Suck pust och snark

Vilket jävla bekymmer det är att ha häst. Ångest och oro. Alltid är det något.
Igår var det återbesök för Stråla på kliniken, jag hade ingen bra känsla och var väldigt nervös. 
Skorpan var med för att få vaccin 
Stråla blev iallafall bedömd som ohalt men hon tar inte riktigt igenom steget på höger fram, kotar inte ner vid nedslag. Hon har ju även varit fortsatt öm med en liten svullnad runt kotsenbenet. 
Röntgen visade på att fissuren hade läkt helt så det var toppen men på ultraljudet så syntes att blödningen låg kvar i kostenskidan. Den borde ha försvunnit.
Veterinärens dom var iallafall "hem och rid".
Hon trodde att blödningen skulle behöva rörelse för att gå bort, fick även laser. Kanske tar det lång tid och kanske blir den kvar, det kan ha blivit någon slags förhårdnad. 
Så jag kunde inte riktigt ta in de goda nyheterna utan började genast bekymra mig över denna blödning. Jag har inte riktigt fattat att veterinären tyckte att vi skulle börja rida nu. 
Hon skulle gå kvar i boxhage till helgen och då få gå ut i vanliga hagen. 

Idag var det då dags för första gången utanför gården, jag tänker att jag rider inte i början utan tog cykeln. 
Stråla var ganska off idag och jag tror att hon under natten har lyckats göra illa sig i nacken. Troligen har hon gjort ett utbrytningsförsök och gjort illa sig. 
Så det var det också då. 
Med min tur förväntar jag mig inget annat än en ordentlig skada. 
Vi tog iallafall en tur med cykeln. Jag hade ändå förväntat mig lite sprattel med tanke på att hon var mest i luften när hon skulle visa sig för veterinären igår. Men det var en ganska stel fröken som stapplande iväg. 
Inte riktigt så illa som stapplande men stelt var det, och det är ju fullt förståeligt, hon mår inte bra av stillastående. 
Efter 20 minuter var hon iallafall mjukare och lite gladare
Godisstretchade utan problem när vi kom hem så jag kanske kan få önska att hon inte gjort någon värre skada i nacken iallafall. 
40 minuter skritt blev det idag iallafall. Imorgon ska nog Helena rida lite. Jag väntar nog med att rida till nästa vecka då hon fått komma igång lite mer i kroppen. 

Men så Hamrex då, han var på bättringsvägen söndag och måndag och idag var han jätteöm och stel igen. 
Blä. 
Usch och blä. 
Torsdag kommer iallafall Anna ut, hoppas att hon har något bra att säga. 
Det är så svårt att veta vad man ska göra. 
Ja inte ge socker och hålla varm, det vet jag. Och e-vitamin och b-vitamin osv, det har jag koll på.
Men jag förstår inte VARFÖR han fått det. Visste man varför skulle det lösa en massa om hur man ska fortsätta. Fast först måste det akuta ge sig. 
PSSM prov ska tas, fast jag tror inte att han har det. Kanske PPID dock. 
Nåväl. 

Blä 
0 kommentarer