Fjant, ickeproblem och skamset

Men herregud vad trött jag blir på all anti coca cola som folk ska hålla på med. Nu senast är det en snubbe som kokar cola och det blir som en svart smet av det hela. Och det ska då få cola drickare till att tänka till en gång extra. Eh. Nä. Jag brukar dricka min cola kall så det bekymrar mig inte ett skvatt.
Ja det innehåller buttloads med socker och en massa tillsatser men visste man inte det så är man ändå så korkad att en å annan cola inte kan skada mer.
Det är bara så tramsigt. Jag förstår inte varför just Coca cola är jävulsdrycken av alla och varför det ska vara så viktigt för en del att få andra att sluta dricka det...
 
Däremot så vet jag ju att Coca cola company kanske inte är helt rena bakom öronen och ska man komma med nått argument så är det väl där i så fall.
 
Dessutom så är jag så TRÖTT på folk som gnäller om att vi inte får kalla chokladbollar för negerbollar och kinapuffar hit och dit och att man inte skulle få flagga på nationaldagen. Alltså hallå! Ickeproblem!!
Flagga om du vill och du lär inte ta skada av att säja chokladbollar. Så där. Ickeproblem löst.
 
Sen blev jag så otroligt chockad igår. Det har ju ploppat upp massor med tiggare, överallt är dom och jag har lite skamset gått omkring och inte vetat hur jag ska hantera det. Jag vill liksom ge dom pengar men så har man ju "hört" att man inte ska göra det så jag går bara förbi, generad och vet inte vad jag ska säja eller göra.
Pinsamt.
Men så läste jag igår om folk som tycker att dessa tiggare glider omkring på en räckmacka. Alltså va?!? 
Och "dom har ju nya Iphones och märkeskläder". Eh... Jaha, så märkeskläder och Iphones kan inte vara begangnade och skänkta då?
Alltså hur FAN!!!!! kan man tro att nån sitter och tigger för sitt höga nöjes skull, hur mycket tror dom att man får in på att sitta och tigga? Det kan inte vara mycket.
Någons lösning på det problemet var att dom skulle panta burkar och köpa klder på myrorna.
Och det är alltså folk som ska vara helt friska i huvudet som har dessa åsikter. Eller personen som visseligen inte är helt frisk i huvudet som gnällde på att "utlännigarna kommer hit och tar pengarna från oss fattiga." Personen som helt nyss fått 11000 kr, bara så där. Mm. 
 
Och jag som häromdan gick och funderade på hur det är möjligt att SD får några röster.
 
Jo men visst, fan vilket glassigt liv dom har, dom flyr från sitt hemland, lämnar vänner och familj och gud vet vem dom sett dö och vad dom varit med om, för att få sitta utanför en affär i Luleå i märkeskläder. Jamen halleluja. 
 
Bah!!
 
Men så läste jag kloka ord också som gjorde att jag idag iaf sa hej till tiggaren utanför affären och kommer troligtvis att ge dom en slant när jag har några på mig.
 
 
2 kommentarer
Johanna

Nej det blir mot hösten.

Tiger

Så fina bilder du har, härliga dagar!

Ja, det är jättesvårt detta med tiggare. Håller med dig.
De kommer (många organiserat, 3 mån åt gången) hit som sista alternativ och tigger ihop pengar att skicka hem. Alternativet hemma verkar mycket värre.
Är du född rom (i Rumänien eller varför inte Italien) har du startat i extremt underläge.
Problemet med tiggeri är för mig att det inte är människovärdigt. Romska tältläger är social misär. INGEN ska behöva leva så, utländsk som infödd. Hur kan vi hjälpa långsiktigt och inte bara sätta plåster på det blödande såret?
Även i Tromsö finns det sedan några år ett ökande antal tiggare och fy fasen vilken hemsk, kall, rå miljö att sitta ute och frysa i. Uteliggare likaså.
Istället för att (som i början) ge dem pengar har jag prövat stötta lokala initiativ som varma bostäder och soppkök, om än det var länge sedan nu erkänner jag. Men långsiktigt? Jag vet inte!

Jag stödjer EU's försök att genom fonder till tex Rumänien ge långsiktig hjälp till självhjälp; ordna skola, utbildning, sjukvård, bostäder till utsatta grupper, tex romer. Korruption och ostabilt politisk klimat i dessa länder verkar vara det största problemet till att denna typ av hjälp inte fungerar. Nu wafflar jag iväg i resonemang här men vad fasen.
Svårt etiskt dilemma! D:

Är väldigt rädd att vi snart ser första tecknen på etnisk utrensning i Europa och hujedamig. Ekonomisk recession och vips letas syndabockar... bekant a la 1920?
Människovärdet. Vad kan vi göra? :/

On another note; kasst med immunförsvaret! :( Hejar på dig.