Tunna hästar och oro

Nånting har stör mitt öga när jag har sett mina hästar på bild ett tag, både Mayan och Stråla jag får väl skylla på extrem hemmablinhet för först nu slog det mig. Dom har ju tunnat ur. Båda två. 
Speciellt halsarna ser väldigt konstiga ut. Egentligen så har jag väl sett det på Mayan tidigare men det blev så himla tydligt iom de två senaste bilderna jag la upp på henne här i bloggen. Och i samma veva slog det mig att det är ju samma problem med Stråla.
Om man jämför dessa bilder från i början av sommaren
 
Med dessa
Så ser hon ju överlag mycket trevligare ut i kroppen på de övre och speciellt halsen på de undre har hon tappat muskler med endast ett späcklager i överkant. Det är väl det som gör att det varit svårare att se på Stråla att hon tappat muskler, allt fett. 
Ser hon inte plattare ut om rumpan också? 
Så nu måste jag ju fundera på vad jag ska göra åt detta. Mayan tänker jag att ösa på mer mat åt, kanske försöka ge henne lucern och olja två gånger om dan. Men Stråla, vill jag ge henne mer mat? Fast hon kanske behöver protein ändå. 
Kanske det är så att slutslängen på betet har varit näringsfattigt. Lite näring men mycket socker. Eller, betet i allmänhet då jag inte direkt haft nå superbra beten. Testar öka proteinet lite på henne också, började öka det lite i augusti inför pälssättning men då fick hon sina gallor så då drog jag ner igen. Kan det vara nått sånt enkelt plz.
Träningen borde det inte vara något fel på som jag kan se det.
 
 
Nu sitter jag här mitt i natten och mår illa. Lilleman är sjuk. Jag orkar inte. Seriöst jag orkar inte.
Väntar och ser om han inte blir sämre än vad han är just nu så ringer jag vet så fort dom öppnar blir han sämre så får vi åka in nu inatt.
Jag orkar inte, varför kan inte mina djur bara få vara friska och må bra?!?
 
0 kommentarer