Sadel?

Det ska ju regna idag. Hur hade jag missat det? Jag blir så stressad av det då det knappast kommer att göra min hage gott. Den håller precis på att torka upp lite. Samt och framför allt Mayans sår. Ah. Visst kan det behöva regna lite men det hade väl kunnat vänta en stund. 
 
 
Sen så är det förläsning med Gudrun Shyman kl 16 som jag hade anmält mig till och tänkt gå på men det känns som att det blir ett ytterligare stressmoment då jag egentligen skulle behöva den här dan till att vila lite. Men jag tror att det hade varit väldigt intressant att höra Gudrun och hur ofta kommer hon hit liksom. Ah, men vilket dilemma.
 
 
Tidigare så provade jag lägga på Mayans bomlösa på Stråla men den gled fram nästan på en gång och efter hon rört sig lite låg sadeln på halsen.
Men efter många timmars googlande så hittade jag en padd som jag tänkte testa och igår kom den. Jag provade den på Stråla genom att först ta en promenad med den på sen longerade jag på ängen i lite övergångar skritt-trav samt gick över kavalettin. Och den låg helt stilla hela tiden! Whoop whoop!
Bomlöst är ju inte optimalt alls men med den här padden så tror jag att det ska funka från Strålas sida iaf så får man väl ha lite kass sits och sitta i spagat ett tag. 
 
Stråla var lite skeptisk när jag skulle lägga på den. Hon har nog lite dåliga minnen av sadeln då hon hade rysligt ont sist hon gick med sadel samt att den hon hade då klämde lite. 
När jag skulle longera sen så vågade hon inte höja ryggen och benen viftade på långt bakom i början men det blev bättre på de 10 minutrarna som vi höll på. Någa sekunder här och där slappnade hon av jättefint.
Så nu tänkte jag att hon ska få gå väldigt kravlöst med sadeln, gärna utan ryttare och få känna att hon kan röra sig i den och hoppas att hon kommer godkänna det.
Padden är med en bred kanal, fårskinn på undersidan och ilägg i ganska trevligt memoryskum. Dessutom så är den liten och syns knappt under sadeln så då kan man ha en vanlig vojlock under också, så blev det genast lite roligare för prytokig matte.
 
Tanken var att gå till ridbanan och tämköra Stråla idag men jag vet faktiskt inte om jag orkar. Och att göra det senare i regnet kändes ju halvers olockande. Nå vi får se. Försök att inte övertänka saker nu va.
 
 
He.re.gu.hu.ud. vilken träningsvärk jag har idag från yogan. Huh huh huh.
0 kommentarer