Hjärtat vill ha en hund

Bah vad jag har varit blödig det senaste, grinar en skvätt för allt som är lite sorgligt eller bara fint.
Det är kanske en dålig kombo att titta lite på hundanonser. Så HIMLA många fina humdtrynen som inte vet att dom ska måsta flytta från sin familj. Många av dom har varit tvungen att byta familj många gånger. 
Åh det är så heartbraking. 😭
Som den här 
Lilla hjärtat vad han hade fått flytta till mig så jag hade fått klappa honom och leka med honom och älska honom till den sista dagen 😭 om jag hade haft ens en gnutta möjlighet. 

Vet inte varför jag ens tittar på hundanonser när jag inte kan ta en hund nu. Men hjärtat vill ha en. Så är det ju. 
Bassets grinar jag av att bara se en bild av och ännu värre filmsnuttar dom har så himla lika manér, det är så mycket Ebba i varenda basset. 

Zeb här ovan får hjärtat att slå lite extra kraftiga volter men även dessa raringar skulle jag utan tvekan släppa in om jag hade möjlighet 



Definitivt ingenting om dessa hundars nuvarande ägare och fullständigt med på att livet kan ta andra vägar än man tänkt sig men jag tycker att det är så sorgligt när en vuxen hund måste byta familj. 
SPECIELLT med tanke på vad forskningen nu säger om hundars känsloliv och att en hund faktiskt är att jämföra med ett barn i hur den känner och knyter an till sin familj. 
Det har jag iofs vetat länge men det finns ju fortfarande en attityd som att "det är bara ett djur".
Det är aldrig bara ett djur men just hunden har så starka band till sina människor så jag önskar verkligen att folk skulle ha det med sig. 

Per Jensen är en klok man som har skrivit mycket om djurs känsloliv och framförallt hundens 
Mycket intressant 

Per Jensen blogg


2 kommentarer
Ullis

Jag kommer aldrig mer köpa en omplaceringshund. Möjligtvis om den tidigare varit gatuhund, men inte om den tidigare bott hos människor jag inte känner till och är vettiga. Det var så hemskt når vi hade Lukas, och allt vi såg i honom och hur vi förstod att han blivit så illa skött. Han var avstängd och ville bara springa fritt. Älskade älskade Lukas, det var så svårt att säga adjö men han mådde bättre att få springa fritt i himlen ❤

Svar: Just det, jag hade glömt honom.Ja många gånger är det ju konstiga blandraser också som har ärvt behov som folk inte förstår sig på.
Det var en gullig valp bara.

Det är så tragiskt.

Men nånstans kanske det var meningen att han fick komma till er som kunde se honom och hjälpa honom att slippa.
None None

Therese

Inte bra att titta på sånt. Men jag förstår dig, att du längtar och vill. Tids nog finns det plats i ditt liv för en vovve.