Dipp

Och så fort jag hade skrivit att hon mådde bättre så dippade hon. Imorgon ska vi till öjebyn för att utreda om det kan vara något med urinvägar eller livmoder mm. Jag tror som sagt inte riktigt på att det ska vara enkel magsjuka.
 
 
Jag läser ju http://tyras.se/  och http://darios.se/  och även om jag verkligen inte kan skriva under på allt hon gör med sina hästar och en del ideer som hon har om hur det "ska" vara så gillar jag henne.
Nu skrev hon ett långt inlägg om sin utbändhet
http://tyras.se/2013/02/03/sanningen/#comments
som jag kan relatera en del till.
Det jag dock inte kan relatera till är hur hon tjatar om att hon är sjuk. Jag däremot har förbannat svårt för att anse att jag är just sjuk. Jag har en sjukdom, men det betyder inte att jag är sjuk. Lite bakvänt kanske men så är det. När jag var på rehab tex så är det så många som bara drar den heeela tiden, jag är ju faktiskt sjuuuuk.
Nu har jag i och för sig blivit lite bättre på at tala om att jag inte är okej men förut skulle jag aldrig öppnat käften om det till folk jag inte känner. Kanske är en nackdel också men  Jag tror det kan bli riktigt farligt när man börjar identifiera sig själv som sjuk.
 
Inte heller springer jag till läkaren med jämna mellanrum, det ska vara nått riktigt illa i så fall. Dom kan ändå inte göra ett skit uppenbarligen.
Konstant huvudvärk veckor i sträck, då går jag till en massör. Lunginflammation, äsch nog blir det bra...
Inte så att jag tycker att jag är bättre för att jag inte går, bara att dom ändå inte kan göra nått. Låt dom laga brutna ben och sy ihop sår, det kanske dom kan.
 
Nu är ju inte mitt problem utbrändhet men har en del liknande symptom och samma oförståeelse. Där kan jag relatera.
Ibland kan jag bara känna, fan om man ändå hade haft typ diskbåck, det vet folk vad det är och det kan man relatera till att jaha oj det måste göra ont. Eller ännu bättre, ett brutet ben eller två med stora gips för det syns ju utanpå.
Även om jag inte vill identifiera mig med att vara sjuk så vorde det ändå lättare om folk kunde se och förstå att man inte kan fungera som vanliga människor.
Och att till skillnad från ett benbrott så läker jag inte. Det är bara leva med det så gott det går.
 
Jag brukar tänka att om man kunde överföra lite, bara som ET typ, peta på nån och säja, så här kanns det. Det vore rätt bra. Och väldigt intressant.
 
Att sen folk missförstod hur Tyra medande med utbrändhet och stroke och blir kränkta och gnälliga. Det är ju bara tragiskt.
 
Mmm, nu vart det ett babbligt skriva av sig inlägg här.
5 kommentarer
Tiger, ishavet

Uff, Ebba! :( Utredning låter klokt, att kolla upp ordentligt. Jag tänker att hon borde ha mer feber, flytningar eller liknande symptom vid pyometra...? Men en smygande infektion/bakterietillväxt kan såklart påverka andra delar av kroppen med. Ja. Hm. Håller tummarna.

Intressanta tankar du luftade! Jag har heller aldrig sett dig som "sjuk", då du -som du säger- inte identifierar dig med sjukdomen.

Tyra har en poäng med sitt inlägg men jag tror hon "tjatar om att hon är sjuk" för att hon på något sätt måste inse sanningen själv. Hon har inte helt förstått den stora livsstilsändring som måste till för att bli bra och stark igen. Hon kan inte tuffa på i 300% längre, hon kommer inte att bli bra på några veckor, det funkar inte.

Håller kanske med liiite med någon av kommentarerna sist jag läste; att hon som gått i väggen för ca ett år+ sedan (depression/utmattningspsykos), radikalt ändrade om sitt liv, "tog tag", bröt upp, avvecklade sin roll i hennes Style by Tyra, köpte häst och flyttade från Sthlm city till landet för att må bättre. Allt väl.

Sen hej å hå blir det stort inackorderingsstall med renoveringsbehov, starta egen ridklubb, köper +2 lovande hästar, nytt förhållande, startar en blogg TILL, startar nytt hästföretag, nya designuppgifter/klädmärke, under hösten skriva en bok(hastverk/medioker, sorry to say, kunde ha gett så mkt mer bara hon hade haft mer tid och varit mer reflekterad med syfte och upplägg...), plus ungefär 1000 andra saker och så blir hon lätt förvånad då hon fick ett allvarligt skov i sin utmattningsdepression vid jul. Ehum. Alltså?

Något annat finns kanske där bakom som bidrar till Tyras enorma arbetslust och svårighet att begränsa sig, men det verkar vara arbetsmanin som (utifrån sett) verkar göra henne sjuk och jag är ledsen för det.

Så, för att göra en lång kommentar kort; jag tror du har accepterat faktum på ett annat sätt än henne.
Önskar Tyra allt gott, jag tycker mycket om henne.
Kram till dig med Strumps

Svar: Ja hon hade feber i lördags. Men jag tänker också på när Leia fick det, jag märkte ingenting annat än att hon mycket sakta tacklade av och jag trodde det var åldern, tills hon en dag blev jättedålig och då var det riktigt akut.
Absolut, så är det nog. Och det kan jag också hålla med om. Men jag vet ju även precis hur svårt det är att inse att man måste sakta ner och anpassa livet och sen ännu svårare att verkligen göra det.

Kram!
Stjärnstrålar

Ida Nilsson

Ja visst hade vi tur <3 Kram till Ebban & lycka till imorgon!

Svar: Tack kära du.
Stjärnstrålar

Ann

Åh, önskar också att man kunde ET-peta. Tror som ovanstående att man måste skriva om det massvis för att fatta. och det är ändå svårt, det är därför man går i fällan gång på gång. "Nu är det bra, nu är det bara att köra i 180 igen!".. och så dipp. Har vart nära utbrändhet själv så jag har lätt att relatera men kan även relatera mot min vinterdeppdiagnos, tror att allt som inte är en "synlig" sjukdom är väldigt same same but different på nåt sätt..

Svar: Ja det kanske är så. Alla har vi ju olika sätt att hantera saker på.Jag har också varit där och kan ibland hamna där fortfarande. Men oh, nu mår jag så bra (ja relativt då) och kör gasen i botten och så kraschar man.
Nu vet jag och kan ibland ta det beslutet ändå.

Precis ja, same same but diffrent.
Stjärnstrålar

Chricko

Trist med ebba, hoppas de hittar felet.

Jag gick precis in och läste den bloggen för första gången igår. Lustigt. Kände igen mig själv. Det är sjukt svårt att acceptera något som inte syns utåt, särskilt idag i ett samhälle där det är skamligt att vara sjuk. Där man blir misstänkligjord att man är lat eller fuskar. Så som ovanstående skrev handlar det tror jag mycket om att övertyga sig själv, att acceptera. Det brottas jag med varje dag. Har försökt att leva mitt liv som innan jag blev sjuk. Att köra på, men hej och hå in i väggen gick det. Nu försöker jag lära mig att min sjukdom kräver av mig att jag gör anpassningar, saktar ner, lyssnar in. Svårt som attan. Men för mig är det verkligheten. Som du skriver har jag också precis börjat berätta att jag har en sjukdom. Det var en jobbig hemlis att bära tidigare

Therese

Läste att det går kennelhosta i Norrbotten, det kan inte vara nå sånt?? Hoppas iaf att det går bra för Ebba. Lycka till!