Men ragata

Mm, det känns lite omuntert. Det blir bara värre och värre i halsen och det känns precis som i början av halsflussen. Det borde ju inte komma tillbaka när jag har ätit penicillin i 10 dar.
Dessutom så hade hööks inte de tömkörningstömmar hemma som jag ville ha. De i läder, dom var dessutom slut på centrallagret. Bläh! Helst av allt hade jag ju velat ha tärnsjötömmar. Men alltså, två å ett halvt tusen...
Kollade lite på Baucher bettet men blev besviken på det också, Billig kopia ja. Piss.
Vart är den där trissvinsten??
 
Så var jag så besviken över de uteblivna tömmarna så jag åkte aldrig till ridhuset med Stråla men tömkörde hemmavid istället. 
Alltså Strålan har blivit en riktig liten ragata.Hon kickade mot mig en gång och stod på bakbenen några gånger och det kändes verkligen som att det var humörsprotester. Det värsta protesterna var när jag försökte få henne att flytta sidvärtes om hon inte förstod eller bara blev arg men det är inte riktigt okej att varken kicka eller stå på bakbenen.
Hon håller på och kickar mot Leffe också hela tiden. Hon skulle behöva bli rejält uppläxad av nån häst, Leffe säjer ifrån på skarpen ibland men hon bryr sig inte direkt. mayan säjer ju aldrig ifrån.
Nå.
Tydligen så är det heller inga problem att galoppera väldigt sakta på liten volt, det är ju bra även om det inte var det som var min tanke men...
Travade fint gjorde hon iaf i båda varven och efter att ha härjat lite så blev hon ack så trött och jobbade på jättebra. Blev tom lite svettig. Direkt efteråt så var hon på gott humör och verkade inte dåligt påverkad.
Eländiga lilla odåga till skithäst
 
 
Fasen vad jag hade velat ha med mig Strålan på en kurs för Anders Eriksson.
Det var så facinerande att se friesern som for omkring och var jättehög i nacken och sjukt spänd ( så där som friesrar oftast är) hängmatterygg osv.
Låna bild från google.
 
Så satte Anders på den ett bettlöst aternativ och den slappnade av och längde ut halsen på en gång. Det var verkligen övertydligt. Halleluja liksom.
Jag är personligen inte alls förjust i friesrar och vilket jobb att rida dom när dom är byggda som dom är men som Lena sa, när den började skappna av och jobba mer rätt så såg den ju ut som en vanlig häst =)
 
Eller den lilla araben som hade uppenbara problem med munnen (vilket ägaren visste om och sa, bla vargtänder) och höll på att tugga sönder bettet och tänderna, det smällde i munnen gång på gång. Då undrar ju jag varför dom alls hade bett på den men.. Den var även jättespänd, hög i nacken med typ svanhals och rumpan indragen under sig precis som en räka. Den såg för eländig ut.. Efter lite funderande, lite jobb och provande av olika tömsättningar så jobbade även denna lilla varelse avslappnat och trevligt och såg nöjd och tillfreds ut och slutade även smälla med munnen.
Facinerande!!
Synd bara att alla hästarna tyckte att högtalaren var ett hästätande monster så man inte riktigt hörde allt som sades.
Det hade varit så jäkla intressant att se vad som kunde gjorts med Strålan och att få lite specifika tips för just sin egen.
 
 
Mayan drog jag till ridhuset iaf för ett pass för Eva. Det var en pigg men stel tant som ramlade omkring i ridhuset med en stel och spänd matte på ryggen. 
Oj så spännade det var när dom tog in hästarna från hagen och gick förbi dörren. Mayan var tom tvungen att sprätta runt lite och gnägga en del.
Vi jobbade med öppna på volt, skritt och trav på åttvolt och lite galopp jobb.
Matten jobbade mest med att inte hänga och bromsa häst i vänstertygeln och försöka undvika handväskehänderna. 
 
Svettiga och nöjda: Jätteduktig Mays. 
 
2 kommentarer
Ann

Vad är skillnaden på äkta Baucher & de från Gold Medal?

Svar: Den största skillnaden och det som verkligen störde mig var att ringarna i mittendelen var så stora. om du förstår? Är väldigt övertygad om att strålan skulle tycka det var jätteäckligt. Det blir ju en stor klump i mitten då. http://www.hooks.se/product.aspx?productid=500516 Det var från horsepower dock, inte gold medal..Sprengershttp://shop.bockmanncenter.se/kk-ultra-tvadelat-baucher-bett-tjocklek-15mm-ringstorlek-55mm-p-1109-c-200.aspx
Där ser man skillnaden.
Det tredelade tyckte jag såg okej ut men jag hade velat ha ett tvådelat och det var inte alls samma lika som det jag kände på igår.
Stjärnstrålar

Therese

När jag longerar Turbo eller har honom i korallen gör han också så där som Stråla. Sparkar bakut och reser sig på bakbenen mot mig. Oftast i korallen kanske inte så mycket då jag longerar. Jag har funderat på det och vad man ska göra åt det, vad gör du? Vad tycker du man ska göra?

Svar: Jadu.Det beror kanske lite på hur han gör och varför han gör det. För Strålas del är det främst två anledningar.
1: Du lilla fjuttiga människa ska inte säja åt mig vad jag ska eller inte ska göra ala trotsig tonåring typ. Vill jag rulla mig här så ska jag det, så grymtar hon och stegrar.
2: Jag är orättvis och ber om saker som hon inte förstår eller inte riktigt orkar. Och där är det ju mitt fel förstås och lite upp till mig att inte hamna i det läget.

Oavsett vilket så tycker inte jag att det är okej att stegra, aldrig nånsin men det sitter så hårt sen jag hade Ragge som protest stegrade hela tiden, det kan bli riktigt otäckt och farlig så där är det NEJ du ska inte stegra.Att kicka mot mig i protest är inte heller okej, kicka och sparka bakut för att jag är jobbig, ja ja men inte MOT mig och inte bara för att hon är lite sur. Nej då ska det vara något allvarligare hon protesterar mot i så fall. Hon kan ju även ställa sig i protest när det gör ont och det är ju om än inte helt okej så betydligt mer okej liksom.
Stjärnstrålar