Rumpeband

Då var det dags att börja träna Stråla igen och tack och lov så hade temperaturen stigit till -17 så matten slapp frysa ihjäl. Egentligen så var det inte så mycket träning att tala om men lite aktivering iaf vilket Stråla blev jätteglad över.
 
När vi var hos veterinären så sa hon att jag skulle longera Strålan med en pessoasele varpå jag tänkte: Okej, hon är ju dum i huvet, men poängen var att inte använda inspänningarna utan det hon ville åt var bandet runt benen. Typ som equiband. Eller sån där tejp som sjukgymnaster eller de inom TTouch använder för att få hästen uppmärksam på att den faktiskt har en bakdel att jobba med: Här finns en hel del info om equiband http://careofewards.wordpress.com/category/equiband/ 
 
"Funktionen hos Equiband ligger i en fysiologisk respons mellan stimulerade receptorer som ger aktivitet i muskler efter kommunikation via nerver. Man kan säga att man vill göra kroppen (hjärnan) medveten om vissa muskelgrupper som ”somnat av” (kanske efter en skada) eller aldrig blivit riktigt aktiverade (fått korrekt träning) Det är alltså inte ett beteendemönster man vill förändra, man vill förändra/supporta ett rörelsemönster"
Det är alltså det man vill åt.
 
Så jag gjorde en egen
Lite bättre att offra en gammal benlinda än att betala 2200 kan ju jag tycka.
Jag fick dock ändra om lite när vi kom ut men det var mest det som var syftet med dagen, att testa och vänja Stråla lite, så vi tog en liten promenad. Jag är dock fortfarande osäker på ungefär hur hårt det ska sitta. Jag försöker googla mig fram.
 Imorgon ska jag testa tömköra lite med den på eller så går vi till ridbanan och går över några bommar utan den på.
 
Hi hi, det står faktiskt i pappren från kliniken exakt så här: "Tränas med en Pessoa gjord eller en elastisch bandage rundum baksidan." (
Sen står det mer också, typ allt hon sa, mycket bra för det minns jag ju inte såklart.)
Veterinären var troligtvis från Holland och bor i Finland och jobbar i Sverige. Jag är mäkta imponerad.
Jag tror dock att jag avstår ridningen tills Anna varit ut på återbesök den 2/2 och satsar på Tömkörning och långa tyglar. Körningen ska vi vänta med i ca 2 månader då hon mest använder påskjutet då och inte trampet så att säja.
 
0 kommentarer