tog bara 7 år innan vi kan busgaloppera vi med.
 
Mina fina terapidjur
 

Pigg gubbe

Publicerad 2017-03-15 22:05:00 i Allmänt

Ridit Leffe en sväng ikväll, det var riktigt roligt, han var pigg och glad. Mötte två hästar som kom mot oss i trav och jäklar vad häftig han blev att sitta på, krökte på nacken och höjde ryggen och lyfte på benen. 
Testade att fråga om galopp, han svarade framåt på en gång men orkade inta ta galoppen, han var på väg men orkade inte, hade nog kunnat springa in i den om jag hade tillåtit honom men det fick han inte. 
Skritt och så lite trav, mest övergångar för att han inte orkar bära sig så länge i traven heller utan vill mest ånga på.
 
Fingubben.
 
 
 
Vilfarelser är totalt spot on som alltid
 

Superpärlan

Publicerad 2017-03-12 21:20:15 i Allmänt

Kanonfin ridtur på superpärlan idag. Riktigt roligt och hon kändes superfin. Bjöd på en rejäl galopp med god bjudning där hon dessutom gasade av fri vilja och glädje så det blev lite sprutt.
Jobbade jättebra. 
Äh, blah, jag blev distraherad så jag inte får ur mig några vettiga ord. Skitfin häst iallafall
 
Det här är så himla typiskt Stråla, traska upp i en snöhög och doppa huvudet 
Hon fick förresten en snöklump rätt på mulen, det var plusgrader och rasande från träden så kom det flygande en snöklump och träffade henne rakt på mulen. Den elaka matten skrattade rått 
Häst blev bara lite lätt förvånad. 
 
Fina, vackra, duktiga, älskade skithäst 
 
 
Ponnyerna fick en promenad och Leffe en liten tur med Sara, så alla aktiverade idag. 

Saturday

Publicerad 2017-03-11 23:35:45 i Allmänt

Gud, den här hästen skulle man ju kunna köpa enbart för att ha som ögongodis
 
 http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=1003076&inriktning=&typ=
 
Annars är Welsh cob en ras som jag finner väldigt intressant, dom verkar vara väldigt trevliga allroundhästar, stabila och vackra och lagom stora, dom som är storhäst, och så är det ofta ett vettigt pris på dom. Än så länge.
 
Nå nu ska jag ju inte ha nån häst då jag fortfarande inte har speciellt stor lust eller driv till dom jag har ens, men jag har börjat titta lite på kul igen iaf.
 
Annars är livet en jävla bergodalbana. Från helvete till himmel på bara några timmar. Det är så stört. Konstigt, ovant. Konstigt. 
Dagarna känns som veckor. 
 
Volbeat ständigt i mina öron, hjälper till med allt från glädje till ångest till att ta i ändå lite till på gymmet.
Bara blåsa ur hjärnan totalt.
Ljudbok funkar ibland men oftast är jag för disträ för att hålla fokus på handlingen, kan även vara i min egen hjärna. Ibland.
 
Igår var jag och såg En skam för Sverige 2 med Soran Ismail och Magnus Betnér. Det var så jävla bra. Dom är så jävla bra. 
 
och jag satt så nära. Förra gången dom var fick jag den absolut sista biljetten, högst upp längst bort i ett hörn 
Nä det var Riktigt kul. Väl spenderade pengar och timmar.
 
Nått mer som är riktigt kul
 
Va?
En "normal" människa hade ju kanske, ja, gett katten mat, men själv: "jaha, säjer du det" "och sen då?" "Oj, på det viset" med en och annan "mjaha"
 
Många långpromenader med Ebba blir det, jag tror inte hon har varit i så här bra form sen vi bodde i Siknäs och bilen var trasig så vi fick promenera till stallet varje dag.
Tantprutt

Krutgubbe

Publicerad 2017-03-09 22:15:38 i Allmänt

Jamen ja
 
 
Har varit ut och ridit Leffe med Stråla som handhäst men herregud vilken pigg gubbe. Det var extrem powerwalk från början till slut och helst hade han velat springa. Han fick trava lite men eftersom han mest körde upp huvudet och sänkte ryggen och hetsade så kändes det inte så ändamålsenligt.
Stollegubbe. 
Stråla var jättepigg i början men tyckte efter ett tag att man nog hade kunnat ta det lite piano och började rycka i sin ända av grimskaftet.
Ha ha, ja man blir definitivt på bättre humör iaf.

Onsdag

Publicerad 2017-03-08 22:48:11 i Allmänt

Började dagen på gymmet direkt efter jobbet kl 7 sen ut och rida Stråla en sväng. Hon var lite stel och det blev bättre med rörelse. 
 
