Svimma

Nu har jag läst ordet svimma så många gånger att det låter helt sjukt. Svimma. 
 
"Det finns flera anledningar till svimning. Känslomässig stress, upplevelsen av smärta och oro i samband med obehagliga situationer"
 
"Men även stress, rädsla och smärta kan orsaka blodtrycksfall och göra att du svimmar. Detta eftersom stress, rädsla och smärta överstimulerar vagusnerven i hjärnan vilket kan ge kraftiga blodtrycksfall."
 
Lite för många gånger den senaste tiden. Nånting är på riktigt galet med mitt psykiska tillstånd. Dont know what to do däremot...
Man kan andas hur jävla mycket som helst. Hjälper inte ett dugg.
Snörvla och snora lite på den vackra vita hjälpte något. För stunden. 
 
Snubblar över nyheten om två delfiner som dog av stress http://ekuriren.se/nyheter/inrikes/1.3971283-delfiner-dog-av-stress och snörvlar lite mer...
 
3 kommentarer
Therese

Usch då!
Det lät ju inte kul alls!
Du måste vara rädd om dig, kanske gå och prata med någon och få lätta ditt hjärta?
Självklart kan du alltid ringa till mig om du vill prata. <3 Kram!

Therese

Tänkte på en annan sak. Du sa någon gång att du aldrig bryter ihop, kanske dax att låta dig göra det, släpp ut allt låt det komma. Man orkar inte bära runt på allt. Tillslut blir det för mycket, man orkar inte vara stark hur länge som helst.
Det är helt ok att ge upp och säga att jag orkar inte nu, jag måste få ge upp för att orka vidare.
Hoppas du förstår hur jag menar.
Jag menar bar väl.
Har ju mått så dåligt själv i perioder av mitt liv. Som sagt jag finns här om du vill prata.

Svar: Det var nog det jag gjorde igår. Så nära jag kan tillåta mig själv iaf. Och insåg att jag kanske behöver hjälp. Men det vet jag inte hur det ska gå till.
Stjärnstrålar

Tiger

Men! Hallå?

INTE OKEJ.

Hur kan jag hjälpa?
Vad är det som gnager dig (är privat, jag vet).
Håller med ovanstående att ibland är det enda vettiga att faktiskt tillåta sig att bryta ihop. Det är okej.
Få vara liten, svag, ledsen, orimligt sliten och less och förbannad på allt jävla skit. Kan det ens vara en möjlighet för dig? Å så bygga därifrån?

Svimningar; blodtrycksfall, har du kollat blodvärdet(Hb, sänkan, mineralbalansen, näring nyligen?), sköldkörtelns hormonbalans? Tror du det har grund i ditt psyke?

Du har ju varit rejält sjuk ett par gånger, och ofta småsjuk, hela vintern. Immunförsvarstjorv? Nått autoimmunt? Virus som gått på nervbanorna?

Förstår om du inte vill gå till läkare igen pga av den inkompetens du mött flera ggr... men pröva igen? Byt läkare? Ring och pröva få remiss direkt till mottagning?
Prövat privatiserad vårdcentral?

Vill i vart fall säga (och detta har jag tänkt säga lång tid) att så länge jag känt dig, från tanterna på thf och pm's, resor mm, alltid tyckt du är så himla modig och cool. Jordnära. Ärlig. Du liksom gör din grej och don't give a fuck om vad andra tycker, äääälskar den attityden. Livet är ju ibland skit å helvete men du kan ändå sätta pris på de enkla sakerna, i nuet, särskilt tillsammans med dina djur.
Dina djur, ja! Din kontakt och relation till dina älsklingar är utanför vad jag trodde var möjlig. Tilliten du får. Och ger.
Och du bloggar lojalt med humoristiska och skarpa liknelser, med självdistans och ironi.
Du är en stor inspiration för mig, Strumps!
Glad i dig.