Hacka inte på mina djur, då blir jag ond

Så himla härligt att kunna vara ute och rida på kvällen, vara tillbaka kl 22 och det fortfarande är LJUST. Underbart! Fast det var jävligt kallt alltså. Hoppas inte det är en försmak av sommaren. I år vill jag gärna ha lite mer värme och mindre regn än i fjol. Men bara det blir sommar så är jag nöjd. Faktiskt.
Det blev en ridtur på Leffe ikväll och han var superduper fin idag också. Jättefräsch och fantastiskt fin. Han som har varit lite småknackig ett tag. Men det gjorde väl gott att bli av med vinterdojjorna antar jag plus att jag har börjat ge både honom och Mayan Nypon, Glucosamin och Gurkmeja. Jodå, lika bra att köra på med allt på en gång. Men det borde inte verka så snabbt, dom har bara fått det en vecka ungefär. Nåväl, jag ska inte fundera så mycket på varför han mår bra, bara njuta av att han gör det.
 
 
I förrgår kom jag ihop mig med Ewa om ifall man kan rida bettlöst eller ej.
Jag blev riktigt arg när hon envist påstod att jag inte kan rida mina galna hästar utan bett. Men vad fan, hur kan det då komma sig att jag gör det och det går bra?? Jag bara undrar.
För det första så är mina hästar inte galna. Att Stråla var lite tokig en av de två gånger vi har varit ut var ju inte Stråla som Stråla är, men det fattar ju inte hon tyvärr hon har dömt henne totalt på den enda gången. Sen har vi mött på dom när Mayan har sprättat runt lite och ja Mayan kan väl vara lite smågalen ibland men det är ändå inget som säjer att bett gör någon som helst skillnad.
Bett bettlöst, samma effekt, samma resultat liksom.
Så när hon sa att jag tror vad jag vill och jag sa att det inte handlar om att ro utan det handlar om fakta och Mayans medryttare på 13 år kunde intyga att det gick precis lika bra att rida utan bett som med så kom argumentet om att man inte, lagligt, får köra eller rida häst utan bett i stan. Den lagen vet jag ingenting om men.. Ja alltså, jag är ju inte i stan men hästarna så jätte ofta...
Hacka på mina djur och jag blir riktigt ond, försök tala om för mig vad jag kan eller inte kan göra och jag blir ännu ondare.
 
Som när det var barnridning och jag blev tillsagd att det såg så illa ut att jag ledde Stråla i grimma, att jag borde sätta grimmskaftet över näsan på henne och att man minsann inte får lasta ur hästar i grimma på tävlingar.
Ja alltså nu var vi ju inte på nån tävling och klarar man inte av att hantera hästen i grimma så ska den kanske inte gå på barnridning över huvudtaget...
Bah!!
 
Barnridnings situationen blev det som tur var ingen diskussion av då jag bara skrattade åt påståendet och konstaterade att vi inte var på någon tävling. Kom och tänka på det idag då det ganska snart är midsommar igen och om någon vill att vi ska komma och jobba i år också så inte blir det något bett denna gången heller.
(Inte heller tänker jag och Stråla gå i ett i 4 timmar för en fjantsumma. Max 2 timmar går vi. Men det hörde inte hit kanske)
 
Ha ha, ja nu drev jag iväg i något babbel igen.
 
 
På tal om mina galna hästar föresten. Mayan har ju lite separationsångest som varit lite värre än vanligt de senaste veckorna. Jag tog in Stråla, Leffe och Skorpan i stallet och lämnade dörren till vindskyddet öppen med kedjan för
så här
 
för jag skulle tillbaka och ge Mayan mat. Så när jag går med hinkarna mot hagen igen så hör jag kabrak och skrammel så kommer tant galloperande mot mig.. Enligt spåren utanför och kedjan som satt kvar så måste hon ha hoppat över...
Galna häst.
Jo jag får säja så
 
3 kommentarer
Camilla Danielsson

Jag rider båda mina utan bett. Inte i dressyr och hoppning då har jag bett på Quicken, men på uteritter går båda utan...

Kan hålla med om att vissa hästar inte funkar på det ena eller det andra, men det är upp till varje häst hur dom trivs på saker..

SV: hehe du gillar inte att hoppa antar jag ;D

Marie

Bah, dumheter! Allt handlar ju om relation med hästen. Har man en god relation behövs inga superstarka bromsar och allehanda järnskrot. Att alla hästar kan reagera på saker och ha en dålig dag spelar ingen roll, det hade hänt oavsett om du hade all världens bett eller inte. Så länge man har kontroll så är allt väl. Behöver man stadiga grejor för att ha kontroll på sin häst bör man hoppa av och jobba mer på sin relation. Så det så ;)

Ann

Men vilket svammel. Så länge man har broms & gas under kontroll spelar det la ingen roll?

hihi hopptant!

Svar: Ja men eller hur!
Ha ha, ja tramstant. Vi har ju hoppat lite och jag har börjat fundera på att göra det igen. Uppenbarligen så fixar hon det iaf.
Stjärnstrålar