Veligt väder

Gud så jag är less på "aprilvädret". Nu är det maj då kan det gärna ge sig. Kan det vara antingen sol eller mulet? Inte sol, regn, sol, hagel, sol, storm inom loppet av en halvtimma.

Jag försöker göda lilla Mayan som jag tycker har fallit ur lite, mest i hull. Hon är inte så snabb på att äta damen, svårt att konkurera med de andra gamarna som bara kastar i sig allt så fort det bara går. Det är inte bra för henne när jag har jobbat 12 timmars passen, då hinner hon inte alls med att äta. Ger jag dom massor med mat som ska räcka hela dan så äter hon bara tills hon blir mätt och lämnar sen, medan de andra äter tills det blir slut = för lite mat till tant. Men nu har jag varit hemma mycket så jag tar ut henne ut hagen och låter henne stå ifred och äta nån timma om dan, det ger reultat. Dessutom är hon lite kräsen på att äta sitt hink foder, protein, linfröolja, e-vitamin, jäst och mineraler. Det är inte alla dar det passar tant inte. Samtidigt blir ponnyn bara fetare och fetare. Igen.
Det är inte lätt att ha hästar med så olika behov i samma hage. Man vill ju att dom ska sin flock och man vill ju definitivt inte ge dom ännu mindre yta att röra sig på genom att dela av hagen, men då blir det svårt. Tror jag bara ska satsa på stora kallblod i fortsättningen.
3 kommentarer
Johanna

Det är svårt det där att hålla olika sorters hästar tillsammans när det gäller maten, de har ju olika behov beroende på ras, ålder, motion...



Men man får göra sitt bästa.

Marie

Jamen Bruse är en livsnjutare, jag svär att han solar på riktigt alltså, det ser så ut;)



Jobbigt det där,min gamla ponny fick jag faktiskt ge lite korn där i slutet för att hon inte skulle magra, hö räckte liksom inte hur bra det än var när hon närmade sig 30...

Ida

Vi får göra någon fin indelning här sen.... hmm Prinsen är glupsk och behöver inte lika mycket som de andra.. han får va med Skorpis hihi Alva behöver mycket, hon kan va med Mayan... hmm sen då Nä det är nog svårt att få till det perfekt.