Bröllopsyra

Idag har jag precis som väldigt många andra följt bröllopet mellan våran vackra kronprinsessa Viktoria och Hennes Daniel.
Det är väldigt mycket tack vare mina tanter på jobbet då man under hela våren har blivit matat med diverse information om Kungar och bröllop mm även det faktum att jag har så få kanaler att titta på har bidragit till min nuvarande rojalistiska känsla. När jag fann mig själv tittandes på intervjuen med Daniel och Viktoria, fann det intressant och grät en snutt på slutet då Viktioria kysste Daniels hand, det var så fint.
Men jag måste säja att det hela faktiskt är väldigt intressant. Det handlar ju väldigt mycket om vårat lands historia. Och framtid kanske man kan tilläga.
Jag finner även Viktioria vara en väldigt facinerande person och en utmärkt representant för sverige.

Själva dagen idag då. Ja otroligt facinerade så otroligt mycket folk som fanns på plats i stockholm och man måste ju älska de som kommit redan dagen innan för att få en bra plats för att få se paret. Dom väntar inte ens på en 1.5 timmes konsert, dom väntar på en glimt av våran prinsessa. Det är passion och hängivenhet.
Själva bröllopet var väl ganska så långtråkigt i mitt tycke men så klart grät jag en skvätt och två då Daniels hand skakade när Viktioria skulle trä på ringen, när hon hela tiden söker efter hans hand och den kärlek som dom utstrålar.
Det som störde mig var de fyra biskoparna (ja alla var väl inte biskopar tror jag) som stod som fyra overlords högt ovanför brudparet.

Vackra hästar med vacker utrustning i kortegen. Men dagens skratt var säpo som iklädda svart kostym och slips joggade brevid vagnen hela vägen 7 kilometer eh halvtimma. Det såg bara för kul ut.
Och så måste jag bara säja hur facinerande och imponerande jag tycker att det är att Viktoria och Daniel orkar. Att dom orkar vinka, hallå kramp i armen, att dom orkar stå så mycket, att dom orkar med alla fotografer. Att dom orkar med att vara trevliga och glada i mer än tolv timmar och aldrig få en stund för sig själva.

Sen må man få tycka vad man vill om kungahuset men dom gör även en massa gott.
Jag önskar Kronprinsess paret all lycka.

En dag av väldigt mycket kärlek


Sen kan jag då även rapportera att Stråla ser bättre ut idag så det var antagligen sömmen i hoven.
Pratade med Ida igår kväll och mindes då när hennes häst hade trampat på en spik som inte ens satt fast i hoven, hon hoppade på tre ben så vi trodde minst att hon hade brutit nånting men så var inte fallet.


---------------------------
Nu måste jag ju bara tillägga att Prins Daniels tal fick mig att snörvla och snyfta. Så otroligt fint.
3 kommentarer
Putte

mmm... idag har jag i princip suttit bänkad framför TV:n o swappat mellan kanalerna som sänt konprinsess-bröllopet. Inte likt mig, men då det faktiskt är en historisk händelse, så kan man viga en dag av sitt liv till detta. Vet inte om man får uppleva något mer sådant i livet. Var även ute i Kungsträdgården och bevittnade en massiv folksamling och toppen på vagnen de åkte i. Kände i alla fall av stämningen.

"Kungavinkningen" måste man säkert öva så den sitter i ryggmärgen. Ett annat sätt är kan vara att tilverka en konstgjord" hand som är monterad i vagnen och vinkar kontinuerligt.

Hade iaf tur med vädret.

Lycka till med fång-hästen och önskar ett tillfrisknande.

Therese

Hey gumms.

Hur har du det så här dagen efter all bröllopshyster??

Bara bulla hoppas jag.

Såg inte mycket av det själv men det jag såg var fint och jag kan lätt hålla med om att Daniels tal var fin fint, fick någon tår i ögat faktiskt, trodde jag inte, men man är väl bara mänsklig och rycks med. Sen såg man verkligen hur kära dom var.

Nästan så man ser framemot dom två bröllop man själv ska på i sommar.

Ser att du också har en ny outfit på din blogg somrig och fin, jag pysslade om i min för en vecka sen, gjorde den lite somrig.



Hoppas poahästarna mår bättre och att allt annat är frid och fröjd.

Kramen.

johanna

Hoppas Stråla blir bra.