Så det kan gå

Det blir inte alltid som man tänkt. Tanken var att Alva skulle komma och bo hos mig ett tag, så hon anlände på lördagkväll, sov inne i stallet och morgonen efter hade jag delat på hagen och släppte ut dom. Skorpan och Alva i ena delen, gick jättebra så några timmar senare släppte jag ihop alla då dom hunnit hälsa både inne i stallet och ute över tråden. Men där nånstans gick det galet. Leffe var inte snäll. Började med att sura åt henne bara, Stråla tog sig an lillasyster på en gång så jag undrar om det var det som gjorde Leffe halvtokig så småningom. Hursom så eskalerade det hela till att Leffe och Skorpan jagade lilla Alva och Stråla försökte springa mellan och skydda lillan men tillsist for Alva ut genom tråden...
Tänkte då att dom skulle få turas om att vara ute och sen prova släppa ihop dom senare i veckan igen men måndag så hade Stråla och Alva varit i hagen några timmar så hade dom än en gång rivit hagen och sprang runt på gården.
Suck.
Med långa arbetsdagar framöver så blev det svårt att finna på någon lösning så måndag (igår) kväll kom Ida och hämtade hem lillan igen men lämnade min Maysan åter. Där blev det glada miner och stort välkomnande, både av mina och av Alva som blev glad att se extra mamma igen.
Det är faktiskt riktigt skönt att ha tant Mayan hemma i hagen igen. Goa fina knastanten. Släppte ut alla på kvällen eftersom dom varit inne så länge och Mayan roade sig med att springa runt runt Leffe och valla omkring Skorpan.
Ja ja, om man visste vad dom tänkte, Leffe som var så snäll med Alva i sommras, då tog han sig an rollen som extra pappa och Alva sökte ofta Leffes sällskap och skydd... Konstigt...
Gos Mayan å matte i siknäs sommaren -10
1 kommentar
Gulledig

Men vad synd att det inte funkade med Alva... tänk om man kunde läsa deras tankar!! =)