Äntligen söndag

Mycket bättre dag idag bara ett smärre utbrott igår. Med 5 hästar, 2 katter och en hund att sköta om så kommer det dagar när man liksom bara för nån minut hade kunna lämna bort dom till första förbipasserande. 
Dessutom blir jag väldigt påverkad av väret och regnet förstör så jävla mycket och det största stressmomentet nu är vinterhagarna. Varför kunde det inte vara uppehåll tills jag fått ordning på dom? Men det hade inte varit mitt liv om det inte hade jävlats.
 
Idag fick Stråla på sig skon igen och tog en tur med Helena och jag och Rino har myst i mörkret. Nej han är så rätt fast det var förstås en enorm besvikelse att han inte funkade i flocken.
Idag har han fått ordentligare massage och han känns redan bättre än sist jag klämde på honom. Han tar verkligen till sig massage otroligt bra och det är väldigt lätt att släppa på hans spänningar. Han börjar även tokgäspa på en gång man börjar ta på honom. 
Sen fann vi ett ställe som kilade nå så infernaliskt och se honom riktigt släppa lös och göra "oh vad sköööt" miner det är som balsam för själen och jag bara fånflinade åt honom. Han som i början av sommaren tyckte att jag var jättekonstig som försökte klia honom och fattade ingenting. 
Se honom komma ut ur sitt skal mer och mer och våga släppa lös och förstå att jag bara vill honom väl och han har tom slutat misstänka att jag ska slå honom med borsten liksom. 
 
Sen gick vi på promenad och jäklar vad busig han var. Då blir jag lite osäker för jag har aldrig haft en häst som vill busa så förut. Han blir taggad och busar ännu mer då jag skrattar åt honom och så berömmer jag för att jag tycker att det är så roligt att han vågar och vill istället för att gå som en halvdöd. Men samtidigt så känner jag honom inte så väl och litar tyvärr inte på honom till 100% det finns en liten liten del av mig som tänker "tänk om han tvärflippar på mig som på Leffe" så jag vågar inte låta honom busa lös. Inte när han busar mot mig som han gör, jag vet inte hur jag ska bete mig och jag vet inte vad han gör om jag låter honom. Så jag jag bad honom sluta busa, sen tog det ett tag innan vi kunde promenera normalt för då skulle han antingen äta gräs (slita dra i grimskaftet) eller så trodde han att han måste prestera och så blev det lite kaos i hjärnan så vi fick köra lite följa John tills han slappnade av och fattade grejen med att bara vara ute och promenera. 
 
Fin kväll iaf. 
 
Ebba hängde med på promenaden. Bustanten
 
Nu är jag ledig två dagar, Woho! jobbar två och sen ledig tre. Så himla skönt.
1 kommentar
Linnea

Fina Rino! Det låter som att han visar dig lika mycket som du visar honom. Ömsesidig vänskap. Så fint❤️
Jag tror inte han gör något mot dig. Jag tänker att han förmodligen präglats och umgåtts mer med människor än med hästar. Och kanske han lär sig kroppsspråk såpass att han kan bli del av flocken så småningom. Han KAN ju förändras, se bara ändringen han gjort med dig, att våga öppna sig och förstå att du är rolig att vara med. Jag önskar och hoppas att han i framtiden kan göra samma förändring med de andra hästarna. Kan han ha valt ut Leffe pga åldern?
Lilla häst vad man undrar vad du upplevt tidigare..

Oflyt med skon men skönt den kom på plats igen!

Kram!

Svar: Egentligen så tror jag inte att han ska göra mig nått men det finns tyvärr nån tveksam promille. Tack för den Peppers, det gav mig lite hopp, han kan ändras.
Stjärnstrålar