Oj oj

Kanonstart på semestern liksom. För jo nu är det semester igen, man ska inte jobba ihjäl sig. 
 
Till att börja med måste jag säga oh oh så spännande, jag har fått en till häst att rida på lite och så får vi se vad som händer sen om häst ev får flytta hem till oss. Har iaf haft en otroligt trevlig kväll hos häst och hästs matte.
Häst är en sån där häst som man inte riktigt tror är på riktigt. iaf inte som potensiell häst åt just mig liksom. 
 
Tidigare idag så startade jag dagen med att slöa. Slappa, slöa och tupplura och så såg jag till slut det sista avsnittet av Breakning bad. Såg dom två sista för att uppdatera mig lite då det var så himla länge sen jag såg det näst sista. Snacka om att suga på karamellen, men idag kändes det rätt. Den slutade inte som jag hade förväntat mig men det var ett bättre slut än jag förväntat mig.
 
Sen åkte jag till hästarna, släppte ut Leffe och Stråla så fick dom gå lösa och beta en stund medans jag Ebba och Ivan åt glass i solen
Sen fick Leffe gå kvar på gården och beta, rolig att titta på då han promenerade runt hit och dit, bra, s får han röra på gammelkroppen också, och jag och Stråla tog en ridtur.
En rysligt fin ridtur. Mycket trav och mycket galopp och oj vad bra det går att galoppera nu, det är faktiskt helt otroligt med allt som varit och vilken lycka det är att ÄNTLIGEN kunna rida "som vanligt" på sin egen häst. Det går liksom inte att förklara. För de flesta andra är en galopp i skogen inget speciellt men för oss är det STORT.
Jag hade tagit ett fegsnöre på som jag kunde hålla i mig i bara för att inte börja bromsa henne och det var smart, speciellt i fattningarna vill jag gärna bromsa henne då hon gör såna rejäla fattningar och hon gör ju rätt så det är som fan att jag är där och stör henne. Vill ju inte att hon ska börja sätta sig mindre bara för att jag inte har styr på mig själv liksom. 
Svettig och trött häst efteråt.
I början ville jag på att börja ratta igen, jäkla människa! Stråla är faktiskt en suverän läromästare, det GÅR inte att dra där och trycka där då får man bara en tjurig häst som går med huvudet i vädret. Rid rätt istället så får man en häst som går rätt. 
Hon är så ärlig på så vis att huvudet endast åker ner när bakdelen och ryggen är rätt aktiverad, det är ingen fejk krök på nacken bara för att utan man får jobba för den och be henne bära sig rätt på ett mjukt vis. Hon är ju inriden så och alltid riden så bara så irriterande att jag trillar tilbaka i trycka dra ibland. 
 
När vi kom hem igen hade Leffe tillslut hittat den bra betesängen =) 
 
 
Imorgon ska vi hoppa jag och Stråla, dra på trissor va!
1 kommentar
Neapocalypse och tinkerhästen Clooney

Det är så kul att ha ett sånt underbart ridpass! :) <3