Rant

Alltså folk är ju bra vidriga ibland

två ston

Eller. Kanske jag skulle försöka sälja Leffe, han går ju bara och kostar pengar till ingen nytta. Och så slipper man omaket med avlivning och hur dyrt är inte det. Sälj! Kanske man kan tjäna en hacka också. 
Bara skeppa iväg dom gamla djuren som har ställt upp för oss och varit våra vänner. 
Riv upp dom från sitt hem och gärna sina vänner också why don't you. 
Det är ju bara djur. 
Fy fan. 
Ta ditt jävla ansvar och ta hand om dom eller ta bort dom. 

Träffade en människa förra sommaren som skulle sälja sin häst, som hon hade ägt sen den var föl, men nu var den gammal OCH HON VILLE INTE BEHÖVA GÅ IGENOM ATT AVLIVA DEN. Så då säljer man. Så lämpligt. 
Seriöst. Egoistiska as. 
Nej det här blev för jobbigt för MIG. Jaha, men hästen då? 
Djur har inga känslor eller? 

Folk har i alla år tjatat om att man inte ska lägga sina mänskliga känslor på djuren men jag kan nog tycka att man ibland borde tillskriva dom betydligt mer känslor. 
Det är ju dessutom forskat på att djur har ett mycket rikt känsloliv. 
Hundar är på samma nivå som ett barn. 
Samma känslor, samma band till sin familj. 
Hur många skulle sälja sitt barn? Eller inte låta barnet vara med? 
Nej vi sitter i vardagsrummet men barnet får vara ensam i hallen? 
Nej nu blev barnet besvärligt, och börjar vara stor och jobbig. 
Ids inte sköta om den mer så vi adoptera bort den. 
Eller så skiter vi bara i den och grälar på den när den har en massa överskottsenergi eller försöker vara till lags så den slår knut på sig själv. 
Jävla ouppfostrade unge gå och lägg dig. 
Gulligt med bäbisar, låt oss skaffa en utan att tänka. Ojdå den gråter ju på nätterna, nej men hoppsan, jag blev allergisk mot just bäbisar. Ojsan då. 

Eller "min häst bryr sig inte bara hen får mat" nej det kanske den inte gör men då har man som ägare inte heller brytt sig om att skapa en relation utan använder sin häst som ett redskap. Vilket hästen såklart inte behöver må dåligt av då hästar förhoppningsvis, iallafall ganska ofta, har artfränder att socialisera med. 
Som hästägare är man inte familj på samma sätt som hundägare 
Men om man bara tar en liten stund till att skapa en relation så blir det mycket tydligt även på hästarna att dom visst bryr sig om vilken människa som kommer och umgås och att dom bryr sig när man inte riktigt har tid att snacka lite. 






1 kommentar
Ann

Såg en annan annons som var typ ” söker ett sista hem till min häst bla bla noga med hemmet, det ska inte bli fler flyttar osv”. Hon hade köpt hästen, inte gjort nåt på 1 1/2 år pga gravid och nu insett att det tog för mycket tid. Alltså..