Svårt att ratta häst

Brr. Lite ruggigt väder idag, det är väl blåsten som gör det, annars så flyger det omkring en massa väldigt fluffig fin snö i luften. Det är mysigt.
Jag har träningsvärk från gårdagen. Det gillas. Idag blev det en promenad för Mayan och Stråla plus ett litet pass med långa tyglar för Stråla efter vägen där Mayan hakade på bakom. 
Det är svårt, ack så jäkla svårt. jag far med armen över hästen hela tiden och fastnar där ibland så jag får kramp och skitont. Sen blir jag överkörd av Stråla lite då och då för vi har tydligen inte lärt oss gå rakt fram än. Öppnorna skippar vi efter tidigare nämnda problem och när vi ska träna traven så blir Strålan väldigt peppad och små piper. Det gör ju inget, bara det att jag blir lite nervös att hon ska bralla till när jag är så där nära hennes rumpa.
Ja, inte lätt. På det så ska jag ju hinna med att föra fram fläsket i ett ändå rätt friskt tempo. Pust och puh.
På söndag blir det iaf en lektion för Camilla. Det kan ju behövas, kanske det blir nån styrsel på oss för idag kände jag för att ge upp det där och köra på tömkörning för det behärskar vi ju någorlunda iaf.
 
 
Nu har jag precis varit på massage och det var sååå gott för kroppen. Jisses. Nu önskar jag bara att jag hade varit ledig i helgen också men det är bara bita i det sura äpplet och pallra sig till jobbet.
 
2 kommentarer
Johanna

Sant. Tror dock att många engagerat sig just för att han är lite "eljest" och kanske inte riktigt förstår när det gäller lagar om djurhållning idag jänmfört med "förr".

Jag har bara sett första och jag gillade den just för att han var "eljest" och verkligen kämpar för sitt, det var fint. Sen är vi ju olika vad man ser och inte ser i olika situationer, vad man själv väljer att fokusera på. Känslan i filmen var gripande och det är honom och hans livsöde som lockar mig iallafall! :)

Lena

Håller med, långa tyglar är skitsvårt! Speciellt i början om man har en stor häst, jag får knappt upp/över min högerarm om jag ska styra ut honom på spåret, det blir nån konstig vinkel som gör att den låser sig. Sen så verkar B tycka att jag är på helt fel ställe, han går mest ock kikar på mig eller ormar sig runt mig och dyker i fickorna o tigger godis..hm, Så för tillfället har jag gett upp...

Svar: Jo Stråla funderar ju också en del vad jag håller på med och om vi kanske kan stanna och äta odis. typ hela tiden. Jag tror iaf att jag skippar det där med godis, hon tar ju beröm så bra så det känns nte som att det behövs egentligen, det blir bara ett störningsmoment.
Stjärnstrålar