Tio år

Det var jättemysigt att jobba natt i natt, det är verkligen en helt annan situation än på det andra nattjobbet jag hade, jag trivdes otroligt bra där med men det är skillnad. Här, där jag har jobbat i åtta år, där det känns som ett andra hem och man kan röra på sig under natten, passade tex på att göra lite qigong och så.
Supernajs. 
Sen är anledningen till att jag har börjat jobba natt igen inte alls najs. Fy fan vad livet är orättvist. 
Och så finns det folk som gnäller och tycker synd om sig själva över, faktiskt jävla skitsaker. 
Ja då, även jag. Min kropp må vara mest skit och vara en ständig källa till frustration med smärta och utmattning men den FUNGERAR. Jag kan leva mitt liv. Jag kan sköta om hästar och ta egna beslut och jag kan klia mig när det kliar och gå och äta något när jag är hungrig och torka mig när jag varit på toa. 
För fan! 
Det är bara vara tacksam över varenda dag som man kan sköta om sig själv, man vet aldrig när det kan ändras. 


Den här 10 års utmaningen som alla håller på med tycker jag är himla rolig, kul att se hur folk man följer såg ut och hade det för tio år sedan. 

Började gräva lite i mina egna bilder, jag har ju bloggat i tio år nu. 
Tio jävla år. (och inte är jag varken influenser eller rik ännu. 
Alltså ursäkta 😒) 

2009 fyllde jag 30 och hade sån ångest över att jag inte hade man och barn och sånt där som man borde ha när man är 30.


Första ridturen på Stråla togs för tio år sedan. 

Det är dock helt orimligt att jag trodde att jag var fet då. Att jag hade ångest över att jag var för tung för att rida Mayan, att jag trodde att jag var äcklig och ful. För på bilderna ovan vägde jag säkert 15 kilo mer än vad jag gjorde några år tidigare. Vägde mer än den tiden jag kunde leva på tuggummi och vitaminer på burk. 
Det finns knappt några bilder på mig för att jag tyckte att jag var vidrig. 
NU är jag tjock på riktigt och det är okej. Jag ska väl inte påstå att allt självhat gällande just den biten är borta men jag vet att jag är okej. 
Nu är jag mest irriterad på att jag är så otränad pga har varit sjuk hit och dit, för se man kan vara både tjock och tränad samtidigt. Likväl som man kan vara smal och otränad. 

Jag är så glad för alla kroppspositiva konton jag har funnit på Instagram de senaste två åren, dom hamrar in vett i mitt huvud och jag ser mer av alla galenskaper i hur vi ska banta och plåga oss själva, vi ska hata oss själva så att vi ska kunna passa in och pleasa patriarkatet. Förstöra våra kroppar så att dom inte kan fungera som dom ska. 
Banta och du fuckar upp hela systemet. 

Jag är så glad över att jag har funnit alla arga feminister som sätter ord på saker som jag har kännt i hela livet. Öppnat ögonen för nya saker. 
Fast det blir jobbigt förstås, svårt att se på saker och ting på samma sätt igen. 
Det går liksom inte att blunda igen när man väl har fått upp ögonen. 

Japp, nu blev det jidder igen. Men det är väl så min hjärna vindlar, hit och dit, om jag hade hunnit skriva ner ens en bråkdel av allt som viner förbi i hjärnan. 


2019 slipper jag iallafall den existentiella ångesten över att tro att jag behöver vara på ett visst sätt för att passa in.
För jag är inte intresserad av att passa. 

1 kommentar
Tiger

Du är nog den jag mest associerar med "Jag vill inte passa in, jag vill passa på!".

Life goal FTW! Pippi!

Vänta, blir/är du också 40? When?

Känner också mig mycket klokare och mer insiktsfull som äldre. Så skönt. Har inte heller många bilder på mig själv som yngre pga samma undermedvetna anledning som dig. Så himla dumt.
Och Jaaaa, fyfan, efter att ha öppnat ögonen så är det svårt att se bort igen. Jag tycker vi har en helt rimlig attityd, för helvete!

Sen med ditt jobb så ja, så väldigt orättvist och hur tillfälligt livet kan vara. Hur fort det kan vända.
Glad att du trivs med ditt nattjobb, helt sjukt med all obetald arbetstid vården har (hemtjänsten med).

Kramar.


Svar: Tack. Gud vad fint ❤️
Heh, jodå snart 40, i april.

Ja, verkligen. Nackdelen är väl att jag alltid har haft inställningen, eller insikten att folk i allmänhet är dum i huvudet och den insikten blir ju inte mindre ju mer man får upp ögonen.
Herregud vilka nötter och dårar som försöker kamoflera sig som vettigt folk.
Gruppen av människor som är tolererbara blir liksom... Minimal.

Ja verkligen, alla vårdyrken.
Alla kvinnodominerade yrken har helt sjuka avtal faktiskt.
None None