Efter jag sovit en stund kände jag mig körd genom en mangel. 
Jag må vara fet och lite lat och ha jävligt dålig kondis men jag är även jävligt tjurig när jag väl bestämt mig, annars ger jag gärna upp när det blir jobbigt men har jag gett mig fan på något då ger jag mig inte. 
Det resulterar i att jag med väldigt mycket möda kan tvätta mig efter gymmet, håret är en pärs för jag får fan inte upp armarna. 
 
Den här lilla filuren skänker en massa glädje en liten stund morgon och kväll. 
Det behövs. Verkligen. Det är tungt nu.
 

Blä

Publicerad 2017-03-07 22:29:41 i Allmänt

Gah vad jobbigt!  Blä blä blä blä blä.
 
Blä.
 
 
Sjukt kallt idag, hade tänkt rida men det blev en promenad för att överleva och ändå höll jag på att frysa ihjäl. Tårna blev helt borta, det var riktigt obehagligt, smärtsamt, jag höll inte på att få liv i dom. Totalt orörliga klumpar. 
 
Det var väldigt vackert iaf och Leffen var mysig
 
Släppte lös honom på hemvägen och så tog han en egen liten avstickare 
Promenerade iväg, stannade och funderade ett tag och promenerade tillbaka.
 
Helena har haft ut Stråla. 

Eeh, fredag

Publicerad 2017-03-03 18:45:00 i Allmänt

Underbart väder idag. Blev en ridtur med Stråla som kändes väldigt fin. Idag var hon ganska lagom eller iallafall likadan åt båda hållen. Lunkade på i lungt tempo och gjorde allt jag bad om.
 
Väldigt härligt.
 
Tycker att hon känns bra, jämn och fin, inga direkta svårigheter. Gymnastikserat henne med serpentiner och skänkelvikningar över vägen, lite öppna också. Mest skritt men även trav och galopp som kändes bra dom också, galoppen inte perfekt men okej. 
Svettig tös efteråt.
 
Och på tal om gårdagens bussar så var ett släp läskigt idag 
 
 
Frökens kroppsform just nu
Helt okej, späcknacken finns där fast den är ganska kamoflerad på bilden.
 
Haft 3 ganska fina lediga dagar nu, väldigt dagvild, i helgen är det dygnetrunt jobb som väntar.

Torsdag

Publicerad 2017-03-02 23:11:26 i Allmänt

Ingen ridtur på Stråla igår, hon var så öm i rumpan. Hovslagaren tyckte iaf att om man skulle bedöma hennes mående efter hovarna så mår hon utmärkt. Nåja. 
Satte mig på Leffe istället och tog Stråla som handhäst. Pigga och glada var dom, speciellt Leffe som bara fick upp ångan mer och mer under turen och öronen fram hela tiden. Han är så himla positiv jämt den där hästen.
Så det blev en ordentlig powerwalk, lite backe upp och ner samt en liten bit snöplums. 
Blev omkörd av buss 3 gånger varav en och samma 2 gånger, otroligt vettig chaufför, med andra ord ingen som kör Brändöbussen för dom är idioter, nej det var några som var ut till Brändökonferans, den andra bussen hade lite mer bråttom men det som var så intressant var att Stråla inte reagerade alls. Leffe kunde ju inte bry sig mindre men Stråla brukar ju tycka bussarna är obehagliga. 
 
Idag har jag gått en promenad med Leffe och Skorpan och Stråla har varit ut med Helena. 
 
Blev klar med ett lite slarvmålat hjärta igår

Vilken häst skulle jag köpa?

Publicerad 2017-03-01 13:49:32 i Allmänt

Åh, det finns många intressanta hästar
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=1002060&inriktning=&typ=
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=1002021&inriktning=&typ=
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=1002023
 
Den här är dessutom körd, stort plus
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=1002020&inriktning=&typ=
 
Jag vill ha en trevlig allroundhäst. Dressyra lite, hoppa lite, busa i skogen. En FRISK och trevlig häst att ha roligt med. Det är vad jag ska ha. Nästa häst ska skaffas med hjärnan främst, hjärtat får ta mig fan hålla käften nästa gång.
 
Flera fina
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=1002018&inriktning=&typ=
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=1001913&inriktning=&typ=
 
Varför inte en PRE
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=1001896&inriktning=&typ=
 
 
Den här var ju jättefin men på tok för stor för mig. Therese =) (När jag blir multimiljonär kan jag köpa den åt dig)
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=1001947&inriktning=&typ=
 
Vansinnigt vacker men inget för mig
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=1001852&inriktning=&typ=
 
Fantastiskt söt uppsyn
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=1001729&inriktning=&typ=

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela