Kan det bli lördag nu?

Festis var ren på böjprov och på arbetsprov men lite sned i bäckenet (?) stum i SI-leden ungefär vad jag hade väntat mig så det är ju ganska perfekt. Han hade även en blubb i sadelläget som troligtvis kommer av att han är för tjock så han har fått sadeltryck.
Klart det hade varit bättre om han varit 100% men vilken häst är det? Inget alarmenrande, blubben kommer gå till sig och bakkärran ska Anna fixa kriopraktiskt när han bott in sig hos mig och gått ner i vikt. 
Så nu är det helt bestämt, på lörag kommer han. Iiiih.
Matte är lite ledsen och jag är lite glad.
Han var så himla glad och sprättig idag, det var riktigt kul att se. Han tyckte det var rysligt roligt att springa fram och tillbaka med matte och blev riktigt showig och snygg samt sen del hopp och skutt på lina på banan. 
Jag blir ännu mer nöjd med mitt val när jag ser det. Jag vil inte ha en tokgalen häst men lite fart får det gärna vara och det har jag inte riktigt fått se tidigare.
Nu fick man ju även se att det finns en hel del dressyrigt att ta fram där om jag klarar av det. Han hade ena jäkla fina sprättiga framben. Som Anna sa också, att han ändå är så spänstig och fin i rörelserna fast han är så tjock, tänk vad tjusig han kommer bli när han är mer i form.
Ohlala.
 
Kan det bli lördag nu?
 
Sen kom Anna till Stråla och fixade till henne så nu är det bara sätta igång damen igen. Vi tog en cykeltur och det var rätt bra sprutt på henne också. Jag tror hon har lite vårkänslor, tycker det har varit lite väl mycket sprutt på senaste. Men å andra sidan så har hon inte arbetat så mycket heller utan mest lullat på och så blev det promenad fredag, vila lördag promenad söndag och vila måndag så det finns nog lite överskottsenergi. Det är ju så, hon är i så fin form nu och utan allt fett och med kondis och styrka så blir det ju också mer överskottsenergi vid vila.
 
Sen har jag städat hage, skottat skit och fixat i dikena och plockat kvistar och gamla träd. Jag måste dock göra en hage på ängen inför hopsläppet, jag vill inte släppa dom i vanliga hagen, det känns som för stor risk att nån gör illa sig om dom ska springa genom lerhål och genom skogen. Nä, på ängen får det bli, gott om yta, slätt och torrare.
Kammat ponnyer som fortfarande löser sjukt mycket hår, speciellt Holly och hon har typ lika mycket kvar.
Puh.
 
 
Pausar lite nu inför kvällens yoga.
2 kommentarer
Ann

vad kuuuuul! :)

Johanna

Kul!