Dilemma

Mm, jag har ett litet dilemma.
Jag har på tok för lite bete i år, tanken var ju att dom skulle beta i Siknäs, så blev det ju inte. 
Egentligen så borde ängarna här i Brändön ha plöjts och såtts om för flera år sen. Nu ska det iaf göras men hursom så har jag för lite och för ogräsigt bete.
Jag har försökt få mer bete bla i ett stall i grannbyn där Mayan är uppfödd, "ja vad roligt det vill jag absolut" var svaret, ska bara kolla så det är okej med brodern och så har jag inte hört nått mer, två gånger frågat, sen blir det liksom inte kul, att tjata för mycket.
Men samtidigt så är ju Stråla helt sinnessjukt FET. Hon är så groteskt jäkla fet så jag har aldrig varit med om en häst som lägger på sig som hon gör, (och då har jag ändå en utsvulten shetlandsponny) så hon skulle egentligen inte borda gå på nått bete alls mer.
Jag har försökt att ha henne på "bantning" i de avbetade hagarna med ändå lite gräs och stödfodra med hö, men det passar inte Fläskfia utan hon tar hel sonika saken i egna hovar och promenerar ut ur hagen och äter. Och äter.
Vilket ju resulterar i att Leffe och Mayan blir de enda som får banta
Just nu har fröken husarest i ponnyhagen där det inte finns ett enda grästrå. Aptrist, men vad gör man?
Ja, hur ska man göra? Skulle behövt göra en utbrottsäker bantarhage med dunder mycket ström på åt henne. Men då har jag inte pinnar så det räcker och inga pengar att köpa nya.
0 kommentarer