Fint avslut

Idag lyckades jag få till det trots ruskigt risig.
Ebba var dålig i magen på morgonen men när det hade lugnat sig så sov jag till halv två. Zzz x.
Steg upp och red en sväng med Stråla, vi var nog lika trötta båda två, totalt omotiverad och Stråla var likadan så vi tog bara och snurrade runt i skogen en stund mest skritt och pyttelite trav.
Hon var iaf väldigt duktig när jag skulle upp, hon är alltid duktig på att parkera sig när jag ska upp men idag så klättrade jag up på våran uppsittnings"pall" och hon klev in helt självmant så jag kunde kliva upp, svårt att beskriva men jag tyckte att det var så fint. 
Mattes tös.
 
Efter turen kastade jag bara in henne i hagen och åkte hem och sov på spikmattan en stund. Sjukt risig idag.
 
Leffen har fått ett nytt täcke för att hålla sig varm och torr i höstrusket. Han brukar ju gå utan täcke för det mesta men jag tänkte att är man 25 år så kanske det kan göra gott. 
 
Senare på kvällen hade jag kvicknat till något och medan jag höll på att pyssla hos hästarna blev jag sugen på att ta Frej till ridbanan. Så vi promenerade dit i mörkret, han är lite fnorkig i mörkret lilla plutten och såg lite spöken efter vägen, ändå lugn och så men lite läskigt är det, och så vill han hemskt gärna krypa upp i famnen så man får påminna honom om att han inte är en hundvalp. 
Sötis.
 
Väl på ridbanan så började jag med att "longera" honom lite lätt, släppte sen lös honom och lekte lite. Han är så fantastiskt lyhörd. Vi lekte lite följa John typ i skritt och trav och galopp. Han är så bra på att spegla det jag gör. 
 
Sen klättrade jag upp och red en stund, gick bättre än tidigare gånger på ridbanan, vilket var lääääänge sen nu. Försökte ha med mig det Monica sagt och det gjorde susen tror jag. Att gå på en volt gick inte men då sket vi i det, däremot kunde jag styra väldigt bra och bytte riktning ofta, innan han själv försökte göra det. 
Mycket nöjd med lilla bäbishästen. 
 
 
 
Så det blev ett väldigt fint avslut på en grå och rätt jobbig dag. Väldigt glad människa. 
 
1 kommentar
Ann

Mys :)