Ja. Nej

Nej självklart inte alla män och ja det finns sviniga kvinnor men det ska inte ens behöva tas upp. Det är en del av problemet att det inte går att nämna att män är as utan att någon känner att det måste yttras att "inte alla män" eller "även kvinnor".
(och det behöver man definitivt inte säga till mig för jag har inte så höga tankar om folk i allmänhet) det är inte heller ditt fel som tänker så serru, det är samhället som har lärt dig att tänka så. 
Alla ni som reagerar så. 
Det är bara se sig omkring och titta en liten stund på den enorma massan som mördar, våldtar, startar krig och allmänt svinar sig. 
Vilka är dessa och varför. 
Där är poängen. 

Inte heller har nånsin två fel gjort ett rätt, att det finns kvinnor som är rövhattar gör mig inte mindre förbannad över män som är as. 

Ett hett tips är att följa Lady Dahmer på insta samt läsa hennes blogg och lyssna på podden "Postpatriarkatet" 
Man kan även titta på tex Matilda Wahl, Fannyarsinoe, Varmkorvboogie och Stina Wolter på insta 
Hett tips. Varsågod. 


Annars då. Nu när jag har upprört minst hälften av de som ids läsa min spännande blogg. Varsågod för det också. 
Jag orkar inte stryka folk medhårs nå mer. Jag har released my inner arga vänstervridna femimistfitta. 

Ja annars. Leffe hittade jag på tre ben i torsdags. 
Hoppade snällt med mig in i ligghallen där jag stängde in honom. 
Sen hade Stråla brutit ut honom på natten så jag fick barrikadera lite bättre så han fick vara i fred. 
Fredag och lördag var han så dålig i benet att jag ringde efter nån som kunde komma och ta bort honom men dom svarade inte och igår
 var han dock mycket bättre, idag ännu lite bättre så det spirar ett hopp. 
Han är på gott humör, äter bra och dricker bra, bajsar bra och har även legat ner. 
Skorpan håller honom sällskap och vi människor turas om att klappa honom och mata honom med morötter. Han får bo inomhus, bästa tycker Leffe, och vara ifred från Hamrex så om det inte hade varit för att benet gjorde ont hade han haft the time of his life. 
Gubben ❤️❤️

Hamrex är inte dum, Leffe vill bara vara ifred och tycker att han är lite otäck. 

Det är troligen en senskada, det kan ju läka, han ska ändå inte ridas. Men å andra sidan så är han 27 år.
Än har inte han kastat in handduken så då gör inte jag heller det. Samtidigt som han absolut inte ska behöva plågas. Men han är en sån levnadsglad själ. Han har ju liksom levt på vilja i många år den där hästen. Med tanke på hur han ser ut i sina leder, hur trasig han är i kroppen så borde han ha checkat ut för länge sen. 

Ja han får smärtstillande och diverse annan omvårdnad som skulle kunna tänkas vara bra för en skadad sena.
Vi ger det några dagar till och ser hur det utvecklar sig. 

Vi får se, han talar nog om när det är dags. 


Nu är jag ledig en vecka. Whoo! Och på torsdag händer det spännande grejer. 


3 kommentarer
Tiger

Om det tidigare inlägget, preach sistah! Jag har samma tolkningsmodell - väl medveten om att det finns andra sätt att analysera vår samtids många problem.
Nej, precis, det är inte ALLA män, du beskrev det så bra. Det handlar om struktur, inte individ!

Katarina Wennstams Sommar och Vinterprat borde vara obligatorisk lyssning en gång om året för ungdomar från 8:an till sista året på gymnasiet.

Ett ytterligare tips (förutom dina) på instakonto; Prostitutionens verklighet. Lisa Wollter också, om än hon postar lite random.
Agnes Wold på twitter är bra på att belysa vad som är sant och vad som är trams i debatten. Boken Feminstfällan av Nina Åkestam tänker jag få läsa asap.

Well, jag tror ändå stenhårt på yngre generationen och får ofta prata med så kloka, fina och insiktsfulla 20-åringar av alla kön och läggningar. Ger mig hopp.

Sen; Leffe. Gubben. <3 Håller tummarna.

Svar: Ja, det kan jag tänka, och dom har ju bättre tankar för att dom lyfts. Ingenting kan förändras genom att sopa det under mattan.
None None

Tiger del2

(Ja för att förtydliga så menar jag också _alla män_ i debatten.
Strukturen är alla män! De som är "buhu inte alla män" har inte förstått poängen till uttrycket eller är (som du är inne på) i klorna på patriarkatet. Gah!)

Svar: Amen och tack!
None None

Ullis

Jag känner såhär: att vara arg på män löser ingenting. Män kommer alltid att finnas. Liksom kvinnor. Snälla, elaka, hemska, vidriga, underbara, vettiga osv osv.. Känner du att du mår bättre av att hata? Jag upplever det som att du mår SÄMRE av att följa de där kontona, lyssna på de där poddarna osv? Eller vad ger de dig? Styrka? I vad? I min värld är det glädje som föder glädje, och positiva texter föder positiva känslor.

Jag vill bara att du skall må bra ❤

Svar: Men jag tror inte att jag har sagt att jag försöker lösa det heller. Det här är inget nytt, det är något som har funnits alltid. Att jag har hittat konton som sätter ord på saker är bara bra. Jag kan inte blunda för det som sker även om det skulle vara skönt.
Jag önskar att ingen skulle blunda. Det behöver lyftas och dryftas för att det där nånstans kanske kan finnas en lättnad i strukturerna.
Tänk om alla skulle stoppa huvudet i sanden och tänka nej men folk kommer alltid att mörda, låt dom, folk kommer alltid att plåga djur bry dig inte om det?
Vad ska vi göra, skicka en kram ut i universum?
Jag har alltid varit och kommer alltid att vara förbannad över skit. Så är det.

Hade du reagerat på samma sätt om jag hade skrivit ett inlägg där jag var förbannad på djurplågare?
Om inte, fundera på varför.
None None