Övernojjig matte

Ja nu ska jag sluta nojja. Eh.. nåja. Men lite iaf.
Det blev kliniken idag redan, snabba ryck men det var ju lika gott att få det bortgjort då det fanns tid. 
Åker dit med tanken att hon kanske inte ens får följa med hem igen. Äh tyckte veterinären, det där är väl ingen fara.
Om hjärtat sa hon just det "äh, så där har ju var och varannan häst". 
Och om fången så sa hon att tja, jo visst har hon fång och visst har hon ont men hon går ju rätt bra och att det inte såg speciellt illa ut. 
Hon hade både sänkning och rotation på alla fötterna men bak mycket lite,. Höger fram var värst men "äh, vi har sett värre". 
Jaha, jaja. Jag trodde jag hade en döeende häst, veterinären tyckte äh jag har sett värre. Men det är väl just det, dom ser så mycket, jag ser bara att mitt hjärta har ont och inte mår helt bra. 
Hon sa 3 veckor till på boxvila samt att jag skulle prova ta bort smärtstilande helt eller iaf halvera för hon kan bli dålig av det också. Samt att hon fick medicin för magen och blir bara magen okej så kan fången bli bättre bara av det. 
Idag innan vi åkte så var hon svullen i ansiktet. Hon har varit svullen ovanför ögonen hela tiden men idag var hon tjock typ där grimman ligger runt. Och igår var hon svullen under magen vilket jag på en gång trodde var ödem från hjärtat och att hon skulle dö. Veterinären trodde att det kunde vara buttan.
Ska testa låta henne vara utan imorgon och se hur hon reagerar, hon ska iaf få akupunktur imorgons å får hon ju lite smärtstillande via det då.
 
Kanske kanske 
 
7 kommentarer
Chricko

Gurkmeja är ju starkt antiinflammatoriskt, och bra för magen. Äter själv mot inflammation :)

Svar: Ja just det. Det är en sån där grej som jag brukar ge dom stående. Vågar man ge fång häst det då? Inget socker i?
Stjärnstrålar

Ann

Kram. Krya nu Maysan.

Linnea

Ja ungjäkel!

Men det lät väl ändå ok? Klart hon ska bli frisk igen :-)

Fången kommer ju från obalans i tarmen (om den inte orsakas av annat, typ belastningsfång osv) och jag har märkt att tillfrisknande kan dra ut på tiden när hästen går på smärtstillande just pga balanseb i tarmen blir fortsatt störd.
Har du fått hjälp att ta av skor och verka?
Loffe blev klart bättre när hovväggen sneddades och det mekaniska trycket från marken lättade, då slits det inte i den sköra onda inflammerade lamellranden lika mycket och han blev mer villig att röra sig. Traditionell fångverkning bygger på att man bara kapar tån och inget annat. Lamellranden löper ju dock runt hela hovens undersida och smärtar vid fång. Har hästen hög trakt kan det vara bra att ta ned denna litegrann för att plana ut hovbenet och minska trycket mot sulan. Det har Loffe iaf svarat bra på :-)

Tror definitivt inte att hon mår dåligt av lite rörelse, ta det bara i hennes takt och välj mjuka underlag. Och kanske inte flera timmar. 10-15 min till en början, se hur hon reagerar.
Du har ju känslan Linda, lita på den :-)

Det blir bra, det känns så :-) KRAM!

Linnea

Btw! Akupunktur må låta som hokuspokus men det har hjälpt mig massor mot foglossningen, helt sjukt vilka underverk de där små fjantiga nålarna kan göra. Tummen upp! :-D

Therese

Det var väl skönt att du fick komma med henne på en gång så du inte behövde grubbla ihjäl dig in för det.

Jag hoppas och tror också att Mayan kommer ta sig igenom det här. Med dig som matte kommer det gå bra. Hejja Mayan!

Svar: Tack så mycket kära du det var snällt sagt =)
Stjärnstrålar

Chricko

Det tror jag absolut du vågar ge. Vet inte exakt kolhydrat innehåll men inte socker i varje fall. Hjälper immunförsvaret och verkar antiinflammatoriskt samtidigt lugnar det magen. Det hjälper min mage toppenbra

Johanna

Det är väl klart man oroar sig när djuren har ont!