Fångest

Herregud vilken pärs det är att ha häst. Eller djur överhuvudtaget förstås. 
 
Skulle rida en sväng på Rino ikväll men han var så himla tassig i gången så jag fick hoppa av efter några hundra meter, kände på ben och hovar, ingen värme eller svullnad men ganska rejäl puls så fångesten satte in ganska omedelbums. Jag hade dock i minnet att Anna sagt at han kan bli ganska skruttig efter skoning och även hovslagaren påminde om det igår fast jag hade nog inte tänkt mig att han skulle bli skruttig. Vilket han inte heller varit under sommarens skoningar. Jag har varit och ridit honom dagen efter en skoning och då var han helt okej.
Skickade film till matte som ringde upp och sa att det såg ut ungefär som det har brukat göra och att hon inte var orolig. Så blev jag iaf lite lugnare.
Jag hann ju förstås tänka "Jaha nu fick han fång och kommer att dö han med". 
Man kan förstås inte utesluta fång men troligtvis är det "bara" hans skruttiga hovar som spökar och han kommer att bli bra igen på nån dag. Det måste vara så, det finns inte något alternativ.
Älskade Rinohästen.
 
Kylde benen länge och i två omgångar och andra gången jag skulle gå och stänga av vattnet så blev han busig och småpep och travade brevid mig så han mår förhoppningsvis rätt okej iaf. Går mycket bättre på gräs än efter grusvägen, står inte som en fånghäst och vänder inte som en fånghäst.
 
I precis samma veva som jag gick hem med Rino igen ringde det en människa som ville lämna sin häst på foder till mig. Varför vill alla dessa människor lämna sina hästar till mig? Det är jag väldigt förundrad över. "Det hade varit så perfekt om han fick komma till dig..." Jaha. Oj. Ja tack för det förtroendet. Jag blir liksom generad. Jag vet inte.
 
Nåväl.
Helena red en liten sväng med Stråla som inte har några problem alls att gå trots barfota fram.
 
Efteråt så delade jag av Rinos hage och satte Leffe och Stråla brevid honom så att dom får mjlighet att lära känna varandra ordentligt innan det är dags för hopsläpp.
Tanken på hopsläpp gör mig också lite lätt panikartad och illamående. Tänk om det inte funkar. Det MÅSTE funka. Det finns inget annat alternativ. Jag kan inte bli av med den hästen nu. Det går inte.
Dom hälsade vänligt på varandra, Rino blev lite för närgången på Stråla så han fick sig en stöt, Leffe brydde sg föga och Stråla brunstade. 
Tyvärr var det så mörkt så det blev inga bilder, Rino var väldans tjusig när han spände upp sig för Stråla.
 
Puh! Vilken pärs.
Har egentligen sovmorgon imorgon men ställt klockan på 7 så jag ka fara och titta till killen. Tur jag jobbar kväll känns det iaf. 
2 kommentarer
Therese

Men nää! Inge fång, tack! Nu får det vara bra med alla sjukdomar och oroligheter. När det har börja bli lugnt för mig så blir det din tur att oroa sig, usch! Nä nu bestämmer vi att han är helt bra imorgon. Håller iaf tummar och tår för det bästa! <3

Johanna

Usch då vad tråkigt att han blir så dålig efter skoning. Hoppas han kryar på sig snabbt.