Mera hull

En annan intressant sak detta med hull är ju hur man ser på olika raser.
Hundar tex, jag vet inte hur många som påpekar åt mig att Ebba är tjock, ständigt ständigt, även då hon varit i totalt topptrim har jag fått höra att hon är en tjock hund. Medans folk som har vinthundar i kanonhull får höra att dom har magra eländiga hundar.
Sen när vi träffar andra bassetar som är så feta så dom knappt kan gå är deras mattar väldigt ivriga på att tala om att deras hund minan inte är tjock, Bassets ska se ut så minsan. Mnja.
Det kanske är lite samma med vissa hästraser, typ Nordsvenskar ska minsan vara maffiga. Jo maffiga men inte tjocka. 
Och ni har säkert rätt i att det har med okunskap att göra många gånger. Som med allt annat, en ovilja att se det som inte är helt bra. 
Ja, inte helt lätt.
 
Roligt är också att nu sist vi var till vetrinären så tyckte hon att Ebba var lite tjck, vilket jag inte riktigt höll med om, fast jo kanske lite rund ändå, men hon fick iaf ett specialfoder för sina urinvägar det skulle även vara bra för hullet enligt denna veterinär. Nu, en månad senare med det fodret är Ebba tjock på riktigt. 
Det tyckte jag var lite komiskt. Få se vad vetten säger när vi kommer på återbesök.
 
 
Fortsätter kurera mig med ingefära, citron och honung. Och sömn. Sov 2 timmar efter jobbet. Ska försöka ta en lugn dag imorgon också och bli frisk men sen har jag inte tid att vila nå mer. På tisdag morgon ska jag åka till Festis och vara med på veterinärbesöket bara för att det är intressant. Sen kommer ju veterinären till oss.
 
Åh vad jag längtar. Den tog slut iaf denna långa dryga vecka.
Kom till oss nu 
 
Här är förresten ponnyn jag var och tittade på. Visst är jag stor men jag är ändå förvånad över att det inte såg värre ut'
Så himla vacker liten häst. Jag föll pladask när hon började med att bita tag i min tröja men hon var mer som Stråla i utbildning och det ska bli så roligt med en häst som kan en himla massa mer än vad jag kan. 
1 kommentar
ullis

Oh, vi har så mycket att prata om!! Jag vill åka tåg med dig NU!