stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Ridtur minsann

Publicerad 2017-05-03 21:56:00 i Allmänt

Idag blev det ridtur. Hon var inte öm i ryggen idag så det är nog så att det är för kyligt för att vara naken än, det är så jäkla svårt när vädret är som det är men i vissa fall är det ändå bättre att bli för varm än för kall. 
Hon får vara naken de stunder solen skiner och jag har möjlighet att hålla lite koll.
 
Hon började med att försöka trycka in ett halvt kilo hö i munnen tillsammans med kimblewick bettet. Det gick väldigt dåligt, rida kan vi väl göra ändå tänkte jag, det går väl ner nån gång, resulterade i en skitsur häst och till slut fick vi stanna och plocka ut en enorm tuss så hon kunde fokusera på att gå.
 
 
 
Kändes väldigt stel och orörlig så försökte gymnastiksera henne och så var även planen att galoppera, så vi tog sadel på, komma igång och galoppera behöver hon, första galoppen var katastofal, kändes som en låghalt kamel ungefär. Andra galoppen var mycket bättre och tredje var fin, det blev en hel del skutt och spark men hon galopperade på bra.
Hela hon blev bättre och bättre med turen. 
Sen fick jag massiv ångest över broddar på asfalt, inte bra usch usch usch, inte bra. Smsade hovslagaren i mild panik, har väntat på en tid sen påsk, han ringde upp på en gång och vi fick en tid på tisdag.
Tack för det...
 
 
Väldigt härlig vårkväll, stängde tom av storytel på Ebbas promenad och lyssnade på storspovarna, mycket mysigt. Tyvärr fick hjärnan fritt spel då istället, men vissa saker kanske behöver tänkas igenom.
 
Glada hästöron gör det mesta bra 
 
 Super super ont i kroppen. Hade verkligen behövt massage. Både jag och hästen hade behövt massage...

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stjärnstrålar

Tjipp! I den här bloggen finner ni kassa mobilbilder på raggiga hästar. Ganska ofta förekommer en kortbent Basset och ibland några katter. Det förekommer även en del gnäll, en massa förvirrade tankar och bestämda åsikter. Mina hästar är: Leif, Kallblodstravare född 92 Skorpan, Shettis född 97 Holly, minishettis född 05 (foderponny) Och min egen uppfödning Stråla född 06, en väldigt planerad korsning med mitt eget Varmblodssto Mayan och en Nordsvensk. Mayan, Varmblodstravare född 91 Änglahäst sedan 27/11 2014 otroligt saknad, evigt älskad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela