Inte ens galopp

Det finns två ardenner ute till salu nu i närheten. En i Boden och en i Överkalix. Tänk om man skulle åka och titta. Bara titta lite liksom. Heh.
 
Sablar vilken skillnad det är att rida stora halvblod jämfört med Mayan, Leffe och Stråla. Bara att rida lätt på dom där med stort steg och stillastående rygg. Hu och puh.
Ridläraren har dessutom dille på att man ska stå i lätt sits typ väldigt ofta och väldigt länge och hur satans jobbigt är inte det då? Troligtvis skitnyttigt men även skitjobbigt. Idag har jag träningsvärk. 
Svettades dessutom som en gris igår och efter 45 minuters lättridning (skrittpaus vad är det liksom) varierat med lättsits (och lättsits började vi med redan vid framskrittning) så orkade jag helt enkelt inget mer. 
 
En annan sak som stör mig är att vi inte får galoppera. Vad fan liksom. Träna på att sitta på rätt sittben och inte ens få galoppera. 
De två första gångerna jag red fick vi ju galoppera men då var det ju andra ridlärare också. Förra gången hade jag inte velat galoppera, inte med bockomojängen. Men förrförra och denna. 
Vad i fanders!
 
Desutom blev jag faktiskt riktigt höjdrädd. Hästen var högre än jag är så säkert 175 och det var läskigt där uppe på. Lååååångt ner till backen. 
 
Kanske den här ridskole grejen inte är för mig ändå, men nu har jag ju bokat in mig på hela vårterminen 
Och det är ju inte billigt så det är väl bara rida. Om inte annat kanske jag får lite muskler på köpet samt lär mig rida lite olika hästar motför mina egna.
 
Dom har iaf väldigt rara hästar. Alla har haft mysiga personligheter och varit väldigt trevliga i boxen. Denna som jag red var lite busig och drog i min dragkjedja och när vi stod still när vi red försökte han tugga på min sko. 
Väldigt söt och rar och sjukt trevlig att rida förutom att det knappt gick framåt, bara lite mer bjudning så hade vi nog kunnat få till det rätt bra. 
Blir troligtvis samma nästa gång, hon sa att vi skulle rida samma 3 gånger. 
Hittils gillar jag dock den hästen jag fick rida dom två första gångerna bäst. 
Denna fina.
1 kommentar
Therese

Hejåhå!
Det var ju lite väl i nybörjartagen för dig.
Om det går byt grupp så du får ut så mycket som möjligt av din tid där. :)

Svar: Ja det känns verkligen så.
Stjärnstrålar