Tankar och babbel

Tänkte roa mig med att titta och sukta efter fina saker som jag inte har råd med. Men jag hittade typ ingenting.
Mycket konstigt. Är det säsongens grejer som är tråkiga eller har mitt habegär lagt sig? Tidigare har det funnits hur mycket som helst som jag vill ha. 
Klart det finns saker jag vill ha men inget så där paow! Förutom en sadel åt Strålan. Eller i första hand, en helt frisk Stråla.
 
Nå dessa schabrak kan jag ta
Men det enda som faktiskt får mig att gny lite är det första. Det hade ju varit häftigt på Mayan. Dessutom hade jag velat ha några nya täcken, typ med 100 eller 50 grams fyllning. Har ju verkligen behövts i år. 400 grams täcket jag köpte åt Mayan kan jag nästan räkna på mina fingar hur många gånger det vart använt. 
Men, köper jag tunnare täcken så blir det ju garanterat en vargavinter nästa år. 
Äh, jag vill ha en hel drös med olka täcken för alla möjliga olika tänkbara väder.
Jädra täckeshästar. 
Hade ju trott att Strålan var tillfällig men eftersom hon nu är en rygghäst, och komer att vara känslig i ryggen resten av livet så är det bara täcka på.
 
Lustigt nog så har Leffe inte varit i behov av täcke nästan nånting alls. Han brukar ju kunna vara lite känslig vid nederbörd men inte alls nu. undrar varför. Även Holly som frös och huttrade nästan hela första året har inte haft täcke på en enda gång. 
 
 
 
På tal om Strålas rygg och en sadel til henne
Jag måste erkänna att jag är lite rädd för att börja rida Stråla igen. Rädd för att ska förstöra henne ännu mer. För att jag tycker jag är sån kass ryttare.
Jag känner att jag måste ha en sadel, alternativt en väldigt bra barbackapadd om det nu finns nån sån. Och rida lektion. Massor med lektioner. 
Är i kontakt med WOW folk så vi får väl se vad som sker. Men med en sadel så får ryggen avlasta, mycket bättre om jag kan rida lätt eller stå i lätt sits och framför allt att jag kan låta henne trava på ordentligt, svinga lös ryggen. Det är ju inte bra att bara gå kort och samlat hela tiden heller. Jag är så dålig på att rida på framåt, håller på och lär mig det.
Och senare, när vi ska galoppera igen, även våga låta henne galoppera på framåt.
Jag vet att det inte är jag som har förstört henne men samtidigt så kan jag inte låta bli att tänka tanken att hon inte hade blivit så dålig om hon varit hos nån som kunde rida bra.
 
Det värmde gott när ridlärare Camilla frågade om jag höll lektion för medryttaren, "Nej herregud sa jag det kan jag inte" och hon sa "varför inte, du kan ju uppenbarligen rida". 
Det tycker jag ju inte att jag kan men det kändes rätt bra att höra ändå.
 
Jag funderar lite på om jag skulle låta min medryttare rida henne i början, hon är ju ganska duktig och framförallt lättare än vad jag är.
Eller man kanske kan betala ridläraren för att rida ens häst istället för att hålla lektion? 
Eller det kanske finns nån lätt duktigt ryttare som vill rida lite? Någon?

 
Hon är inte så farlig som hon ser ut =P
3 kommentarer
Johanna

Jag tror det är viktigt med en bra sadel som fördelar trycket från ryttare över hästens rygg, och ännu viktigare om man har en häst med ryggproblem.

Ann

När Rauen behövde ridas till kunde hans ägare inte rida pga ryggproblem, då betalade hon för att jag red för instruktör. Jättekul :)

Klart du kan ha lektion! Kan ju räcka bara med att få andra ögon på sig många gånger :)

Svar: Kom hit och rid Stråla då =P
Stjärnstrålar

Ann

Du vet att du skulle ha medryttare om jag flyttade hem ;) Tyvärr kommer det nog aldrig hända..

Svar: Du kanske får hemlängtan när du blir pensionär =) Då är du välkommen.
Stjärnstrålar