stjärnstrålar

Min blogg mina tankar

Mäns våld mot kvinnor

Publicerad 2019-02-13 01:38:11 i Allmänt

Från Linnéa Claeson

"Mäns våld mot kvinnor är en pågående katastrof, ett perdurerande krig som slaktar offer varje dag, varje timme, varje minut. Det handlar om så mycket mer än Sverige. Det är därför min kamp inte heller bedrivs bara här. Jag jobbar för flickor och kvinnors rätt till sina mänskliga rättigheter i flera olika internationella sammanhang. Bland annat med Kvinna till Kvinna som varje dag slåss för dessa frågor världen över.

Arbetet med kvinnors rättigheter i Sverige kan dock spela stor roll genom att vara dom som lyssnar till behov, backar upp, inte tummar på kvinnors rättigheter och pushar landets egna jämställdhet framåt snabbare och mer. Det vi gör är för oss och för andra. Just nu vill jag prata mer om andra för vi måste öka medvetenheten för hur jävla illa situationen verkligen är för att fatta att Sverige behöver lägga i en till växel. Kvinna till Kvinna skriver idag att det nu är ett internationellt krisläge:

"Igår utlystes nationellt nödläge i Sierra Leone efter att en femårig flicka våldtagits så brutalt att hon blivit förlamad. Nödläget utfärdades av presidenten Julius Maada Bio för att få stopp på det sexuella våldet i landet. 
Enligt presidenten är 70 procent av offren under 15 år och hundratals fall anmäls till polisen varje månad.

Situationen i Sierra Leone är inte unik, och det sexuella våldet mot kvinnor är en internationell kris som måste få ett slut, för att alla flickor och kvinnor ska – utan undantag – få leva sina liv fria från våld, övergrepp och förtryck."

FATTAR NI DET? En femåring?! Jag blir så jävla förbannad och äcklad och helt jävla galen!!!! Vi måste göra mer! Som individer, som folk och som land! Jag vill inte leva i en värld där en femåring blir våldtagen så att hon blir förlamad. Låt oss skapa en ny. Vad med och gör skillnad!"

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela