Lektioner *2

Men idag var det iaf roligt på ridskolan. Fick rida samma häst som förra gången men idag var han PIGG, kul. Så trevligt att rida när man inte känner att hästen känner sig plågad och måste tvinga den fram.
Fast då blev jag farträdd istället. Ha ha, åh vilken mepropp jag är alltså. Åh ptro ptro sa jag när han älgade iväg och ridläraren sa att: nä nu går han i snigelfart, du kanske tycker att det känns som att det går fort för att han är så stor men du måste låta honom gå fram.
Okej, sa jag och höll på att kissa på mig lite och ögonen tårades i fartvinden.
Men sen, när jag insett att vi inte skulle dö då gick det riktigt bra och vi fick till lite fin trevlig ridning. Fin häst!
Dock total kaos i gruppen då dom andra inte riktigt har koll på typ nånting och så fick vi öva inför att ta ridborgarmärket. Men bevare mig väl. Kära nån då. Nå jag filurade på lite för mig själv och stängde av det ena örat till ridläraren och försökte hålla mig undan från. dom andra och önskade att jag hade fått prova galoppera stora fina hästen lite.
Till nästa vecka hoppas jag få hamna i en grupp som kanske passar mig lite bättre, jag behöver inget avancerat alls, jag har nog fullt sjå med att orka rida samt hitta takt och balans på stora stora hästarna. 
 
Ja men det var kul iaf, sist kände jag mig nästan beredd att hoppa av trots att jag betalt, så dåligt kändes det.
 
 
Lektionen med Strålan gick också bra däremot är jag väldigt besviken på mig själv. Det började med att jag glömde pengarna hemma och blev stressad, och när jag har börjat stressa så kan jag inte sluta och så går det ut över hela lektionen. Det är samma visa varje gång. 
Dessutom stressade jag i onödan då jag kom ihåg fel tid för lektionen och var ändå en kvart tidig 
När vi kom till ridbanan så var där redan två ekipage och red, spännande sa Strålan. Jag satt upp och red ojsam hoppsan var det bodde troll bakom snöhögarna på bortre kortsidan. Suck. Där borde jag ju bara strunta i det men kände mig irriterad och spände mig och det blir ju ingenting bättre av. Jag tänkte bara att hon brukar inte, sluta fåna dig häst osv. Det gav sig inte utan var ett störningsmoment hela lektionen. 
Strålan gick dock skitbra och emallanåt så fick vi till det fint, hon börjar bli ganska stark nu och orkar så mycket mer än bara för nån vecka sen. Det är fortfarande mycket kvar men det blir bara bättre och bättre.
Fina fina tjej. Men jag kunde inte riktigt njuta av det utan var mest stressad och störd. 
 Ibland skulle jag behöva ruskas om lite för att liksom snap out of it.
 
Jag bjuder på några filmklipp iaf som Lena var snäll och filmade. jag ser ganska precis 947 fel men iaf 10 av dom skyller jag på sadeln.
 
 
 
 
Här börjar hon vara väldigt trött. Ganska snart efter så började hon protestera och till slut kände jag att hon var på väg att säja ifrån ordentligt, det blev nog på gnutten för mycket, vi borde ha slutat 5 minuter tidigare.
 
Fina fina fröken. Imorgon ska hon få en skogstur med Helena och jag hade tänkt hänga med på cykel med Skorpan om det är väder för det. 
 
Såg förresten att hästen jag var och tittade på hade flyttat till klubben, kunde inte låta bli att glo lite då dom precis var på väg ut på promenad när vi ridit färdigt. Hon verkar ha fått sig en bra matte, det var trevligt att se =)
4 kommentarer
Chricko

Fina ni är! Och framsteg hsr nu definitivt gjort

Svar: Tack =)
Stjärnstrålar

Johanna

Hehe efter alla dessa år Linda, kanske klarar du att ta Ridborgarmärket ;)

ullis

Åh vad kul att se film med er!! SÅ fina :) Hon ser rejält trött ut på sista filmen, haha, sådär släpandes i steget som man själv kan känna när man är trött. Men då har du ju gjort rätt liksom :)

Och ridskolekektion också - jag beundrar din ork och din fantastiska ambitionsnivå!

Svar: Jo hon var riktigt trött och blev rätt sur också på oss på slutet, jag kände redan tidigare att det började vara nog och där skulle vi ha slutat förstås.Tack snälla du, jag känner mig dock mest slö och oambitiös =)
Stjärnstrålar

Robex Lundgren

underbar blogg