Åh vad roligt

 
 
Men först:
 
Igår red jag Stråla och klättrade i backarna på Näset. Stråla tyckte att det var helt sjuuukt jobbigt. Skritt och trav upp och ner några gånger.
Ganska trevlig tur och det är ju ljust nästan till 18 nu. Hatteluja!
 
Idag red jag Stråla vägen förbi min högubbe. Stråla var ungefär lika pigg som om hon precis hade sprungit ett maraton. Ungefär så. Sirap var det. Troligtvis hade hon lite träningsvärk från igår då hon även var lite stel i början. Vi joggade på lite halt kravlöst och skrittade mycket men vi skulle även ta en galopp hade jag bestämt så det gjorde vi och hon började med att bocka, utan att jag blev rädd faktiskt, jag blev mest irriterad faktiskt och drev på, hon blir liksom så nöjd också när hon får sakta av så det fick hon inte göra. Hon fattade galopp och bröt av några gånger. Väldigt jobbigt för damen men hon har verkligen (som Camilla brukar säja) väldigt dålig arbetsmoral. SÅ fort nånting blir minsta lilla jobbigt så saktar hon helst av. Hon har ju alltid varit så. Alltid.
 
Funderar lite på att ge hennne lite energi tillskott i någon form då jag tycker att hon varit lite väl loj på senaste, jag vill ha kvicka reaktioner. Det är varmt och hon är rätt otränad och det är dessutom päls på G så det kanske vore på sin plats med lite extra energi. Men i vilken form?
Jag gillar ju att hon är som är men lite mer go tar jag gärna.
 
Lite frusterad på henne också då hon inte reagerar på de små hjälperna osm hon alltid lyssnat så bra på förut. Man ska inte behöva använda skänklar och händer på henne. 
Lite missnöjd med dagens pass faktiskt. Jäkligt nöjd med att jag inte gav mig i galoppen iaf och att vi fick till det utan bock.
Skithäst <3
 
Hon blev rätt svettig så hon fick gå utan täcke en stund medans jag tog en promenad med ponnyerna och Ebba så hon fick rulla sig ordentligt och svettas av sig lite och luftas. 
 
Sen var det dags för ridskola. Jag brukar ju gilla att åka dit före och titta på andra som rider men jag hann inte idag då jag pysslade med mina egna lite för länge.
 
Fick en ny häst idag och VILKEN fin häst sen. Jag är helt kär. Det är EXAKT en sån jag vill ha. Perfekt.
Åh så roligt! Jag bara satt och log hela lektionen.
Jag har tyckt att alla hästar jag ridit har varit väldigt treviga förutom den som bara ville lägga sig, men denna, det var en Linda häst.
Hon var framåt, självgående, mjuk och svarade så bra på små små hjälper.
Jätte jätteroligt att rida.
Det hade varit översvämning i ridhuset så vi fick bara en liten plätt att rida på så jag tänkte att då blir det ingen galopp men det blev det och hej bara vad hon galopperade. Jag blev jättespänd först då jag sett att hon kan vara rätt bra på att pipa och studsa lite men det är visst bara om man håller hårt i henne och det gör jag inte. Försöker iaf.
Jag fick verkligen sitta och dra mantrat "slappna av slappna av" för mig själv då det gick ganska undan (i mitt tycke iaf) på en liten liten volt. Jag vet inte när jag galopperat så där på volt sist. Jag måste ha sett skitkul ut, halvt skräckslagen och halvt överlycklig.
Det var bara roligt.
Verkligen en sån där häst som gör rätt om piloten gör rätt och det glimmade till ibland och jag kände mig som en inte helt skitkass ryttare. 
Hon hade även den trevligaste sadeln av de jag suttit i och den verkar dessutom vara ganska trevlig för hästen också. Topp!
Nu hoppas jag bara att jag får rida denna dam dom två nästföljande gånger också. Om två veckor är det visseligen uteritt vilket jag lika gärna hade kunnat hoppa över och är det så här halt så lär det bli inställt då ridskolekusarna är barfota bak. Jag hoppas på isigt väder om två veckor 
Nu mer håller jag inte på att dö av en ridlektion heller, jag blir lite svettig men inte mycket mer än så. Framsteg. 
 
Åh vad roligt!
0 kommentarer